HCL.HR

Saints Row ima ludo detaljno sređivanje likova i, ovaj, naljepnice za stidna područja?

Zoran Žalac 20.04.2022.   •   33 komentara


Čini se kako će Elden Ring dobiti konkurenciju za najdetaljniji kreator likova. Novi Saints Row obećava doista ludu količinu opcija za modificiranje izgleda glavnog lika.

Fanovima Saints Rowa nisu se svidjeli definirani likovi u novoj igri, no vjerojatno će im se više svidjeti količina opcija za sređivanje vlastitog lika. Tvorci igre demonstrirali su nam što sve možemo očekivati po tom pitanju i moramo priznati da tu ima stvarno puno toga za probaviti. Novi će Saints Row tako imati odabir teksture kože, farbanje zubi, asimetričnu šminku, razne proteze i… naljepnice koje prekrivaju spolovila?

Široki sustav modificiranja prenijet će se i na vozila. Bit će tu klasičnih nadogradnji poput nitroa i modificiranja felgi, ali i dodataka koji se ne viđaju baš svaki dan. Moći ćete tako na automobil zakvačiti kuglu za rušenje ili ugraditi sjedalo koje vas lansira u zrak.

Oružje će također imati detaljni sustav biranja tekstura, boje i sl., a neka ćemo moći sakriti u kovčeg gitare ili pak kišobran. Konačno, tu je i sređivanje vlastite bande i njihovog sjedišta. Evo kako će to sve izgledati:

Označeno sa:

Komentari (33)

  • kebbab

    20.04.2022 - 22:34

    Znaci ko Cyberpunk 2077 😅

  • Demon90

    21.04.2022 - 00:06

    Ma meni cenzuriranje intimnih djelova nikada nije imalo smisla ono ides okolo i komadas sve živo a vamo sakrivaju pen**. Ne govorim samo a saints row igrama nego generalno.

    • folkmb

      @Demon90, 21.04.2022 - 16:45

      zato imamo nasu igru SCUM XD

  • Stitrek

    21.04.2022 - 07:52

    Saints Row, kreativnost i gluping👍

  • Nogom u Koprive

    21.04.2022 - 08:06

    Na šta je spala gaming industrija nasprem sredine 2000-ih

    • Zoran Žalac

      @Nogom u Koprive, 21.04.2022 - 09:07

      A upravo je sredinom 2000-ih nastao Saints Row serijal poznat po svojoj customizaciji koja se, eto, sad vraća.

    • Nogom u Koprive

      @Zoran Žalac, 21.04.2022 - 09:25

      Tko priča o customizaciji, i NFS Underground 2 je imao customizaciju pa je superiorniji od svakog novog NFS-a. Ovo je generično smeće od igre, kao i većina novih igara, 0 inovativnosti. Ne mogu vjerovati da relativiziraš kultni klasik Saints Row 2006/2008 koji je za svoje vrijeme bio alternativa Rockstarovom GTA-u po kvaliteti, iako klon. Nisam sam u tome, pogledaj komentare na reveal traileru https://www.youtube.com/watch?v=NJzmN3KOSKg Hipsteri gangsteri, Fortnite sezona 2. Fuj.

    • macgyver

      @Nogom u Koprive, 21.04.2022 - 10:07

      Kako znas da je genericno smece? Jesi je igrao?

    • macgyver

      @Nogom u Koprive, 21.04.2022 - 10:10

      Smjesno je da zamjeras igri da je genericno smece, a upravo tvoj komentar je genericni komentar “Novo je sranje, staro je bilo bolje” kakav se moze cuti svaki put kad izadje novi nastavak necega. I jos se pozivas na youtube komentare.
      Slazem se da likovi izgledaju malo debilno, ali izgled likova nema nikakve veze s kvalitetom igre. Cekaj da izadje, odigraj, onda pisi o kvaliteti igre.

    • Nogom u Koprive

      @macgyver, 21.04.2022 - 10:33

      Da li trebam pojesti kravlju fekaliju da bi mogao kritizirati restoran koji mi to poslužuje. Novo je sranje generalno, inovacije su pale, grafički skokovi su pali, detalji su pali, destrukcija ne postoji skoro, fizika ne postoji skoro, priče su katastrofalne, gameplay stagnira. Želiš mi reći da je COD Warzone bolji od COD1? Želiš mi reći da je Battlefield 2042 bolji od Battlefielda 2? Želiš mi reći da je Need for Speed Heat bolji od NFS Underground 2? Želiš mi reći da je GTA 5 bolji od San Andreasa? Želiš mi reći da je Deus Ex Mankind divided bolji od Deus Ex-a iz 2000-te? Želiš mi reći da je Saints Row IV bolji od Saints Row 1/2? Kome, djeci kojima je GTA 5 prvi gejm koji su odigrali? Velik dio gaming populacije gejma od ranih 2000-ih, imamo pravo kritizirati, a vi glupa dječurlija nas ne možete zašutiti, može me Zoran banat, ali ne može me zašutit.

