HCL.HR

Rainbow Six Siege ulazi u osmu godinu postojanja, evo što možemo očekivati

Lovro Maroševac 20.02.2023.   •   6 komentara


Na završnom danu Six Invitationala u Montrealu, Ubisoft je konačno predstavio kako će izgledati i djelovati osma godina njihove pucačine.

Sinoć je na završnici Six Invitationala u Montrealu održano predstavljanje osme godine Rainbow Six Siegea. Bit će to još jedna ambiciozna godina koja će pokušati nastaviti uspjeh sedme i donijeti igri još veća poboljšanja. Na kraju dana, novi svjetski prvaci postali su igrači G2 Esportsa nakon što su u finalu rezultatom 1-3 pobijedili w7m esports.

OPERATIVCI I MAPE

Rainbow Six Siege u 2023. godini dobit će četiri nova operativca, uz preradu Frost. Njezin Welcome Mat bit će malo izmijenjen, tako da će napadačima nuditi mogućnost samooživljavanja. Međutim, caka će biti u tome što oni nakon toga neće moći trčati i ostavljat će iza sebe ogroman trag krvi. U ovoj ćemo godini imati operativce iz Brazila, Švedske, Južne Koreje i Portugala. O brazilskoj operativki smo već prenijeli vijesti, a riječ je o napadačici Bravi koja sa sobom nosi hakerski dron. O ostalim operativcima još se službeno ništa ne zna osim iz kojih država dolaze.

No zato znamo da ćemo kroz osmu godinu dobiti dvije mape. Preciznije rečeno, jednu potpuno novu i drugu prerađenu. Prerađena mapa bit će upravo Consulate, jedna od najstarijih i najigranijih mapa u igri. Novi Consulate u igru stiže tijekom druge sezone i bit će u potpunosti promijenjen. Iz razvojnog tima kažu da je ovo jedna od najvećih prerada mapa koju su uradili. Ona u potpunosti nova mapa, ta će stići na kraju godine u društvu Portugalskog operativca ili operativke.

PROMJENE U GAMEPLAYU

U osmoj godini se nastavlja razvijanje pozitivnog okruženja u iskustvu igranja Rainbow Six Siegea. Tako će u prvoj sezoni igrači ostati bez mogućnosti prekida mijenjanja municije. Novi igrači će imati opciju početničkih izazova kako bi dobili potrebno znanje o igri. Očekuje se i dolazak nove streljane, no ovog puta u stilu popularnog Aim Laba. Kako bi početnici još više uspjeli pohvatati igru, tijekom ove godine dobit će mogućnost igrivih tutorijala u kojem će im se dodatno objasniti značenje svih mehanika.

Obrambeni operativci dobit će novu napravu Observation Blocker, a koja bi trebala blokirati vidljivost njihovih uređaja kad napadači koriste svoje dronove. Očekuje se i kompletna prerada operativaca koji nose štitove poput Blitza, Montaignea i Fuzea. Oni će po novome izgubiti opciju nasumičnog napucavanja tako što će im pištolj biti odmah iza štita. Udarac štitom više neće biti fatalan, već će srušiti protivnike na pod. Međutim, navedena trojka moći će direktno skočiti kroz prozore i imat će opciju mijenjanja municije iza štita, bez da isti sklanjaju. Također će moći okretati glavu neovisno o tome gdje im je pozicioniran štit.

Sustav reputacije konačno će dobiti toliko željenu opciju nagrađivanja igrača. Iz Ubisofta su objasnili kako ne žele samo kažnjavati toksične igrače putem ovog sistema, već i nagrađivati one koji to stvarno zaslužuju. Nova zaštita protiv varalica također će biti implementirana na PC platformi tijekom 2023. godine. Mod privatnosti dolazi na konzole, a sve kako bi popularni streameri i kreatori sadržaja mogli ostati sigurni.

ESPORTS

Esport je veliki dio Rainbow Six Siegea, a tako će ostati i u nadolazećoj godini. Siege će u narednih godinu dana imati dva R6 Majora i jedan Six Invitational. Majori će se održati u petom i 11. mjesecu u Danskoj i Sjedinjenim Američkim Državama. Six Invitational 2024 neće biti u Montrealu, kako je to tradicija, već se seli u Brazil. Ova južnoamerička država postat će treće mjesto održavanja Six Invitationala nakon što se zbog pandemije koronavirusa natjecanje dvije godine zaredom selilo u Švedsku i Francusku.

Ubisoftova pucačina polako, ali sigurno se približava desetljeću postojanja. Sedma godina bila je iznimno uspješna i uspjela je vratiti toliko željeni hype za Rainbow Six Siege. Osma godina će na tim ljestvama pokušati podići igrinu popularnost i želju za što boljim okruženjem na još veću razinu. Promjene su dobra stvar ako se želite razvijati, a francuska kompanija sa Siegeom to radi iz godine u godinu. Nadolazeći period pruža velike izazove, no uz zdravu komunikaciju tvoraca i njihove zajednice, osvrt na osmu godinu krajem 2023. mogao bi biti zadovoljavajući.

Komentari (6)

  • Agent

    20.02.2023 - 13:06

    Prošlu godinu usjeli napokon riješiti veliki problem ddos-a, još samo da riješe/smanje cheatere. Što se tiće novih mapa i prerada zadnjih par mi se ne sviđa i zbog toga igram sve manje rainbow. Zadnje 2 mape koje su dodali nekako mi se ne sviđaju jer nisu unikatne nego su spoj dijelova ostalih mapa koje su tu uz jako malu inovaciju. Operatori sa štitovima do sad su bili dosta op a sad mi izgleda da će biti još jači, a Clash koja je ionako prejaka na nekim mapama kad je full premade team ne diraju. Sustav reputacije iako ne vidim da dobivaš drugačije teammate ovisno u kojoj jesi mislim da je dosta loše napravljen jer često si jako dobar i nakon game-a upadneš u lošiju reputaciju iz tko zna kojeg razloga.

  • LegendaSvjetska

    20.02.2023 - 13:50

    Ni do koljena kanteru

    • Agent

      @LegendaSvjetska, 20.02.2023 - 14:24

      A jest ti jaki kanter

    • Logicni

      @Agent, 21.02.2023 - 10:11

      Pa upravu je, nije ni do koljena kanteru i njihovom pranju para preko skinova i citera 😀 Igrao sam duze vrijeme kanter, igram ga nazalost i dan danas samo zbog prijatelja, ali mi je bolji i puno zabavniji rainbow six siege, jer barem meni nije dolazilo citera na sixu koliko na kanteru.

    • vlatko2003

      @LegendaSvjetska, 20.02.2023 - 17:56

      kako kome

  • Saren

    20.02.2023 - 16:49

    “Sustav reputacije konačno će dobiti toliko željenu opciju nagrađivanja igrača. Iz Ubisofta su objasnili kako ne žele samo kažnjavati toksične igrače putem ovog sistema, već i nagrađivati one koji to stvarno zaslužuju. Nova zaštita protiv varalica također će biti implementirana na PC platformi tijekom 2023. godine.” Nadam se da su ovaj put naucili nekog vraga. Ljudi pljuju Activision no Ricochet radi posao kako spada, od kad igram CoD MW 2 do sad sam naletio na ravno 5 cheatera gdje u Siegeu u tjednu je pod normalno da ih vidim (u casualu) 10+. O reputaciji bolje da ne govorim, samo cekam kakvi abuse ce se tu napravit da ne govorim da ta Beta koja su lansirali s tim bezveznim brijama je toliko dobra da me seli svaki dan iz jednog u drugi reputacijski rank.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?