HCL.HR

Nintendo Wii U - općenita rasprava

  • 525 Odgovora
  • 187218 Hitova
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #300 : 30. Srpanj, 2013., 16:45 »
Mene samo čudi što su rekli uopće da je to reizdanje.
Mogli su lupiti skroz novi naslov.

Realno. Nitendo.
xD

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #301 : 30. Srpanj, 2013., 17:02 »
Nisi baš jasan (kao i uvijek :hiha2:) pa pretpostavljam da to kažeš u smislu da je igra toliko nepoznata da su mogli samo reći da je to nova igra za Wii U?

Jer prodala se bolje od prvog Uncharteda, God of Wara 3, Assassins Creeda i Assassins Creeda 3 pa i Batman Arkham Citya... da navedem samo neke.

Ali da, slabo se prodavala za jednu Zelda igru. :hiha:

Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #302 : 30. Srpanj, 2013., 18:33 »
Wii U uzimam kad izadje bundle s novom Zeldom jednog dana, Wind Waker cu takodjer nabaviti posto ga dosad nisam igrao, a bome nisam niti igrao ni jednu Wii igru tak da ce mi se Wii U bome isplatit.

Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #303 : 31. Srpanj, 2013., 00:13 »
Nadam se da ce bit bundle sa WWHD, nisam nikad igrao tu Zeldu nazalost pa bi mi to bilo super.

Al da, planiram tek 11 ili 12 mjesec.

*

kaisersephirot

  • Suradnik
  • ******
  • 6514
  • "Estuans interius ira vehementi, Sephiroth!"
    • HCL.hr
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #304 : 31. Srpanj, 2013., 11:06 »
Mizerni rezultati prodaje Wii U-a koji se mogu pogledati u Nintendovom službenom izvješću

Nintendo je od travnja do lipnja (3 mjeseca) ukupno prodao 160.000 Wii U-a. Najviše ih je prodano u Japanu, 90.000, u Americi 60.000 konzola, dok u ostalim dijelovima (Europa+Australija) samo 10.000 primjeraka.

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #305 : 31. Srpanj, 2013., 11:13 »
Baš mizerno. Te brojke dovode ukupnu prodaju Wii U-a na nekih 3.6 milijuna prodanih konzola od izlaska do sada. A interesantno u svemu tome je što Nintendo i dalje ostaje pri onome predviđanju da će prodati 9 milijuna konzola do kraja financijske godine, a nadaju se da će takvu prodaju postići uz pomoć nadolazećih ekskluziva The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, Wii Party U, Donkey Kong Country: Tropical Freeze, Super Mario 3D World i Wii Fit U... ne znam, trenutno se to čini kao previše optimisitično, ali je s druge strane i čudno da baš tako visoke brojke predviđaju uz trenutnu situaciju koje su sigurno svjesni.... hoću reć, valjda znaju zašto takve brojke predviđaju... samo nama ne govore sve... još.

*

kaisersephirot

  • Suradnik
  • ******
  • 6514
  • "Estuans interius ira vehementi, Sephiroth!"
    • HCL.hr
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #306 : 31. Srpanj, 2013., 11:43 »
A vjerovatno nešto čuvaju u rukavu, jer sumnjam da bi se bezveze bahatili takvim brojkama, no trenutna prodaja konzole :wildboy:

*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #307 : 31. Srpanj, 2013., 11:58 »
Po meni sasvim razumne brojke s obzirom na Nintendovu nerazumnost i "sami protiv svih" strategiju.

Da su ostvarili nešto ove godine možda bi još bilo neke nade za konzolu, ovako dolaskom PS4 i Xbox One konzola bit će im sve teže i teže, bez obzira što je ideja na mjestu - da svojim ekskluzivama povećaju bazu korisnika i tako daju razloga 3rd party izdavačima da izdaju igre i za Wii U. Mislim da im ta prilika već polako izmiče jer da se to i dogodi pa da do kraja godine imaju predviđenih 9 milijuna; za godinu dana gameri više neće htjeti inferiorniju Fifu stare generacije, a konzola za Ignite engine vrlo vjerojatno nema dovoljno snage. Isto je i sa svim ostalim igrama koje će hrlit prema next-genu.

