HCL.HR

Diablo 4 diže mrtvace i ne želi imati veze s mobilnim Diablo Immortalom

Dominik Vadas 13.06.2022.   •   6 komentara


Blizzard se busa u prsa kako će Diablo 4 biti najmasivnija Diablo igra do sada. Osim hrpe novih tamnica i dodataka za poboljšavanje likova, Diablo 4 donijet će nam znatno promijenjenu klasu Necromancera.

Unatoč negativnom publicitetu kojeg je ostvario kontroverzni Diablo Immortal, Blizzard nije odlučio pokleknuti. Naprotiv, za 2023. godinu potvrđen je Diablo 4. Igra će biti dostupna za PC te za obje verzije PlayStation i Xbox konzola. Na svu sreću, izgleda kako četvrti nastavak ovog kultnog serijala ipak nećemo igrati na našim pametnim telefonima. Iz Blizzarda su jasno naglasili kako će ovo biti premium igra u kojoj će se moći kupovati opcionalni kozmetički predmeti i dodatne ekspanzije, kako je to bio slučaj i s prethodnim dijelom.

Baš poput Owerwatcha 2, i Diablo 4 podržavat će cross-play opciju na svim dostupnim platformama. Osim bolje povezanosti, najavljena je i najmasivnija verzija igre do sada. Ako je vjerovati Blizzardu, ovoga puta imat ćemo čak 140 dostupnih tamnica. Diablo 4 navodno će biti igra koja će težiti iskustvu otvorenog tipa bez jasno zadanog cilja koji treba slijediti.

Glavna novost svakako je predstavljanje nove/stare klase naziva necromancer. Necromancer ovoga puta dolazi s puno novih mogućnosti, ponajprije zahvaljujući njegovoj Knjizi mrtvih pomoću koje će nam pod kontrolu dati čitavu vojsku mrtvih kreatura. Necromancer je peta i finalna klasa koju će imati Diablo 4.

Doznali smo i to da će igra prije lansiranja imati beta testiranje – možda još ove godine. Konkretan datum izlaska nemamo, no kako je Microsoft prikazao igre koje izlaze u sljedećih 12 mjeseci, možemo zaključiti kako Diablo 4 cilja na prvu polovicu 2023. godine.

Komentari (6)

  • Fenner

    13.06.2022 - 10:30

    Živi bili, pa vidjeli!

  • ToddHrowrad

    13.06.2022 - 10:42

    Necromancer s hipster frizurom koju ima i ženska na coveru Cyberpunka, nova likuša u Overwatch 2, čak i main NPC u Rage 2. Totalno ubija imerzivnost.

  • ILoveGaming

    13.06.2022 - 10:54

    Diablo 4 obećava, izgleda odlično. Kako god igra na kraju ispala meni će se svidjeti jer sam veliki fan ARPG igara i ne postoji igra tog žanra koja mi se nije svidjela.

  • Artyom

    13.06.2022 - 15:32

    Nakon teške ružnoće koju je predstavio Diablo 3, serijal se srećom ponovno vratio na svoj pravi vizualni stil. I sad bar to vizualno, izgleda fenomenalno!

  • moordrak

    13.06.2022 - 18:56

    i tako ode dve-tri kile eura na novu PC konfu…god damn…

  • Ignaccius

    14.06.2022 - 17:13

    pitanje za ekipu, jel vredi sada uzeti Diablo3 ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?