HCL.HR

Čini se da mračna magija u Hogwarts Legacy ipak neće biti baš mračna

Zoran Žalac 01.11.2022.   •   4 komentara


U Hogwarts Legacyju moći će se koristiti neoprostiva kletva Imperius, ali će ona u igri funkcionirati malo drugačije nego u ostatku čarobnjačkog svijeta.

Hogwarts Legacy igračima će dopustiti da malo istraže i mračnu stranu magije. U opcionalnim misijama tako će se moći pratiti učenika koji prakticira neoprostive kletve. Ostaje za vidjeti hoće li igra dopustiti kletvu ubijanja, no za sada je potvrđeno kako će jedna od tih kletvi u igri biti malo “redizajnirana”, tako da neće funkcionirati baš kao u čarobnjačkom svijetu.

Naime, kletva Imperio iliti Imperius u igri će biti moć kojom protivnika regrutiramo na svoju stranu, tako da se privremeno izda svoje suborce i uđe u sukob s njima. Kletva se neće moći koristiti za punu kontrolu nad osobom, a samim time ni za eliminiranje iste. Možda je to malo komplicirana stvar za izvesti u kontekstu gameplaya, ali nije nesvakidašnja – ako ste ikad igrali Dishonored znate da je takvo što lako moguće.

E sad, je li ova odluka donesena da se gameplay ostavi što jednostavnijim, ili se radi o ublažavanju same kletve? U izvornom materijalu, ali i u filmskoj adaptaciji, Imperio se opisuje kao kletva kojom je kontroliranoj osobi moguće narediti da se baci kroz prozor ili da se utopi. Iako se u Hogwarts Legacyju spominje “fantasy nasilje”, igra je dobila oznaku da je prikladna za publiku od 13 godina i više.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • DjokaBA

    01.11.2022 - 17:13

    S’obzirom da je PG13, ocekivano. Bitnije da gameplay ima neophodnu dubinu, za površnost neoprostivih kletvi cu im lako oprostiti.

  • Bubimir666

    01.11.2022 - 18:15

    A kaj imaš filozofirat i mijenjat lore… Digni PG i bok… hjooj jesu svi buttheart

  • Iceman73

    01.11.2022 - 18:44

    E jbg…kaj bumo sad…

  • Racunbroj101

    01.11.2022 - 22:17

    Ne znam da li sam OK sa time. Ako već bude PG 13 onda su trebali zaobići mogućnost korištenja tih kletvi a ne mijenjati ih. Sada me zanima što su još mijenjali a da nije potrebno

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?