HCL.HR

Solis je nova operativka u Rainbow Six Siegeu, Ubisoft predstavio novu sezonu

Lovro Maroševac 22.11.2022.   •   0 komentara


Rainbow Six Siege polako se bliži kraju svoje sedme godine i shodno tome očekuje nas zadnja godišnja sezona. Upravo je to Ubisoft predstavio na sinoćnjem Six Majoru u Švedskoj.

Sinoć je na Six Majoru u Jonkopingu Ubisoft predstavio novu sezonu Rainbow Six Siegea. Omiljena pucačina spomenute kompanije polako dolazi kraju svojoj sedmoj godini pa je povodom toga predstavljena nadolazeća sezona Solar Raid, koja će biti zadnja u Year 7.

Najvažnija stavka svega jest da igra dobiva novog operativca. Točnije, operativku Solis iz Kolumbije koja će se naći na strani obrambenog tima. Prema viđenoj naslovnoj slici iz ovog teksta, jasno je zaključiti da će joj posebnost biti u njenim naočalama. Službenog naziva Spec-IO Electro-Sensor, ona ih može aktivirati te vidjeti koju elektroničku opremu i dronove koriste napadači, čak i ako ih ona sama ne vidi ispred sebe. Najjednostavnije objašnjeno, IQ u obrani.

Njezin arsenal oružja sastoji se od primarnih P90 SMG-ja i ITA12L sačmarice te sekundarnog SMG-11. U svom bogatom sadržaju vatrenih i eksplodirajućih naprava, igrači će moći birati žele li ju opremiti s kamerom otpornom na metke ili eksplodirajućom granatom na dodir.

Osim Solis, u igri ćemo vidjeti i novu mapu – Nighthaven Labs. Ona će odmah biti dostupna u kompetitivnog igranju i, po novome, igrači ju neće moći banati prilikom odabira mapa. Od pet predočenih mapa, samo će četiri imati mogućnost da ih se otpiše prilikom starta meča. Nighthaven Labs sastoji se od tri kata i mnoštvo ulaza koje napadači itekako mogu iskoristiti u svoju korist. Fanovima Assassin’s Creed ubačen je mali easter egg koji vam ovdje, naravno, neću spoilati, već vas puštam da sami otkrijete o čemu je točno riječ.

Ono što je također važno jest da će igra dobiti prerađeni Ranked sustav. Novog naziva Ranked 2.0, funkcionirat će na način da će svaki igrač startati iz temelja i morat će svojim vještinama krojiti sudbinu prema vrhu. Dolazak do vrha će upravo zbog toga ovisiti o tome koliko ste vješti u mečevima, a ne koliko pobjeda skupite u kratkom roku. Dodan je i novi rank Emerald koji će se nalaziti između Platinuma i Diamonda. Svaka divizija imat će po pet rankova, a napredak se očituje tako što igrač mora skupiti 100 bodova. Također je i maknuta MMR restrikcija pa sada onaj igrač s najnižim rankom konačno može zaigrati bez problema sa svojim prijateljima iz najvišeg ranka.

Promjena će biti i u Battle Passu, koji dobiva novi format otključavanja sadržaja. Od nove sezone igrači će moći birati kojim putem žele otključavati stvari i prema kojim operativcima se prvo žele orijentirati. Sve ove promjene i noviteti bit će dostupni na test serverima koji su u funkciji već od danas. Dolazak nove sezone Solar Raid možemo očekivati 6. 12., kad će vjerojatno biti dostupan i novi besplatni vikend igranja.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?