HCL.HR

Battlefield 2042 će imati poboljšane verzije starih mapa u posebnom “zabavnom” modu

Igor Belan 24.06.2021.   •   10 komentara


Battlefield 2042 bit će smješten u blisku budućnost, ali ako je vjerovati ovom uvjerljivom traču – imat ćemo mogućnost i posjetiti neke stare mape kroz zaseban mod igre.

Nedavna najava Battlefielda 2042 mnoge je fanove slavnog serijala zadivila, ali ako ste među onom ekipom koja nije baš sigurna oko tog futurističkog stila nove igre, evo nečega što bi vas moglo oraspoložiti.

Naime, kako prenosi VG247, procurila je informacija o novom modu Battlefielda 2042 zvanom Battlefield Hub. Kako tračevi kažu, taj poseban mod Battlefielda 2042 omogućit će nam da ponovno posjetimo remasterizirane verzije nekih od klasičnih Battlefield mapa iz prijašnjih naslova. Na službenoj stranici Battlefielda već smo vidjeli blagi hint o ovom modu igre, ali tamo još nije službeno imenovan kao Battlefield Hub, niti je dostupno više informacija od toga da je “dizajniran kao ljubavno pismo za fanove Battlefielda”.

No nove informacije o tom modu dolaze nam danas od pouzdanog leakera (op.a. procurivača!) Toma Hendersona koji u svom posljednjem videu kaže da će Battlefield Hub sadržavati remasterizirane verzije mapa iz starih Battlefield naslova. Po njemu, ovo bi trebao biti “zabavni sandbox mod” bez novog sustava klasa, ali u novom Battlefield 2042 engineu, samo na remasteriziranim verzijama nekih poznatih Battlefield mapa uz stara oružja i vozila.

Kaže kako bi ovo trebao biti “fun mode” u smislu da od njega ne treba očekivati balans i pravo kompetitivno iskustvo, već sandbox zezanciju kroz mješavinu starih oružja iz Battlefielda 1 i modernijeg naoružanja (i vozila) iz primjerice, Battlefielda 3. Kao primjer spominje čak sukob tenka iz Battlefielda 1 i tenka iz Battlefielda 3 na istoj mapi.

Henderson navodno iza sebe ima povijest curenja točnih informacija pa iako ovo sve djeluje vjerojatno i izvedivo, imajte na umu da ništa još nije službeno potvrđeno.

Ako je suditi po natpisu na službenoj stranici novog Battlefielda, službena najava ovog moda doći će nam 22.07. kada će EA održati svoju EA Play Live konferenciju.

Naravno, sama igra i dalje bi trebala izaći 22.10. za PC, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series X i S.

Komentari (10)

  • heredino

    24.06.2021 - 14:51

    Battlefieldu je često nedostajalo više sadržaja tako da ovo nije na odmet

  • IgorBiH

    24.06.2021 - 15:02

    Haha, samo daj Metro u novom ruhu i svi sretni.

  • Strahinja Radonjic

    24.06.2021 - 17:28

    Noshahr Canals, Metro, Dragon Valley. Inače, i u BF4 se može igrati Noshahr Canals. 😉

  • KidacMamice

    24.06.2021 - 18:07

    Pak svi samo hajpaju a nakraju poznavajuci ea bumo srkali đonija.

    • doctorsparta

      @KidacMamice, 24.06.2021 - 23:11

      Istina. BF4 je bio kaos kad je izašao, a pogledaj ga sada. Serveri nikad puniji 8 godina nakon izlaska igre. Istina. EA daje često poluproizvod, ali ga uvijek zapatcha. Čak i BFV je sada “igriv”. SWBF2 je isto bio koma po izlasku. A vidi ga sada. BF2042 je imao nikad duži razvoj plus nema SP. Što daje dodatno vrijeme DICE-u da polira MP. Dok DICE zna isporučiti i poliran proizvod. Recimo BF1 koji je od day-one bio masterpiece što se tiče poliranosti.

    • Terox

      @doctorsparta, 25.06.2021 - 00:52

      Battlefield V dan danas nije properly balansiran. Igriv je, ali to je maksimum koji mu se može pripisat. A EA da znaju fixat poluproizvod nebi odustali od te igre. Slažem se za BF1, ali na neku bazu su nakon Revolution update-a na dosta računala uništili performanse.

    • doctorsparta

      @Terox, 25.06.2021 - 01:00

      Nisam komentirao balans. Nego sam sam baš to i napisao – i još stavio pod navodnike “igriv”, tj. nema game braking bugova, crashova, itd. Popravio bi DICE BFV, daleko da ne znaju. Radi se o jednom od najtalentiranijih dev timova trenutno. Govorimo o DICE LA i DICE Rotterdam plus EA Gothenburg za “specijalne” poslove i tehnologije. Nego jednostavno nije se isplatilo. Za koga? Serveri su bili prazni. EA je odlučio isključiti potpuno support za SWBF2 i BFV te sve baciti na BF2042.

    • KidacMamice

      @doctorsparta, 25.06.2021 - 15:55

      Sve stoji od tih zadnjih bf1 je za bfv igretina. Al nas taj ea je full grobarska firma tak da im nis ne vjerujem ko ni activisionu. Al to kaj velis imaju samo mp bez kampanje valjda buju to zjebali onda kak spada a i vremena su imali fakat full osim ak nisu morali na jos 10 projekata radit jer gazde stiscu.

    • doctorsparta

      @KidacMamice, 25.06.2021 - 17:55

      EA je definitivno definicija bolesti za novcem. Ok. Krivnja pada i na investitore koji imaju samo masnu paru a gamingu nemaju tri čuke, nit ih gaming zanima ni 1 posto. Samo gledaju koliko im se vrati para za uloženo. I EA ih mora činiti veselim da ovi pljuju pare. Tako da je to začarni krug. Svi su krivi. DICE je i ostali devovi samo plešu kako EA kaže, a EA se guzi investitorima. BFV je završio kao krš, jer je neki od investitora rekao “e mi ćemo dati pare ako taj BF bude više šareno pucalo kao Fortnite”. Plus ubacite SJW-a da pravdamo pare sorošima i sličnim lovatorima.

  • doctorsparta

    24.06.2021 - 23:45

    čovjek je održao školu svima: https://www.youtube.com/watch?v=RWjAi-cyYPo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?