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #308 : 31. Srpanj, 2013., 12:01 »
A znamo da Miyamoto radi na potpuno novoj igri... ali to bi moralo biti nešto stvarno posebno da napravi neki veći boom na tržištu. Osim toga, vjerojatno pripremaju nove bundleove za kraj godine, to bi moglo malo pomoći uz te ekskluzive koje izlaze... i idu po svim mogućim sajmovima i daju ljudima da probaju konzolu (što je dobro jer ne zvuči toliko zanimljivo dok ne probaš neke stvari), a iako negiraju da će pasti cijena konzole, totalno je moguće da će spustiti cijenu za nekih 50 dolara barem pred kraj godine. Mislim, ako pad cijene i planiraju, o tome ionako ne bi smjeli reći niti riječi, jer onda će prodaja do pada cijene biti lošija od trenutne (svi će čekati pad jel). A ne znam, nezahvalna situacija totalno - al' eto - sami su se tu doveli.

*

black_out

  • ******
  • 4118
  • #IgračVrata
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #309 : 31. Srpanj, 2013., 16:57 »
:))))))))))))))))))))))

I to ni dan nakon što sam napisao ono sranje. Inače, doveli su se u ovu situaciju isključivo time što se nisu povukli sa jebenog tržišta kućnih konzola.
Wii nije, kao što neki misle, uništio Nintendo, bio je samo (za njih pozitivna) anomalija koja je odgodila neizbježno.

N64 - 32.93 million
NGC - 21.74 million

...i sad, umjesto da sljedeća konzola bude propast poput Seginih (znači 10 mil prodanih primjeraka), oni okreću strategiju i rade jeftinu, tehnički zakržljalu te neobičnu konzolu.
Bam, dobijemo jedno od najvećih čuda kad je u pitanju tržište konzola i gotovo 100 milijuna prodanih Wii konzola. I onda, nakon što im je slava udarila u glavu, nakon što su potpuno zaboravili pogledati prijašnje statistike...

Wii U - 3.61 million

Predviđenih 9 milijuna je realnija brojka ako ne pričamo o kraju fiskalne godine, nego o kraju životnog vijeka konzole. Moguće je da i pređe tu cifru, ali nekako sam uvjeren da neće za puno - mislim, ubrzo izlaze dva daleko najveća (i od publike očekivanija) konkurenta. Može se Nintendo koliko god želi mantrički uvjeravati da se na utrkuju u istom tržišnom segmentu, to čak i ako je bila istina za vrijeme Wii konzole, više nije.

Kežuel publika ga nije napustila, nije ju ni imao. Samo je uspio na jedno kratko razdoblje zadobiti pažnju. Što nije ništa sramotno, dapače. Sramotno je gledati to njihovo priglupo razmišljanje. Imali smo zanimljiv gimmick MAHANJE, pa s obzirom da je ljudima to dosadilo, ajmo ubaciti drugi!!!11 Nije ni to glupo razmišljanje, ili bar ne bi bilo da se frajeri nisu odlučili za jebeni TAČSKRIN. Bravo kraljevi, napravili ste isto što i vaša konkurencija u prošloj generaciji - pratite trendove umjesto da ih vodite. Zašto bi itko kupovao dodatnu konzolu koja je:

a) vezana za dnevni boravak
b) igre na njoj su skupe
c) malo ih ima
d) sitni dio te ponude uopće iskorištava njene specifične mogućnosti

... kad može kupiti ili neki iPad ili mobitel sa većim ekranom gdje dobije daleko više. I mobitel i kameru i radio i audio player i kompjutor i TE JEBENE IGRICE (koje su takvoj publici, u konačnici, samo način da ubiju nekoliko trenutaka dosade, a ne neki posebno važan hobi). I statusni simbol, na kraju krajeva.

