HCL.HR

Bioshock Infinite

  • 383 Odgovora
  • 105493 Hitova
Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #270 : 16. Travanj, 2013., 11:55 »
ja bi volio da mi netko malo pojasni kraj jer nemogu definirati ga jednostavno je spetljan..ne razumije te vremenske procjepe koje stvara elizabet dali je to njoj urođeno ili ju je napravio takvom comstock.kada je na pocetku dolazio na svjetionik odbio je zadatak da otplati dug tako da donese elizabet iz kolumbije,kako to da on nije znao za kolumbiju i od koga je dobio naredbu i kome je bio dužan?na kraju je pokazuje da je on u biti sam od sebe uzeo kcer annu u drugoj stvarnosti elizabet jer on nije mogao imati djecu.znaci postoje tri stvarnosti i tri svemira a taj jedan od njih je  kada on živi dok postoji rapture podvodni grad.pa me je sveo ov zbunilo pa ako je itko malo bolje shvatio volio bih da mi objasni bio bi mu zahvalan:piva:

*

Shazaam

  • *****
  • 2278
  • But it was so artistically done...
Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #271 : 16. Travanj, 2013., 13:51 »
Booker kojega igraš je imao ženu, ali ne i kćer. Mnogi sad misle da tu postoje nekakve nepravilnosti, ali Booker s kojim igramo sigurno nije imao kćer, prvi nosebleed mu se dogodi kada upravo Comstock spominje Elizabeth i govori da je neće vratiti nazad, a to krvarenje nosa je upravo ta nuspojava kada Booker stvara sjećanja koja nisu njegova. Žena mu je umrla, nije se "krstio", a ostala povijest mu je ista kao i kod svakog Bookera. Znači, bio je u ratovima, sposoban je agent odnosno plaćenik i zadužio se na utrkama, a jedini način da otplati dug jest da dovede Elizabeth u New York i to na naputak muške verzije Lutece. Onaj dvojac koji se često pojavljuje (žena i muškarac) su zapravo ista osoba, samo iz različitih dimenzija, ali radi se o istoj briljantnoj osobi zbog koje je Columbia tehnološki napredna i koja je izmislila tehnologiju za korištenje tearova. Njihov cilj je da pronađu pravog Bookera koji će zaustaviti Comstocka i ispraviti odnosno zaustaviti Comstockove planove uništenja itd. Zato što su oni ipak znanstvenici filantropi, a ne vjerski fanatici, a osim toga Comstock im se osobno zamjerio kada ih je pokušao ubiti.

Prvi Booker koji je bio zadužen, dao je Comstocku (odnosno samome sebi) svoju kćer Annu (koju je Comstock onda nazvao Elizabeth) u zamjenu za oproštenje dugova, a onda se u zadnjem trenutku predomislio i kada ju je pokušao vratiti i zadržati u svom svijetu, tear se naglo zatvorio i odrezao dio Elizabethinog prsta. Tako je jedan dio nje ostao u svijetu u kojem se rodila, a ostatak nje, odnosno ona je završio u svijetu Comstocka. Zbog toga Elizabeth ima moći da manipulira dimenzijama. Ovo je ujedno i drugi dokaz da Booker s kojim igramo nije imao kćer, zato što se nije sjećao kako je Elizabeth ostala bez prsta, a kada mu je Comstock to rekao dobio je nosebleed zato što je stvorio to sjećanje.

Zašto je Comstock trebao Annu? Zato što je od pokusa i radijacije sa tearovima postao sterilan i dobio karcinom, nema puno vremena i treba mu nasljednik njegove krvi koji će ispuniti njegove planove, a to je - brisanje Sodome i Gomore ispod Columbie, samoga sebe uspoređuje sa Noom i njegovom arkom (arku predstavlja leteća Columbia). Zato je otišao u drugu dimenziju gdje on ima dijete i uzeo tu djevojčicu Annu koju je zatvorio od ostatka svijeta, vršio eksperimente i promatrao ju. Nazvao ju je Elizabeth, glorificirao je i stvorio od nje božanstvo (rodila se ko fol u tjedan dana, ima moći i tako to). Sve koji su znali istinu o njenom porijeklu je likvidirao (npr. svoju ženu aka lady Comstock) ili je pokušao (Lutece).

