HCL.HR

Cyberpunk 2077 – igrao sam 20 sati i nije mi dosta!

Zoran Žalac 07.12.2020.   •   257 komentara


Cyberpunk 2077 je igra koju će se uspoređivati s GTA, Deus Ex i hrpom drugih serijala. Međutim, sve su te usporedbe promašene. Cyberpunk 2077 najsličniji je – auto pijaci (!?).

Jedna od blagodati novinarskog posla jest prilika da odigram iščekivane igre prije nego one postanu javno dostupne. Uvijek mi je to uzbudljivo, pogotovo u slučaju igara koje i sam nestrpljivo želim zaigrati. No, koliko god da je to posebno, toliko je u nekim slučajevima i štetno za sam doživljaj. Cyberpunk 2077 dobio sam tri dana prije podizanja embarga na recenzije i odmah sam znao da će mi biti nemoguća misija odigrati igru u tom roku jer Cyberpunk 2077 navodno traje i više od stotinjak sati. Bez obzira na nemogući rok, žurio sam se vidjeti što su to pripremili tvorci Witchera. I shvatio sam vrlo brzo da bi mi bilo pametnije da sam čekao dan izlaska, kao i svi igrači, te zaigrao igru bez žurbe.

Kako se moj doživljaj igre bazira na verziji Cyberpunka 2077 bez ogromne Day 1 zakrpe (koja navodno teži skoro kao pola igre), ne usudim se još razmišljati o ocjeni za igru. A ni priču još nisam doživio u cjelini pa ne bi bilo pošteno da u ovome trenutku donosimo puni, konačan sud o Cyberpunku 2077 – ni ja kao recenzent, ni vi kao čitatelji. Ipak, mogu vam prenijeti inicijalne dojmove o podosta stvari za koje vjerujem da se neće mijenjati do konačne recenzije. Pa idemo redom.

Keanu je gad?

Ako ste gledali promotivne trailere za Cyberpunk 2077 onda ste već vjerojatno uhvatili zaplet priče. Plaćenik/ca imena V dočepa se bio-čipa koji je ključ za besmrtnost, ali to sa sobom donosi neželjene posljedice. U glavi mu se tako počne priviđati terorist Johnny Silverhand (glumi ga Keanu Reeves) i počne ga nagovarati na loše stvari… poput pušenja cigareta! Eto kako završava 2020. godina: Keanu me tjera da zapalim!

Eto kako završava 2020. godina – Keanu me tjera da počnem pušiti!

Silverhand ima svoju agendu protiv korporacija koje vladaju gradom Night City, a V se silom nastoji izvući iz njegovih samoubilačkih pothvata rušenja kapitalizma. Problem je u tome što bio-čip i njegov korisnik ne mogu funkcionirati odvojeno pa V mora povući neke ekstremne poteze koje zadiru duboko u domenu transhumanizma.

To je centralna problematika Cyberpunka 2077 i ona uključuje podosta filozofiranja na temu smrti. A ja volim filozofiranje, tako da uživam svaki put kad V i Silverhand vode rasprave na pitanje ima li gorih sudbina od smrti. Ako ste igrali prvog Witchera možda se sjećate Geraltovog razgovora sa Zoltanom o prirodi zla; na to su me podsjetile Silverhandove propovjedi o tome kako korporacije ljudima oduzimaju pravo na smrt.

Centralna problematika Cyberpunka 2077 uključuje podosta filozofiranja na temu smrti.

Ako ste pak igrali Witchera 3 onda znate da Geralt i Zoltan u tom nastavku nisu baš ulazili u slične filozofske rasprave pa je zbog toga priča bila malo tečnija nego u prvom Witcheru. U Cyberpunku 2077 priča je sličnija originalnom Witcheru – zna biti jaaaako spora, razvučena i ponekad previše detaljno pojašnjena. Povremeno se tako zna dogoditi da 5-10 minuta samo sjedite i pričate s likovima. I to je s jedne strane realistično – nitko ne planira velike pljačke u dvije minute. Ali, ako ne volite puno razgovora u igrama, budite upozoreni – u Cyberpunku 2077 ga ima dosta. Nekad tako može proći pola sata bez da ispalite ijedan metak. Developeri ove igre hvale se time što imaju 73,789 linija dijaloga i da poslušate baš sve što je za igru snimljeno treba vam 466 sati. Ne ističu to bez razloga.

Naravno, sve dijaloge možete ubrzati i većinu toga nećete čuti u sklopu glavnog scenarija. No, moram upozoriti da se u priči Cyberpunka možete lako izgubiti jer se dijeli na tri dijela. S jedne strane imamo osobnu priču o usponu V-a do statusa legendarnog plaćenika u Night Cityju, zatim priču o Silvernahdu i njegovoj agendi, a onda i treću cjelinu u kojoj su V i Silverhand međusobno sjedinjeni. Povremeno sve to djeluje suviše komplicirano za pratiti, ali možda sam to samo ja jer sam užasno žurio s igranjem. Konačne dojmove javim kad sve završim.

Nije kao GTA, nego kao auto-pija!

Ako biste Cyberpunk 2077 trebali odigrati zbog nečega, onda je to zbog njegovog mjesta radnje – Night Cityja koji je dizajnom i izgledom ludo i nezaboravno mjesto. Nagledao sam se svakakvih virtualnih svjetova, ali ovaj je jednostavno drugačiji od ostalih. Siguran sam da će se vući kojekakve usporedbe s gradovima iz GTA igara i sl., no meni je asocijacija totalno drugačija. Night City je poput nekakve velike pijace/buvljaka u prime-time terminu. Kod nas u Osijeku naširoko je poznata tzv. “auto-pija” na kojoj dođeš kupiti tarnu spojku za auto, a nađeš tri paste za zube za 7 kuna i cjenkaš se za tepih dimenzija dva sa tri, poslije odeš na ćevape slukom, žena ti našla štenad u pola cijene, a na izlazu uzmeš i kilu gljiva – domaćih, prirodnih. I stvarno nema boljeg opisa Night Cityja od takve pijace.

Okreneš se lijevo a ono u smeću golemi dildač Pilomancer-3000, okreneš se desno kad širitelj teorija zavjere Garry propovijeda nasred ulice dok dvije turistkinje „like literally“ okidaju selfije s njime; ispred je zgrada s izlogom gdje plešu polugole prostitutke, iza je diler koji u kaputu prodaje sumnjive pilule, malo niže niz ulicu beskućnik spava na trulom madracu, a pokraj gojazna osoba ždere hamburger i nisam siguran kojeg je spola, u daljini se policija napucava s kriminalcima, pohotne reklame su posvuda i auti ne staju ako pretrčavaš cestu nego ti semafor govori kad smiješ hodati… Predivno je!

Razina vulgarnosti u svijetu Cyberpunka 2077 naprosto je fascinantna i baš svaki poster plijeni pozornost.

