HCL.HR

Bioshock Infinite

  • 383 Odgovora
  • 105519 Hitova
Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #195 : 04. Travanj, 2013., 16:29 »
teorija o spajanju vremenskih linija (prelazak jedne stvarnosti preko druge i njihovo spajanje tj. putnik u prošlosti neće sresti alternativnu verziju sebe već će se njihove osobnosti i sjećanja asimilirati u jednoj osobi - tu nastaje onaj bleeding efekt u igri)
Ne u Bioshocku. Sretnes sebe-Comstocka.

I da i ne. Igra se ne drži samo jedne teorije, a ovo gore je samo pojašnjenje za spajanje vremnskih linija koja je poslužila kao inspiracija za bleeding efekt koji nastaje nakon što se 2 sjećanja iz različitih dimenzija spoje u jednoj osobi. Vojnici koji su živi, a ponašaju se kao zombiji? Naravno, u jednom trenutku sretneš alternativnu verziju sebe, ali ja nigdje ne tvrdim da je jedna teorija poslužila kao inspiracija. S druge pak strane imaš Bookera na rijeci koji ne gleda alternativnu verziju sebe kako ga krste, već dolazi do spoznaje da je Comstock zapravo on. Scena nakon toga je inspirirana onim što se predstavlja kao "djedov" paradox (što bi se dogodilo da odeš u prošlost i ubiješ si oca ili djeda). U ovom slučaju vraćanje do točke koja je bila raskrižje i iz koje su se rodile razne varijable i "mračne" paralelne dimenzije. Onaj završni čin je jedini način da dođe do kolapsa tih realiteta.

Nemam vremena ići dublje u detalje, ali kasnije možda se nadovežem na tu temu i neke likove (Luttece) koji nisu baš kroz glavnu priču totalno objašnjeni (pogotovo njezin "brat"), već kroz audio logove.
« Zadnja izmjena: 04. Travanj, 2013., 16:39 Thergothon »

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #196 : 04. Travanj, 2013., 17:12 »
Ma ne trebamo posebno raspravljati o tome jer je cinjenica da u bilo kojoj prici sa toliko putovanja kroz vrijeme i u druge dimenzije mora biti rupa u scenariju. Na primjer, kada trebate spasiti onog kineza sto radi oruzja i odete prvi puta u drugu dimenziju sazna se da je Booker umro za revoluciju Vox Populia ali se nigdje ne spominje Elizabeth iz te dimenzije. Gdje je ona? Ne kazem da je zbog toga losa prica, odlicna je, ali takve stvari se ne mogu izbjeci. Jos jedino da jos kazem za Lettuce twins kada si ih vec spomenio. Koliko sam ja shvatio oni su zapravo ista osoba samo je u jednoj dimenziji ispao muskarac a u drugoj zenska.

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #197 : 04. Travanj, 2013., 17:32 »
Možda si mogao neke stvari naslutit, ali definitivno ne možeš znat kako će se igra završit. uostalom, kraj čini više stvari. ne samo to da otkriješ tko su likovi zapravo, nego i cijelu priču s više dimenzija

Nisam mislio na kraj igre kao način na koji se dogodio i odigrao kraj, to i nisam mogao baš predvidjet nego na to da će Booker eventualno morat umrijet.
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #198 : 04. Travanj, 2013., 21:12 »
Ma ne trebamo posebno raspravljati o tome jer je cinjenica da u bilo kojoj prici sa toliko putovanja kroz vrijeme i u druge dimenzije mora biti rupa u scenariju. Na primjer, kada trebate spasiti onog kineza sto radi oruzja i odete prvi puta u drugu dimenziju sazna se da je Booker umro za revoluciju Vox Populia ali se nigdje ne spominje Elizabeth iz te dimenzije. Gdje je ona? Ne kazem da je zbog toga losa prica, odlicna je, ali takve stvari se ne mogu izbjeci.

