HCL.HR

Završila je “Fix PUBG” kampanja, što je popravljeno – popravljeno je

Hrvoje Smoljić 18.11.2018.   •   12 komentara


“FIX PUBG” kampanja je završena, a na njeno mjesto dolazi promjena razvojne filozofije koja za cilj ima ponovno lansirati PUBG na sam vrh battle royale ponude.

Danas se čini kako svaka pucačina ima svoju verziju battle royale moda i može se reći kako taj žanr doslovno iskače iz paštete. Players Unknown Battlegrounds je igra koja je uvelika zaslužna za samu njegovu popularnost i to se, voljeli ga vi ili mrzili, ne može poreći.

No i taj put nije bez svojih problema koji možda i uzrokuju da se brojni igrači prebace na konkurentske igre. Svakako jedna od glavnih kritika toj igri je činjenica da proizvođač igre, PUBG Corp., prevelik fokus stavlja na ubacivanje novog sadržaja kada bi se zapravo trebao posvetiti optimizaciji postojećeg.

Proizvođač je na tom tragu, prije tri mjeseca, pokrenuo “FIX PUBG” kampanju koja je za cilj imala optimizirati igru i ispraviti brojne bugove. To se poglavito odnosilo na stabilnost igrinog klijenta i servera te “anti-cheat” i matchmaking sistema.

Sada je, po isteku toga perioda, PUBG Corp. odlučio na Steamu obavjestiti igrače o tome u kojoj mjeri je njihova kampanja urodila plodom. Uz poboljšanje frameratea uzrokovanog optimizacijama servera te brži matchmaking, svakako je za istaknuti da je tijekom kampanje, ban doživjelo čak dva milijuna korisničkih računa – što je za neke igre nedostižno u smislu ukupnog broja igrača.

U izjavi je također najavljeno, kako će unatoč završetku ove kampanje, budući prioritet razvoja igre biti primarno na stabilnosti i kvaliteti postojećeg sadržaja. Ovakav potez proizvođača ne čudi s obzirom na činjenicu da iako je PUBG još uvijek najigranija igra na Steamu, njegova popularnost na PC platformi pada, dok broj konkurenata i njihova popularnost raste.

Označeno sa: ,

Komentari (12)

  • GTA222

    18.11.2018 - 21:50

    Sami su krivi, mislili su da pošto su na vrhu da će tamo i ostati no prevarili su se, nadam se da će se jednom vratiti na vrh, no lako je nešto tako reći a hoće li se to ostvariti nitko ne zna.

  • Jason Voorhees

    18.11.2018 - 21:52

    Jao što bih voleo da PUBG nikad nije izašao

    • FOYE

      @Jason Voorhees, 18.11.2018 - 22:24

      Nesto novo je moralo izaci

    • GTA222

      @Jason Voorhees, 18.11.2018 - 22:54

      Što bih ja volio da je Fortnite ostao samo na Save the World.

    • Hardcell

      @GTA222, 19.11.2018 - 18:31

      Jer bi sad imali jebeni Unreal Tournament 😀

  • michaisn

    18.11.2018 - 23:42

    Sami su sebi najveci neprijatelji, na pocetku je bila sasvim OK igra dok je bila u early accessu, razumno je bilo da ce se naci koji bug. Samo su izbrisali Early Access iz naziva i pokusali prodati igru kao gotov proizvod sto nije. Na pocetku se je moglo zaraditi steam balans prodajom kutija, poslje su lukavo nametli da se moraju kljucevi kupovat kako bi se otvorile kutije kako bi zaradili jos vise novca, taj novac nije nimalo doprinio igri. Fornite koji jos uvijek nije gotova igra je kvalitet iznad PUBG, ne mogu se ni porediti, samom kretnjom se osjeti kolko je kvalitetniji studio, igra je fluidna a radjene su obje u istom engine. Ne volim igrati Fornite jer mi se koncept ne svidja ali je strasno dobro ispolirana igra. PUBG eventi su isto kao da ih je neko smilio u 10ominutnom provodu u WCu, ubaci igrace u jedan krug i daj im jednu pusku nek se rokaju, nisu se ni potrudili da odrede zonu, nego spawnaju u sred grada gdje igra nije igriva radi frejm dropova i nakon svega rewardi u eventima su bukvalno 0, daju 0 poena igracima koji igraju event sto je jedina igra koja koristi tu logiku. Igrao sam PUBG od pocetka pa sve do sada i mogu reci da u ovom programu “Fix PUBG” nisu bukvalno nista popravili, i dalje ima gamebreaking bugova, snyc je uzasan, kad vrata otvarate najbolje se primjeti, kad se loota bukvalno treba pola godine ako se tek sletilo iz aviona. Mislim da su vise nego dovoljno novca zaradili da zaposle malo vise testera i da poprave servere, mozda zvuci jednostavno ali oni nisu niskobudzetni tim, imaju uslove da poprave igru a oni to ne zele.

    • Pararera

      @michaisn, 19.11.2018 - 02:31

      Taman sam htio pitati dali je to priča kao kod političara 😀

  • Luka 6c

    19.11.2018 - 07:55

    Kad će “fix HCL comment section”? uvesti edit opciju, riješiti problem kad se lajka status na mobu ga zapravo ne lajka neg te digne na vrh i tako, svaki treći put ne primi komentar sa mobitela i tak…

    • Igor Belan

      @Luka 6c, 19.11.2018 - 08:48

      Ti problemi nisu nešto što nam je poznato, što se nama događa na mobitelu ili bilo kojoj verziji. Edit je druga stvar – to je funkcija i neće tako brzo biti dodana, ali sve ostalo što si spomenuo nam se stvarno ne događa. Nikada. Ako imaš kakav tehnički problem mjesto za prijavu takvih stvari je ovaj podforum.

    • marko1106

      @Igor Belan, 20.11.2018 - 21:26

      Bude na mobu nekad da nece da primi komentar pa moras refresh stranicu. Ali mislio sam da se samo meni to događa.

  • Ipe77

    19.11.2018 - 15:44

    PUBG nije F2P i samim tim nemoze protiv fortnitea barem ne za sad dok su popularni battle royali to je činjenica…a i fort nije imao probleme niakda kakve je imamo pubg tako da nemaju šanse ali i jedni i drugi su debelo zaradili tako da ono neki cilj moraju imati i to je to

  • Babaroga43

    04.12.2018 - 14:51

    Pubg je vise nego dobra igra za 30e tko god sta govorio

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?