Razina vulgarnosti u svijetu Cyberpunka 2077 je fascinantna i svaki, baš svaki poster, reklamni pano ili video prijenos plijeni pozornost. Reklama u kojoj se koristi izraz „mind-blowind“ ovdje je doslovno reklama na kojoj je prikazana raznesena glava. Način na koji su stanovnici Night Cityja odjeveni je fenomenalan i svako malo zastajem da bih detaljnije pogledao što to lik nosi. Svijet je kričav, neukusan, išaran, pun dima i zasipa te penisima sa svih strana. A onda kad izađeš u pustaru izvan grada, zapaziš nešto neobično – tišinu u kojoj nema noćnih klubova (s cjelodnevnim radnim vremenom), prenapučenih ulica, natrpane arhitekture i općenite devastacije. Okolo su samo tone smeća i elektrane na obzoru.

Night City možda nije najzgodniji grad za snalaženje i većina stvari koje igrač vidi jesu samo kričave fasade. Međutim, meni je privukao pozornost kao nijedan drugi virtualni svijet u zadnje vrijeme. V je kao protagonist igre fasciniran prilikama koje mu veliki grad pruža, a ja sam kao igrač oduševljen koliko je života udahnuto u to mjesto. Pamtit ću zgodnu šankericu iz birtije Afterlife koja mi je dopustila da imenujem piće po frendu, a onda me poslije zvala na ilegalne utrke. Nikad neću zaboraviti ni ordinaciju ljigavog doktora kojemu sam podmitio red pacijenata da bih ga što prije nalemao.

V je kao protagonist igre fasciniran gradom i prilikama koje on pruža, a ja sam kao igrač oduševljen koliko je života udahnuto u to mjesto.

Night City ima svoj žargon u koji se igrač vrlo brzo ufura. Idete od Fixera po poslove do Ripperdoca po augmentacije, skupljate tzv. eddiese iliti eurodolare, hakirate Netrunnere, pregledavate Braindance snimke i premda vam bez prijevoda to ništa ne znači, jednom kad krenete igrati Cyberpunk 2077, Night City vam postane kao mjesto iz stvarnog života. Čak vas opomenu za neplaćanje stanarine.

Deus na eks

Već sada mogu donijeti zaključak kako Cyberpunk 2077 nije revolucionarna igra s gameplay mehanikama kakve drugdje niste vidjeli. Igru je najlakše usporediti s novijim Deus Ex naslovima, samo na znatno većoj skali. Osjećaj napucavanja je dosta dobar utoliko što oružja imaju kvazi-realistično ponašanje i prilično su raznovrsna. Postoje tako power oružja kod kojih možete akumulirati hitac držanjem okidača, a tu su i „pametna“ oružja koja protivnika gađaju i bez nišanjenja. Sva su lijepo dizajnirana, imaju dosta dodataka i djeluju razorno.

Cyberpunk 2077 je jedna od onih igara u kojoj su neprijatelji pomalo spužve za metke.

Doduše, Cyberpunk 2077 je jedna od onih igara u kojoj su neprijatelji pomalo spužve za metke. Hitac u glavu ovdje neće instantno usmrtiti svakog protivnika. Za brze egzekucije je rezerviran pristup koji uključuje šuljanje do protivnika. Taj se aspekt usko veže uz hakiranje pomoću kojega možete ometati neprijatelje, zakočiti ih na mjestu, zaslijepiti i sl. Tehnički gledano, uopće ni ne morate koristiti vatrena oružja osim u automobilskim potjerama; možete npr. biti cyber ninja pa neprijatelje rješavati u kombinaciji hakiranja i sjeckanja katanom.

Dobar dio pristupa diktiraju vještine koje odlučite razvijati. Tu je igra malo bolja nego Witcher 3, kojemu je razvoj vještina bio slaba točka. Ovdje nije svejedno u što ulažete Attribute bodove jer to otvara prilike za drugačije situacije. Primjerice, ako ulažete bodove u Body kategoriju, moći ćete razbiti vrata koja inače ne biste mogli, pa si tako otvoriti skroz drugu putanju do cilja. Svaka kategorija ima 2-3 seta mogućih perkova, uglavnom pasivnih. Oni se ne otključavaju slijedom kao skill tree, nego ovisno o uloženom broju Attribute bodova u kategoriji. Takav sustav napredovanja je dobar, no to je tek početak. Opremu također možete nadograđivati putem craftinga, a svom liku možete ugrađivati dodatke/augmentacije u devet kategorija.

U konačnici se sve svodi na bildanje statistika, ali s vremenom otključavate i nove vještine poput hakiranja topova, automatskog recikliranja smeća kojeg pokupite, do mogućnosti ciljanja prilikom izmicanja i usporavanja vremena. Kad sam već kod izmicanja, jedino mi ono nije najsretnije riješeno, pogotovo na PC-u gdje se izmiče dvostrukim pritiskom na tipku za smjer kretanja. Nadam se da će kasnije dodati zasebnu tipku za to jer je trenutni sustav nespretan pomalo nespretan za korištenje u žaru borbe.

Po onome što sam vidio, dobro je pogođena i ekonomija u igri. Značajne iznose eurodolara možete pokupiti istraživanjem i hakiranjem, a novac definitivno ima svoju vrijednost. Oružja nema smisla kupovati jer ih možete pokupiti od svakog neprijatelja, ali augmentacije za svog lika možete kupiti jedino od ovlaštenih doktora. I nisu jeftine – ja sam za 20-ak sati uspio kupiti svega šest augmentacija za 20 mogućih slotova. Automobili i druga vozila još su skuplja, doslovno za bubreg prodati; s time da baš i nema razloga za kupnju automobila. S jedne strane ne možete preoteti neka bijesna vozila od njihovih vlasnika, no ako isto vozilo nađete parkirano možete bez problema provaliti u njega.

New phone, who dis?

Na Cyberpunk 2077 imam nekoliko prigovora, ali moram naglasiti da ništa od onoga što mi se ne sviđa nije nerješivo. Dapače, dosta problema s kojima sam se ja susreo vjerojatno će biti riješena najranije 10. 12., a kad se modderi uhvate posla Cyberpunk 2077 će biti prava divota, vjerujem. Za sada pak neke stvari mogu značajno pokvariti doživljaj igre.

Način na koji Cyberpunk 2077 zatrpa igrače questovima (ovdje se zovu poslovi) je na razini onoga kako vam teleoperateri žele prodati svoju uslugu. Prvo će vas nazvati da vam ponude uslugu, onda će vas nazvati još jednom iako ste rekli da niste zainteresirani, pa će vam poslije poslati poruku i onda će vas zaskočiti s nekog štanda i ponuditi istu stvar za koju ste im već tri puta rekli da vas ne zanima. Otprilike tako je i u Cyberpunku 2077.

Nitko te ne pita hoćeš sporedni quest ili nećeš – evo ti ga na, nasred face, nema odbijanja.