Dio sa Ruptureom je jedna verzija toga svijeta. Puno je varijabli, ali temelje je uvijek isto za Bookera i ekipu - uvijek postoji poseban grad, čovjek i svjetionik koji odvaja normalan svijet od tog znanstveno-fantastičnog. Elizabeth možda može sama manifestirati tearove, ali ostatak ekipe koristi napravu od Lutece za to, pa je tako Fink npr. iz Rupturea izvukao planove za spoj mašine i čovjeka odnosno Big Daddya, a od toga napravio nešto slično tj. Songbird koji štiti Elizabeth. Ironično, Songbird ne može preživjeti pod tlakom vode.

« Zadnja izmjena: 16. Travanj, 2013., 14:05 Shazaam »

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #272 : 16. Travanj, 2013., 15:36 »
Moram te ispraviti Shazzam
Sam sebe si zbunio sa svim tim dimenzijama. The thing is Booker je imao kćer i to je Anna/Elizabeth i to baš taj s kojim igramo nevezano za nosebleedove. Previše mješate taj nosebleed efekt s sjećanjima, ima veze al uglavnom jedan audio log od Rosalind Lutece nam objašnjava da Siphon ili uređaj koji je Lutece napravila i s kojim je Comstock bio THE PROPHET nije samo prozor u drugu dimenziju nego i prozor u drugo vrijeme i pomoću tog uređaja je Comstock gledao druga vremena, budućnost i prošlost i zbog toga je on uber prorok. Ne da mi se sad u detalje ali pročitaj si Bioshock wiki potrazi na netu, tamo ti je sve objašnjeno. Booker(onaj s kojim igramo) je 20 godina prije početka igre dao svoju kćer i onda se opijao i tumarao svijetom u tugi dok ga nisu Lutece (njihov 122 pokušaj Bookera i uništenja Comstocka) Bookera) doveli pred svjetionik.
Elizabeth opens a door back to Booker's baptism, over twenty years prior. Booker realizes that is not the same place, and then he meets multiple versions of his daughter, all from different worlds. They reveal that, when he rejected the baptism, he created another universe—one in which he did accept the baptism. In the universe where he accepted the baptism, he changed his name, and went on to build Columbia, become infertile, and take Anna away from Booker—her real father.

Thus, another truth is revealed: Booker DeWitt is, in fact, Zachary Hale Comstock—but only if Booker accepts the baptism. Booker realizes this, and allows the ensemble of Annas/Elizabeths to drown him, preventing his alternate self from being reborn as Comstock. Since Comstock has been erased from the timeline, the events of Bioshock Infinite never took place. One by one, the different versions of Anna/Elizabeth disappear, until only the original remains. The screen cuts to black. It is suggested that she also disappears, but it is possible that this version of Elizabeth, having attained incredible powers after the destruction of the Siphon, was able to transcend space and time, and thus wasn't affected by the destruction of Comstock's reality. Players are left to decide her fate for themselves. A i na kraju same igre kad te utope tim slijedom događaja ti poništavaš cijelu igru i sve događaje u Bioshock: Infinitu, igra se nije ni dogodila, tj događaji iz igre se nisu ni dogodili. Nakon kaj pogledaš credits Booker se budi u svom stanu na datum davanja svoje kćeri Comstocku kroz tear, ali sve je okej jer on (comstock) nije nikad ni postojao, doziva Annu i vidi kolijevku. Kraj. E sad reci što hočeš, ali ako čovjek nema kćer za kojeg vraga bi imao kolijevku u stanu ? :ementaler: 


"Ovo je ujedno i drugi dokaz da Booker s kojim igramo nije imao kćer, zato što se nije sjećao kako je Elizabeth ostala bez prsta, a kada mu je Comstock to rekao dobio je nosebleed zato što je stvorio to sjećanje."

Ne bih se složio, jer...Nekoliko puta ga Liz pita što je bilo s njegovom ženom ili kćeri i nekoliko puta odgovara da ne želi pričati o tome iznerviranim glasom.

"Dio sa Ruptureom je jedna verzija toga svijeta".
Ne. Nije dio s Ruptureom dio tog svijeta, to je svijet za sebe, druga dimenzija, drugo vrijeme druga realnost, no Liz bez Siphona dovoljno jaka ih prebacuje tamo i ubija Songbird.
Svjetionik su vrata u milijune drugih svijetova/realnosti, no dobro da mozda su neke varijable slične

[/spoiler]
« Zadnja izmjena: 16. Travanj, 2013., 15:58 MaliMicek »
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

*

Shazaam

  • *****
  • 2278
  • But it was so artistically done...
Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #273 : 16. Travanj, 2013., 16:38 »
Sry al taj booker nije imao kcer i nisam citao dalje sry. Nemam vremena trenutno, kasnije.

