HCL.HR

Poznati hrvatski esport observer dobio priznanje od Ubisofta, evo zašto

Lovro Maroševac 21.02.2023.   •   2 komentara   •   Esport


Ante Medić, poznatiji kao med1cz, tijekom proteklog vikenda dobio je priznanje od Ubisofta u svojem poslu observera Rainbow Six Siege natjecanja.

Svijet esporta na našem je prostoru još uvijek tabu tema, čije se stigmatizacije teško riješiti. Gubitak vremena, zaglupljivanje i ostali pridjevi često su prišiveni uz to. Osim toga, obično se priča da u esportu možeš uspjeti samo kao igrač. Međutim, Ante Medić iz Velike Gorice dokaz je da to nije tako.

Ovaj Velikogoričanin je tijekom vikenda dobio nagradu zahvale za svoj posao promatrača, odnosno observera. Medić je već dugi niz godina jedan od glavnih ljudi u produkciji natjecanja u Rainbow Six Siegeu, bilo da je riječ o onim velikima ili malima. Svaki kadar i akcije koje se prikazuju gledateljima tijekom natjecanja, njegovih je ruku djelo. Njegova uloga na natjecanjima možda se čini vrlo jednostavna, no traži puno posla.

Posao observera nije lako obavljati jer za tu ulogu je potrebno mnogo znanja o tome kako igra funkcionira i prepoznavanja igrača što rade te koji im je sljedeći potez. Promatrač svojim potezima zapravo želi ispričati određenu priču gledateljima, čiji su naratori obično komentatori koji objašnjavaju što se u kojem trenutku dogodilo. Igra poput Rainbow Six Siegea nije lagana za praćenje i zato je posao observera da na što jednostavniji način pokaže akciju i kako je došlo do nje.

Koliko je Ante dobar u svom poslu, govori i činjenica da je iznimno hvaljen među igračima, komentatorima i gledateljima zbog svojeg unikatnog načina praćenja mečeva. Medićev put krenuo je iz njegovog doma 2018. godine. Prvo veliko natjecanje bilo mu je OGA Pit 2018 koja se održala u online izdanju. Uživo je prvi put radio na LAN-u na Dreamhack Valenciji 2019. godine i otad je neizostavni dio produkcijskog tima Ubisofta. Čak se i jedno vrijeme na Twitteru u tom periodu pojavila rasprava među zajednicom da on zbog svojeg osvježavajućeg načina nadgledanja mečeva zaslužuje priliku na Six Invitationalu. Kad ju je dobio, kako se kaže, sve ostalo je povijest.

Zaljubljenici domaćeg svijeta esporta Medića znaju pod imenom “med1cz” i njegov put uspjeha dobro je poznat svima koji su upoznati s njim. Iako je krenuo s komentiranjem u Overwatchu i Counter Strike: Global Offensiveu, brzo se prebacio na Rainbow Six Siege. Svoju karijeru u Siegeu započeo je kao organizator i komentator domaćih natjecanja, no u svemu tome pronašao je zanimaciju koja mu je donijela jedan od najvećih uspjeha u životu. Vrhunac svega je nagrada zahvale koju je dobio tijekom proteklog vikenda u Montrealu.

Komentari (2)

  • tylerogg

    21.02.2023 - 08:46

    To ti isto koda si dobio priznanje od samog satana frende.

    • Skycan

      @tylerogg, 21.02.2023 - 10:47

      Ziva istina

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?