HCL.HR

Ubisoft odgovara na kritike o mikrotransakcijama u For Honoru

Juraj Bevandić 23.03.2017.   •   1 komentara


Damien Kieken iz Ubisofta u nedavnom razgovoru je odgovorio na kritike o mikrotransakcijama u For Honoru, ali neki fanovi i dalje nisu zadovoljni objašnjenjem.

Ubisoft mikrotransakcije

Možda ćete se sjetiti da je prošlog vikenda jedan fan For Honora izračunao koliko bi vas vremena ili novca koštalo nabavljanje svih dostupnih dodataka u igri i došao do pomalo šokantnih brojki. Izgleda da je rasprava koja je uslijedila nastavila tinjati u zajednici, pa je niti Ubisoft nije mogao ne primijetiti i osvrnuti se na predstavljene kritike.

Na službenom livestreamu Ubisoftov službenik zadužen za zajednicu Emile Gauthier i direktor For Honora Damien Kieken popričali su između ostaloga o ideji iza sustava mikrotransakcija i uređivanja likova što ćete pronaći u priloženom videu na 23:30.

Ukratko, Kieken objašnjava da nije ni namijenjeno da igrači otključaju sve u igri, već predviđaju da će pojedini igrač najviše igrati jednog do tri lika i usredotočiti se na njih. Za usporedbu daje primjer da kada uđete u trgovinu došli ste po nešto što vam treba ili vam se svidi, niste tamo da kupite sve što je dostupno.

Zvuči kao da bi moglo biti nečega iza tog objašnjenja, ali naravno da je bilo kakva izjava samo još više razburkala raspravu na raznim mrežama. Jedni tvrde da je loš dizajn očekivati od igrača da igra samo nekoliko likova i napraviti igru oko te ideje, drugi i dalje nisu zadovoljni što se naplaćuju mikrotransakcije povrh pune tržišne cijene, a još ostaje i problem da dodatci nisu samo kozmetički već imaju utjecaja i na gameplay.

Komentari (1)

  • Czar

    23.03.2017 - 11:10

    Ima smisla jer casual igrači ovako ili onako neće otključati sve, a onaj tko je HC se jednostavno mora specat za jednu do dvije klase, sve preko toga je ni vrit ni mimo.
    To je čisto napravljeno da od onih koji “moraju” otključati sve izvuku lijepu lovu, a prodječnog igrača da zadrže jedno pristojno vrijeme u igri po principu mrkve na štapu što ima recimo svaki mmorpg jer ako je svaka nagrada lako dostupna ljudi se brzo zasite.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?