HCL.HR

Civilization 6 na Switchu nema mrežnu komponentu

Pero Mlinar 03.11.2018.   •   2 komentara


2K Games oglasio se kao izdavač Civilizationa 6 te ovih dana potvrdio da ta igra na Nintendo Switchu neće posjedovati mrežnu komponentu.

Početkom devetog mjeseca pisali smo kako Civilization 6 dolazi na Nintendo Switch što nas je poprilično iznenadilo s obzirom na to da tu igru nismo vidjeli na drugim konzolama. Toj će verziji  međutim, potvrdio je izdavač 2K Games, u odnosu na računalnu nedostajati mrežna komponenta, tj. online multiplayer.

Pitanje je bi li do te objave uopće došlo da jedan od posjetitelja Nintendove online trgovine u opisu Civilizationa 6 nije zamijetio izostanak natpisa koji bi sugerirao postojanje za taj serijal već tradicionalne mrežne komponente pa podigao uzbunu na Redditu. Preciznije, iako u opisu igre stoji da će ona posjedovati multiplayer, tamo se spominje tek lokalna igra s više igrača.

Neki su članovi Reddita taj izostanak natpisa shvatili kao prilično sigurnu indikaciju da Civilization 6 neće posjedovati mrežnu komponentu, no bilo je i onih koji su to smatrali previdom ili su, alternativno, raspravljali o mogućnosti da je izdavač želi ubaciti naknadno.

To ipak neće biti slučaj, stoji u objavi 2K Gamesa, te će igru više ljudi (maksimalno njih četvero) moći zaigrati isključivo preko dijeljene bežične mreže.

Možda nije kraj svijeta, no s obzirom na to da se igra koja izlazi 18. 11. prodaje s paprenom cijenom od 59.99 eura, neuključivanje mrežne komponente doima se, u najmanju ruku, ne baš najljepšim potezom. Kako je i zašto došlo do te odluke, iz 2K Gamesa pak nisu htjeli otkriti.

Komentari (2)

  • phoda2

    03.11.2018 - 22:20

    dali je možda trebalo stajati … dijeljene LOKALNE mreže umjesto “dijeljene bežične mreže” ?

    btw. nekako mi je veći problem za zamisliti kako je uopće moguće ugodno igrati ovakav žanr igara bez tipkovnice i miša

  • burgi

    05.11.2018 - 13:22

    kod civilizacije mislim da stvarno nije potreban ni mis ni tipkovnica jer je na poteze i imas touch screen….al aoe mi ne bi palo na pamet na konzoli igrati

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?