HCL.HR

U Dying Lightu 2 glumi tip koji je stvorio parkour

Lovro Maroševac 29.09.2021.   •   4 komentara


Hakon, jedan od glavnih likova u Dying Light 2 Stay Humanu, utjelovljen je prema začetniku parkoura Davidu Belleu. Osim što će njegov lik i djelo biti prisutni u nastavku, on je ujedno mentor protagonistu Aidenu.

Iako je Dying Light 2 Stay Human odgođen za sljedeću godinu, Techland nastavlja s upoznavanjem svijeta njihove nadolazeće igre. Nakon što su objavili da nas u četvrtak čeka nova epizoda Dying 2 Know emisije, objavili su video intervju s tvorcem parkoura – Davidom Belleom.

Belle je veliki fan Dying Light svijeta, posebno prve igre koju je, kako kaže, odigrao od početka do kraja. Bila mu je to prva videoigra koju je ikad kompletno odigrao, a kad mu se Techland javio s prilikom da bude dio nastavka, jednostavno takvu priliku nije mogao odbiti. Prema Belleu je modeliran Hakon, lik koji će služiti kao mentor protagonistu Aidenu i upoznat će ga s gradom u koji je stigao i u kojem vlada pošast.

No to nije jedino za što je Belle zadužen. Poznato je da će Dying Light 2 imati oko 3000 animacija parkouranja, dvostruko više od originala, a zahvala tome djelomično ide upravo tvorcu ove zanimacije. On je pomogao Techlandu dočarati prirodne kretnje istinskog parkour majstora kako bi poljski studio mogao takve mehanike vjerno prenijeti u igru. Osim novih animacija, pratitelji Davida Bellea moći će pokušati pronaći njegove posebne pokrete koji će biti u igri.

Dying Light 2 Stay Human izlazi 4. 2. 2022. godine na PC-u, PlayStationu 4 i 5 Xbox Oneu i Seriesu X/S. U 10. mjesecu će odabrani kreatori sadržaja i novinari moći zaigrati posebnu demo verziju i svojoj publici dostaviti prve utiske o nastavku popularne zombi parkour igre.

Komentari (4)

  • mili1985

    29.09.2021 - 13:20

    Sa zakašnjenjem igram Dying light. Jako zabavna igra. Samo trčim i penjem se mapom i radim masakr, trebao bi se još i questovima posvetiti.

    • Nijam Kaj

      @mili1985, 29.09.2021 - 15:38

      Nije to zakasnjenje, nikad nije kasno za odigrati dobru igru. Barem neces cekati dvojku godinama kao ja.

  • alan40rt

    29.09.2021 - 15:07

    District 13 i District 13: Ultimatum – 2 filma po kojima ga jako dobro pamtim i zbog kojih sam zavoljel parkour i vježbal ga 2,3 godine 😀

  • Enrubius

    29.09.2021 - 20:07

    Igretina koja se čeka, al je odgođena do 4.02.2022. :/

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?