HCL.HR

Cities: Skylines diskriminirao igrače – nekim kupcima ne dopušta nadogradnju na remaster

Zoran Žalac 17.02.2023.   •   2 komentara


Ono što je trebala biti rutinska nadogradnja igre Cities: Skylines pretvorila se u dosta kontroverznu situaciju gdje je mogućnost nadogradnje uskraćena nekim vlasnicima igre.

Graditeljska igra Cities: Skylines ranije ovoga tjedna dobila je svoje Remastered izdanje za PlayStation 5 i Xbox Series konzole. U tom izdanju igračima su proširene mogućnosti izgradnje, a poboljšane su i performanse u odnosu na stare verzije za PS4 i XBO. Dobra je vijest da je nadogradnja na Remastered verziju besplatna, ali loša je vijest da se to ne odnosi na sve verzije igre, ili još gore – na sve vlasnike igre.

Prvo, Cities: Skylines koji se 2020. dijelio uz PS Plus nije moguće nadograditi na PS5 verziju. Takvu praksu već smo viđali pa nas ne začuđuje, ali druga kontroverza ipak je presedan.

Naime, Remastered verziju besplatno dobivaju jedino kupci digitalnih PS4 i XBO verzija. Oni koji su igru kupili u fizičkom izdanju, tj. na disku, nemaju pravo na besplatnu nadogradnju. To jest, nema nikakve nadogradnje nego je jedina opcija kupiti PS5 ili XS verziju igre po punoj cijeni.

Iz izdavačke kuće Paradox Interactive pravdaju se da nadogradnju ne mogu pružiti za fizička izdanja jer ne mogu pratiti distribuciju tih izdanja među korisnicima te navode kako bi se onda jednom kopijom igre na disku moglo doći do više besplatnih kopija Cities: Skylinesa u digitalnom obliku.

Dakako, taj je odgovor tek izvlačenje jer postoji jednostavno rješenje – i digitalno PS5/XS izdanje igre može od igrača tražiti da u konzoli ima umetnut disk PS4/XBO verzije. Upravo na taj način funkcionira velika većina nadogradnji za druge igre na PS5 i XS konzolama.

Komentari (2)

  • Darac83

    17.02.2023 - 13:58

    Na kraju, sami su se zakopali jer će manje igrača ponovno zaigrat…

  • Chaky

    17.02.2023 - 15:21

    Psmtr, ja imam igru na BluRayu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?