EDIT: Kada se kaže dimenzija podrazumijeva se prostor i vrijeme.

EDIT2: Rapture je dio Bioshock svijeta, ne dio Comstockovog svijeta, mislio sam da je to samo jedna iteracija toga sveukupnog svijeta. Jedan universe. Rapture kao takav ne postoji u svijetu Bookera, tu ulogu ima Columbia, ali kao što Liz kaže - There is always a man, a lighthouse and a city.
« Zadnja izmjena: 16. Travanj, 2013., 16:49 Shazaam »

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #274 : 16. Travanj, 2013., 23:03 »
Veliki postovi tako da necu cijele citati jer sam vec dosta vremena raspravljao o kraju ali Booker s kojim igramo IMA kcer. Uopce ne znam odakle ti ideja da ju nema? Kada te Elizabeth vrati u vrijeme kada je Robert Letuce otvorio tear u tvoj stan neposredno prije nego sto su te poslali u Kolumbiju jasno se na Bookerovoj ruci vidi urezano AD. Kroz igru se isto nekoliko puta vidi. Ako mislis da je to povezano sa bleeding efektom i stapanjem dimenzija, nije. Do toga dolazi samo ako je osoba umrla u jednoj od dvije dimenzije izmedu kojih se otvorio tear, i pritom se stapaju SAMO sjecanja a ne i tijela.

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #275 : 17. Travanj, 2013., 09:34 »
Okej Shazzaam ne da ti se čitat dugi post onda cu ti u jednoj rečenici napisat zašto on ima kćer

Na kraju igre ako ostaviš da prodju credits nakon toga se Booker budi u svom stanu na datum prodavanja svoje kćeri Comstocku (1893 ne 1912) prije prvog nabijanja duga. Zove Annu i nalazi koljevku, to je dakle na samom startu prije nego se bilo koja radnja iz Bioshock Infinitea dogodila (niti neće jer smo uspješno poništili sve), neće bit prodaje nema tearova, nema Comstocka bla bla. Sad ti meni reci ako čovjek nema kćer zašto ima u stanu kolijevku ? Zato jer ju ima lol zato ima kolijevku. Eto tu ti je odgovor na to. 
« Zadnja izmjena: 17. Travanj, 2013., 09:37 MaliMicek »
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #276 : 17. Travanj, 2013., 10:43 »
Okej Shazzaam ne da ti se čitat dugi post onda cu ti u jednoj rečenici napisat zašto on ima kćer

Na kraju igre ako ostaviš da prodju credits nakon toga se Booker budi u svom stanu na datum prodavanja svoje kćeri Comstocku (1893 ne 1912) prije prvog nabijanja duga. Zove Annu i nalazi koljevku, to je dakle na samom startu prije nego se bilo koja radnja iz Bioshock Infinitea dogodila (niti neće jer smo uspješno poništili sve), neće bit prodaje nema tearova, nema Comstocka bla bla. Sad ti meni reci ako čovjek nema kćer zašto ima u stanu kolijevku ? Zato jer ju ima lol zato ima kolijevku. Eto tu ti je odgovor na to.

Ovo ti uopce nije dokaz da nas Booker ima kcer jer je u trenutku kada se pokazuje ta scena on vec mrtav. Znaci to se radi o nekom drugom Bookeru iz druge realnosti. To je ubaceno tako da vidis dali je uspjela tvoja zrtva i dali je time stvarno sprijeceno postojanje Comstocka i samim time prodavanje tvoje kceri, ali taman u trenutku kada trebas vidjeti dali je kolijevka prazna ili nije prekine se scena tako da je to kao neki otvoreni kraj koji si ti mozes shvatiti kako zelis. Najjednostavniji dokaz je kao sto sam i gore naveo-urezano AD na ruci Bookera s kojim igramo.