    • Zoran Žalac

      @Nogom u Koprive, 21.04.2022 - 10:32

      Tema ovog članka i gornjeg videa je customizacija u Saints Rowu. Ništa ja ne relativiziram jer ovu igru nisam igrao da mogu reći je li bolja ili gora od SR iz 2006. Konstatiram samo da ti sudiš stanje industrije uspoređujući neko tebi slavno doba na koje se ovaj segment igre referira. Istina je da se ljudima ne sviđaju neke stvari kod Saints Rowa i nesviđanje se treba izraziti, ali ne na nezreli način da po izgledu likova zaključuješ kako igra ima nula inovativnosti ili da na primjeru jedne igre generaliziraš kako je tako s većinom novih igara. Takvi zajedljivi komentari nikome nisu konstruktivni i krajnje su naporni, iskreno.

    • Nogom u Koprive

      @Zoran Žalac, 21.04.2022 - 11:42

      Kako ću suditi stanje industrije bez da ga usporedim s nekim razdobljem? Nesviđanje ne da treba izrazit nego i prenaglasit, u suprotnom se dogodi situacija kao u Battlefieldu 2042, gdje je community kao glavni krivac (ne, EA-DICE) ili šutio, ili hypo ili ono najgore, apologetski se ponašao. “Nezreli način”, i izgled likova je područje kritike i biti će kritiziran, tvoj etiketiranje kritike kao nezrele je pokušaj diskreditiranja iste, i spada pod apologetiku. Ne treba mi primjer jedne igre, BF, COD, NFS, Fallout, Elder Scrolls, čak i GTA (naspram GTA4), Just Cause, neću ni spominjati Ubisoftove igre – a upravo sam naveo igre (naravno i izdavače navedeno to obuhvaća, koje čine 90% AAA tržišta. Dakle, jest, s većinom igara ide ista fora s generičnosti, neinovativnosti i ubacit ću svoj novoizmišljeni termin – fortnitizacija (pravljenje igara tematike isključivo za djecu). Da te vidim kako ćeš apologetirati za Ubisoft (dakako ako prije odgovora ne dobijem permaban).

    • Zoran Žalac

      @Nogom u Koprive, 21.04.2022 - 12:35

      Što tom logikom onda nisi pljuvao igre iz 2000-ih tvrdeći da su lošije od onih iz 90-ih? Ubisoft, Activision, EA, Bethesda i Take2 nisu 90% tržišta, i dalje su tu Valve, Capcom, THQ Nordic, Nintendo, Square Enix, Warner Bros. Sega, hrpa drugih da ne nabrajam sad. Zašto bi pravljenje igara isključivo za djecu bio problem? I u tvojim zlatnim 2000-im bilo je igara za djecu i tad su ti vjerojatno odgovarale jer su bile za tvoj uzrast. Sad kad si ti stariji, današnja djeca više ne bi trebala imati što za igranje? Sebično je to razmišljanje. I pogrešno, jer je većina igara i dalje 18+. To što u Call of Dutyju možeš kupiti šareni skin za pušku ne znači da ga moraš kupiti ili da je igra za djecu. Stvar je percepcije, umjesto da si opterećen svime onime što ti smeta bilo bi bolje po tebe da hvališ ono što ti je dobro. Jer očito si u manjini kad GTA i COD ruše rekorde po broju igrača. Ovako ispada da je tebi krivo što drugi uživaju u igrama, a ti više ne znaš. Umjesto da hvališ igre u kojima uživaš i ignoriraš one koje te smetaju, bez generaliziranja da je sve smeće.