I sad se vraćamo na početak, dobijemo situaciju u kojoj se Nintendova nova konzola ne prodaje kao njen čudnovati prethodnik. Nintendo se čudi k'o puran govnu, konkurencija likuje i slavi, a kvazianalitičari (bez obzira radilo se o onima koji svoja govna prosipaju po profesionalnim GEJMING SAJTOVIMA ili o mudrijašima koji poput papagaja to ponavljaju i serviraju na GEJMING FORUME) se raspravalju s mentalno zaostalim i zadrtim NITENDO fanaticima. Čiju nevjerojatnu retardaciju, ironično, bez problema nadmaše u nekoliko rečenica. Moraš biti totalno slijep da ona opravdanja (stalno isti IP, stalno ista IGRICA, slaba KONZOLA, nije HARDKOR) prihvatiš kao stvarne razloge.

Nintendo se jest zajebao, ali ne s izbacivanjem Wiia. Niti izbacivanjem konzole slabog HW-a. Zajebao se, kad je, zbog pohlepe, dopustio da se Sony osamostali i lansira vlastitu konzolu na tržište. Odnosno, izbugio je većinu tržišta onoga trenutka kad je odabrao krivi medij (ROM cartridge umjesto CD-a) i kad je zanemario skoro pa čitavu publiku (trebao je uzeti u obzir da su djeca koja su igrala SNES sad negdje u pubertetu i da su se pretvorili u retaje koji žele realistične stvari a ne skačućeg vodoinstalatera). Te dvije stvari su zapravo i dobrim dijelom povezane jer je tadašnja opčaranost (prerenderiranim) animacijama i brbljavošću općenito dosegla vrhunac (FF serijal, MGS, itd.).

Mislim, to se vidi i iz statistike udjela tržišta:

4. SNES ~ 49%
5. N64 ~ 22%
6. NGC ~ 10%

Uspješnost konzole nije bila povezana sa njenom snagom. Ili barem nije presudni faktor. To se lijepo može vidjeti usporedbom igara N64 i NGC s konkurentnim (i daleko uspješnijim PS-om). Igre su na Nintendovim konzolama izgledale (s tehničke strane, naravno) daleko bolje, a to vrijedi i za ekskluzive i za 3rd party naslove (onih par koji su uopće ugledali svjetlo na tim konzolama). I to sve unatoč tom inferiornijem mediju za pohranu odnosno reprodukciju podataka. Nešto što, posebno kad se rasprave zapapre, fanatici iz drugih tabora nerijetko ne samo prešute, nego i iskrive. NITENDU SE NAPOKON ODBILA O GLAVU NJIHOVA KONSTANTNA POLITIKA PRODAVANJA JEFTINOG HARDVERA. RADILI SU TO DVAJES GODINA ALI VIŠE NEČE!!!11. Da nije tužno, bilo bi žalosno.

Dakle, upucao se u nogu davnih dana. Kroz ovih zadnjih par generacija je samo polagano krvario. I sad je došlo vrijeme ili da krepa ili da amputira taj dio koju stvara probleme - Home Console, a ubrzo nakon toga i Handheld odsjek. Preventivno, je l'. Jer je i taj segment počeo patiti zbog porasta snage i popularizacije pametnih telefona. Samo je pitanje kada će u potpunosti postati financijski neisplativ.

Nintendo će, IMO, kad tad završiti kao Sega. Što prije, to bolje. Pitanje je samo hoće li ovo biti njihov Saturn, ili će poslušati razno razne kritičare i analitičare i napraviti još jedan očajnički promašaj poput Dreamcasta. Čak i da su napravili tehnički jaču konzolu, smatram da ne bi imali puno više uspjeha i da bi preveliko ulaganje u takav neznatno uspješniji rezultat na kraju polučio još veće gubitkea. Korporacije poput M$-a i Sonya si to mogu priuštiti jer to mogu (donekle) kompenzirati financijama ostalih odjela, ali jedna kompanija kojoj igraće konzole i proizvodi za nju predstavljaju najveći udio prihoda definitivno ne može.