Ipak je to samo igra i normalno da se potkrade tu i tamo neka rupa, ali ne mora biti.
Sve se da objasniti i interpretirati na vlastiti način, pogotovo takve nedorečene stvari.
Booker je u toj dimenziji umro i šanse da sretne samog sebe su nikakve, ali svejedno mu nos počne krvariti i naviru maglovita sjećanja koja su pripadala pokojnom Bookeru. Mislim da sam naletio na jedan audio log kojeg je ostavio pokojni Booker i objašnjava da Elizabeth u toj dimenziji nije bila u onom tornju, nego da je premještena u Comstockovu kuću i jedini način da se probije do tamo je Vox Populi i revolucija u kojoj odigra bitnu ulogu. Ako u to uključimo prije spomenutu teoriju o spajanju vremenskih linija, logično je da ni Elizabeth nije srela samu sebe u toj dimenziji, jedino pravo pitanje je zbog čega jedino kod nje ne dolazi do bleeding efekta i postupne asimilacije sjećanja iz dimenzije u koju su stigli. To bi se moglo pripisati njezinim sposobnostima tj. možda nema što asimilirati jer sva ta sjećanja iz svih mogućih dimenzija već posjeduje pošto ima uvid u sve paralelne univerzume. Zašto onda Bookeru ne objasni tko tu koga i zašto? Možda ju Siphon ograničava i zbog toga je u tom trenutku jednako izgubljena kao i Booker te nije u stanju ponuditi odgovore, a pozitivno utječe i na zaplet. Sigurno netko ima i bolju/drugačiju teoriju, a i ne treba razbijati glavu takvim stvarima jer glavni dio priče se bez problema da pohvatati i dobro je odrađen.


Jos jedino da jos kazem za Lettuce twins kada si ih vec spomenio. Koliko sam ja shvatio oni su zapravo ista osoba samo je u jednoj dimenziji ispao muskarac a u drugoj zenska.

Da, tako je :thumbs:


Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #199 : 04. Travanj, 2013., 23:13 »
Evo napokon igram Bioshock Infinite i igra me bas uhvatila. Prelijepa je graficki, ovaj art stil je stvarno wow a i sucker sam za 30s stil i to :)
I moram priznat da je irrational uspio sto rijetko igrama uspije, da izazove emocionalnu reakciju u tebi.
Na samom pocetku igre, nije spojl pa mogu rec, kad dobis kuglicu da gadjas crnkinju i decka joj, tolko sam se razbjesnio da sam s gustom iskoristio drugu opciju, dakle protiv toga. Ugl pocetni dojmovi super, sad je problem ostaviti joystick kolko me uhvatila :)))

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #200 : 05. Travanj, 2013., 09:17 »
Zašto onda Bookeru ne objasni tko tu koga i zašto? Možda ju Siphon ograničava i zbog toga je u tom trenutku jednako izgubljena kao i Booker te nije u stanju ponuditi odgovore, a pozitivno utječe i na zaplet.

Upravo je tako, receno je to u igri. To ju je ogranicavalo tako da nije vidjela u druge dimenzije niti je mogla otvarati tear-ove kako je ona htjela. Zato te i odvede do svjetionika nakon sto unistite uredaj jer je u tom trenutku mogla vidjeti u sve dimenzije i odmah je shvatila tko si ti. Da niste unistili uredaj sve bi zapravo zavrsilo onda kada si ubio Comstocka ali ga je ona nakon toga mogla vidjeti u svim realnostima i za nju zapravo jos nije bio mrtav :D

Ma slazem se da ne treba posebno raspravljati, kraj je odlicno napravljen i ne treba ga previse analizirati ali zanimljivo je cuti ostala misljenja :piva:

*

Yuri

  • *****
  • 1958
  • Feeeeejk
Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #201 : 05. Travanj, 2013., 11:13 »
Zavrsio jucer. Odmah ponovno krenuo, igra kao cjelina je jednostavno predobra.

