HCL.HR

Recenzija

Eragon

Teo Petrić
The story Igra je napravljena prema knjizi koju je napisao Christopher Paolini. Ako ste fan knjige «Gospodara Prstenova» onda ćete primijetiti dosta sličnosti između ova dva naslova, što je u jednu ruku dobro, a u drugu loše. Priča prati mladog Jahača Zmajeva Eragona i Broma (kasnije ga zamjenjuje Murtag) na putovanju do Vardena (otpor Carstvu) kroz pale gradove, otvorena polja i unutrašnjosti planina. Na tom putu pomoći će vam vaš zmaj po imenu Safira. Cilj igre je doći do Vardena prolazeći kroz horde neprijatelja, od Urgala, Kula i Razaca, pa do glavnog neprijatelja Durze. Ako će tko čitati knjigu, posebno obratite pozornost na to da je Christopher Paolini napisao knjigu dok je imao samo 15 godina.

Grafika i zvuk s grafičke strane igra nije loša, no opet, nikako se ne može se mjeriti s next-gen grafikom. Magije su izvedene lijepo, a i zvuk je poprilično dobar. Zvuk dobro opisuje atmosferu, koja vas prati kroz nivoe. Posebno bi istaknuo zvuk u borbama, i to onaj prilikom ukrštavanja mačeva. Ono što ju ističe jest da je zvuk isti kao i u filmu, a dijaloge su izgovarali istoimeni glumci. Grafika najviše podsjeća na LOTR: The Return of The King, koja je, ako se sjećate, istog principa kao i ova igra. Jedna lijepa vijest za nesretnike sa slabijom grafičkom. Igru je moguće igrati i s GeForce 4 MX 440 na rezoluciji 640×480 s medium kvalitetom. Što drugo reći, osim palac gore za optimiziranost.

Gameplay i co-op Kada sam rekao da je igra adaptacija s konzole na PC, onda sam to mislio u totalnom smislu. Zaboravite miš, u ovoj igri miš ne postoji, samo tastatura i gamepad. Minus ovoj igri jest to što nije moguće mijenjati tipke na tastaturi, no vjerujem da to neće smetati igračima, uzevši u obzir da se priviknete već nakon pet minuta igranja. Gamepad spašava glavu, jedino što vam savjetujem jest da se predbilježite doktoru na pregled prstiju jer biste lako mogli dobiti upalu te rane na prstima od beskonačnog stiskanja tipke za napad. CO-OP je izveden savršeno, bilo da oba dvojica igrate na tastaturi, ili s gamepadom. Što se tiče kamere, nemojte se brinuti, napravljena je dobro te nećete naići na problema s njom.

End…and the sorrow…ends Nakon završetka igre…još nisam siguran koju ocjenu da dam. Ljubitelji igara poput ove (poput mene) će naprosto uživati u igri. Iako ju je moguće završiti u jednom danu (nije da se hvalim), ovo će ipak biti igra koju nećete moći prijeći odjednom. Ali ako želite ubiti par poslije podneva ovo je prava igra za vas bez upotrebe moždanih vijuga. Unatoč kratkoće, igra pruža izvrsnu zabavu za dvoje na jednoj tastaturi, što mnogim igrama danas fali. Da skratim, ako ste ljubitelj ovakvih igara, uživati ćete, a ako niste, radije preskočite. Igra je dobila 60%, no ako volite fantasy setting i općenito ovakav tip igara, slobodno dodajte još kojih 10-15%.

Adaptacije filmova na konzole, a zatim na PC su najgora stvar koja se igri može desiti. Eragon je primjer tipične konverzije jedne konzolaške igre na PC…

0 Naša ocjena

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?