Da sam JA bio na nekoj važnoj poziciji u N-u napravio bih sljedeće:

- nakon Wiia se u potpunosti povukao sa HC tržišta
- sav trud usmjerio na 3DS
- počeo kupovati/formirati nove studije za razvoj igara
- počeo razvijati nove multiplatform igre svojih poznatih franšiza
- dao nekome da razvije dobre portove svih postojećih igara i plasirao ih kako na XBLA/PSN/Steam/iOS tako i na RETAIL tržište u obliku kolekcija (Super Mario All-Star)

Promijenio bih i politiku malo pa bih na tržište plasirao naslove s malo više strategije, a ne zasuo ljude sa PECTO New Super Mario Bros. igara.
Naprimjer:

- jedna AAA Pokemon igra koja bi, poput Souls serijala, kombinirala SP i MP i, naravno, bila cross-platform
- 2D (ove bih izdao i za iOS/Android) i 3D naslove Maria, Zelde, Metroida, DKC i tako dalje plasirao u nekim intervalima da ne dođe do zasićenja
- manje poznate serijale poput Fire Emblema i Mothera izdao isključivo u digitalnom izdanju i fokusirao se na kvalitetu sadržaja, a ne na grafiku (HD rezolucija je jedini uvjet)
- nove IP-ove poput Xenobladea, The Last Storya, Eternal Darknessa ili što god već izmisle izdao istovremeno diljem svijeta (a ne da kasne po godinu ili dvije) i više ih marketinški eksponirao
- nove IP-ove poput The Wonderful 101 zapakirao u Mario ili koji god već omot (Nintendo Heroes, prd). Debili kojima je IP bitan bi kmečali, ali igra bi se tako daleko više prodala i time omogućila daljne izdavanje sličnih igara (pričam o mehanici igranja, naravno)

Da, znam, lako je biti general poslije bitke, ali mislim da se svi mi možemo složiti da je Nintendo stvarno napravio hrpu propusta u zadnjih par godina, bez obzira sviđale nam se njihove igre i/ili ideja konzole ili ne.

- najavili su konzolu bez da je itko skužio o čemu se uopće radi
- drugo predstavljanje konzole je bilo solidno ali su se ljudi već ohladili
- opet nisu napravili nekakvu uobičajenu konfiguraciju i olakšali posao programerima
- pretjeranu cijenu su nabili
- nisu izdali gotovo nijednu bitnu ekskluzivu koja bi pogurala prodaju konzole
- ne žele najaviti neizbježno sniženje cijene (kako ljudi ne bi sačekali), a time samo gube i publiku, i onako slabu 3rd party podršku, što opet dovodi do gubitka publike
- treba im po godina-dvije da prevedu neku tekstom bogatiju igru
- te igre zanemaraju kad dođe vrijeme za reklamiranje. Prije na E3-u, sad na Nintendo Directu
- retaji su

Uglavnom, da, nadam se da će se opametiti i da neće u potpunosti propasti. Bilo bi šteta da umjesto njihovih iskusnih, i u industriji nedostižnih dizajnera njihove naslove preuzmu neki šabani koji će raditi igre na razini kasnijih Sonic ili Crash naslova.

Moguće je da griješim, da će se N odjednom dignuti iz pepela, ali nekako sumnjam. Mislim da je vrijeme da napuste zabavu prije nego poberu batine.

TL;DR - ništa, hrpa laprdanja o Wii U situaciji/budućnosti i kako je Nintendo došao pozicije u kojoj se trenutno nalazi.
Mislim da kao što touchscreen Wii U-a nije uspio postići uspjeh wiimotea Wii-a, da tako ni Wind Waker HD neće uspjeti postići rezultate kakve je postigla Ocarina of Time 3DS.