U tradicionalnoj RPG igri questovi funkcioniraju tako da igrač dođe do lika koji mu da zadatak. U Cyberpunku 2077 zadatak sam dođe do igrača. Voziš se prema svom zadatku, zove te tvoj Fixer (quest giver) i automatski ti daje drugi zadatak. Znači: mobitel zvoni i imaš opciju javiti se ručno ili će ti igra nakon dvije sekunde sama prihvatiti poziv. I onda imaš opciju – ne, nisam zainteresiran za posao, ali posao koji se nudi svejedno se bilježi u tvoju bilježnicu poslova. Trenutno tako imam preko 20 side-questova bez da sam ih ja svojevoljno pokrenuo i bez da sam uopće bio u kontaktu s likovima koji od mene nešto traže. Samo sam pratio glavnu priču i najednom op – evo 20+ zadataka na listi stvari za riješiti. Još gore, nemaš ih kako razvrstati – po levelu, po regiji, po nagradi, po udaljenosti… samo glavni i sporedni zadaci, pa se ti snađi.

Jednostavno sam se osjećao kao da me igra svako malo vuče za rukav: „gle vidi ovo, gle vidi ono“. Čim dođem u novi kvart odmah glavni baja tog kvarta zove, a ja onako: „New phone, who dis?“. I kao da nije dosta što mi se javi pozivom, i nakon poziva me već zove netko drugi, još mi i poruku pošalje i za to mi dođe notifikacija, a napisao mi je isto što mi je rekao i u pozivu koji nisam mogao odbiti. Došlo mi je da bacim vražji mobitel kroz prozor kad me nazvao Dino Dinović. Ne šalim se, stvarno me u igri nazvao Dino Dinović. A poslije njega Viktor Vektor. Mobitel mi je imao preko 30 kontakata – ako sam se s njih petero našao licem u lice puno sam i rekao. Fali samo Roman s pozivom za kuglanje.

Došlo mi je da bacim vražji mobitel kroz prozor automobila kad me nazvao Dino Dinović.

Ranije sam napisao kako je Night City čarobno i nezaboravno mjesto. To je tako izgledom. Kad god sam trebao doći s jednog kraja grada na drugi, takozvanim brzim putovanjem, lagano mi je mrak padao na oči. Mapa Cyberpunka 2077 – ona u kojoj imate pregled iz zraka na sve što se nudi – nepregledna je koliko nepregledna može biti. Hrpetina ikonica bode u oči i premda se mogu filtrirati to nije stalno rješenje, a ne pada mi na pamet svaki put stavljati filter kad otvorim mapu. Od crvenila zgrada na mapi također peku oči, totalno nepotrebno jer me na mapi zanima jedna stvar: lokacija zadatka i put/prometnica do tamo. Ne zanima me koja se zgrada proteže iznad koje ceste, to mi samo zaklanja pogled na cestu. Vozim po cesti, ne po zgradama.

Sama vožnja je tu otprilike kao i jahanje u Witcheru – ne očekujte puno u smislu gameplaya. Vozila se ponašaju drugačije od modela do modela, ali osim boljeg upravljanja i veće brzine nemaju ništa po čemu bi se isticala. Nisam vidio da se mogu sređivati ili nadograđivati, a napucavanje u potjerama funkcionira jedino u režiranim trenucima kad je netko drugi za volanom. Ako isprovocirate policiju pa pokrenete potjeru, to iskreno rečeno i nije neka fora. Prvo nema baš povoda da to radite, a drugo – ultra je lako pobjeći od policije, čini mi se.

Zašto nisi nadogradio PC, Zorane?!

Cyberpunk 2077 igram na PC-u i upravo sam tu verziju odabrao zato što bi jedina trebala ponuditi mogućnost igranja u 60 fps-a. Imam konfiguraciju koja se navodi pod preporučeno i igram se na 1080p monitoru pa sam mislio da ću se nekako izvući. Ta igrao sam Microsoft Flight Simulator bez problema… Imao sam namjeru nadograditi računalo upravo za ovu igru, ali s obzirom na trenutnu nestašicu novog hardvera na kraju to ipak nisam učinio. Cyberpunk 2077 me stoga zatekao, što bi se reklo, spuštenih gaća.

S Core i5 procesorom osme generacije i GTX 1060 karticom navukao sam jedva 40-50 fps-a na najnižim grafičkim postavkama, s dinamičnom rezolucijom koja se spuštala za 20% iznad standardnih 1080p. Danas je stigao rani Game Ready driver koji je situaciju popravio za 2-3 fps-a i vjerujem da će igra s vremenom dobivati raznorazne optimizacije i neslužbene popravke s kojima će se stanje dodatno popraviti. Ipak, po jutru se dan poznaje pa bih vam savjetovao da Cyberpunk 2077 radije ne igrate bez RTX serije ili novijih Radeona.

Po jutru se dan poznaje pa bih vam savjetovao da Cyberpunk 2077 radije ne igrate bez RTX serije ili novijih Radeona.

Ne znam kakva je situacija s izvedbom na konzolama, ali je itekako vidljivo da je ovo igra dizajnirana za konzole. Sve je fino prilagođeno kontroleru i premda mi inače ne bi palo na pamet da igru iz prvog lica igram na kontroleru, ovdje mi s kontrolerom praktički ništa nije falilo. Štoviše, na trenutke je bilo ugodnije igrati “konzolaški”. Akcija izmicanja lakše se izvodi na kontroleru, a upravljanje vozilima je manje osjetljivo nego pomoću tipkovnice.

Kad kažem da je igra dizajnirana za konzole, ona mislim na to kako u PC verziji ne postoji nikakav hotbar za predmete nego postoji jedna tipka za korištenje jednog predmeta za liječenje. Želite li više njih, morate u Inventory pa Backpack. Dva koraka za nešto što bi moglo biti izvedeno kao hotbar. U ranoj verziji također nije bilo zasebne tipke za quick load niti se moglo mijenjati kojom se tipkom otvara koji meni. Nadam se da će to promijeniti u punoj verziji.

Iako sam igrao na najnižim grafičkim postavkama, Cyberpunk 2077 na trenutke je demonstrirao svoje vizualne čari.

Iako sam igrao na najnižim grafičkim postavkama, Cyberpunk 2077 na trenutke je demonstrirao svoje vizualne čari. Razina detalja na okolišu je impresivna, a neki likovi stvarno izgledaju prirodno. Nije najljepša igra koju sam vidio, ali opet – vidio sam ju na minimalnim postavkama. U bilo kojem slučaju, mislim da nijedna druga igra, osim onih iz GTA serijala, nije pokušala dostaviti ovako detaljan i bogat svijet. Ubisoftovi naslovi također imaju živopisne okoliše, ali npr. u Watch Dogsu nikad nisam doživio gužvu na ulicama kakvu sam doživio u Cyberpunku. Niti mi je grad u Spider-Manu djelovao živo kao Night City.

Jedno od prokletstava u blagodati igranja ovakve igre prije izlaska je u tome što sam ju vidio u prilično nesređenom izdanju, prije velikog ažuriranja na kojemu su developeri radili više od mjesec dana. Prvo dobra vijest. Igra mi se nijednom nije srušila niti sam naletio na bug koji bi me natjerao na ponovno učitavanje zadnjeg checkpointa. Međutim, sve sam drugo vidio; od likova koji prolaze jedni kroz druge i protivnika koji ne reagiraju, preko toga da mi igra nije htjela prikazati pravu razinu zdravlja, do gubljenja zvuka i trajnog zamrzavanja određenih dijelova sučelja… Dobar dio toga bit će popravljen prije ili kasnije, ali količina tih sitnih bugova daje za naslutiti da će za peglanje svega trebati barem još 2-3 ogromne zakrpe. A to je samo za PC verziju, moguće je da je na konzolama situacija još gora.