Sto se tice price, direktno nakon zavrsetka dobio pomalo dojam forsa kao u prvom Bioshocku.
Al' ono, sto vise razmisljam, to manje rupa realno ima. Skoro pa zalostan sto su sve potencijalne rupe pokrpali. :wildboy:

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #202 : 05. Travanj, 2013., 11:18 »
Zašto si žalostan, zar voliš tražiti propuste u igrama ? :hiha:
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

*

des3iny

  • ****
  • 1506
  • xD xD xD
Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #203 : 05. Travanj, 2013., 11:28 »
Vjerujem da misli na popunjavanje rupa u priči sa pretpostavkama, što zna biti jako zabavno poslije završetka priče :)

ot, upravo mi se skida na steamu, jedva čekam ^^

*

Yuri

  • *****
  • 1958
  • Feeeeejk
Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #204 : 05. Travanj, 2013., 12:07 »
Sloboda interpretacije, mogucnost direktnog nastavka price i tako to.
Ali ovdje je zapravo sve fino zaokruzeno.

Cak ni zadnja scena nije nesto posebno nejasna kad se malo razmisli.
Posto je sve originalno krenulo sa eksperimentima Lutece "blizanaca", sve je manje-vise jasno kad se razmisli o podnaslovu Bioshocka: Infinite.
U igri je brdo hintova koji zapravo savrseno objasnjavaju sve sto se dogodilo, ali puno toga ce biti jasno tek kroz drugi prolazak.

Primjerice:
-"He doesn't ROW" - jedna od konstanti koje su Lutece blizanci pronasli kod svih verzija Bookera u svim realnostima
-Heads or Tails scena - ako prebrojite oznake, ispada da su Lutece blizanci prije ovog, zadnjeg pokusaja dali isti zadatak 122 verzije Bookera(biljeze svaki put kad je dobio heads na istom mjestu)
-Zadnja scena sa Elizabeth i Bookerovim "krstenjem" - ostaje samo jedna Elizabeth, samo jedna realnost i Lutece eksperiment se zapravo u potpunosti ponistava

Booker s kojim zapocinjemo igru je zapravo jedan od rijetkih(ili jedini) Booker koji nikad nije imao kcer - zena i kcer su oboje umrli u njegovom slucaju.
Naravno, kad ga Elizabeth odvede u realnost gdje je drugi Booker bio na istoj misiji i poginuo, sjecanja im se spoje i svakim novim skokom gdje je bio u doticaju sa dogadajima i posljedicama nekog drugog Bookera asimilira sve sto su ti drugi Bookeri radili.
Drukcije receno, jedan Booker "postaje" jedini Booker.
Kao jedini preostali Booker koji je bio unutar parametara koji mogu utjecati na ishod i pocetak Lutece eksperimenata, napokon se dogodilo ono sto su Letuce blizanci trazili u 122 prijasnja pokusaja.
Muska i zenska Lutece verzija je poslana u svoju realnost.
To ujedno znaci da je ponisten i trenutak u kojem je Elizabeth prenesena iz jedne realnosti u drugu - muski Lutece nikad nije dobio poziv "s druge strane" od svoje zenske verzije jer Comstock(i time Columbia) nikad nisu postojali.

Booker ne umire, vec ta scena prestavlja ujedinjavanje svih realnosti u jednu. Jedina u kojoj Booker nije prodao/izgubio Annu, gdje Anna ne postaje Elizabeth, vec ju Booker odgaja kao svoju kcer.
Comstock nikad nije postojao, samim time ni Columbia ni originalni Letuce eksperiment.

Malo me jebalo isto kakve je veze Songbird imao sa Elizabeth, ali i to je objasnjeno. Fink se kroz tearove uspio docepati blueprintova neceg slicnom Big Daddyu.
Handyman i ostali su kreirani slicnim procesom, ali Songbird je specificno kreiran kao cuvar za Elizabeth.