P.S. WAU, napisao sam poluozbiljan post rent na internetu. I to ni manje ni više nego na GABBEING forumu!!!11 Zašto to? A ono, ne znam, imam daleko važnijih FAKULTET obaveza, pa valjda zato. #gluposmeće #brng

P.P.S. sad se bar imate o čemu raspravljati. Moglo bi biti zabavno.  :hiha:
« Zadnja izmjena: 31. Srpanj, 2013., 17:11 black_out »
hardcore gamer | rapist | nerd | cis scum | misogynist |

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #310 : 31. Srpanj, 2013., 18:11 »
Super post, malo "krut", al' drago mi je da smo to izvukli iz tebe :hiha:

I ima tu mjestimice dobre logike, ponešto lijepih educiranih zaključaka, slažem s dosta toga... s nekim dijelovima i ne, ali to je čisto zato jer nisu točni :hiha:

Ali jedna stvar se malo ističe, a to je da mi se čini da ne shvaćaš da nije Nintendo u problemima. Wii U je. Nintendo je okej. Nisu oni tako mala kompanija kako mi se čini da ti misliš. Prema svemu što sam vidio, Wii U može komotno failat užasno (možda čak i ostvarit tvoje predviđanje o 9mil konzola u životnom vijeku :)), ali uz sve ostalo što Nintendo ima (keš u banci, iskustvo), lako mogu predstaviti još jednu kućnu konzolu kada vrijeme dođe. Nisu u situaciji kao Sega s Dreamcastom, koja jednostavno nije imala novca da izdrži pritisak samog bivanja na tržištu uz konkurenciju.

*

black_out

  • ******
  • 4118
  • #IgračVrata
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #311 : 31. Srpanj, 2013., 19:37 »
I ima tu mjestimice dobre logike, ponešto lijepih educiranih zaključaka, slažem s dosta toga... s nekim dijelovima i ne, ali to je čisto zato jer nisu točni :hiha:

Slobodno ih navedi.

Citat:
Ali jedna stvar se malo ističe, a to je da mi se čini da ne shvaćaš da nije Nintendo u problemima. Wii U je. Nintendo je okej.

Trenutno. Najvjerojatnije će uvijek i biti, ali nastave li ovom politikom, moglo bi se lako dogoditi da jednostavno rasprodaju sve GAMING pizdarije i ulože u nešto drugo.
Ne bi im bio prvi put da mijenjaju biznis. Kao što rekoh, to bi bilo jako loše, u tekstu gore sam objasnio zašto.

Uglavnom, u čemu je problem. Nintendo još uvijek zarađuje, ali to je meni u potpunosti jasno. Jasno mi je i da su sva ona apokaliptična predviđanja PREČETA i ostalih debila totalno promašena.
Dok je konkurencija počela javljati da napokon više ne gubi po prodanom primjerku konzole, Nintendo je počeo javljati da mu se smanjuje profit.
Dakle, nebitno, sve dok to ne pređe u gubitke, što je nažalost očekivan ishod ukoliko nastavi u tom smjeru. Prije ili kasnije do toga dolazi, pitanje je samo vremena.

A Nintendo je na dobrom putu da tamo završi bio i prije, samo što je Wiiom, kao što već rekoh, preokrenuo situaciju. Ili kako ja volim reći, nakratko odgodio.

Problem je što taj profit ne dolazi od nigdje drugdje nego od:

- prodanih konzola (na kojima je N masno zarađivao)
- svih igara (ne znam koliki točno udio uzimaju, ali znam da uzimaju)
- njihovih igara (na kojima zarađuju možda i najviše od svega, čega mnogi ljudi nisu ni svjesni)
- kontrolera i ostale glupe plastike

To je sve super i bajno kad je situacija kakva je bila prošle generacije, ali ako ti zašteka prodaja konzola, neimenovano će zaštekati i sve ostalo.
Ne možeš prodati 10 milijuna primjeraka neke igre ako ti je na tržištu manje od 4 milijuna konzola. Ni svojih, ni tuđih.
Kad te napusti CASUAL ekipa onda možeš zaboraviti na razno razni shovelware, a kad te napusti CORE ekipa onda na dobru prodaju third party naslova.
Ne želim sad previše ići u razloge zašto dolazi do ovog potonjeg, ali to je tako.

Citat:
Nisu oni tako mala kompanija kako mi se čini da ti misliš.

Relativno. Ako ju uspoređujemo s gaming divizijama ostalih konkurenata onda su vrlo vjerojatno i veći od njih, ali ja sam pričao o njihovoj čitavoj ukupnosti.
Tad je situacija poprilično jasna, dovoljno je samo pogledati brojke.



