HCL.HR

Odgođeno je Svjetsko prvenstvo u Rainbow Six Siegeu

Lovro Maroševac 06.02.2021.   •   0 komentara   •   Esport


Mukotrpni pregovori Ubisofta i francuske vlade ipak nisu urodili plodom – Six Invitational 2021 je morao biti odgođen.

Pandemija koronavirusa ne utječe samo na odgode igara, već i na esport natjecanja koja se trebaju održati uživo. Tako je nova žrtva COVIDa-19 turnir Six Invitational 2021 u Rainbow Six Siegeu. Svjetsko prvenstvo, koje inače označuje završetak godine u ovoj igri, trebalo se održati od 9. do 21. 2., ali je odgođeno upravo zbog korone.

Francuske vlasti su 29. 1. odredile mjeru prema kojoj svi stanovnici van Europske Unije ne smiju kročiti u njihovu državu. To nije najbolje sjelo Ubisoftu koji je zatim krenuo u pregovore s njima kako bi se natjecanje moglo održati. Bio je to veliki udarac za francusku kompaniju i kompetitivnu scenu R6 Siegea jer prvotno se Six Invitational trebao održati u Montrealu, ali je mjesto radnje premješteno u Pariz.

Ipak, Francuzi nisu dopustili da se turnir održi, a nije pomoglo ni to što bi se igralo bez publike. Na Six Invitationalu 2021 trebalo je nastupiti 20 timova podijeljenih u dvije grupe, ali australski Wildcard Gaming morao je otkazati nastup zbog jakih mjera koje provodi vlada u Australiji, a tiču se putovanja izvan zemlje i dolaska u nju. Iz Ubisofta su poručili kako će na prvenstvu igrati 19 ekipa jer nemaju vremena pozvati neku drugu.

Prema procjenama, nagradni fond ovogodišnjeg Six Invitationala iznosi tri milijuna dolara. Naslov prvaka brani Spacestation Gaming koji je na prošlom izdanju svladao Ninjas in Pyjamas rezultatom 3-2 u velikom i spektakularnom finalu. Ubisoft navodi da će naporno raditi kako bi omogućio održavanje Six Invitationala 2021, ali prvo mora pregledati sve moguće opcije i proučiti sigurne lokacije.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?