Plus ono sto sam spomenuo ranije, da na nekim mjestima svira glazba koja ne odgovara vremenskom razdoblju igre.
Uz malo lutanja se moze naci nekoliko tearova gdje se nakratko mogu cuti modernije pjesme poput Girls Just Wanna Have Fun i Tainted Love.
Kasnije u igri, dok vam je Comstock House destinacija, mozete naci jos jedan tear i voxophone gdje Fink objasnjava da je glazbu i skoro sve ideje tako "vukao" iz tearova.
Favorit mi je definitivno trenutak kad sam naletio na Fortunate Son od Creedence Clearwater Revival u Finktownu kraj tvornice.

Nezz, ima toliko stvari radi kojih zelim igru odigrati odmah ponovno. Nesto sto mi se godinama nije dogodilo.
« Zadnja izmjena: 05. Travanj, 2013., 12:54 Yuri »

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #205 : 05. Travanj, 2013., 12:51 »
Ipak si krivo shvatio neke stvari.
Booker je uvijek imao kcer (dobro ne mogu tvrditi uvijek posto ima beskonacni broj ostalih realnosti, ali svi prikazani u igri). Stvar je u tome da on na pocetku nije znao da ima AD na ruci zato sto je u trenutku kada su ga Letucce "twins" prebacili u realnost u kojoj se odvija pocetak igre on na svoja sjecanja stvorio i izmislio nova. I na kraju nije ostala samo jedna realnost jer nije Bookerovo krstenje bio pocetak svih ostalih realnosti nego je to samo zaustavilo da se stvore sve ostale realnosti u kojima se nalazi Comstock. Svaka odluka stvara novu dimenziju. U jednoj se Booker krstio i postao Comstock. To je jedna realnost ali se iz te realnosti stvorilo jos bezbroj njih jer se svakom sljedecom odlukom stvara novi svemir. Takoder ne spoje se sjecanja dva Bookera u jednog. Kada odete u realnost u kojoj je Vox Populi zapoceo revoluciju vidis svoje postere ali se ne sjecas toga. Booker iz te realnosti je umro prije nego sto si ti dosao. Uostalom na kraju ubijes Comstocka koji je zapravo Booker-da je tako kako ti tvrdis to bi bilo nemoguce.

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #206 : 05. Travanj, 2013., 13:05 »
Stvar je u tome da on na pocetku nije znao da ima AD na ruci zato sto je u trenutku kada su ga Letucce "twins" prebacili u realnost u kojoj se odvija pocetak igre on na svoja sjecanja stvorio i izmislio nova.

Nije izmislio nova, mozak stara sjećanja prilagodi situacijama u novoj dimenziji, izvrne ih kako bi sve mogao racionalno objasniti nakon šoka koji nastaje tijekom promjene realiteta.

Takoder ne spoje se sjecanja dva Bookera u jednog. Kada odete u realnost u kojoj je Vox Populi zapoceo revoluciju vidis svoje postere ali se ne sjecas toga. Booker iz te realnosti je umro prije nego sto si ti dosao.

Nije istina, poster je samo okidač koji ubrza asimilaciju sjećanja, a popratni bleeding efekt ide tome u prilog.

*

Yuri

  • *****
  • 1958
  • Feeeeejk
Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #207 : 05. Travanj, 2013., 13:57 »
@JohnDoe

Ae, za neke stvari sam se malo krivo izrazio, ali Imas doslovno cutscene koje objasnjavaju ovo sto si sad rekao.
Nije da je vezano za neki Voxophone kojeg moras trazit, vec je doslovno neizbjezni dio igre.



Postoji nekoliko realnosti u kojima je Booker postao Comstock. Da bi Robert i Rosalind Lutece ispravili svoj eksperiment, morali su eliminirati sve realnosti u kojima je Comstock postojao.
Ako prebrojis koliko se Elizabeth pojavi u sceni zadnjeg krstenja, dobivas tocan broj mogucih Comstocka jer bez Comstocka/Columbie nema Elizabeth, vec samo Anna. Nije bio samo jedan Comstock ili jedna otmica/prodaja Anne.