    • Nogom u Koprive

      @Zoran Žalac, 21.04.2022 - 13:52

      Jer su igre skakale kvalitetom skoro konzistentno sve do reću 2010-te od kad kreće generic stil. NFS1 je bio super, ali čim je izašao NFS2 Hot Prisut ili kako se zvao, svi smo vrištali, dok je došlo do Undergrounda 2 bio je kolektivni orgazam, a Most Wanted je opet razbio očekivanja. Battlefield 2 je bio top, Battlefield Bad Company 2 kao “nova” igra apsolutno decimirao sve za što je Battlefield postojao, a Battlefield 3 je masteriro umjetnost FPS-a. Koliki je skok od Obliviona do Skyrima bio, ili od Borderlandsa 1 na Borderlands 2 (što se ne može reći za Borderlands 3). Pravljenje igara za djecu nije problem, problem je kada franšize (Battlefield i COD) koje nikad nisu bile za djecu, ubacuju content koji je skoro isključivo za djecu (šarolike pizdarije, jednostavnost, izbacivanje kontroverzi, nemamo ni svastiku u WW2 igri, cenzuriranje i mrtvi dječiji humor i marvelovi likovi). 2000-ih je postojao kao i danas mjerilo 18+, naravno to za nas nije vrijedilo, no nisi kao izdavač mogao prodati igru bez kontroverzi (Rockstar s sexom u San Andreasu) ako je imala ikakvih politika nasilja. Ne, većina igara nije 18+ danas, kako da ti to dokažem, usporedi gore i blood efekte onda i danas (još uzmi u obzir da se tehnologija poboljšala 100000%). O čemu pričamo Zorane, nema ni K od krvi u modernim igrama, a da ne pričam o golotinji (ne govorimo o ekstremima, i u normalnim igrama je to bilo “normalno”).

      Valve? Valve je dead godinama (ne, Alyx je ekluzivna VR igra i ne računa se) te živi na CS-u i Steamu, sve pohvale, no oni više nisu gaming kompanija. Ovo ostalo su sprdnje od kompanija i njihove igre nisu vrijedne spomena osim Nintenda, no to je neku drugi đir. Normalno da je stvar percepcije, Avengers je također najprodavanija franšiza ikad, no ni prismrdit ne može Kumu 1/2 ili 12 ljutih muškaraca, ma koliko god bio popularan i što djeca vole superheroje. Brojke ne govore ništa, osim ako mi ne tvrdiš da su Avatar i Avengers bolji od Kuma i 12 ljutih muškaraca, stojiš li iza svojih tvrdnji Zorane? Jer jedno potvrđuje i drugo. Manjina, velika riječ kad uzmeš u obzir da su većina dječurlija koja sline za skinovima i jedu tide podovse dok slušaju trap. Ovo nije bit kako ispada, igraš na ego, tuđe uživanje, tzv. većine, odnosno djece u glupostima daje poticaj kompanijama da se orjentiraju samo na Fortnite gluposti, što je objektivno loše, nazadno, pohlepno i uništava pristupačnost nedjece prema AAA gaming contentu koji nije namjenjen nedjeci. Igra nulte sume, i zato ju je nužno kritizirati i ispraviti trend gaming industrije. Hvala

    • Zoran Žalac

      @Nogom u Koprive, 21.04.2022 - 14:24

      Kritiziranje kao takvo nije sporno, nego taj dio da u kritiziranju pretjeruješ i generaliziraš na granici subjektivnog ili imaginarnog. Ili si selektivan sebi po volji pa ćeš reći ne računa se igra zato što je VR naslov. Pa što onda što je VR, kako to umanjuje njezin značaj? Nema svastike u WW2 igrama, a izlazi Sniper Elite 5 u kojemu je eto – ima. Nema krvi u modernim igrama, a čak i nevini Final Fantasy postaje krvav. 90% tvojih komentara je negativnog tona i omalovažavajuća prema publici koja ne voli isto što i ti. Jebiga, nisam ni ja mlad, ne mogu ni ja smislit trap, pojma nemam ni što su tide podovsi, al ako ih trap veseli neka slušaju, šta ih ja imam uvjeravati da je grunge bolji, ili ne znam što već. Na kraju krajeva, ne moraju se sve stvari ni uspoređivati. Zašto čovjeku ne bi bilo dopušteno imati pozitivno mišljenje i o Kumu i o Avengersima. Jedan je film dobar kao kriminalistička drama, drugi je dobar kao akcijska komedija.

