HCL.HR

Rainbow Six Siege ulazi u sedmu godinu života, evo što nas sve očekuje

Lovro Maroševac 21.02.2022.   •   8 komentara


Zadnji dan na ovogodišnjem Six Invitationalu donio nam je pregled noviteta i promjena koje će stići u Rainbow Six Siege kroz narednih 12 mjeseci.

Nedjelja je donijela bogat program fanovima Rainbow Six Siegea. Ubisoft je predstavio plan i program za sedmu godinu njihovog multiplayer naslova. Bit će to godina puna promjena i noviteta koji bi mogli povratiti toliko željeni igrin duh nakon što je isti kroz prethodne godine malo splasnuo. Za kraj dana ostala je poslastica zvana finale Six Invitationala 2022 između Team Empirea i TSM-a u kojoj je potonji tim izašao kao pobjednik i postao novi svjetski prvak.

OPERATIVCI I MAPE

Sedma godina Rainbow Six Siegea donijet će nam četiri sezone u kojoj ćemo dobiti četiri operativca i tri mape. Prva sezona već je predstavljena pod nazivom Demon Veil. Azami je nova operativka koja sa sobom nosi Kunai nožiće u kojima je pjenasta tvorevina koja može stvoriti zaklon u prostoriji ili zakrpati rupe u zidovima. Na strani je obrambenih operativaca i cilj joj je spriječiti ulazak napadača u zgradu. Mapa koja dolazi u Demon Veilu je irski Emerald Plains koji će biti iznimno zahtjevan i težak za savladati, barem tako kažu!

U drugoj sezoni dobivamo belgijskog operativca i mapu u Grčkoj. Međutim, za razliku od prijašnjih sezona u kojima su mape bile namijenjene za natjecateljski dio igre, ova će isključivo biti napravljena za novi Team Deathmatch mod koji dolazi u Demon Veilu.

Treća sezona donosi operativca iz Singapura i mapu za koju trenutno ne znamo u kojoj državi se nalazi. Četvrta sezona neće donijeti mapu za kompetitivni bazen ili TDM, ali zato možemo očekivati operativca ili operativku iz Kolumbije. Tijekom sedme godine možemo očekivati prerade nekih operativaca, ponajviše Bandita, Zeroa, Dokkaebi i Thatchera.

GAMEPLAY PROMJENE I NOVITETI

Kako je gore već napisano, Team Deathmatch postaje stalan mod u Rainbow Six Siegeu. Ubisoft je odlučio prihvatiti želju fanova za tim modom i igru dodatno približiti klasičnim pucačinama iz prvog lica. Osim TDM-a, od sljedeće sezone dobivamo i mogućnost promjene napadačkih operativaca tijekom pripremne faze.

Kroz drugu sezonu igra će dobiti toliko željenu streljanu na kojoj će igrači moći konačno u miru vježbati kako savladati trzaje oružja. Također, svaki operativac dobit će vodič u kojem će biti objašnjeno kako najbolje igrati s njim ili njom, a to će prvenstveno biti korisno novim igračima.

Ranked mod će također dobiti preradu u trećoj sezoni. Igrači će tako startati u najnižoj diviziji i morat će se probijati do samog vrha. Napredak kroz rankove bit će jednostavniji i lakši za shvatiti te će se nagrađivati ulaskom u svaku višu diviziju. Svaki rank će biti podijeljen u pet divizija, što bi trebalo pomoći bolje raspodijeliti igrače na temelju njihovih mehaničkih vještina. Uz obnovljeni ranked mod očekuje se i poboljšani sustav reputacije koji će odrediti koliko su igrači pristojni i dobri ili loši i toksični. Također, ako će igrači htjeti igrati ranked mečeve, morat će povezati svoj broj mobitela s Ubisoft Connectom kako bi mogli bezbrižno zaigrati igru u natjecateljskom duhu.

Igrači na konzolama također će moći biti zadovoljni. Ubisoft je pripremio poseban tim koji će brinuti o situaciji Rainbow Six Siegea na konzolaškim platformama pa tako možemo očekivati dolazak match replaya na iste. Tijekom sedme godine očekuje se daljnji razvoj Siegea u tom pogledu pa će tako konzolaši dobiti FOV slider. Također će se poraditi na trzajima oružja koji bi mogli biti specijalno dizajnirani za igrače na konzolama, a očekuje se i poboljšane asistencije u ciljanju. Što se tiče match replay opcije, kroz 2022. godinu Ubisoft će omogućiti igračima da kroz ponovni pregled mečeva prijave ljude koji su varali ili narušavali atmosferu u timu.