Kad će konačni sud?

U Cyberpunku 2077 dobili smo poznatu situaciju koju smo s Witcherom 3 već prošli. Imamo igru koja je nebrušeni dijamant i po svemu sudeći jedna od boljih RPG igara ove godine. Daleko je od savršene igre ili naslova koji unosi nekakvu revoluciju. A sad, gdje se igra brojčano svrstava na skali ocjena – vidjet ćemo za nekoliko dana.

Naša inicijalna ocjena za The Witchera 3 i dan danas je nekima neshvatljiva iako smo igru proglasili najboljom u 2015. godini te smo ju u konačnici svrstali među najbolje igre desetljeća. Iskreno ne želim istu stvar prolaziti s Cyberpunkom. Mogu reći da me tehničke prepreke nisu pokolebale i da se što prije želim vratiti igranju. To govori dosta toga o priči i primamljivosti virtualnog svijeta u kojemu se igra odvija. No, za konačni stav o igri moram se još malo družiti s Keanuom, makar i u 40 fps-a dok igra ne dođe na GeForce Now. Prije će i to nego nova grafička po normalnoj cijeni.

Komentari (257)

  • Zoran Zabac

    07.12.2020 - 18:08

    Koliko galame oko igre sramota bi bila da vam je dosta nakon 20 sati…

    • Arthur

      @Zoran Zabac, 08.12.2020 - 01:58

      Ispod 200 ništa, a poznavajući cd project red mislim da ne trebamo ni očekivati nešto ispod toga😀😀. Uglavnom nadam se da će sve ispast kako treba, bilo bi šteta da je sada hipe ili nešto drugo uništo. Držim fige da će ispuniti očekivanja.

    • blacklist0907

      @Arthur, 08.12.2020 - 11:51

      Glavne misije oko 20 sati dok je za witcher 3 trebalo oko 60 tak da izgleda da ce 60ak sati bit dovoljno da se sve vidi sto je za 8 godina razvoja nekako premalo po mojem mišljenju

    • Cro_Cop1

      @blacklist0907, 08.12.2020 - 12:27

      Neće biti dovoljno 60tak sati nego 100+..a side misije su dio glavne priče ovdje jer imaju direktan utjecaj na razvoj dogadjaja i kraj igre, igra je dizajnirana za raditi i sporedne stvari a ne žuriti do krajnog cilja

    • Draloez

      @Cro_Cop1, 08.12.2020 - 16:17

      Mislima (opčenito= da sid misje treba zvati “quest”, tamo gje je sve počelo a to je Baldur’s Gate OK (developer)

  • Ki-ya Karate Monster

    07.12.2020 - 18:08

    PC Gamer dao 78/100, radi kukaca. Da nije ovo Kukacpunked 2077

    • TheCaptainCrash

      @Ki-ya Karate Monster, 07.12.2020 - 19:59

      logicno da ima bugova kad jos patch nije izasao, razlog zbog kojeg je igra odogodena

    • blacklist0907

      @TheCaptainCrash, 08.12.2020 - 11:53

      Nekako mi se cini da nakon 8 godina razvoja nece ih bas spasit 3 tjedna peglanja bugova tak da mi se cini da su mozda trebali rade witcher 4 radit

    • ScoobyDooo

      @Ki-ya Karate Monster, 07.12.2020 - 20:26

      Dali trebi koja igra Pokemon i Animal Crossing da recenzira Cyberpunk.Uvrijedila se jadna na nude scene 😂😂

    • tomekplejka89

      @ScoobyDooo, 07.12.2020 - 22:49

      Hahahha…koji fail

    • SanKa

      @ScoobyDooo, 08.12.2020 - 09:45

      srsly ? kakva je to nakaza

    • ScoobyDooo

      @SanKa, 08.12.2020 - 12:28

      Da,pogledaj joj profil i sve ti je jasno. 😂😂

    • blacklist0907

      @Ki-ya Karate Monster, 07.12.2020 - 20:47

      Gamespot 7/10

    • Arthur

      @Ki-ya Karate Monster, 08.12.2020 - 02:02

      Toga će biti koliko god oni toga popravili. Ne postoji savršena igra, uvijek će imati neki glitch, bug, grafičku ili drugu nepravilnost što odmah čini igru nesavršenom. Ali neka to svedu na minimum a ne da bude kao thps5 (je da je skroz drugi žanr igre) gotovo neigriva i požurena igra koje više nema kupiti u fizičkome obliku. Ali sam gotovo 100% siguran da ovo nije taj slučaj.

    • C4RC05A

      @Ki-ya Karate Monster, 08.12.2020 - 20:17

      Da nadodam… ženska se žali da je igra preduga, smeta ju prevelika količina “različitog” sadržaja, leveliranje joj je komplicirano, crafting i cyber-upgrade sustav lika joj je kako ona kaže “višak”. Kaže, igra ju opterećiva sadržajem te joj se nesviđa količina dialoga koje vodiš s likovima, a sitne pizd***je kao što su golotinja, sexualna exploatacija te mračne/odrasle teme su joj “uvredljive”…. hahahaha Pitao sam se … ” Ženo, jel ti kužiš da recenziraš RPG.” Mada mislim da je cura namjerno pokušala sabotirati igru (nije objektivna bila u recenziji već emotivna)

    • Ki-ya Karate Monster

      @C4RC05A, 08.12.2020 - 21:31

      Ako ćeš pisati ovakve gluposti, zamolio bih te da se NE nadodaješ na moje komentare.

    • ScoobyDooo

      @Ki-ya Karate Monster, 09.12.2020 - 00:38

      Actually decko je u pravu,em glupa recenzija em je dali osobi koja prvi put recenzira ovakav tip igre.Glupa recenzija totalno al et

    • SanKa

      @Ki-ya Karate Monster, 09.12.2020 - 09:42

      a ja bih tebe zamolio da ne postaš po forumu ako imas problem da ljudi komentiraju na tvoj komentar. butthurt si ko zena iz pc gamera

    • funky0308

      @C4RC05A, 09.12.2020 - 19:22

      Kao da je prvi puta recenzirala igru.. pa rekao sam jucer, mene jucer sogor od kraljice pokusao u ambar odvuci da se ljubimo.. sta bi tek na to rekla.. mozda je pate goli androidi i kiborzi.. ma budaletina. Sto je tek Geralt radio..pa to i je role playing jebemu

    • Holysheat666

      @C4RC05A, 13.12.2020 - 02:20

      Taki su najjaci, do malo prie igro zumu deluxu, candy crush, i seru po igrama, cyber elementi rpg su nula, kak su mogli bit, fali jos svega,

      Nema vise posten rpg,

      Pravi rpg je bio kotor 1 i 2

      Newerwinter nights 1 i 2

      Ovo su sve gluposti povrsne, od igre napravili hentai, steta sam u cyber nisu stavili da igra moze imat elf usi i bit trudnica, i kita do poda haha, e tak bi kreiro lika i muski glas,

      Ova customizacija mi ocajna likova, nemos bit mastovit i sprdat se s glupom igrom

      Japanci to naprave naj, u black desert online, cice stavis butri 10ku, korzet realistican, e to je to,

      U cyber shit je koma,

      Premlaka je igra, za,djecu, ja,bi to bolje sredio sve , al ko uviek, bit ce modova za,igru cim pokrpaju engine developeri,

      Za 6mj ce moderi napravit igru kak treba,bit, porn hub materijal, gta stil, mazohisticki i dubok rpg

      Ne ovo

    • Hex

      @Ki-ya Karate Monster, 09.12.2020 - 19:59

      Skyrim, Fallout? Bugfestival, no svejedno tehničke mane nisu utjecale na ocjenu tih igri.