    • Nogom u Koprive

      @Zoran Žalac, 22.04.2022 - 09:28

      Gluposti pričaš, kritiziranje može biti intenzivno i uvijek ima dozu subjektivnosti – pa nisam NPC. Selektivnost je nužna jer se moj argument odnosi na isključivo AAA igre koje igra 80% populacije i koje su široko dostupne na svim platformama, ne VR nije široko dostupan, rasprostranjen ni korišten i zato je nužno isključiti Alyx. Ja znam stotine gejmera, možda njih 5 ima VR. Final fantasy krv? Igrao sam jedino XV, tamo nema krvi, sad sam googlo i tražio po redditu i sl. ništa, čak sam našao i objašnjenje jer je rated T, ne M. https://www.reddit.com/r/ffxiv/comments/9s6flz/why_dont_we_see_blood_in_this_game/, čak ima i negativan poll https://gamefaqs.gamespot.com/boards/932981-final-fantasy-xv/66634030

      Nadalje, 90% mojih komentara u ovom politički korektno svijetu jest nekorektno, dakako živimo u svijetu gdje postoji 43 spola i 95 rodova, i nedo Bog ako muškarcu koji se preruši kao žena i izvodi ženu, kažeš da je i dalje muškarac – otkaz, ban, medijska hajka. Toliko o tome, ista stvar i s gamerima. I ako ih heroin veseli, neka se pucaju – ista logika. Ne moraju se uspoređivati, dakako, a isto tako nije zabranjeno. Dakako, uživaj u oba filma, dok god ih ne usporediš, to je kao da tražiš kontroverzu, isto tako vrijedi i da mjera koju ti navodiš kao mjerilo kvalitete – popularnost, playerbase ne znači ništa. Zato sam i vukao paralelu s filmovima, može CS, LOL i Valorant biti top grossing, top playerbase, top Twich viewership gejmovi ikada, i dalje niti jedna igra nije bolja od GTA San Andresa, Deus Ex-a (2000) ili Elden Ringa (da navedem neku novu).

    • Demon90

      @Nogom u Koprive, 21.04.2022 - 17:45

      Daj samo probaj odigrati neke od starih igara. Lijepo sjecanje davnih vremena. To sto pamtis nesto kao super sto si igrao kao klinac ne znaci da je i bilo super. Puno su probleme imale igre koje danas smatramo klasicima samo sto tad nije bilo boljeg i kolicina je bila mala. Danas izlazi brdo toga i naravno da nece sve biti super. Svi imamo nesto sto nam odgovara. A ocito trendovi diktiraju sto ce se proizvoditi u vecim količinama.

    • Nogom u Koprive

      @Demon90, 22.04.2022 - 10:35

      Ja uspoređujem sukladno datoj tehnologiji, know how-u, progresu i skoku naspram prethodni igara ili prethodnih konkurentski igara. Nema smisla uspoređivati Deus EX (2000) s God of War (2018) prema standardima iz 2022.

    • Demon90

      @Nogom u Koprive, 22.04.2022 - 10:52

      Nema ni smisla biti negativan prema cini se svemu u zadnjih 10 godina jer si frustriran.

    • macgyver

      @Nogom u Koprive, 21.04.2022 - 23:13

      Daj napravi svoje dijete, možda kad ti igre vise ne budu jedino bitno u zivotu vise neces biti tolko frustriran vlastitim zivotom i nece te smetat sta se igre rade za djecu.

    • ImeiPrezime

      @Nogom u Koprive, 22.04.2022 - 08:13

      What 0 pussy does to a mf

    • Zoran Žalac

      @Nogom u Koprive, 21.04.2022 - 12:48

      Što se tiče Ubisoftovih igara, ne sviđa mi se kojim su smjerom krenule u zadnjih nekoliko godina, ali one buduće neću automatski diskreditirati samo zato što mi sada stanje nije po volji. Ne znači da iz grešaka ne mogu naučiti ili da im je kvaliteta igara nepovratno narušena.

    • Nogom u Koprive

      @Zoran Žalac, 21.04.2022 - 14:28

      Naivnost, nije govno već se pas posro. Diskreditiranje ide nakon razočaranja, 1.put, 2.put, 3.put, 4.put……. od Far Cry-a do Assassin’s creed-a, sve gore i gore. Ubisoft te igre ne smatra greškama, to su intencionalne odluke, oni se mogu promjeniti dakako, no potpuno je ispravno i opravdana očekivati da će svaka slijedeća igra biti apsolutno smeće – dokazano i za novi Tom Clancy Quarantine i onaj X-defiant. Smeća. Zapamti moje riječi – slijedeća Ubisoftova igra će biti smeće. Čim izađe, prisjeti se da li sam bio u pravu, ako nisam – banaj me.

