HCL.HR

Kojima smatra da je Death Stranding trenutno najbolja odluka za tržište

Juraj Bevandić 03.02.2017.   •   10 komentara


Hideo Kojima ne može prestati hvaliti svoj prvi nezavisni projekt, a usput otkriva kako i zašto se odučio napraviti baš Death Stranding iako još uvijek ne i o čemu se radi.

death stranding trenutno najbolja

Novinar stranog portala Glixel nedavno je imao priliku održati razgovor s vječito zanimljivim Hideom Kojimom i raspitati se o njegovom novom projektu. Za sada nas je Death Stranding samo zbunio dvama trailerima, ali još uvijek nemamo baš nikakvih konkretnih informacija o igri. Unatoč tome, čini se da ju Kojima ne može prestati uzdizati u nebesa, pa je isto činio i tijekom spomenutog intervjua.

Priznaje doduše da Death Stranding nije nekakvo dugo očekivano ostvarenje sna, već je ideju počeo razvijati tek nakon što je napustio Konami. Uvjerava nas da svaki dan smišlja nove ideje za igre, pa je Death Stranding morala biti nova ideja, a odlučio se baš na nju jer je trenutno najbolja za tržište i situaciju u svijetu.

Naglašava koliko je za njega bitno da napravi nešto što odražava vrijeme u kojem živimo i stvaramo, a ne krije niti svoje političke interese i strahove, posebice strepnju da američka politička sfera naginje na desno. No, osim što razmišlja o politici, Kojima je razmišljao jedno vrijeme i o stvaranju filmova ili pisanju romana te se ipak opredjelio za izradu igara do kraja života, ali i dalje očekuje da se u budućnosti mediji igara i filmova na neki način spoje.

Konkretno za Death Stranding je otkrio da sigurno neće biti horor igra, jer ne cilja na nešto tako mračno s njom. Bit će ozbiljna i umjetnički nadahnuta kao što se i čini, ali će imati i klasičnu dozu opuštajućeg i suptilnog humora kakav on voli.

Ako vas zanima Kojimino mišljenje o raznim filmovima, preporučam da pročitate intervju u cijelosti jer nudi zanimljiv uvid u njegove interese, a nije nužno u cijelosti vezan uz Death Stranding.

Označeno sa: , ,

Komentari (10)

  • kenrox

    03.02.2017 - 19:52

    bolje nek se uhvati posla nego da svako malo hvali tu svoju igru

    • darijoman

      @kenrox, 03.02.2017 - 20:20

      Čovjek ima neku svoju viziju ili kako bi mi rekli bujnu maštu, ali do 2018-e je predugo i suvišno za bilo što pametno komentirati

  • madkikot

    03.02.2017 - 20:34

    Ja se mogu zaklet da je pre nekih 10 godina na internet banula slika zastave u njoj svemirska kaciga unutra kosturska glava kao skeleton i gornji deo kacige kao rimljanska dali je to bila bilo kakva igra tad ili ne nesecam se samo znam da sam to dobro zapamtio ili je to neciji logo tako nesto 🙂

  • DjokaBA

    03.02.2017 - 23:04

    Smaras Kojima, objavi nesto konkretno pa pricaj. Nemoj da se ponovi Romero sa nevidjenom Daikatanom.

  • YeYa

    03.02.2017 - 23:47

    Neka se primi posla, a ne hvali igru u tako ranoj fazi.

  • Cro_echo88

    04.02.2017 - 00:51

    Imam neki osjećaj da iskoristava maksimalno tu svoju staru slavu a da ce ovaj death strancima bit samo solidan ekscentrični naslov

  • Cro_echo88

    04.02.2017 - 00:52

    Death stranding*

  • baDarmageddoN

    04.02.2017 - 15:34

    Ovo bude ili NMS kojeg smo željeli ili NMS kakvog smo dobili. Neće tu biti zlatne sredine. A ako igra bude 1 posto kvalitete trailera mislim da će to biti nešto fantastično. Tebamo nesto mindfucking u gaming svijetu jer se sve manje više reciklira i nema baš puno novih ideja.

  • Silvio_7Tech

    04.02.2017 - 20:25

    Jasno je ko dan da se čovjek časti starom slavom. I njemu je jasno da propada otkako je napustio Konami.

  • Dilo_trasul

    05.02.2017 - 19:12

    Pisat po Kojimi je malo smijesno,kad izadje igra ak bude sranje bacajte drvlje i kamenje al trenutno za tim fakat nema razloga.
    Lik ima blesav um i mislim da ce ova igra bit nesto bolesno

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?