Na stranu što je Sony malo u govnima, o tome sam pričao.

Citat:
Prema svemu što sam vidio, Wii U može komotno failat užasno (možda čak i ostvarit tvoje predviđanje o 9mil konzola u životnom vijeku :))

To je najgore predviđanje, rekao sam da lako može probiti i GameCubeovih 20-ak milijuna, ne vjerujem samo da će ići puno iznad toga.

Citat:
ali uz sve ostalo što Nintendo ima (keš u banci, iskustvo), lako mogu predstaviti još jednu kućnu konzolu kada vrijeme dođe.

I što? Opet popušiti novce? Zašto bi to itko normalan htio, osim ako se ne nadaju da će opet ponoviti uspjeh Wiia ili SNES-a?
Ako to vjeruju, onda su po meni jako naivni.

Konzole kao takve su IMO u sumraku svog postojanja, samo je pitanje kad će ih multifunkcionalni uređaji poput tableta (koji će imati dovoljno jak hardware, vezu s cloudom i DVI izlaz) u potpunosti zamjeniti. Predviđam da će biti nešto slično kao i Wii U kontroler, samo što će se raditi o prijenosnom uređaju u kojem će biti konfiguracija koja sve to pokreće.

Živi bili pa vidjeli. :)

Citat:
Nisu u situaciji kao Sega s Dreamcastom, koja jednostavno nije imala novca da izdrži pritisak samog bivanja na tržištu uz konkurenciju.

Nisam mislio na njihovu financijsku situaciju, nego na njihovu strategiju i poziciju u industriji video igara. Dakle, umjesto da gube novce na HW-u (što je po meni, kao što sam već rekao par puta, neizbježno) bilo bi bolje (a očekujem da je i to, kao i prethodno predviđanje, samo pitanje vremena) da se što prije u potpunosti posvete izradi SW-a i postanu 3rd party orijentirana kompanija. O tome pričam, i uvjeren sam da bi imali ako ne isti, onda sličan razvoj situacije kakvu je imala Sega. To je povećanje profita, bez obzira što se njihove početne financijske situacije razlikuju.
« Zadnja izmjena: 31. Srpanj, 2013., 20:04 black_out »
hardcore gamer | rapist | nerd | cis scum | misogynist |

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #312 : 05. Kolovoz, 2013., 12:01 »
Bed mi malo što napišeš velike, lijepe postove, a ne stignem ti baš odgovorit fino citat po citat. Baš jednostavno nemam vremena trenutno, a očito nema ni nekog drugog tko bi se ubacio u raspravu čini se :hiha2:
 
Ali eto, da nastavimo raspravu u tom nekom smjeru Wii U napretka i failanja, evo vijesti koju sam nedavno napisao o indie developerima i Wii U platformi, tj. tome kako Nintendo ide na ruku indie developerima... i to radi od početka, od najave konzole zapravo - samo iza kulisa, ne hvale se o tome previše na velikim eventovima. Malo sam tu vijest proširio izvan gabarita onoga o čemu je vijest zapravo, čisto da se malo da uvid u to s čime se Nintendo zapravo nada dosegnuti tih 9 milijuna prodanih konzola do ožujka sljedeće godine (i dalje im je to cilj nakon što su objavili te pražavajuće brojke prodaje konzole u posljednja tri mjeseca).

Ova vijest jel:
http://www.hcl.hr/vijesti-oko-30-novih-indie-igara-stize-na-wii-u-prije-kraja-godine-9046-18.html

Nisam u vijesti još spomenuo Wii Fit U, Wii Party U... Splinter Cell: Blacklist kao još jedan third party naslov... novu igru od Miyamota koja još nije najavljena i to da su rekli da prije kraja godine izlaze još neke igre koje još nisu najavljene... plus novi update softvera koji stiže u 9-om mjesecu, plus potencijalni price-drop, plus novi bundleovi, plus mogućnost novog modela konzole (64GB možda?)... hoću reć - ima solucija da riješe ovu neugodnu situaciju još. Ne vidim zašto bi se konzola dobro prodavala u posljednja tri mjeseca  - jednostavno nije bilo hypea, nije bilo igara... ali kada stvore igre koje ljudi zapravo žele igrati, onda bi se definitivno mogla prodavati.