  • The_Rubix

    07.12.2020 - 18:17

    Najviše me tu čudi što tebe iznenađuje što igra ne ide u 60fps-a na skoro pa 5 godina staroj graficki…

    • Zoran Žalac

      @The_Rubix, 07.12.2020 - 18:25

      Nisam se nadao ultra postavkama, ni very high, ni high (iako high odredi) – medium možda, ali low na 40 fps-a definitivno ne u 1080p. Pogotovo jer pod preporučeno za 1080p high stoji upravo ta grafička, a kao što svi kažu – uvijek su ti zahtjevi viši nego oni stvarni. Evo npr. nedavni AC Valhalla je za preporučeno 1080p 60 navodio GTX 1080, a na 1060 mi se vrti u 50-60 fps-a. U Flight simulatoru kao jednoj od najzahtjevnijih igara godine sam također imao 50-60 fps-a. Half-Life: Alyx kao VR naslov bez problema ide u 60 fps-a. Da je igra PC ekskluziva ne bih ništa rekao, ali kad pričamo o 5 godina starom hardveru – igru su radili za konzole koje su izašle krajem 2013.

    • funky0308

      @Zoran Žalac, 07.12.2020 - 19:59

      Mene najvise cudi sto si ti iz Osijeka? Nisam to znao.. vecinu ovih stvari sto si o igri rekao sam na zalost cuo i bas radi toga za sada nisam preorderao. Htio sam neki dan qli necu, cekam vidjeti kakva je nakon patcha.. nekako mi se cini da ovo ipak nece biti nesto najbolje i ce se CD Red malo okliznuti na ovoj igri. Mozda su ocekivanja ipak bila previsoka i hajp prenapuhan. Sigurno ce to biti dobra igra ali mislim da cu lagano dovrsiti Valhallu (igram je stalno i super je), nakon toga Fenyxa..a tek onda Cyberpunk kada se to dovede do pristojne razine na kojoj igra treba biti. Vjerujem da ce biti OK ali po prvim reviewima, izgleda nece nadmasiti Witchera. Po svemu sudeci, dolazi nam jedna poprilicno dobra igra i to je sve..

    • Holysheat666

      @funky0308, 13.12.2020 - 02:13

      Igra s 1.4 patchom et na full hd medium 35 fps s i5 750 i 960 2gb i 10gb rama, ddr3,ono komp mizerija mi, patch je popravio sve skoro, sam je igra srot, overhypana

      Radje bi uzo novi cod a ne volim ga, napucavo se online, igra ima benu custom weapona

      Ak ocu rpg kak spada igram kotor 2 stari, to je rpg
      S slobodom, biras svoj put,

      Ne ko u cyberu sam pricaju djabe

    • Lovac

      @Zoran Žalac, 07.12.2020 - 20:37

      https://www.tomshardware.com/news/cyberpunk-2077-performance-preview

      A gle, teško je očekivati da će ti open-world s toliko sitnih detalja raditi na 60fps-a lock s grafičkom koja je prije 4 i pol godine bila mid-range. No onda opet, činjenica je da uz bugove ima mjesta optimizaciji tako da se ne bih brinuo. Dignut će i driveri i patchevi. Bit će radni Božić u uredima CDPR-a. Iako, ako igra unatoč tome drži prosjek 91/100 znači da je stvarno dobra. Nadam se samo da će do izlaska popeglat stvari, u suprotnom neću si opće kvariti priču nego budem samo free-roaming. I da, nadam se što prije modu ili nećem za hotbar. To što si naveo me najviše bode u oči.

    • Holysheat666

      @Lovac, 13.12.2020 - 02:09

      Najvise win 10 unisti igru, tolko glupi servisa, i fora to sve dok pogasis dobijes 20fps, igrat se s driverima isto,dic grafu i proc, sa r7 250x sam se igro donedavno sve nove igre 1gb, al se moras drkat, vecina je razmazena, oce 300fps,400, ko moj frend u cs go igra ima 150fps,kao zabacuje mu kupi novi komp da ima 250fps,

      Idiotarije,.. na kompu se dalo uviek igrat ispod sys req debelo sam ak znas i imas zivaca ,tko ce kupovat nove kompove bacat pare, igre su hobi glupi kad neas sto radit, problem je sto je tu to,vecini zivot

    • SanKa

      @Zoran Žalac, 08.12.2020 - 09:47

      igru su tad poceli raditi…vise je za noviji hardver koji iskoristava najbolje od ps4 pro konzole zar ne ? jel se zna mozda kad ce izaci ps5 verzija ? ne bih ovo igrao dotad

    • personauser

      @SanKa, 08.12.2020 - 11:26

      PS5/XSX verzija izlazi tek iduce godine

    • Cro_Cop1

      @SanKa, 08.12.2020 - 12:29

      Neće prije proljeća vjerojatno..

    • Hex

      @Zoran Žalac, 09.12.2020 - 19:56

      Novinarska verzija radi lošije zbog security elementa i priča se da bi “normalna” verzija trebala raditi malo bolje + day-1 patch.

    • thaares

      @The_Rubix, 08.12.2020 - 13:07

      Pa zadnja odgoda je bila radi performance patcha plus ni gsme ready driveri nisu tu

  • vragec25cro

    07.12.2020 - 18:17

    I jel se isplati 60€?Jer s jedne strane mi se sviđa svijet i tema a s druge strane ne volim puno dijaloga,side questova koje ne možeš odbiti i nepreglednu mapu.Volim riješavati questove nekim svojim redosljedom i birati među njima.

    • Ki-ya Karate Monster

      @vragec25cro, 07.12.2020 - 18:26

      Imaš na Kinguin, 46 eura, ali je GOG.

    • vragec25cro

      @Ki-ya Karate Monster, 07.12.2020 - 19:16

      uzeo preorder 426 kn nekih 56 euri s dostavom doma.

    • ScoobyDooo

      @vragec25cro, 07.12.2020 - 18:32

      Imas choice u igri,pa vjv ce ti se svidjet.Ne moras prihvatiti svaki quest.A i 60€ za igru koja ima 150+ sati se isplati realno gledajuci.

