HCL.HR

Ram je nova operativka u Rainbow Six Siegeu

Lovro Maroševac 14.08.2023.   •   1 komentara


Treća sezona osme godine Rainbow Six Siegea donosi destruktivnu operativku iz Južne Koreje koja će itekako pomrsiti račune obrambenom timu.

Ubisoft je sinoć predstavio treću sezonu osme godine Rainbow Six Siegea. Operation Heavy Mettle donosi jednu novu operativku, ali i preradu već poznate Frost.

Ram je južnokorejska operativka koja sa sobom donosi destrukciju. Ona će biti među napadačima i definitivno bi mogla zamijeniti neke likove poput Bucka i Sledgea u napadačkim timovima. Njena naprava BU-GI Auto Breacher uništava svaku moguću podlogu na kojoj bude pokrenuta. To znači da ako se nalazite na katu zgrade, a ispod vas su neprijatelji, tada će BU-GI uništiti cijeli pod kako biste dobili pregled situacije.

Da nije neuništiv, dokazuje i činjenica kako ga se može spriječiti bacanjem eksplozivnih naprava ili jednostavno učiniti ono što se radi kod Mirinih prozora – pucanjem u crveni kanister. Prije nego se BU-GI pokrene, igrač može odabrati u kojem će se smjeru kretati – hoće li to biti ravno, lijevo ili desno.

Što se tiče same Južnokorejke, ona u svom arsenalu oružja ima R4-C i LMG-E kao primarna. Sekundarna oružja može birati između Mk1 9mm i ITA12S. Ram također može birati između šok granate i naprave za probijanje zidova.

Od ostalih promjena valja spomenuti kako su sačmarice dobile na značaju. U novoj sezoni dolazi do blagih prerada ovog oružja pa će tako isti moći biti precizniji tijekom ciljanja te će imati veći doseg uništavanja kad se puca bez ciljanja. Frost dobiva blagu preradu svoje medvjeđe zamke. Igrači će se od sada moći sami izvući iz istih, no ne bez problema. Kad se izvuku, operativci neće moći trčati i ostavljat će tragove krvi. Taj efekt će trajati punih 60 sekundi.

Grim će dobiti opciju ispaljivanja robotskih pčela u obliku kanistera, koji će se aktivirati kad padne na željenu lokaciju. Fuze je također dobio ogromnu prednost, a to je stavljanje i aktiviranje svojih bombi na štitovima, što dosad nije bilo moguće. Nagrađivanje igrača isto dobiva na svojoj snazi. Igrači su se žalili da ovaj sustav ne funkcionira najbolje pa je sada produbljen. Prvo, igrači će moći nagraditi i pohvaliti svoje timske kolege, ali i protivnike ukoliko oni to zaslužuju. Drugo, postojat će posebni kutak u kojem će igrači moći pratiti svoje negativno ponašanje, u vidu vrijeđanja, ubijanja timskih kolega i sličnih stvari.

Quickmatch opcija igranja također dobiva preinake. Smanjeno je vrijeme igranja meča i faze pripreme mape tako što su već unaprijed postavljeni odgovarajući zidovi i rotacije. Napadači će prvih 10 sekundi biti besmrtni kako bi se spriječio pokušaj ubijanja na samom startu igre. Unranked je isto među onima koji su doživjeli promjene. Preimenovan je u Standard te su uklonjeni banovi za operativce i mape. Produžetak je s tri runde smanjen na jednu.

Sve ove promjene i još pokoje koje nisu navedene mogu se isprobati na testnim serverima. Oni su već krenuli u funkciju i trajat će puna dva tjedna. Dolazak nove sezone Heavy Mettle u punu verziju igre očekuje se 29. ovog mjeseca.

Komentari (1)

  • Darac83

    14.08.2023 - 14:31

    Al trga laminat… 😁

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?