Znatno više im se isplati prodavati svoj HW i svoj SW na njemu, to i im i dalje uspijeva - 3DS je dokaz... a i Wii koji se još uvijek solidno prodaje unatoč tome što je esencijalno mrtav (praktički nema novih igara). Casual publika je isto još uvijek tu - negdje u postu si tvrdio da je nikad nisu ni imali, da su to bili nekvalitetni kupci - nešto u tom stilu - impulsne kupnje Wii-ja jer je bila kul stvar, kulturološki fenomen itd. pa su ga svi kupovali. Ali nije BAŠ tako, iako ima istine u tome... svejedno, provjeri rezultate prodaje Just Dancea za Wii... ovog najnovijeg. Just Dance 4 iz 2012.... ma evo linka:

http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=just+dance+4

Daleko najbolje je prodavan u Wii verziji, o tome pričam... zaradili su sebi i Ubisoftu puno novca... zbog čega zapravo i ne čudi podrška Ubisofta za Wii U kakvu uživaju.

Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #313 : 05. Kolovoz, 2013., 20:38 »
Kako se nasmijem kad čitam ovoliko napisanih gluposti, prognoza i sprdanja na račun Nintenda..

black_out ti si fenomen ( stvarno si sposoban, skidam ti kapu) pfff

wyzard-
Wii U za Ignite engine vrlo vjerojatno nema dovoljno snage.. Slušaj, ima Wii U snage, ali uz
dosta uloženog truda,  i odluku od EA da počne raditi igre za Wii U, kako za sada stvari stoje
oni su još uvijek na ratnoj nozi, mada EA to poriće.. Isto tvrde da je za engine Frostbite
Wii U pre slab, a dovode igru na PS3, Xbox360, Crysis 3 bio gotov za Wii U ali ga EA nije željela
Pustit na Nintendovu konzolu  itd... Oćito je da se događaju neke stvari za koje mi nemamo pojima..
Upravo sam odigrao Pikmin 3, vjerujte ili nemorate, ta igra izgleda božanstveno, uz napomenu da ni
nije bila rađena iz temelja za Wii U već za Wii, to znaći da nas očekuju prekrasne igre na Wii U, ali
treba više vremena, i malo truda, to je izjavio i sam nintendo..
Za Watch Dogs su najavili da će biti daleko bolja verzija od PS3, Xbox
360, da će biti u randu PS4, Xbox1, tako će i Wii U doći na svoje, prije ili kasnije sve dođe na svoje
mijesto, od tud i optimizam Nintenda u vezi Wii U u 9. milijuna..
 Žalosno je to, žalosno, današnji tinejđeri su veliki  mrzitelji Nintenda,
sa napomenom, Nintendo je za dijecu.. Hello, eto primjer, hardkor gamera, lidera
CLANA, okorjelog igraća Bf3, danas je izjavio, sve je to super, ali Super Mario je
Super Mario,  Zelda, Donkey Kong, Mario Kart to je u SRCU, to je za dušu.. Ali vi uvijek
nađete način da pljujete po Nintendu, zašto, ako igrate PS mislite da ste muškarčine, da ste hardkor
igraći, e niste itd... Niste ni svjesni da je Nintendo veliki BREND, da se to ne
može uništiti, i da će Nintendo uvijek biti tu, i nikada se neće povući sa tržišta...
Niste ni svijesni da bez Nintenda to više nebi bilo to!
Svi ste zaluđeni visokom rezolucijom igara, a u biti ni ne znate o čemu pričate, i da
tome polako dolazi kraj, (predviđa se, a tako će i biti, za nekih 10. g. će igre biti u 2K. Rez.. i šta onda,
Sony, Xbox neće se više vaditi na hardver, a i slabi su inovatori, jedini je nintendo koji isprobava nove
Stvari, i dobar je inovator, i tu će doći problemi za vaše drage konzole, itd..) Da se vratim,  da visoke
rezolucije takozvane N.G. igre donose i duplo veće (troškove), koji su već sad trn u oku mnogima..
