HCL.HR

Bloodstained: Ritual of the Night Kickstarter cilj od pet milijuna dolara neće biti dostupan igračima

Stjepan Fikter 03.03.2020.   •   0 komentara


Svi koji su se nadali kako će tamaniti demone i ostale protivnike nasumično generiranom dvorcu, ostat će razočarani, ali zamjenski način igranja je ipak pripremljen za igrače.

Nakon mnogih odgoda od prvobitnog datuma izlaska, Bloodstained: Ritual of the Night napokon smo zaigrali prošle godine i kod je ostavio impresivan dojam. No ono po čemu se Bloodstained također ističe odnosi se na njegovu Kickstarter kampanju u kojoj prikupio značajnu svotu novaca. Riječ je o velikih 5.545,991 dolara čiji je iznos omogućio i ostvarivanje mnogih dodatnih ciljeva.

Jedan od njih bio je onaj na pet milijuna dolara pod nazivom Roguelike Dungeon, a trebao je svaki puta nasumično generirati dvorac kod pokretanja nove igre. Uz to, kada bi se porazilo posljednjeg šefa dobio bi se kod pomoću kojeg bi se moglo podijeliti upravo završenu nasumično generiranu tamnicu s prijateljem.

Riječ je o interesantnoj ideji koja po riječima kreatora nije mogla biti izvedena upravo zbog navedenog koda. Igarashi kaže: “Nažalost, kod koji napravljen u ranoj verziji igre trenutačno nije kompatibilan s ovakvim tipom gameplaya (pogotovo s proceduralno generiranim dvorcem). Zbog toga, nažalost moramo najaviti kako nećemo razvijati Roguelike kao dio planiranih dodataka.”

Iako će neki igrači sigurno biti razočarani s time, zamjenski mod ipak će biti dostupan svima potpuno besplatno. Riječ je o Randomizeru koji će u standardnoj kampanji omogućiti mijenjanje osam različitih parametara kako bi iskustvo igranja bilo drugačije. Tako će se primjerice moći promijeniti način na koji se prikupljaju predmeti pa ako se odabere totalno nasumična opcija znači kako će svaki predmet biti moguće pokupiti bilo gdje. Zbog toga postojat će i zaštita s kojom se neće moći dogoditi da neki od parametara onemogući završetak kampanje.

S druge strane, kreatori kažu kako će nastaviti poboljšavati Switch verziju igre koja je patila od tehničkih poteškoća pa ako volite tamaniti protivnike u pokretu, uz ponešto strpljenja, to iskustvo bi trebalo biti još bolje. Kada točno? Nije otkriveno.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?