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #277 : 18. Travanj, 2013., 02:46 »
AD se na ruci stvori nakon što se Kip promjeni iz muškog u ženski. Lik sa kojim smo krenuli igrati, DO TADA nije imao kćer.
Na kraju, Booker poslje creditsa je jedan od beskonačno mnogo Bookera koji žive u beskonačno mnogo stvarnosti. Ostalih beskonačno mnogo stvarnosti u kojima postoji Comstock su izbrisane, jer i sama Elizabeth na kraju kaže, da ako prođe kroz sljedeća vrata (prije utapljanja) će postati Comstock. Točka u kojoj se presijeca beskonačno mnogo stvarnosti, a nakon koje ćemo imati beskonačno mnogo Comstocka je završila Bookerovim utapljanjem i nemogućnoću stvaranja "beskonačnog broja Comstocka koje nebi ni vojska mogla pobiti". Konstanta je presiječena, varijable padaju u vodu.


Žalosno je što svi viču "igra godine", a nakon GTA5 će ju velika većina zaboraviti. Zaboraviti genijalnost, pokraj koje će GTA5 vjerojatno biti plitko iskustvo.
Kao što je bilo i sa Portalom 2, kojeg su do 11. mjeseca nažalost svi zaboravili.
Ne kažem ja da je TOS: S bio loš, niti da će GTA5 biti, ali igre sa pravom težinom bivaju do kraja godine zaboravljene.

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #278 : 18. Travanj, 2013., 10:24 »
Dajte si pročitajte malo Bioshock wiki obojica, očito niste shvatili nešto kako spada :fpalm:
A tamo piše after drowning Booker dies in that reality and destroys with that act all realities beetween himself and him becoming Comstock. He dies but in that reality and when he dies events from Bioshock Infinite never happened thus Columbia, Lutece twins and Comstock never existed. It is just Booker with daughter on the day that he sold her. I točka. Ne piše tim riječima ali skoro tako piše. Ima kćer od starta jebo vas da ljudi po kući imaju kolijevjke iz čiste zajebancije. I dajte više shvatite kada se verzija Bookera utaplja od strane mnogo Liz poništava se cijela igra, nema više Lutece i njihovog uređaja i s time nema ni 1000000 realnosti. Mislim ima ali ne moze se vise putovati izmedju njih. I od tog trena treba gledati samo jednu realnost a ta je da se nista nije dogodilo osim da je 1983 i da on ima neki dug i ženu i kćer. Meni je to dovoljan dokaz (kolijevka u stanu) a vi valjda u kolijevkama držite krumpire pa ajd...

Također što ti piše After solding Anna to Comstock he wanders in grief and despair in the world for 20 years još mu i Liz veli kad ga odfura u njegovu sobu: you sharred this room with grief for 20 years knowing what you did......u tom razdoblju si ond brenda A.D. kao podsjetnik na sranje koje je napravio iako ga želi zatomiti, sjećanje jel. Ima on stalno tu ajmo reć tetovazu ne pojavi se ona kad se promijeni kip, samo što ju mi tek tada prvi puta vidimo jer je tako zamišljeno i on se ne sjeća tetovaze jer je prošao kroz tear kroz kojeg su ga provukli Lutece i sjebali mu sjećanja tj : he is manufactoring new memories from his old ones. Prođite igru još koji put, skupite SVE audiologove i skuzit čete. i Pažljivo slušajte twinse
« Zadnja izmjena: 18. Travanj, 2013., 10:29 MaliMicek »
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #279 : 18. Travanj, 2013., 13:21 »
Citat:
Ima kćer od starta jebo vas da ljudi po kući imaju kolijevjke iz čiste zajebancije.

Kolijevku u sobi ima Booker iz jedne od beskonačno stvarnosti koju mi vidimo na kraju. Ne gledaš dovoljno široko. Koja je drugačija od one na početku, kada smo krenuli igrati.
Da se poništi beskonačan dio stvarnosti vezan u Comstocka i Columbiu, Bookerovim utapljanjem, to imaš pravo. A time su događaji iz igre izbrisani iz svih stvarnosti u kojima su postojale. Tj, te stvarnosti su izbrisane. Bitno nam je da smo vidjeli, da su poništene stvarnosti u kojima je Booker dao kćer, a dao ih je u svim stvarnostima u kojima je imao kćer. To Elizabeth kaže na kraju, kada ga Lutece čeka, da mu da Anu. Sjecište svih stvarnosti, gdje nema utjecaja i gdje uvijek napravi isto. Kao i što je uvijek padala glava, a ne pismo. Elizabeth je još rekla "Nećeš izaći iz ove prostorije dok ju ne daš". Nešto poput usuda, nema pravo izbora.


