HCL.HR

Rainbow Six Siege u 12. mjesecu stiže na PlayStation 5 i Xbox Series X/S

Lovro Maroševac 25.11.2020.   •   4 komentara


Ubisoft je najavio kako će nova sezona R6 Siegea Neon Dawn, osim poznatih promjena, donijeti i next-gen nadogradnju.

Ubisoft je prije dva mjeseca najavio kako će Rainbow Six Siege doći na konzole nove generacije. Tada smo jedino znali da će se igra moći besplatno nadograditi te zaigrati u 120 FPS-a i 4K rezoluciji. Iz francuske su kompanije sada potvrdili točni dolazak nadogradnje i objavili nekoliko novih detalja.

Rainbow Six Siege 1. 12. izaći će na PlayStation 5 i Xbox Series X/S konzolama, a korisnici PS4 i Xbox Onea moći bez troškova nadograditi spomenuti naslov ako ga već imaju u svojoj kolekciji. Svi vlasnici igre će zadržati učinak ostvaren na starijim konzolama i bit će im omogućen cross-play, ali samo ako spadaju u istu obitelj konzola. Dva moda za igranje bit će dostupna, a igrači će moći birati između Performance i Resolution opcija.

Performance postavka na PlayStationu 5 donosi igranje u 120 FPS-a i 4K rezoluciji, a na Xbox Seriesu X/S 120 sličica po sekundi i 1080p. Resolution opcija ciljat će na 60 FPS-a u 4K (PS5) i 1728p (Xbox Series X/S) rezoluciji. Ubisoft će iskoristiti potencijal DualSense kontrolera kako bi igrači mogli maksimalno uživati u imerzivnosti Rainbow Six Siegea. Osim toga, učitavanja u razne modove igre bit će brža i bolja.

Next-gen Rainbow Six Siege vlasnicima novih konzola obećava bolje osvjetljenje i kvalitetniju preglednost, posebno na daljinu. Ova nadogradnja u igru stiže kad i nova sezona Neon Dawn. Osim gore navedenih stvari, Rainbow Six Siege tada će dobiti novu operativku Aruni i prerađenu Skyscraper mapu.

Komentari (4)

  • Zoran Zabac

    25.11.2020 - 11:41

    Do sad sam čuo za Dirt 5 i Valhallu da se bolje izvode na PS5, da imaju bolje teksture i bolje održavaju framerate…evo još jedna igra koja se peiključuje ovom trendu…u čemu je problem ako znamo da je series X jači? Negdje navode da je za PS5 lakše optimizirati igre jer SSD, proc i grafa jednostavno bolje funkcioniraju zajedno…dodatno se navodi kako Series S naprosto koči Series X…to dvoje zajedno dovodi do ovoga svega…interesantno u svakom slučaju

    • personauser

      @Zoran Zabac, 25.11.2020 - 12:13

      Koliko sam shvatio Microsoft je cekao da AMD dovrsi RDNA 2 arhitekturu i da je to razlog zasto se igre trenutacno bolje vrte na PS5

      “That decision to hold for a full implementation of AMD’s RDNA 2 technologies will likely mean Sony has more units to ship out this holiday season. Microsoft hasn’t revealed what the benefits of having full RDNA 2 support will bring to Xbox Series X over the PS5, or why the company was willing to hold and impact its shipping plans. It’s a decision that could play out in what’s supported in games in the months and years ahead.”

      https://www.theverge.com/2020/11/24/21612408/microsoft-xbox-series-s-phil-spencer-sony-ps5-hardware-decisions-interview

    • iKnock-97

      @Zoran Zabac, 25.11.2020 - 14:34

      Mozda sam software? Kao sto je iphone nekad slabiji ali radi besprijekorno radi iosa. Al ne bih ja sudio ovako rano. Sigurno ce biti snaga u korist Xboxa kroz godinu dana, dvije.

  • vragec25cro

    25.11.2020 - 15:23

    Kako dolazi na nove konzole,ako je od prvoga dana na XseX?(samo stiže bolja grafika kako i najavljeno)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?