Po meni nije N.G. igra samo zbog grafike, jer su danas igre već dosta lijepe za svakog,
osim za buntovne bogataše i njima slične.. Baš me zanima što će se dogoditi kad početkom 2014.g.
shvatiju mnogi da ni prodaja PS4, ni Xbox-a 1 nije postigla ni minimalna očekivanja prodaje...
Nije problem Wii U, već ekonomska kriza u svijetu, dali ste o tome razmišljali...? Već sada se to
dokazuje, EA polako to predviđa, evo EA je izjavila da Ignite engine ne radi na PC-u,
bulšit, svi dobro znamo da su nove konzole koje dolaze slabije od
trenutnih PC-a u vrhu.. Ali  nove konzole se TREBAJU PRODAVATI, da bi oni opstali,
sad kad su tu N.G igre, mnogo su skupe za programere, izjavio i sam Epic Games za svoj
Unreal Engine 4.. Oni svi žele zaradu, pogotovo EA, ali to baš i nije na vidiku sa novim konzolama,
a bogme ni Nintendo se tu baš ne uklapa najbolje, kad je opće poznato da se na njihovim
konzolama najbolje prodaju isključivo njihove igre.. Pa ni do sad Nintendo nije imao neku
veliku podršku 3. strane, pa je opstao, a tako će biti i dalje, i to je kraj priće..
 Tako da mislite malo opširno, a ne vi idete samo ravno, to vodi u zid! :D
Pogledajte 3DS, to puno toga dokazuje, da ne stoji tvrdnja kao u početku da se ta konzola ne želi, da
će to Vita satrt, već je 3DS igračima trenutno bio pre skup, i čekali su sniženje cijene,
i bolje igre, vidi sad je vodeća konzola u Japanu, pa tako i u svijetu..
Wii U je trenutno pre skup, do sad nije imao ni  jedno pravu Nintendo igru za ponuditi
Igračima, i normalno je da se ne prodaje u ovom trenutku, krajem godine
Kad dolazi hrpa tih igrica iz Nintenda to će se opet prodavati ko vruće kifle..
Nintendo najbolje na svojoj konzoli prodaje isključivo, Super Mario (koliko ga god vi mrzili, ali Mario
je Mario) Zelda, Donkey Kong, SSB, Mario Kart (samo Mario kart kad izađe sljedeću godinu će
prodati Wii U u minimalno 5. milijuna) nisam siguran, ali mislim da se Mario Kart na Wii-u prodao u
nekih 8. milijuna..  Te igre dolaze, i kad igraći shvatie koliko je to u biti simpa
konzola, koliko je gempad OK, kad dođu nove igre sa novim  gameplayom koje su najavili daće otkriti
malo kasnije, korištenje NTFC-a, itd..  Wii U će opet biti Hit! ;-) :piva:
 




« Zadnja izmjena: 05. Kolovoz, 2013., 20:47 ThOr VeLikI »

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Nintendo Wii U - općenita rasprava
« Odgovori #314 : 05. Kolovoz, 2013., 21:01 »
A nemoj bit fanboy Thor :wildboy:

Sorry al' ovaj post je iznimno jednostrano i plitko mišljenje, ima i dosta krivih stvari... krivog pogleda na stvari.

Evo, zašto bi EA trebao ulagati u Wii U igre ako im se to ne isplati? Zašto bi itko TREBAO to raditi (osim samog Nintenda jel)? To su tvrtke, tvrtke rade da zarade novac - ako novca na Wii U nema, nemaju zašto ulagati trud. Nintendova je odgovornost da zaradi tim kompanijama novac tako da promovira svoju konzolu, da radi na ekskluzivama... da proširi bazu korisnika tako da razvije više taj "killer app" zbog kojeg će ljudima 'kliknut' da je Wii U vrijedan kupnje, da ga žele imati. I kad to naprave, svi će rado uskočiti na Wii U brod - dolazit će third-party igre jel.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9