    • Dragan[MKD]

      @vragec25cro, 07.12.2020 - 19:37

      Ako se ne varam na Ruskom Gog je oko 150HRK,a gog koliko znam nema drm i može se igrati iz bilo koje regije.

    • personauser

      @Dragan[MKD], 08.12.2020 - 16:46

      Trebam li koristiti VPN da bi kupio na ruskom GOG

    • Dragan[MKD]

      @personauser, 08.12.2020 - 20:10

      Za kupnju da, ali nakon toga ne trebaš.

    • Timmy20

      @vragec25cro, 08.12.2020 - 07:51

      čekam božić, nadam se da će cijena pasti, barem u sklopu game passa. Ovo nema smisla igrati 1-2h na dan, zato trebao godišnji.

    • vragec25cro

      @Timmy20, 08.12.2020 - 13:29

      Nece barem godinu dana na gamepass

    • Timmy20

      @vragec25cro, 08.12.2020 - 14:28

      mozda bude na listi sa popustima za gejmpasaše

    • personauser

      @vragec25cro, 08.12.2020 - 16:46

      Na gamepass ce doci za dvije-tri godine

    • Lazy

      @personauser, 08.12.2020 - 19:38

      To je provjereno ili naklapaš?

    • moordrak

      @vragec25cro, 11.12.2020 - 14:57

      Kao u W3, nitko te ne tjera batinom na ništa. Igraš svojim ritmom, istražuješ stvari kako ti to želiš. Postoji glavni zadatak. Kada ćeš ga odraditi, tvoja stvar. Odraditi ga moraš jer nećeš ići dalje sa pričom. Ako misliš kupiti verziju za PC, bolje ćeš proći što se performasi tiče. Konzolaške edicije rade OK na jačim verzijama konzola, tu i tamo štucnu istina. Na svim platformama ima greška i rušenja. I sam sam iskusio nekoliko unutar 12-13 sati koliko sam proveo u igri do sada. Restartaš, ideš dalje. CDPR trenutno razapinju jer zamisli, nextgen igra ne radi dobro na kanti staroj 7 godina.

  • ScoobyDooo

    07.12.2020 - 18:29

    Jos malo i RTX on 🤤🤤

  • vet

    07.12.2020 - 18:33

    Zaobilazim. Napucavanje prema videima ne izgleda nešto, a igre ne igram radi estetike.

    • trulex

      @vet, 07.12.2020 - 21:48

      Ovako sam ja srao kad je witcher 3 izašo. Na kraju ga probam piratski, obrišem pa odem kupim samu igru + DLC-ove sve moguće.

    • vet

      @trulex, 07.12.2020 - 22:46

      Igrao sam W3, i loša mi je bila igra. Dakle, ne znači mi to ništa.

    • trulex

      @vet, 08.12.2020 - 00:02

      to je onda nebuloza što ovde komentarišeš tako nešto. Isto da ja odem komentarisati fortnajt vijesti kojeg ne mogu smisliti, ali opet se suzdržim jer igra nije mog tipa šta imam kenjati bezveze.

    • vet

      @trulex, 08.12.2020 - 04:11

      Nauči podnositi kritiku prema igrama koje se drugima ne sviđaju. Jedine nebulozne komentare pišeš ti.

    • Cyberpunk2088

      @vet, 08.12.2020 - 09:14

      Meni se čini da se nekima neda mislit i upotrjebit malo mozga u igrama zato i nisi ljubitelj witchera 😊

    • SanKa

      @vet, 08.12.2020 - 09:52

      zašto si bahat ? igraj ona glupave igre s malo teksta i nekompleksnom pricom i svi sretni. što radiš onda ovdje ?

    • pleto

      @vet, 09.12.2020 - 16:40

      Kritika ti je utemeljena na čemu?? Jesi probao igru? Gledao video i misliš da znaš kakvo je napucavanje? Vau svaka ti čast

    • Timmy20

      @vet, 08.12.2020 - 07:50

      Pa imaš fortnite, barbi u zemlji čudesa, Ivica i Marica, Jim i Jam itd, pa igraj, tko ti brani. Izgoviriti da je W3 loša igra, je jednako zabrani igranja do kraja života. W3 je igra koja je godinama rađena, temeljito, slojevito. Nije reciklaža kao COD-ovi, Ac-ovi i ostala polusranja koja redovito izlaze.

    • departed1983

      @vet, 08.12.2020 - 01:12

      Ovo nije shooter vec RPG, to je isto da dodje neko i kaza zaobilazim COD, RPG elemnti u igri mi nisu nesto..

    • C4RC05A

      @departed1983, 08.12.2020 - 20:20

      hahahaah baš to… I BTW… ljudi koji su je igrali su zapravo nagvalili osjećaj napucavanja između ostalih stvari, ali svi… dobro, gotovo svi su pohvalili veliki REPLAY VALUE…

  • PicardMT

    07.12.2020 - 18:35

    Hvala na lijepom tekstu i dodatom podgrijavanju strasti za ovom igrom, ali da najbolji gaming portal na balkanu nije mogao ubosti novu Nvidiu 3090 ( kojih ima par za kupiti i već se nađu i za 13-14 000 kn) pa da dojmovi i u uvijek važnom grafičkom aspektu igre budu jasniji i spektakulariji to mi nije jasno.

    • burgi

      @PicardMT, 07.12.2020 - 21:34

      zato i prodaju t-shirt za 150 kn 😀

    • PicardMT

      @burgi, 07.12.2020 - 22:01

      🙂 No šalu na stranu, za 3000-4000 kn se nabavi amd 5700xt ili nvidia 2070 a to su baš osjetno bolje kartice od njegove 1060. Mogao bi staviti detalje na max i reći nam kako to zapravo izgleda, makar u 30 ili i manje fps-a pa nastavit s medium postavkama dalje igrati.

    • Zoran Žalac

      @PicardMT, 08.12.2020 - 07:08

      Pa mogu i na 1080 staviti max detalje bez raytracinga i jesam, ako izgleda dobro na low znači da je sve više bonus. Jednako kao što mi ne pada na pamet dati 7000kn za grafičku, tako mi ne pada na pamet kupiti prošlu generaciju istoh kad su nove već vani. Uostalom, Igor će snimati igru i on ima bolji komp. Lakše će se na snimci vidjeti grafika nego da ju ja opisujem u sitne detalje

    • funky0308

      @Zoran Žalac, 08.12.2020 - 10:21

      Ma to meni znaci samo jedno – ako je tebi bila lijepa komso, onda ce kod mene na 2070 sa RTom izgledati super..

    • funky0308

      @burgi, 08.12.2020 - 10:19

      Hahahaha…

    • JozoTheMan

      @PicardMT, 08.12.2020 - 09:41

      Znači, portal bi trebao nabaviti grafičku koja je dvije hrvatske plaće, tako da bi ju mogao recenzirati na postavkama i detaljima na kojima prosječan igrač neće moći igrati dok ne izađu barem još dvije do tri generacije GPU-ova? Logično, nema šta.

    • Drunkenstein

      @PicardMT, 08.12.2020 - 11:40

      Doniraj im pa će kupit sve šta ti je srcu drago, čak i gpu koji je precijenjen za nekih 120%, pa čak i kučište te napajanje potrebno za instalaciju.