Druga stvar, kad se Booker sa Elizabeth prebacio u realnost gdje je poginuo prije Vox Populi revolucije, imas animaciju u kojoj Booker pocinje krvarit gledajuci te postere i jasno govori da pocinje dobivati sjecanje Bookera iz te realnosti.
Ako razmislis jos malo, asimilacija pamcenja se dogada samo u slucaju kad je jedna "verzija" neke osobe mrtva.
Comstock je posijedio i izgledao starije od Bookera zbog dugotrajnoj izlozenosti radijaciji tijekom kvantnih eksperimenata koje je radio sa Lutece.
Sterilan je, u terminalnoj fazi raka i nije sposoban imati djecu. Ali ziv.
U Bookerovom slucaju kad je stigao u Columbiu, nije bilo asimilacije jer je Comstock(Booker te realnosti) bio ziv.
Ista stvar kao i sa Lutece blizancima - oni su imali kompletno odvojena iskustva nakon prvobitnog skoka izmedu realnosti(istog onog u kojem je Comstock uzeo Annu/Elizabeth).
Lutece blizanci su prebacili Bookera iz njegove realnosti u Comstockovu.

Sto se tice teorije da je Booker u svakoj verziji imao kcer.

Razgovori koji Elizabeth i Booker imaju u jednom od dizala ili prostorija u pocetku igre, u kojem Elizabeth pita da li ima zenu. Booker joj odgovara da je zena umrla pri porodu. Elizabeth ga pita i za dijete, koliko sam skuzio implicira se da je i dijete umrlo tijekom poroda.

Booker s kojim zapocinjemo igru je mogao imati kcer, ali ipak mi se cini da taj(nas) specificni Booker nije nikad imao kcer.
Uz to imas na pocetku (malo prije Raffle & Fair) scenu gdje se dogadaju dvije stvari:
-Kip Rosalind Lutece se mijenja
-Booker primjecuje "AD" oznaku na svojoj ruci (daje reakciju kao da nije prije imao tu oznaku)
(Drukcije objasnjeno - realnost u kojoj se Booker nasao se fizicki mijenja zbog njegovog postojanja ili Rosalind i Robert Lutece rade promjene.)

Uglavnom, posto su Lutece blizanci nakon sabotaze Comstocka/Finka postojali u svim realnostima najednom, Robert Lutece je odlucio sve skupa "popraviti" tako da ode natrag u svoju realnost.
Jedini nacin da to naprave je bilo da sprijece Comstocka da uzme Annu/Elizabeth.
Jedini nacin da to pak sprijece je bilo da sprijece postojanje svih varijacija Comstocka i Columbie kompletno(jer je Comstock varijabla, a ne konstanta).

Nasli su najmanje 122 verzije Bookera koji su odbili krstenje (opet, Heads & Tails scena) i koji su bili dovoljno ocajni/motivirani da prihvate takav posao(medu milijunima milijuna verzija), od kojih je tek 122. (nasa) verzija bila uspjesna i prihvatila zadnje utapanje.
(Vidjeli smo jos jednu verziju medu svim onim svjetionicima, pretpostavljam da taj Booker nije dosao do istog zakljucka.)


I jos jedna stvar koja mi se vrti po glavi. Pocetni dio igre u svjetioniku. Na prvom katu se na karti moze naci poruka od Comstocka, koji upozorava nekoga u svjetioniku da Booker stize uskoro.
Na gornjem katu nalazimo les i poruku "don't dissapoint us".
Realno, Lutece blizanci nemaju razloga da koriste nasilje ni u kojem slucaju jer su besmrtni.
Les u svjetioniku je vjerojatno jos jedna verzija Bookera koji je sprijecen u samom startu od strane Comstocka(poruka na mapi).
Lutece blizanci su vjerojatno samo stavili poruku jer su malo zesci sarkazatori.

