HCL.HR

Multiplayer u Call of Duty: Vanguardu trebao bi biti najtaktičniji u CoD serijalu

Domagoj Plantak 08.09.2021.   •   17 komentara


Sinoćnje multiplayer otkrivanje novog Call of Dutya obećava najtaktičniji gameplay ikad uz reaktivne mape, combat pacing te još detaljniju nadogradnju oružja.

Iz sinoćnjeg multiplayer otkrivanja novog Call of Duty: Vanguarda ostali smo ugodno iznenađeni obećanim. U par navrata Vanguard su usporedili s dvije godine starim Modern Warfareom, gdje najviše obećava novi tzv. combat pacing. Sjetimo se da je jedna od većih zamjerki MW-u bila to što ima prekompleksno dizajnirane mape. U Call of Duty: Vanguardu svaku mapu moći ćete učiniti jednako dinamičnom, birajući tako pri pokretanju meča jedan od tri combat pacing načina – tactical, assault i blitz.

Na prvom ćete imati klasično Call of Duty iskustvo s 6v6 lobbyima, dok assault nudi raspon od 20 do 28 igrača po meču, a ako želite maksimalno kaotično Shipment iskustvo, odabrat ćete blitz gdje će po mapi jurišati i do 48 igrača. Ukupno nas čeka 20 mapa pri izlasku, a same mape bit će “reaktivne”, o čemu smo već prije izvijestili. Kako ekipa iz Sledgehammera kaže, mapa na kraju meča svaki će put ličiti na nešto drugo.

To će omogućavati mnoštvo uništivih barijera – zidova, vrata i sličnog; gdje ćete protivnike moći uhvatiti na prepad, a cijela stvar prilično dobro izgleda u novom traileru koji će sad možda napokon i biti realan prikaz dinamičnosti jednog prosječnog Call of Duty meča. Komadići stakla pljušte na sve strane, zidovi propadaju pod metcima, a bombe lete kroz pukotine i kamperima stvaraju probleme.

Iz Modern Warfarea vraća se i gunsmith u kojem ćete na oružja moći staviti i do deset dodataka. Naime, i način na koji stavljate dodatke na oružja utjecat će (logično) na jačinu oružja, no u Vanguardu bi to trebalo puno više doći do izražaja upravo zbog destrukcijskih mapa.

To nas dovodi i do Sledgehammerove tvrdnje prema kojoj bi Vanguard trebao biti najtaktičniji Call of Duty ikad. LMG-ovi sad mogu postati SMG-ovi zbog različitih kombinacija nadogradnji, a sve to eksperimentiranje bit će zabavnije u timu, gdje je Vanguard također pokupio i nadopunio opcije klanova iz Modern Warfarea. Sad će tako postojati i timski izazovi i pripadajuće nagrade za njih, što dodatno potiče taktičnost koju Vanguard tako uzdiže u nebesa.

Ujedno su dobar dio prezentacije potrošili i na opisivanje kako svaki operativac u igri ima svoju pozadinsku priču koja se nadopunjava iz kampanje, kao da je to nešto što prosječnog igrača zanima u multiplayeru. Možda će „bogata“ priča o likovima s kojima igramo biti povod da Activision još masnije naplati njihove skinove. Ti detalji ipak imaju svoju gameplay svrhu – svaki operativac imat će svoje preferirajuće oružje kojim će, koristite li ga s tim operativcem, ostvarivati dodatne bonuse.

Naslanjanje puške na dijelove mape opet postaje in, a još veću kaotičnost donosi i novi blindfire iliti pucnjava iza zaklona naslijepo, što ste već mogli isprobati u alphi. Kolike će probleme ta opcija raditi nauštrb balansu cijele igre, prerano je govoriti. “Jako puno riskiramo ovim inovacijama”, rekli su u jednom trenutku momci i djevojke iz Sledgehammera.

Ipak, developeri poručuju da pomno prate feedback igrača koji su zaigrali alphu, a već ovog vikenda PlayStation igrači moći će taktizirati u beti ako su prednaručili Vanguard. Ostatak raje betu će igrati onaj tjedan iza, od četvrtka (16. 9.) do ponedjeljka (20. 9.). Napredak u igri bit će spremljen neovisno o platformi i generaciji konzole na kojoj igrate.

Komentari (17)

  • Darcoolio

    08.09.2021 - 09:11

    Dobro, sve rase su okačili na kraju trejlera.
    Bez zezanja sad, ovo je teško sranje, pratio sma da vidim kakav će MP biti, ovo veze sa mozgom nema.