    • berac_malina39

      @PicardMT, 08.12.2020 - 14:25

      Pogledaj si system requirements. 1060 recommended za 1080p na high, a vrti 40-50 fpsa na low. pa si razmisli jel tu kriva zoranova grafa, optimizacija igre ili marketing za situaciju u kojoj naš dragi recenzent našao

  • Strange Man

    07.12.2020 - 18:36

    Ova je igra definitivno za mene, obožavam da u igri bude što više misija i istraživanja. Nikada se nisam žurio i igrao samo glavne misije da čim prije završim igru, ovo bi za mene mogla biti definitivno igra koju ću dugo igrati. Hvala Zorane na ovim informacija ali više ništa neću pročitat u vezi ove igre i ovo je previše. Sada čekat poštara u četvrtak da dofura igru i krenuti u pohod 😉.

  • TheCroTino

    07.12.2020 - 18:42

    Slabe performanse na toj grafi, mislim kad patchevi izađu mozda ce biti bolje

    • Holysheat666

      @TheCroTino, 08.12.2020 - 00:29

      Ja se nadam, hvale se kao vrtit ces ju na prastarom kompu makar na low, a ono po ovom neoptimizirani kaos ,sam tesko mi povjerovat da ce bit nes drasticno bolje, 3 fps mozda bolje s tim day one patchom,

      Igra nie spremna jos za izlazak, trebali su odgodit opet , al izdavacu ocito puna kapa ih sranja njihovi trom rad, oce i on pare naravno

      Blizrd to najbolje radi, ne hvali se previse, informacije na kapaljku, i polagano, relase date nema, bit ce kad bude i jebi se, tak je najbolje, al si to oni mogu priustit, diablo 4 pravit jos 5 godina, muzu pare od wowa i owerwatcha, cak i hartstone, pare kapaju..

  • delight353

    07.12.2020 - 18:59

    Par stvari koje me brinu iz teksta: performanse (GTX 1060 je preporučena GPU za 1080p pri high postavkama. Ako su oni ciljali 30 FPSa, lagano ih nabijem), nabijanje questova u facu (RPG mi je najdraži žanr, ali ne volim kada mi igra navaljuje svaku moguću aktivnost), mapa (iz priložene slike izgleda WTF), kontrole i osjećaj kontroliranja lika na mišu i tipkovnici. Možda bi ovu igru trebalo igrati tek za cca pola godine od izlaska kada se sve zaista popegla. Kao i sa Witcherom 3.

  • personauser

    07.12.2020 - 18:59

    GOTY 2021.

    • Emperor Ghaleon

      @personauser, 07.12.2020 - 19:19

      Krajem 2021. ljudi će zaboraviti da je ovo i izašlo.

    • personauser

      @Emperor Ghaleon, 07.12.2020 - 23:52

      Ljudi ce igrati Cyberpunk 2077 godinama kao sta igraju GTA V, Witcher 3……

    • tomekplejka89

      @personauser, 08.12.2020 - 06:33

      Toga se i bojim…prvo smo molili Boga da dodje pa ce mo ga molit da ode. Vec vidim reklame za 8K verziju igre za PS6.

    • personauser

      @tomekplejka89, 08.12.2020 - 16:12

      Jasan primjer je GTA V i Skyrim koji ce dobiti remaster remastera. I jos kada izadje MP za Cyberpunk 2077 to ce biti prezarazno jer ljudi ce sigurno godinama igrati Cyberpunk 2077 MP kao sta dan danas ljudi igraju GTA:Online iako je izasao 2013.. Zelim reci da developeri uopce nisu krivi sta ne izbacuju nove igre jer smo za to krivi mi sami igraci sta igramo takve igre

    • mr.labud

      @personauser, 07.12.2020 - 19:26

      Brate, daleko je ovo od GOTY 2020, a kamoli 2021. Godine kada izlaze behemoti poput God Of War Ragnarok, Horizon, Breath Of The Wild Seq? , Batman, RE Village….

    • personauser

      @mr.labud, 07.12.2020 - 19:39

      Ako Zelda BOTW 2 i GOW Ragnarok izadju u prosincu 2021. onda ce se oni natjecati za GOTY 2022., a ne za 2021.

    • The_Miks

      @mr.labud, 07.12.2020 - 21:07

      A ovo nije behemot? Witcher 3 i dan danas bolji od prethodnika svih navedenih igara, jedino mi je god of war tu negdje.

    • funky0308

      @personauser, 07.12.2020 - 20:05

      Ako je sarkazam onda da.. nije ovo izgleda uspjelo onako kako smo se svi nadali. Rano je jos, treba sve skupa vidjeti ali ako bude ovako kako za sada vecina portala prenosi,CD Redu bi se moglo dogoditi najgore – hrpa piratiziranja jer ljude zanima sto je, a nece dati pare ako je ovako kako vecina recenzenata za sada govori. Sve ovo oko kasnih recenzentskih kopija vec je bilo sumnjivo i ja sam otkazao preorder. Neki dan ponovno skoro preorderao ali odustao i dobro da jesam. Neka izadje kako treba i ako bude dobra nakon par patcheva – super. Nema DRMa kao ni Witcher ali Witchera su mnogi skinuli, vidjeli koliko je dobar i na kraju otisli kupiti, nekako mi se cini da ako ovo ostane ovako, taj dio necemo gleti. Ljudi ce skinuti, igrati i to je to.. tko ce je zavrsiti tko zna ali nekako mi djeluje zamorno. Ne da mi se razgovarati stotine sati, OK, RPG je i mora biti odabira i razgovora ali ne zelim da me se davi. First person view mi takodjer smeta (volim FPSove ali ne i RPGe iz prvog lica)… ma ne znam, vidjeti cemo ali po svemu sudeci nece biti nesto naj naj sto se ocekivalo, makar ne odmah..

    • personauser

      @funky0308, 07.12.2020 - 20:12

      Posve sam siguran da ce Cyberpunk 2077 pokupiti razne nagrade kao sta je Witcher 3 pokupio dosta nagrada iako je u pocetku bio dosta bugovit

    • funky0308

      @personauser, 07.12.2020 - 21:22

      Ma ja se zapravo slazem da ce ovo na kraju krajeva valjati ali mislim da treba pricekati, bas kao sto i sam kazes – imali smo primjer Witchera. Vecina onih koji nisu pjevali hvalospjeve igri govori upravo to – igra ima puno potencijala, samo je i puna problema. Ja se iskreno nadam da ce biti odlicna jer je godinama cekam i stvarno bi volio da uspije

    • funky0308

      @personauser, 08.12.2020 - 12:01

      Sad bas malo gledam po YT i pazi da si ne spojlam igru.. fora je sto se vecina itemsa moue pokupiti i od pqlih neprijatelja i s polica trgovina i slicno.. sve vise vjerujem da sam jucer samo nabasao na krive i lose info i da ce ovo ipak vrijediti i valjati.. gdje kupujete igru? Na GOGu? Ja sam mislio tamo uzeti, sve pare onda idu CD Redu, a launcher im je OK

    • personauser

      @funky0308, 08.12.2020 - 13:31

      Dosta ljudi je uzelo Cyberpunk 2077 na GOG-u

    • personauser

      @funky0308, 08.12.2020 - 15:56

      Mozes naruciti QcK Large Cyberpunk 2077 Edition sa sluzbene stranice SteelSeries jer dostavljaju i u Hrvatskoj

      https://steelseries.com/gaming-mousepads/qck-large-cyberpunk-2077

  • Masterchief

    07.12.2020 - 19:06

    Izgleda odlično, šteta da moram čekati upgrade i neko sniženje.

