HCL.HR

System Shock remake ponovno je u igri, zakazan je za početak 2020.

Petra Rukav 26.03.2018.   •   5 komentara


Developer Night Dive Studios napokon se sam sa sobom dogovorio što doista želi od vlastite System Shock igre. Ako ponovno ne izgube smjer i viziju za dvije godine trebali bismo dobiti ono što nam je na početku obećano.

Godine 2016. američki developer Night Dive Studios obećao nam je da ćemo do kraja 2017. zaigrati kultni System Shock u modernom izdanju. Međutim, prošloga mjeseca razvojni tim odlučio je uzeti pauzu na neodređeno budući da nisu znali u kojem smjeru bi gurkali svoj ambiciozan projekt. Srećom za fanove ovog klasičnog znanstveno-fantastičnog horora iz prvog lica, developeru nije trebalo predugo da shvati kako želi nastaviti dalje.

Naime, prošloga tjedna Night Dive Studios potvrdio je kako se vraćaju svojoj originalnoj ideji koja je privukla ljude da doniraju novac za njihov projekt na Kickstarter kampanji. Shodno tomu, u prvom kvartalu 2020. godine dobit ćemo kompletan remake System Shocka iz 1994. koji će biti prerađen od temelja u Unreal Engineu.

„Na osnovu povratnih informacija, napose od onih koji su nas podržali, shvatili smo da naš projekt ne ide pravilnim putem, u smjeru kojeg smo obećali. To je razlog koji je uistinu uzrokovao pomak u onome što sada radimo, a to je vraćanje na ono što smo uspostavili i predstavili kroz Unity demo“, poručio je Stephen Kick, direktor studija.

Zaključno, njihov trenutni plan jest isporučiti videoigru koju su obećali još 2016. godine; „koja će sadržavati onoliko obećanih značajki koliko ih oni mogu ostvariti, u najbrže mogućem vremenskom roku“.

Komentari (5)

  • Artyom

    26.03.2018 - 23:10

    Neznam zašto bi remake predizajnirali u nešto novo kad imaju prava i na System Shock 3 na kojemu također rade i u njega mogu implementirati sve nove ideje koje imaju.

    • Darcoolio

      @Artyom, 27.03.2018 - 00:51

      Pa izbace remake, pa 3.
      Dakle više love.

    • FLes

      @Darcoolio, 27.03.2018 - 11:21

      Pročitaj ponovno…

    • Artyom

      @Darcoolio, 27.03.2018 - 13:25

      To je logično, al oni upravo to ne rade. Već su do nedavno počeli remake pretvorit u polu remake-polu nešto novo. Možda se boje da nikog više nije briga za staru igru i da će “čisti” remake failat.

  • funky0308

    27.03.2018 - 14:43

    Malo promidzbe nikada nije na odmet..nisu znali kojim smjerom ici? Remake rade jebemu misa pa sta cemo sada i tu toplu vodu otkrivati? OK, nije remaster, remake je ali opet.. ajd’ dobro, vjerojatno ce krajem godine opet neki sl podsjetnik da rade i super 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?