HCL.HR

F1 2022 navodno neće imati samo bolide, nego i superautomobile

Lovro Maroševac 03.03.2022.   •   2 komentara   •   Industrija videoigara


Ovogodišnje izdanje službene F1 igre sprema se ući u cross-play vode, ako je vjerovati poznatom leakeru i njegovim izvorima unutar gaming industrije.

Čini se kako će preuzimanje Codemastersa od strane Electronic Artsa donijeti neke promjene u razvoj Formula 1 igara. Nakon glasina o Fifi 23, dobili smo gotovo identične novosti vezane i uz F1 2022, nadolazeći Codemastersov naslov koji tek treba biti najavljen. Ipak, sve te glasine treba uzeti s dozom sumnje jer nisu službeno potvrđene, ali dolaze od pouzdanog leakera Toma Hendersona.

F1 2022 navodno bi trebala dobiti cross-play opciju, podršku za virtualnu stvarnost i nekoliko noviteta unutar samog single-player moda. Odluka razvojnog tima da F1 2022 dobije mogućnost cross-playa je u najmanju ruku zanimljiva. Ponajviše jer je prije nepune dvije godine Codemastersov redatelj F1 igara rekao kako F1 igre ne mogu dobiti cross-play zbog posebnosti njihovog enginea.

Velikom novosti smatra se i navodno uvođenje VR podrške, koja je poput crossplaya već duže vremena tražena opcija. Igrači će konačno imati razloga voziti bolide iz kokpit kamere te si time dodatno približiti simulacijski dio igre. Što se tiče single-player komponente, F1 2022 trebala bi izostaviti priču koju je uvela F1 2021 te umjesto nje predstaviti takozvani F1 Life. F1 Life će funkcionirati tako što će igrači moći dodatno zaviriti iza kulisa oktanskog cirkusa i to u privatne živote vozača. Prema navodima, moći će se kupovati skupocjene i luksuzne stvari, među kojima su i superautomobili.

Igrači će moći kupovati superautomobile i normalno se utrkivati u njima protiv prijatelja kroz mrežni dio igre. Superautomobili se navodno neće moći utrkivati s F1 bolidima, ali ćemo ih voziti po istim stazama u odvojenim utrkama. Prema Hendersonovim riječima, priča bi se trebala vratiti u F1 2023, no još je prerano govoriti u kojem točno formatu. Također, navodi se da već postojani načini igranja, odnosno vozikanja neće biti promijenjeni, unatoč dodatku superautomobila. Znači li implementiranje cross-playa i VR-a uvođenje dedicated servera? Nismo 100% sigurni, ali potajno se nadamo da ćemo konačno i to doživjeti.

Komentari (2)

  • NikolaR

    03.03.2022 - 11:06

    Sve sto igraci zele od f1 cross play VR realistican zvuk bolida laserski skenirane staze a ne ove retardirane codemasters staze i najvaznije realisticnq fizika bolida. Kakvi super automobili kakve pizdarie ali sad kad EA vodi kolo propasce i ova igra.

  • Chimichangas

    03.03.2022 - 14:48

    Daj više uvedite taj VR u F1

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?