HCL.HR

Zadnji Need for Speed bio je dobar pa će EA promijeniti proizvođača za buduće igre

Zoran Žalac 12.02.2020.   •   16 komentara


Iz Electronic Artsa su objavili kako će još jednom doći do promjene u ekipi koja im razvija igre iz serijala Need for Speed.

Need for Speed serijal napatio se pod Electronic Artsom u zadnjih nekoliko godina i činilo se da je mukama napokon došao kraj jer je prošlogodišnji NFS Heat bio solidna igra u trećem pokušaju švedskog Ghost Gamesa. Međutim, ispada da je njihov trud bio uzaludan jer je čelništvo Electronic Artsa odlučilo raspustiti taj studio te Need for Speed franšizu ponovno prebaciti u ruke drugog studija.

Buduće igre NFS serijala opet će tako razvijati britanski tim Criterion Games. S time da će većina kreativnih snaga Ghost Gamesa biti prebačena u Criterion i druge razvojne timove u vlasništvu Electronic Artsa. Ostatak Ghost Gamesa bit će preimenovan u EA Gothenburg te će služiti kao inženjerska baza za razvoj Frostbite enginea. Oko tridesetak ljudi ostat će tako nesvrstano, možda ih otpuste kao tehnološki višak, a možda ih preraspodijele u ostale studije.

Kao razlog ovakve odluke navodi se to da EA u Švedskoj nije uspio pronaći dovoljnu širinu talentiranog osoblja koje bi održavalo studio s tako visokom produkcijom.

Što se tiče Criteriona, oni su prije razvijali Burnout serijal, a za NFS su se brinuli od 2010. do 2012. godine. U zadnjih sedam godina samostalno nisu napravili nijednu igru nego su sudjelovali na razvoju Star Wars Battlefronta II i Battlefielda V. Ako nas pitate, NFS je ovim korakom ponovno unazađen upravo zbog toga što je udijeljen timu koji je zadnjih sedam godina služio za ispomoć ostalim studijima.

Komentari (16)

  • Saren

    12.02.2020 - 15:00

    I smrt jos jednog studija…. Stvarno se covjek pita jesu li glupi ili se samo prave glupi. Pa ce se opet cuditi zasto nitko ne igra nove NFS-ove. Nadam se da sam u krivu, ali ovim potezima koje vuce EA nemam bas previse sumnji u to.

  • DrunkO_OMonkey

    12.02.2020 - 16:18

    EA logic: igra se opet dobro prodaje, ljudima se svida igra. Zakljucak: treba raspustit studio i razje*at nfs opet xD Je*eni tar*ovi

  • wolf17181

    12.02.2020 - 16:42

    “”Zadnji Need for Speed bio je dobar”” hahah ja se od most wanteda nisam bas naigro toliko o tome koliko je ovaj zadnji dobar jednom rijecju sve iza njega je katastrofa nezz zasto je toliki problem napravit igru kao sto su bili undergrund 2 i most wanted
    NFS – RIP 2005

    • FychoZ

      @wolf17181, 12.02.2020 - 18:48

      Slažem se od A-Ž

    • metalshegy

      @wolf17181, 12.02.2020 - 23:42

      carbon je jos bio prolazan al ovo dalje je stvarno ocajno. doslovno da nakeljis 4k teksture i neki graphic mod na most wanted imas igru koja je kilometrima bolja od ovih koje bacaju van ko na pokretnoj traci. a ako se nekom bas i igra neka modernija open world online, crew 1 je bio prolazan i jeftin

  • Dragan[MKD]

    12.02.2020 - 17:10

    EA u Švedskoj nije uspio pronaći dovoljnu širinu talentiranog osoblja
    Ovo je točno ne samo u Švedskoj nego uopće u Evropi, još uvijek kaskamo iza SAD kad se radi o kvaliteti, a da ne pričamo o tome kolika je plaća za senior gaming developere u Evropi nas prema SADu.

    • Darcoolio

      @Dragan[MKD], 12.02.2020 - 17:28

      Ne pričaj svašta, znaš jako dobro da kad zafali negde kvalitet oni ga jednostavno uvezu.

    • Black op

      @Dragan[MKD], 12.02.2020 - 18:15

      Kako ćeš porediti Evropu, rascjepkanu na hrpu različitih naroda i zakona, sa SAD-om, jedinstvenom državom koja je identična i po veličini i po broju stanovnika.

    • Dragan[MKD]

      @Black op, 12.02.2020 - 20:09

      Istina, ali Švedska, Danska, Finska su flagship naroda i države za Evropu, koji su primjer za ostale zemalje.

    • Black op

      @Dragan[MKD], 12.02.2020 - 20:51

      Ne izgleda mi realno da imaju baš sve kadrove za sve koji dođu.Osim toga, ako ovi sa naših prostora nastave sa iseljavanjem u Švecku, neće biti primjer još dugo.

  • shepard-fan

    12.02.2020 - 17:12

    Opet ovaj EA sa svojim mučkama , EA mora svih sjebat (izvinjavam se na izrazu) Tvorce Simsa je uništio , svaku drugu igru izbaci nedovršenu (polu proizvod) sada ove želi preraspodjeliti ili što već osim glupe Fife (oprostite fanovi) prepostavljam da to rade namjerno ili zbog nečega nisam baš čuo da su toliko uništili Fifu ili da su odpustili tvorce možda sam u krivu , čini mi se da ju ne smiju sj…. ovi koji su im dali licencu ako nešto krivo naprave da će ih ovi uništiti , nisam pametan

  • Kris10

    12.02.2020 - 17:16

    Stvarno steta.NFS HEAT mi je stvarno bio onako dobar i zabavan,no opet nije sad nesto posebno kao most wanted ili underground ali definitvno najbolji u zadnjih desetak godina.Krene se malo prema boljem i onda u zadnji tren EA strikes again.

  • Petar Marjolovic

    12.02.2020 - 19:43

    Hahahahaha, pametno. Kada se jedan tim uhoda i počne radit dobre igre onda ga raspustis i daš nekom studiju koji 7 godina nije napravio igru.

  • Nightyx

    12.02.2020 - 20:24

    meni se osobno heat ne svidja, bolji je od paybacka (to ionako nije tesko nadmasiti), ali daleko je to od nfsu 2 ili mw…kolko je prije nfs mogao biti jednostavan a zabavan, danas je daleko od slicnog…

  • vragec25cro

    13.02.2020 - 06:06

    Čim su oni počeli da se brinu oko priče i cut scena više nego oko gameplaya ošo nfs u k…. Zadnji u kojem uživao i odigrao ga cijeloga i više puta bio most wanted(prvi).

  • KhorneFlake

    13.02.2020 - 17:50

    Ne znam što se više muče. Raja nikad nije prežalila Underground 2 i originalni MW. I sam nedavno zbavih modifikovanu MW verziju koja ima sređeno sve da pokreće 4k rezoluciju kako Bog zapovijeda, i baš sam uživao. Tada sam se nasitio formule kako sam se sit naigrao, pa Carbon sam igrao svega pola sata, nije mi se dalo više. Ali posle svih promašaja baš sam se ponovo uželio starih dobrih NFS igara, povremeno slušam i soundtrack, uglavnom Celldwellerove trake:
    https://youtu.be/dJ45tNFxn6I

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?