HCL.HR

Rainbow Six Siege do sada je zaigralo 70 milijuna igrača

Lovro Maroševac 11.02.2021.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Novi podaci vezani uz Rainbow Six Siege govore nam kako igra privlači sve veći broj zainteresiranih osoba zbog bogatog sadržaja koji nudi.

Ubisoft itekako može biti zadovoljan svojom taktičkom multiplayer pucačinom Rainbow Six Siege. Ovaj naslov iz godine u godinu niže uspjehe, a upravo nedavno je pridodao još jedan. Konstantne nadopune sadržaja kroz Season Pass i DLC-ove bile su okidač za privlačenje sve većeg broja igrača.

U velikom financijskom izvješću za poslovanje zadnja tri mjeseca 2020., Ubisoft se tako više puta osvrnuo na svoj Rainbow Six svijet, što za Rainbow Six Quarantine, što za R6 Siege. Otkrili su nam tako da je Rainbow Six Siege dosad zaigralo 70 milijuna igrača, od čega je 12 milijuna novopridošlica stiglo kroz 2020. godinu. Odličan je to podatak za naslov koji je izašao u 12. mjesecu 2015. godine, a na samim je počecima bio gotovo pa i neigriv proizvod zbog konstantnih varalica te nedostatka pravog anti-cheat sustava.

Kad smo kod varalica, Ubisoft je u 2020. iz spomenute igre izbacio preko 91 tisuću takvih korisnika. Bilo je to povećanje broja od čak 44,73% u odnosu na 2019. godinu. Sve češćim poboljšanjem sustava protiv osoba koje varaju, očekuje se kako će se broj istih u ovoj godini dobrano smanjiti. Samim time bi se iskustvo igranja trebalo popraviti – kako veteranima tako i novim igračima.

Iako je Six Invitational 2021 odgođen do daljnjega, to neće spriječiti Ubisoft da predstavi plan i program za šestu godinu Rainbow Six Siegea. Prema rasporedu, taj trenutak trebao bi se dogoditi 21. 2., za točno 10 dana. Službenih informacija još uvijek nema, ali ako ćemo se voditi onime što su rekli na prošlogodišnjem Six Invitationalu – Rainbow Six Siege čeka uzbudljiv period.

Komentari (3)

  • Nemanjazzz

    11.02.2021 - 10:51

    Da ne znam da ubisoft reciklira igre, cudio bi se zasto zure sa novim rainbow-om kad se ovaj jos tako dobro prodaje. Mogu da ga izmuzu jos kao rockstar gta online.

    • Saren

      @Nemanjazzz, 11.02.2021 - 14:21

      Po onomu sto se zna za Quarantine on bi trebao biti co-op za do 4 osobe i na tragu Outbreak event-a, ne zamjena za Siege. Vise PVE iskustvo kako se nagadja.

  • Saren

    11.02.2021 - 14:41

    “Samim time bi se iskustvo igranja trebalo popraviti – kako veteranima tako i novim igračima.”hah – da bar. Daleko od toga jos, zadnje dvije sezone su im uzas po pitanju sankcioniranja igraca.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?