HCL.HR

Predstavljena je nova R6 Siege sezona, evo što donosi

Lovro Maroševac 10.11.2021.   •   8 komentara


Četvrta sezona šeste godine Rainbow Six Siegea donosi jednu operativku, preradu mrske mape i nekoliko novih funkcionalnosti igre.

Iako je predstavljanje nove sezone bilo zakazano u nedjelju, o čemu smo i mi izvijestili – ono se ipak dogodilo nešto kasnije od predviđenog. Međutim, svejedno smo uspjeli dobiti informacije o novoj sezoni Rainbow Six Siegea, zvanoj High Calibre.

Nova operativka u R6 Siegeu je Irkinja Thorn. Ona će pomagati obrambenim operativcima u nadi da pomrse račune napadačima. U tome će joj pomoći njezina eksplozivna naprava Razorbloom Shell koja se lijepi na površine i eksplodira kad napadači dođu u njezin radijus. Učinak joj je sličan granatama, što znači da protivnici odmah umiru kad uređaj eksplodira. Thorn sa sobom nosi novo oružje UZK.50GI i M870 sačmaricu kao primarne. Od sekundarnih oružja može birati između C75 Auto i 1911 TACOPS. Igrači mogu birati žele li ju opremiti bodljikavom žicom ili štitom.

Kao i u prethodnim sezonama ove godine, novih mapa neće biti. No zato nam dolazi prerada još jedne, ovog puta australskog Outbacka. Prvi kat na ovoj ne baš voljenoj mapi je kompletno renoviran tako da će igrači ponovo morati učiti gdje su najbolja mjesta za sklopiti dobre poteze. Na drugom katu došlo je do promjene u sobi Office Suply koja je sada puno veća i ima postavljen eksterni zid. Vanjska terasa na drugom katu sada je pod zidovima i spaja dvije prostorije – Mezzanine i Piano Room.

Od ostalih promjena, valja napomenuti da je HUD dobio redizajn kako bi pomogao igračima u označavanju različitih stvari na mapama. Igračima će se sada pokazivati i koliko napadačkih dronova su uništili te će u isto vrijeme na ekranu imati prikazano metke u primarnim i sekundarnim oružjima. Također, igrači će moći birati žele li im boje timova biti crvene, plave ili narančaste, a u budućnosti se očekuje još značajki koje bi trebale pomoći daltonistima.

Valja napomenuti da kamere obrambenih operativaca (npr. Valkyrie, Maestro) neće više funkcionirati kad ih postave izvan zgrada. Odnosno, funkcionirat će, ali samo na deset sekundi, a nakon toga će prestati emitirati signal. Kad smo već kod kamera, Bulletproof kamere kod obrambenih operativaca moći će se okretati poput Maestrovih Evil Eyeeva i ispaljivati elektromagnetske rafale. Što se tiče gameplay promjena kod samih operativaca, Finkin Adrenal Surge moći će ju dignuti iz DBNO (Down But Not Out) stanja. Ista njezina vještina više neće davati benefite kod trzanja oružja sebi i svojim timskim kolegama.

Sve ove promjene već se nalaze na test serverima koji će biti u pogonu nekoliko tjedana. Početak nove sezone očekuje se u prvim tjednima 12. mjeseca, a do tada će igrači moći uživati u Six Majoru koji se održava u Švedskoj i isprobavanju noviteta na spomenutim serverima.

Komentari (8)

  • Agent

    10.11.2021 - 12:25

    Outback mapa bila jako kratko na rankedu i već prerada,a nije bila tako loša mapa.Isto i druga pustinjska mapa bila jednu sezonu i maknuli je vjerojatno će i ona dobit preradu

    • Saren

      @Agent, 10.11.2021 - 14:27

      Vjeruj mi Outback je trebao rework. Pogotovo restoran i vrazja garaza. Te dvije “sobe” sam prezirao iz dna duse. A Fortress ti je inace najomrazenija mapa sta se tice ranked/pro igraca xD. Moguce je da i ona ide na rework. Jos da mi vrate Bartlett University – kud srece.

    • Agent

      @Saren, 10.11.2021 - 14:58

      Garažu sam i ja mrzio.Fortress je malo zeznuto ulazit s krova,tu su defenderi u prednosti pa je vjerojatno zato bio omražena.Bartlett University za nju sam malo kasno krenuo igrat pa sam ju igrao samo u nekim misijama,ne znam kakva bi bila u rankedu

    • Saren

      @Agent, 10.11.2021 - 15:17

      Sa Bartlettom je najveci problem taj sto si imao “ogroman” otvoreni prostor da dodjes do mape, treba joj rework. Meni je u dragom sjecanju jer je to bila prva mapa na kojoj sam ucio igru i volio bih da dozivi rework i da se vrati nazad, ako nista bar u casual mod.

  • Payday 4 Dallas

    10.11.2021 - 12:32

    Irksi lik sa eksplozivnim uređajem..to smo mogli očekivati.

  • Lionhazard504

    10.11.2021 - 15:12

    Ružan mi je ovaj kompas šta su stavili, doslovce nepotrebno,dok je ui prošao kroz 3 promjene kroz cijelu godinu, a famozni anti cheat nigdje na vidiku…. hajde barem su se potrudili napravit novu pušku a ne reciklirati jedno te isto od starih operatora

    • Saren

      @Lionhazard504, 10.11.2021 - 15:15

      I dalje ne vjerujem da im je bio toliki problem kontaktirati svoju drugu podruznicu i traziti da im daju sta treba za VHS da ga ubace u Siege. Posto ga ionako imaju u vec 2-3 igre. A za anti-cheat da ne govorim. U zadnjem AMA su spominjali kako idu na hardware banove (navodno) i kako se to vec polako provodi. No nekako sumnjam u cijelu tu pricu.

    • Lionhazard504

      @Saren, 10.11.2021 - 16:10

      Ne vjerujem da ce ubisoft u Siege napravit takav ban system, dokle god ne vidimo rikošet za Cod kad izbace s novom sezonom, ne vjerujem nijednoj kompaniji takvih igara, vac u csgo je odavno ocajan, a u Siege tu i tamo radi poso, al nije to to brate… Igra ce propasti ako ne poduzmu nesto u vezi takvih stvari, a ne samo puki skinovi i novotarije u UI-u, koji je do operacije od Floresa bio odličan meni, za Thunderbird update sve ukakali doslovno šta se moglo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?