HCL.HR

Neon Dawn nova je sezona u Rainbow Six Siegeu, evo što nas očekuje

Lovro Maroševac 09.11.2020.   •   6 komentara


Nova članica Rainbow tima, prerađena mapa i određene izmjene na nekoliko operativaca samo su neke od promjena koje stižu za mjesec dana u Rainbow Six Siege.

Ubisoft je na Six Majoru dao do znanja što sve možemo očekivati od Neon Dawna. Sljedeća sezona bit će zadnja u petoj godini Rainbow Six Siegea, jedne od značajnih godina ovog multiplayer naslova. Razvojni studio koji stoji iza igre odlučio se posvetiti ispravljanju problema i poboljšanju iskustva igranja pa su sredinom godine počeli s izbacivanjem jednog, umjesto dva, operativca po sezoni.

Aruni

Aruni je nova operativka koja dolazi u Rainbow Six Siege i stat će na stranu obrane. Prepoznatljiva je po tome što su joj lijeva noga i dio lijeve ruke pod protezom zbog nesreće koja joj se dogodila na jednom zadatku. Njezin arsenal oružja sastoji se od primarnih pušaka P10 Roni i Mk 14 EBR te sekundarnog pištolja PRB92.

Ono zbog čega će ju igrači odabrati bit će Surya Gate – laserske naprave koje Aruni ima kod sebe. Ona ih može ispaliti na svaku površinu kroz koju se može proći – obični i učvršćeni zidovi, rotacije, vrata, prozori itd. Kada napadači prođu kroz njezine lasere, isti će im odraditi 40 štete i deaktivirat će se na nekoliko sekundi.

Međutim, ako obrambeni igrači prođu kroz lasere, neće im se ništa dogoditi jer će se oni automatski deaktivirati na tu sekundu ili koliko im je već potrebno za prolazak. Defanzivci svakako moraju paziti da ne prođu kroz vrata u isto vrijeme i napadačima jer će im se tada dogoditi neprijateljska sudbina.

Aruni se navodi kao arhitekt obrane jer ne samo da onemogućuje prolazak napadačima, već to čini i njihovim napravama. Ako netko iz napada baci granatu, dimnu bombu ili dron – laseri će to uništiti. Tajlandska operativka sa sobom još nosi bodljikavu žicu i alarmni uređaj koji se aktivira kad neprijatelji prođu pokraj senzora na alarmu.

Skyscraper

Novih mapa barem neko vrijeme neće biti tako da su na redu prerade starih. U Neon Dawnu možemo očekivati prerađeni Skyscraper, mapu koja je došla u sezoni Red Crow. Iako je prvotno trebala biti puštena u javnost prošle sezone, iz Ubisofta su priznali da im je trebalo nešto više vremena kako bi osmislili novi izgled, stoga ne čudi zašto prerada Skyscrapera dolazi sada.

Prostorije u novoj-staroj mapi izgledaju veće i šire, a to je napravljeno kako bi se riješio osjećaj tjeskobe. Najznačajnija promjena dogodila se kod kipa zmaja. Popularno nazvan Dragon više neće biti vanjski dio zgrade, već je renovacijom postao unutrašnji.

Balkon kod sobe za karaoke je nestao i jedini način da napadači tamo uđu, a pritom ne dođu kroz zgradu, jest ulaskom kroz prozor. Pojednostavljen je dio prostorija oko restorana kako bi se igrači mogli lakše snaći. Spavaća soba i kupaonica su povećane te se zidovi koji ih dijele mogu kompletno uništiti, a ne polovično – kako je to bio slučaj dosad. Vrata kod stražnjih stepenica su pomaknuta kako obrambeni igrači više ne bi mogli neometano pucati kroz iste prije nego ih napadači primijete.

Ostale promjene

Gore navedene stvari najveći su interes većine igrača. Oni koji Rainbow Six Siege igraju nešto kompetitivnije, mogli bi biti zainteresirani za promjene kod jednih od najkorištenijih operativaca. Prema statistici, Echo je na samom vrhu odabranih operativaca od strane igrača, stoga su iz Ubisofta bili primorani učiniti neke preinake. Njegova dva drona više neće biti nevidljivi, već će ih svatko moći vidjeti. Igrači će sada morati više vremena provoditi na dronovima kako ih napadači ne bi uništili pa su iz francuske kompanije Echu odlučili vratiti štit. Vjeruje se da ova promjena neće toliko utjecati na igrače koji dobro poznaju mape, a samim time imaju znanja gdje mogu sakriti dronove.