« Zadnja izmjena: 05. Travanj, 2013., 14:01 Yuri »

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #208 : 05. Travanj, 2013., 14:48 »
Za Yurija

Zapravo Booker umire, to si krivo shvatio, Elizabeth tj. više njih ga utopi, on dopusti da ga utope. MI kao protagonist s kojim igramo od početka umiremo.Stvar je u tome što on umre u TOJ realnosti (koju ajmo reć pratimo od početka igre iako je skakala u ostale realnosti), koja onda njegovom smrću poništava sve ostale realnosti u kojima je mogao postojati Comstock(čak i kao kasniji on) nadalje Elizabeth i Columbia i Letuce i uređaj itd. Završetkom igre se poništava cijeli niz događaja u Bioshock Infinite. Uspješnim završetkom igre Bioshock: Infinite se nikada nije ni dogodio što čini zanimljivu premisu ako bude daljnjih nastavaka. Vjerujem da se onda neće u eventualnoj četvorci uopće doticat nimalo Columbie tj događaja iz trojke osim opet kroz neki tear ili neki zametnuti audio log. Jer u ovoj igri opet smo se vratili nakratko u Rapture. Onaj svjetionik u koji uđe Jack na početku jedinice je isti svjetionik gdje se nađe i Booker i on predstavlja vrata vjerojatno svih mogućnosti, svih realnosti i mogućih i nemogućih Raptuera, Columbie itd. To je početak svega. I bilo mi je zanimljivo čut modernije pjesme kroz tearove. Da li je to mrvična naznaka da će novi Bioshock možda biti u modernom vremenu ? Sumnjam, ekšuali :wildboy:
Nadalje
Ako na kraju igre pustiš do kraja odjavnu špicu imaš scenu gdje se Booker na dan kada je trebao dat svoju kćer Latuce twinsima tj Comstocku budi iz vjerovatno loše noćne more u vezi rata i zove Annu. Otvara vrata i ona bezbrižno spava u kolijevci. Kraj igre.
Zamisli si ovako. Početak. Booker, otac i muž, privatni detektiv (pogledaj kaj piše na vratima ureda iako naopako) živi svoj život ali jednog dana (točnije na dan naplate njegovog duga) bude povučen kroz tear i sa fucked up izmješanim sjećanjima svoje realnosti i trenutne Comstockove realnosti započinje Bioshock: Infinite. Nalazi se u čamcu sa Letučičima i oni čavrljaju jer je njima to normalno i opet očekuju fail jer se već 122. put voze u čamcu i 122 puta su bacali novčić itd. i objašnjavaju mu kaj mora napravit. BTW Yuri svaka ti čast na toj 122 primjedbi :ementaler:
Nama kao igraču je to prvi pokušaj spašavanja Liz - sjebavanja svih realnosti no u igri tj Letucima je 122.   
Da ne duljim dogodi se Bioshock: Infinite i poništimo time sve i Letučiče XD i Columbiu i Comstocka i sve nestaje i ostaje samo jedna realnost gdje je bar po priči Booker privat. detektiv, otac i muž i budi se u stanu gdje ima kćer u kolijevci  (žena valjda na placu). Kraj. Ono što smo igrali ono što se dogodilo tj. ono što se nije dogodilo je u kakti spejs tajm univerzumu trajalo pikosekundu recimo. 
U ovom Bioshocku se dogodi to da u jednom trenutku skužimo da je Elizabeth odrasla Anna tj Bookerova kćer ali davno prije prodana /data Comstocku koji je bio neplodan i na taj način bio primoran da ju otme iz druge realnosti/vremena. Također postoji mogućnost da ako se krstimo upravo Booker postane Comstock i otme vlastitu kćer iz prošlosti. Teorija petlje I guess.Lizabeth/anna u toj realnosti bitna jer može otvarat tearove i time putovat kroz vrijeme (teleport Sebe i Bookera i ptice u Rapture), ali mi nije jasno odakle njoj te moći, ako je uređaj koji je napravila ona ženska omogućio Columbiji da lebdi i proizvodi tearove, kako je to prešlo na Liz ? E sad. Mi zapravo igramo tu realnost (prije kraja kad počinjemo skakat u druge) gdje je Anna bila prodana i u tom činu je ostala bez prsta i kasnije postala Liz Bio Wiki :On that day, Comstock had Rosalind and Robert open a Tear, using the Siphon, to Booker's universe to personally claim Booker's child as his own. Just as Robert and Comstock, with Anna, were about to go back to Comstock's reality, Booker—regretting his choice—sprints down the alleyway they are in to retrieve his baby, ending in struggle between himself and Comstock, who orders the portal to be closed. Comstock is able to pull Anna away from Booker, just as the tear closes, which severs her right pinkie finger (jer kroz cijeli Bioshock ga nema). With this, the truth is revealed; Elizabeth is actually Anna DeWitt—Booker's own daughter. Booker then branded his right hand with Anna's initials—A.D.—and spent nearly twenty years living in grief and despair. nakon tih 20 i neš godina cuganja i despaira zaspi u uredu i bude prebačen kroz tear na čamac/početak igre al sa sjebanim sjećanjima (no prođemo igru i budi se opet na dan predaje svog djeteta u stanu ali kako smo nekim odlukama poništili cijelo postojanje svih događaja i onih koji mu žele otet dijete iz drugog vremena ništa se od navedenog ni neće dogoditi. On možda ima dug, ali mu neće doć Comstock iz neke realnosti uzet dijete/napravit taj sick deal snjim i Bioshock:infinite se neće ni dogoditi niti se dogodio našim završetkom igre. Praktički događaji iz igre nikad nisu postojali.