ESPORT SCENA

Kao što je to bio slučaj prethodnih godina, tako ćemo i u ovoj imati tri Six Majora i završni Six Invitational. Poznata su i mjesta održavanja triju Six Majora. U petom mjesecu ide se u SAD, u osmom će timovi igrati na teritoriju Ujedinjenih Arapskih Emirata, a u 11. odlaze u Aziju. Što se tiče Six Invitationala, nije još poznato mjesto održavanja 2023., no zna se kako će od 2024. do 2026. biti organizirano na potpuno novim lokacijama. Six Invitational inače se održavao u Montrealu, sjedištu Ubisoft Montreala, no tijekom pandemije bio je primoran na premještaj u zemlje koje su dozvolile LAN natjecanja i čija situacija sa zarazom nije bila toliko strašna da ugrožava organiziranje spomenutog.

Davno najavljeno svjetsko prvenstvo u Rainbow Six Siegeu ponovo se odgađa i to na 2023. godinu. Ubisoft želi ovaj događaj napraviti unikatnim za Rainbow Six Siege, no trenutno stanje s pandemijom koronavirusa ne dopušta održavanje istog. Svjetsko prvenstvo u Rainbow Six Siegeu je natjecanje u kojem bi trebalo sudjelovati 20 država iz svakih regija i pružilo bi mogućnost ljudima koji nisu u istim ekipama da zaigraju i predstavljaju svoju zemlju.

Rainbow Six Siege ulazi u svoju sedmu godinu postojanja. Tijekom prošle godine premašio je brojku od 80 milijuna registriranih igrača i nastavlja rasti. Iako je uzlazna putanja nešto niža u proteklih godinu dana, Ubisoft svejedno nastavlja razvijati svoj najpoznatiji multiplayer naslov uz pomoć igrača diljem svijeta.

Sedma godina mogla bi biti ta godina koja će hype za Rainbow Six Siegeom vratiti u njegove najbolje dane. Ako se ispune svi željeni zadaci kroz 2022. godinu, a u isto vrijeme se poradi i na sustavu protiv varalica, Rainbow Six Siege mogao bi se vratiti na stare staze slave.

Komentari (8)

  • Terox

    21.02.2022 - 14:42

    Siege je vec sad objektivno najkompletnija kompetitivna pucacina na trzistu, ali ova godine je cisti peak sa svim ovim sigurnosnim featurima i promjenama. Definitivno svijetla buducnost za igru nakon sto je opadala zadnjih godinu dana.

  • Agent

    21.02.2022 - 15:12

    “Igrači će tako startati u najnižoj diviziji i morat će se probijati do samog vrha.” Ovo bi mogao bit problem jer ako gold ili niži rank dobije protivnika koji je prošlu sezonu bio Diamant bit će ne moguće pobjedit. Spajanje računa s mobitelom moglo bi djelomično smanjit cheatere iako ovu sad sezonu sam naišao na najmanje njih isto tako i broj gejmova koji mi se nisu računali

    • Saren

      @Agent, 21.02.2022 - 15:28

      Da to sam pomislio i ja kad sam ovo procitao. Po obicaju kao i sa dosadasnjim ranked sustavom, u pravilu sam shvatio da je najbolje pricekati 2-3 tjedna da ovi high end igraci protutnje, da mozes u miru na ranked, no opet i tu postoji sanse za chetaeraj, a i smurfove.

    • Agent

      @Saren, 21.02.2022 - 15:34

      A smurfove stalno ima i to ne znam kako će riješit. Svako malo znam dobit lika u teamu koji se namjerno spušta jednu sezonu da bi drugu sezonu bio čim niže pa rasturao low rankove. Možda barem sad neće bit oni koji se spuštaju. Ali isto tako kao što ti kažeš prvih 2-3 tjedna i zadnjih 2 tjedna isto dobivam likove koji valjda su krenuli samo predkraj sezone igrat.

  • Saren

    21.02.2022 - 15:30

    Dosta promjena u pozitivno smjeru, sto operatora, reworka, te konacno nova mapa. I dalje ih prezirem jer mi nema Bartlett reworka. Od svega vidjenog mislim da se ide u dobrom smjeru – izuzev reputation sistema – u to nisam nimalo uvjeren da ne ce bit zloporabe, a i trolanja.

  • Cro-K

    21.02.2022 - 20:45

    Dajte nam siege 2, u usporedbi sa ostalim fpsovima kad upalim ovu igru imam osjecaj kao da je iz ps3 ere po razini animacija i kretnji

  • Skoropazao665

    21.02.2022 - 22:26

    U usporedbi sa kojima?

  • Cone3006

    02.03.2022 - 11:55

    Bogte vec 7 god

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?