Jägerov Active Defensive System imat će neograniču municiju, uz jednu caku. Kada uništi jednu napravu, tada će se ugasiti na 10 sekundi, što znači da više neće moći uništavati dvije ili više zaredom. ADS će moći ponovo uništavati projektile jednom kad se vrati u funkciju.

Hibana će od napadačkih operativaca dobiti blagu promjenu. Ona će od nove sezone imati na izbor želi li ispaliti šest, četiri ili dva X-Kairosa. Japanska operativka smatra se kraljicom probijanja učvršćenih otvora i shodno tome igrači će sada moći birati koliko njenih prepoznatljivih uređaja žele ispaliti, bez da ih bezveze troše više nego što mogu. Vrijedi još spomenuti da će defanzivni igrači moći manje vremena provoditi izvan mape jer se tajmer spušta s dvije na jednu sekundu, što daje napadačima brže vremena da reagiraju.

Ubisoft je također dodao kako će svaka sljedeća sezona imati humanitarni program. Igrači će imati opciju kupovine kozmetičkih stvari, a sav prihod od istih ići će siromašnim i potrebitim osobama. Iako na prvu možda ne djeluje zanimljivo zbog toga što će se birati kozmetika, ipak treba pohvaliti Ubisoft za ovaj plemeniti čin. Sve navedene promjene stižu na test servere 9. 11., a Neon Dawn bi službeno trebao izaći početkom 12. mjeseca.

Komentari (6)

  • Terox

    09.11.2020 - 15:29

    Ova ADS promjena bi mogla gadno promijenit igru, šta se tiče ostalih najveca stvar je to da konacno micu outback što u prijevodu znaci zagarantiraniu ban Kanalu ilitiga puno bolji expirience igrajuci igru.

    • Saren

      @Terox, 09.11.2020 - 16:01

      Ne spominji Outback, prezirem ga svaki put kad mi dodje, ako nisam u ranked-u i igramo casual – back to main menu klikam odmah xD Ne volim tu mapu nimalo. Ove promjene su za sad sto se operatora tice po meni dobre. Doduse pitam se gdje je “Lord” i sto otezu toliko sa njim. Makar najveci problem ove sezone je sto je Ubi cinio vrlo malo po pitanju smurfova i hakeraja opcenito. Tako da nadam se da ce nesto promijeniti po tom pitanju. Vec u zadnjih par tjedana koliko vidim ban wave da idu cini se da ide na bolje opet, tj, primjeti se pad takvih igraca generalno gledajuci.

    • game0wer

      @Saren, 09.11.2020 - 20:37

      Haha primjetio sam da dosta ljudi ne voli Outback al meni je cisto solidna mapa. Zapravo sve mape koje su trenutno u rotaciji su mi skroz dobre i pomalo sam razocaran map ban sustavom jer kad je bio najavljen mislio sam da ce bit super i to mi je bila jedna od rijetkih svijetlih tocaka tog updatea al sad mi vec polako ide na onu stvar jer taman kad mi se neka mapa igra ekipa ju bana. Dosta je manje raznovrsnosti koja i ovako i onako nije bila prevelika tako da su neke mape prakticki “uklonjene” u neku ruku, implementacijom tog sustava. Generalno mi se ne svidja kud R6S ide al jos je uvijek donekle zabavan za igrat.

    • Agent

      @Saren, 09.11.2020 - 21:17

      Gledao sam te banove i imam osječaj kao da isti likovi dobivaju ban svako malo

    • Saren

      @Agent, 09.11.2020 - 21:21

      Mislim da imas dobar osjecaj, ja mislim isto. Znaci Ubisoft prvo kaze – znamo za problem hakeraja koji je poduplan, pa cemo uz banove hakeraja od sada u isti kos strpati i. ljude koji imaju vise od dva accounta, pa je po njima to sada bannable offense. Problem je po meni u tome da sto god da rade sa BattlEyeom ne fukncionira ili funkcionira presporo. Po meni trebao bi jos jedan Operation Health. Malo je pao broj sada no doduse odem li u ranked ili casual – ista slika konstantno – u 5 matcheva bar jedan vara ili je boosted akount u pitanju.

    • Agent

      @Saren, 09.11.2020 - 22:28

      Ja imam večinom problema sa ddosom i to sam isprobao jedne sezone i nevjerojatno ali čim niži rank to veći problemi sa ddosom.
      A što se banova tiče baš sam pratio par imena i igrač IIIIIII (točno 7 I ) i covid-19 dobili minimalno 4 puta ban samo dok sam ja igrao,a ima još takvih, što znači da ne dobivaju zauvijek ban,jer se ne može stavit isti nick više puta,pa makar neki nick je pod banom

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?