Eto to je u potpunosti moje viđenje igre. I btw oprosti ne ponavlajm ono što si već rekao nego si drito napisao svoj odgovor u međuvremenu.     
« Zadnja izmjena: 05. Travanj, 2013., 15:05 MaliMicek »
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #209 : 05. Travanj, 2013., 14:59 »
@Thergothon tu sam se malo krivo izrazio, znaci spoje se sjecanja ali samo ako je osoba u jednoj realnosti mrtva. Kada to nebi bilo tako onda Letucce "twins" nebi mogli zajedno postojati u jednoj realnosti, a prije nego sto su bili sabotirani su postojali. Mislim zapravo je ista stvar dali izmisli nova ili prilagodi stara jer vec pri toj samoj prilagodbi su to ipak drugacija sjecanja od onih pravih, znaci izmisljena.

@Yuri Tako je, asimilacija sjecanja se dogada samo ako je osoba u jednoj realnosti mrtva. Sa ovim prvim dijelom sto si napisao se potpuno slazem i to jeste tako.

Sada sto se tice toga dali je Booker imao kcer ili nije. Ovaj Booker sa kojim mi igramo je sigurno imao. Kada te Elizabeth na kraju igre vodi kroz vrata/dimenzije vidis trenutak kada je Robert Letucce dosao po tebe. Booker stoji u stanu, na ruci ima urezano AD te u tome trenutku Robert otvara tear i ti prolazis kroz njega. Kako si prosao padas i cujes kako Roberta kako govori:"he is manufacturing new memories from his old ones". Tako si i dosao do zakljucka da trebas donijeti Elizabeth njima da obrises dug, zato sto se to vec dogodilo samo sto si ju dao kao dijete. I zbog toga sto si izmislio nova sjecanja si zaboravio da imas AD na ruci.

I jos bi rekao da postoji puno veci broj Comstocka nego sto se pojavilo Elizabeth na kraju, njih nekoliko na kraju su samo one verzije koje su uspjele proci sve sto i ti i shvatili da se na kraju Booker mora utopiti.



MaliMicek- nije bilo potrebno da Yuriu objasnjavas cijelu radnju, shvatio je on sve mi sada samo raspravljamo o detaljima :)
« Zadnja izmjena: 05. Travanj, 2013., 15:07 JohnDoe »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9