Citat:
I od tog trena treba gledati samo jednu realnost a ta je da se nista nije dogodilo osim da je 1983 i da on ima neki dug i ženu i kćer. Meni je to dovoljan dokaz (kolijevka u stanu) a vi valjda u kolijevkama držite krumpire pa ajd...

Da, to je jedna stvarnosti koje mi vidimo na kraju igre. Jedna od beskonačno, u kojoj ima kćer, a koja je drugačija od one u kojoj smo krenuli na početku igre. I sam si u jednom postu spomenuo gusjenicu. Samo što tu stvarnost nismo vidjeli jer nas ne zanima. Ako je Elizabeth u krevetu, tada je su sigurno Columbia i Comstock izbrisani, jer da nisu, ni u jednoj stvarnosti u kojoj Comstock ima kćer ona nebi bila u kolijevci, nego bi ju u svakoj stvarnosti opet dao. Mi na kraju ne vidimo dali je Ana u kolijevci ili ne, ali možemo biti sigurni da je, zato što je Elizabeth vidjela "sva vrata i ono što je iza njih" i teško da bi se ona zajebala.

*

Shazaam

  • *****
  • 2278
  • But it was so artistically done...
Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #280 : 18. Travanj, 2013., 15:02 »
Okej Shazzaam ne da ti se čitat dugi post onda cu ti u jednoj rečenici napisat zašto on ima kćer

Na kraju igre ako ostaviš da prodju credits nakon toga se Booker budi u svom stanu na datum prodavanja svoje kćeri Comstocku (1893 ne 1912) prije prvog nabijanja duga. Zove Annu i nalazi koljevku, to je dakle na samom startu prije nego se bilo koja radnja iz Bioshock Infinitea dogodila (niti neće jer smo uspješno poništili sve), neće bit prodaje nema tearova, nema Comstocka bla bla. Sad ti meni reci ako čovjek nema kćer zašto ima u stanu kolijevku ? Zato jer ju ima lol zato ima kolijevku. Eto tu ti je odgovor na to. 
Ma čovječe.. ima kolijevka i dijete zato što je Booker ispravio svoju sudbinu, nema Comstocka i nema zaduženog Bookera. Ima samo Booker koji je spreman da bude Annin otac. To i je poanta cijele priče. Igraj ponovo i prait malo bolje, Booker koji dolazi na svjetionik nema kćer. Ima samo mrtvu ženu i dugove.
« Zadnja izmjena: 18. Travanj, 2013., 15:04 Shazaam »

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #281 : 18. Travanj, 2013., 21:13 »
AD se na ruci stvori nakon što se Kip promjeni iz muškog u ženski.

Shazaam takoder, pogledajte molim vas ovaj video, prebacite na 1:35 i recite mi sto vidite na Bookerovoj desnoj ruci ?? Znaci to je sami pocetak igre i Booker na ruci ima urezano AD, znaci Booker s kojim igramo ima kcer i nadam se da je ovo kraj rasprave i da ste shvatili.

https://www.youtube.com/watch?v=HFJ0JTaMxUg

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #282 : 19. Travanj, 2013., 01:34 »
Vidi đavla.

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #283 : 19. Travanj, 2013., 10:27 »
ja stopet puta moram ponavljat da Booker s kojim igramo ima kćer ? kako i wiki kaze proda ju Comstocku i zuji svijetom 20g u tuzi zatim ga Lutece twinsi kroez tear prebacuju u 1912 na Coast of Main i pocetak igre i kako vam je i covjek rekao u videu kad otvara kutiju sa svojim imenom u čamcu AD se itekako vidi. Nakon što smo sve sjebali tj ispravili ima kolijevku u stanu za držat krumpire. Okej ne vidimo dijete al ima čovjek kolijevku za krumpire i tam ih drži
The end.


Stvarno ste bedaci ako vam to nije jasno :fpalm:
Drugim riječima ima ju i na početku i na kraju prestanite zamišljat neku 45678 realnost nakon kaj ga utope. Vidiš onu koju trebas vidjeti ona koja je prava, ona u kojoj je sve ispravljeno i to je to.
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

Odg: Bioshock Infinite
« Odgovori #284 : 19. Travanj, 2013., 11:54 »
Ne možeš reći da je neka stvarnost "prava", kada su sve stvarnosi "prave". Pokazana je je jedna od onih koja nas zanima.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9