HCL.HR

Weird West je čudna nova igra od tvorca Dishonoreda

Zoran Žalac 13.12.2019.   •   5 komentara


Bivši članovi Arkane Studiosa udružili su se kako bi napravili RPG igru u okruženju Divljeg Zapada. Pardon, Čudnog Zapada.

Godina na izmaku bila je fantastična što se tiče najava potpuno novih igara. Ne pamtim kad smo imali više svježih pokušaja u industriji videoigara – svi najednom rade nešto novo, pa tako i francuski dizajner igara Raphaël Colantonio koji je dizajnirao Dishonored serijal. On je napustio Arkane Studios te je s još jednim bivšim zaposlenikom odlučio osnovati WolfEye Studios. Svoj prvi projekt predstavili su sinoć na Game Awardsu.

Weird West je u suštini western avantura s primjesama RPG-a. U toj igri vodit ćemo grupu atipičnih heroja koji su postali legende alternativnog Divljeg Zapada. U toj alternativnoj verziji pronaći ćemo dosta okultističkih tema i magijskih rituala, a da priča bude smislena potrudit će se famozni Chris Avellone, jedan od najslavnijih scenarista gaming industrije koji je kao freelancer već radio na Preyu i nedavnom Star Wars Jediju, a u budućnosti priprema još i Dying Light 2.

Weird West je za sada najavljen za PC (Steam) gdje je navedeno kako stiže uskoro. Ako se igra pokaže uspješnom, vjerujemo da će ubrzo slijediti i verzije za konzole.

Komentari (5)

  • moordrak

    13.12.2019 - 18:49

    A bome sam imao upitnik Iznad glave dok se ovo vrtilo…ne znam. Zanimljiv vizualni stil i to je otprilike to što mi se sviđa. Ne vjerujem da ću ovo igrati na konzoli.

  • Cpt. Price

    13.12.2019 - 20:20

    Znam za talijanske westerne iliti špageti westerne. I bili su odlični. Ali kako nazvati ovu francusku bedastoču o divljem zapadu ? Mozda šato(o)brijan western

    • Drunkenstein

      @Cpt. Price, 14.12.2019 - 15:21

      Ma je ti usporedba, špageti vesterni sa nekakvom izometrijskom indie fantasy igrom. Tako možeš usporedit i age of empires s udžbenikom iz povijesti. Ova igra pripada određenom podžanru: https://en.wikipedia.org/wiki/Weird_West

  • Sinek

    13.12.2019 - 22:09

    moram barem probati, dugujem toliko onome tko je stvorio dishonored…

  • Deratizat0R

    16.12.2019 - 19:00

    Itekako probati…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?