    • Wolfensteiner

      @Darcoolio, 08.09.2021 - 09:27

      A gle…znas da sa kupovinom ovoga dolazi i velika kolicina woke smeca, tako da ako hoces dobru ww2 igru preporucujem Hell let loose, iako je hardcore ww2 no barem nemas ovih sjw gluposti.

    • Darcoolio

      @Wolfensteiner, 08.09.2021 - 10:04

      Imam HLL , COD 2 i Enlisted i H&G do skoro.
      Nemam problem što je SJW, neka isporuče igru kako treba, meni je ovo totalno van svake pameti, kao modern day igra, samo sa WWII okruženjem.

    • Wolfensteiner

      @Darcoolio, 08.09.2021 - 10:17

      Mislis kao engine od mw19 samo reskin? Meni je to isto zasmetalo, mislim ok sto se baziraju na mw19 engineu, ali doslovno je sve isto isto- menu, gunsmith, sve. Meni jr najveci oroblem sto doslovno nrmam osjecaj da igram ww2, i zato su mi ww2 cod igre iza cod 5 najvece smece.

    • Darcoolio

      @Wolfensteiner, 08.09.2021 - 11:14

      Sam osećaj igranja mi nije kao da igram WW2 igre, tu je najveći problem.

    • Wolfensteiner

      @Darcoolio, 08.09.2021 - 16:09

      Meni osobno je to zbog manjka imerzije; bez onih vrhunskih najava u cod5, zvuka, allies vs axis i blesavih komentara, nije mi to ww2 jednostavno. Nemam nista protiv hero shootera, no mislim da u povijesnom kontekstu tome nema mjesta.

    • SanKa

      @Wolfensteiner, 09.09.2021 - 09:35

      potpis

    • Znidy

      @Darcoolio, 08.09.2021 - 12:24

      Post Scriptum, Hell Let Loose, Call of Duty 2, Call of Duty World at War, Call of Duty United Offensive… Svaka ova igra pojedinačno nadmašuje ovaj šrot koji su prikazali.

      Call of Duty, zahvaljujući SJW sranjima, je propa teže i žešće. Definitivno ovaj preskačem maksimalno xD

    • SanKa

      @Darcoolio, 09.09.2021 - 09:33

      bas jbt, na naslovnoj slici MP-a na kraju uopce nema najdominantnije rase u tom sukobu, a to je bijela rasa…btj, šta je to sramota sad ? pa daj se držite povijesnih činjenica..a ne tu pacifičke žene, crnkinje, indijci…ok, bilo ih je ali u najsitnijem dijelu promila..jedite govna..activision se sad mora ispricavati, pa rade SJW igru to the max..ocekujemo uskoro i trans operatera u ww2 igri

  • Djuro05

    08.09.2021 - 09:20

    Samo da traje duze od 5 sati.

  • Agent

    08.09.2021 - 09:52

    Sve to izgleda ok,samo mi se čini da s ovim novostima su pomogli cheaterima da još lakše pobjeđuju. Jedino ako ovaj novi anti cheat kojeg najavljuju ne stave u mp i da napokon bude nešto od tog anti cheata jer do sad kao da ga nije ni bilo

  • zlakob

    08.09.2021 - 13:19

    jest taktično u pm… samo run and gun, spray and pray… ja to zovem unreal tournament, samo sto je UT bog i batina za ovo smeche

  • Artyom

    08.09.2021 - 15:40

    Fale još samo Eminem i 50 Cent!

  • ukek

    08.09.2021 - 19:01

    Hold W+M1, draga braco i sestre, tactics 😂

  • SilverMelior

    08.09.2021 - 20:25

    Kupiće se kao i svaki do sad😊

  • SanKa

    09.09.2021 - 09:44

    koje smeće od trailera i igre ovo postaje…katastrofa..ko da je tarantino isao radit ww 2 igru. ovo veze nema s ww2…najjace na kraju kad svi likovi hodaju, vidis obris 5% bijelca skroz lijevo, ali dovoljno sakriven da se netko ne uvrijedi…al nek su tu 4 zene razlicitih rasa…jbt zivot, jel tak tesko slijedit povijesne cinjenice…

  • seizure91

    09.09.2021 - 14:46

    Ovo je takvo smeće od igre kak Black Ops Cold War, igrao sam alphu 2 min i obrisao. MW 2019 je za njih remek djelo. Kad čitas komentare na youtube od stranaca za Vanguard (komentiraju kako je novitet dismember, woooow ono WTF) nije ni cudo da nam izbacaju ovakve igre. Onda dođem na naš portal i vratim nadu. Ovo je vec drugi za redom COD koji preskacem, zanima me BF.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?