HCL.HR

BBC je napravio prvi televizijski intervju unutar videoigre

Zoran Žalac 25.01.2020.   •   5 komentara   •   Zanimljivosti


Ubisoft i BBC pripremili su neobičnu suradnju povodom takozvanog Brexita i igre kojoj je taj događaj jedan od pokretača priče.

Velika Britanija formalno će izaći iz Europske unije sljedećeg petka, 31. 1. Iako još nitko sa sigurnošću ne može predvidjeti sve posljedice tog razilaženja, jedan od crnih scenarija donosi nam Ubisoftova igra Watch Dogs Legion, koja se odvija u Londonu upravo nakon tzv. Brexita. U toj mračnoj viziji Britanija je potlačena od strane privatne kompanije zvane Albion koja koristi sustav nadgledanja ctOS kako bi vršila opresiju nad građanstvom.

Dakako, ovakav scenarij zaintrigirao je britansku TV kuću BBC pa su odlučili odraditi kratki intervju s jednim od kreatora Watch Dogs Legiona. Međutim, intervju su odradili kao svojevrsnu promociju igre, tako da su ga odradili unutar igre. Naime, novinara i kreatora igre skenirali su i ubacili u virtualni svijet Watch Dogs Legiona, gdje je pomoću tehnologije praćenja pokreta cijela stvar materijalizirana.

Nije ovo nikakva magija za nas koji pratimo razvoj videoigara, ali BBC ovo naziva prvim TV intervjuom unutar videoigre pa se svakako isplati pogledati kako to sve skupa izgleda. Ono što ćete vjerojatno primijetiti jest prilično osrednja sinkronizacija govora i facijalnih animacija, tako da već sada možemo zaključiti da od Watch Dogs Legiona na tom polju ne treba očekivati neku kvalitetu, čak i ako je igra najavljena za PS5 te XBSX.

Komentari (5)

  • Artyom

    25.01.2020 - 16:29

    Mali hrđavi princ i njegov visoki šlampavi brat bore se protiv zlobnog EU carstva kako bi oslobodili svoj nesveti otok i spasili princezu dronfulju!

  • deanHR

    25.01.2020 - 18:13

    Nema šanse da ovo igram ali super ideja. Nije loša reklama za WDL a ni za igre općenito kada tako velika kuća poput bibicija pristane na ovo.

  • chocobo_047

    25.01.2020 - 19:23

    V for Vendetta, samo nema Weavinga.

  • Stitrek

    25.01.2020 - 22:40

    Dobar koncept i odlična reklama za Watch Dogs Legion.

  • SonOfZeus

    27.01.2020 - 18:44

    Znaci, vizija im ne opresivna verzija Londona jerbo su demokratski odlucili za izlazak?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?