    • Hrvoje Smoljić

      @Nogom u Koprive, 21.04.2022 - 17:16

      Jesi ti doctorsparta?

    • LucyQ

      @Hrvoje Smoljić, 21.04.2022 - 18:22

      Meni više vuče na onog gamekritik lika 🤷

    • RickBarry

      @Hrvoje Smoljić, 21.04.2022 - 19:50

      Nije, onaj brani Bf2042 hah

    • Nogom u Koprive

      @Hrvoje Smoljić, 22.04.2022 - 08:55

      Uspoređuješ me s najvećim apologetom BF-a

    • Stitrek

      @Nogom u Koprive, 21.04.2022 - 18:09

      Objektivnije gledaj na stvari, fokusiraj se na ono sta preferiras, osobno projiciranje nezadovoljstva ce uvijek naci temu ili igru sa fokusom nezadovoljstva.
      I 90-ih je bilo smece igara, glazbe, politike…samo sta smo bili mlađi, bezbrizniji i manje se analiziralo i vise uzivalo, svako vrijeme nosi svoje i tako ce uvijek biti.

    • Igor Belan

      @Nogom u Koprive, 22.04.2022 - 09:50

      Nogom u Koprive je dobio permanentni ban sada. Znate da toleriramo svašta ovdje do neke granice, ali ako vam je većina komentara na neki način omalovažavajuća, ponižavajuća, vulgarna, negativna, provokativna.. nešto od tih stvari… a još se radi i o svježem korisničkom računu… a znate da moramo banati jer takvo ponašanje uništava potencijal bilo kakve uljudne rasprave.

    • Cygarone

      @Igor Belan, 22.04.2022 - 12:59

      Pozdrav, spomenuo bih kako u potpunosti podržavam post ispod vašeg @RickBarry. Zaista je tužna cijela situacija u zabavnoj industriji (od igrače do filmske). Njegov komentar je pristojno sažeo sve navedeno baniranog gospodina.

      A propos baniranog. Sa mojeg gledišta, većina komentara mu je vulgarna.

      Zaslužio je ban (možda ne permaban)… Sve ostalo navedeno (omalovažavanje, ponižavanje, negativa, provokacija.) ništa od toga ne bih pripisao njegovim postovima. Svi znamo da riječi iz nalivpera (u ovom slučaju tipkovnice) mogu biti oštri poput žileta. Ono što se može činiti negativno, s druge točke gledišta može se protumačiti kao nezadovoljstvo trenutnim stanjem civilizacije u globalu.
      Možda čovjek ima puno više problema osim smjera u kojem je krenula zabavna industrija? Možda mu je taj vid zabave jedini pružao nekakvu utjehu u životu? Ne mislim da smo mi, grupa ljudi ovdje kako bi međusobno vršili psihoanalize jedni drugima. Ali prije pisanja bilo kakvog komentara, možda je bolje zapitati se u kolikoj mjeri taj naš komentar ostavlja trag, ne na jednu osobu kojoj je usmjeren nego na cijelo društvo portala. I sada kada svoj post čitam, možda je čak zaslužio permaban. Zbog mogućnosti da njegove vulgarne komentare pročitaju djeca. hahah

      ALI da budemo iskreni, nisu niti @macgyver i @ImeiPrezime daleko od bana. Zbog vulgarnih i zajedljivih komentara, možda ban na tj. dana? Šalim se, nije me briga što se netko međusobno svađa i prepire. Samo me malo “žuljaju” ti dvostruki standardi, pomalo licemjerno.
      Kako god bilo, life goes on… A nogometaš će nastaviti šutirati koprive na nekom drugom portalu.

  • RickBarry

    22.04.2022 - 10:07

    Ovaj lik kojeg ste banali je više-manje upravu. Kvaliteta općenito igara,filmova,muzike je drastično pala oćeš-nećeš. Činjenica je da su nekad najpopularnije igre ujedno bile i više-manje najkvalitetnije. Danas su kvalitetne igre one koje spadaju u Indie skupinu. Na svaku kritiku AAA industrije dobiješ odgovor da imaš Indie za kvalitetu i inovaciju. Ne razumijem kako vam to nije tužno.

    • SanKa

      @RickBarry, 06.06.2022 - 10:55

      po meni je najveci problem sto je postao standard da AAA naslovi izlaze poludovrseni, i onda slijedi 6 mj – godinu dana krpanja ,patchiranja , “mi se ispricavamo” verbalnih proljeva gospode iz studija itd

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?