    • kebbab

      @Masterchief, 07.12.2020 - 19:23

      Pa ti često čekaš sniženje a update će biti na dan izlaska. E sad neznam šta ti je bitnije update ili sniženje? 😅

    • TheCroTino

      @kebbab, 07.12.2020 - 19:45

      Prvi update ne sredi uvijek sve s igricom, primjer horizon zero dawn na pcu, jako lose prvih mjesec dana i tek su onda vecinu popravili

    • Masterchief

      @kebbab, 07.12.2020 - 21:58

      Bitnije mi je sniženje, ali ionako ne kupujem igre po izlasku pošto mi je to glupo.

    • personauser

      @Masterchief, 07.12.2020 - 20:01

      Na CDKeys Cyberpunk 2077 za PC kosta 46.29 eura

      https://www.cdkeys.com/pc/games/cyberpunk-2077-gog-pc

    • Masterchief

      @personauser, 07.12.2020 - 21:57

      Znam, ali radije ću pričekati dok cijena ne bude manja od 30 eura.

    • zlakob

      @Masterchief, 08.12.2020 - 12:50

      Pa sad ti nije manja od 30€ xD

    • funky0308

      @zlakob, 08.12.2020 - 12:58

      😂😂😂

  • Dracul

    07.12.2020 - 19:17

    Dosadno. Sapunica. To ko da voliš westerne a moraš blejat u romantičnu komediju. Ne interesiraju me puste price nego akcija non stop. Fps sa osakaćenom rukama …presmiješno

    • Kratosov Boy!

      @Dracul, 07.12.2020 - 19:50

      Onda kupi DOOM i rokaj. Svatko ima svoje ukuse.

    • Dracul

      @Kratosov Boy!, 07.12.2020 - 20:19

      Ima puno boljih fps pucacina od doom. Upravo takve i igram. Ok , taj sajberpank i nije fps shooter ali ja ga nikako nebi ko Žalac uspoređivao sa gta ili vješcem koji su tp iliti igra iz trećeg lica

    • Kratosov Boy!

      @Dracul, 07.12.2020 - 20:43

      Cek malo ti zelis non stop akciju i sakaćenje ruku ali ne DOOM koji je definicija toga. OK

    • Dracul

      @Kratosov Boy!, 07.12.2020 - 21:00

      Ovaj sajberpank je trebao i morao po svojoj definiciji biti igra tipa wicera. Ovako sa animacijom osakaćenih ruku koje drže oružje bogohuli prave fps igre

    • The_Miks

      @Dracul, 07.12.2020 - 21:33

      Cyberpunk je po definiciji RPG, doslovno je nastao kao tabletop RPG….

    • SanKa

      @Dracul, 08.12.2020 - 09:54

      ti ces govorit ljudima koji su osmislili igru kakva bi ona trebala biti ? LOL

    • Dracul

      @SanKa, 08.12.2020 - 11:28

      Ne ti češ im govorit da naprave verziju za ps5

    • SanKa

      @Dracul, 09.12.2020 - 09:48

      *ćeš, ak mi već ideš replicirati, barem budi pismen. neću im ja ništa govoriti, sami su rekli da izdaju ps5 verziju. tako da ti komentar nema smisla.

    • Kratosov Boy!

      @Dracul, 08.12.2020 - 15:52

      A koje su to “prave” fps igre.

    • Dracul

      @Kratosov Boy!, 08.12.2020 - 16:13

      To su fps shooteri poput escape from tarkov, insugency sandstorm, crysis, killzone, doom, far cry, titanfall, bf i naravno cod. Igrama koje su tema ana karenjina smjesno je da su u prvom licu batrljci ruku. A cp baš prezentira batrljke koji drze oruzje

    • RickBarry

      @Dracul, 08.12.2020 - 17:32

      Stim da je Tarkov tata mama stric i strina za sve njih ostale.

    • The_Miks

      @Dracul, 07.12.2020 - 21:31

      Ovo je ono sto rpg iz prvog lica mora biti. Kao new vegas, razgovori i donosenje odluka imaju prednost nad napucavanjem.

    • Dracul

      @The_Miks, 07.12.2020 - 22:31

      Reko sam i iza toga stojim da fps sa osakačenim rukama koje drze oruzja je bogohuljenje pravih fps shootera. S pank posto je rpg igra trebao biti iz treceg lica. Nije sedlo za krave

    • Duje0506

      @Dracul, 08.12.2020 - 00:51

      Svašta

    • ukek

      @Duje0506, 08.12.2020 - 05:47

      Sta bi svijet da nije ovakvih pacijenata i njihove 5 IQ mudrosti, a nebi se ni mi nasmijali bome 😂

    • C4RC05A

      @Dracul, 08.12.2020 - 20:26

      Prozirno ti je trolanje. I da nadodam, FPS elementi u CP77 su “nadprosječni”. FPPerspective je bila odlična odluka, a ljudi koji su prije lajali da je trebala biti TPS, sada hvale istu odluku. A što se tiče “pucačina”, na tvoju žalost i moju, malo tko više igra Quake klonove… Ponavljam, proziran si.

    • Dracul

      @C4RC05A, 08.12.2020 - 21:27

      Malo sam proučio tvoj profil i komentare. Puno pričas a nista ne kazes. Dobar si za politicara. Biser kako je Tito krepao prije nego li se tvoj stari rodio vrhunac je tvoje nesuvisle konverzacije ovdje. Zato čkomi pametniji si kad drzis jezik za zubima drznice napuhani

    • SanKa

      @Dracul, 09.12.2020 - 09:49

      lol, drzniče xD gospodska uvreda nema šta !

    • C4RC05A

      @Dracul, 09.12.2020 - 13:34

      Pitam se što si mogao proučiti iz mog “profila”, pa ja gotovo da i nemam profil…. tu i tamo bubnem komentar čisto iz dosade. A to što si se našao uvrijeđen jer sam te prokužio u nanosekundu je tvoj problem sine. Zato drago dijete ponavljam…. PROZIRAN SI. PS: Mora da ti je jako dosadno u životu kada gledaš tuđe profile. KEK. Nađi ćuru ili dečka i prestani trolat krvopijo.

    • funky0308

      @C4RC05A, 09.12.2020 - 17:16

      Dali su solidno obrazlozenje – za puni dozivljaj igre igra ide u prvo lice, zasto i sto im je puni dozivljaj igre, vidjeti cemo ali mogu skuziti o cemu pricaju, ako su ulice prepune svega i ne zele ti spojlati sto je 500m ispred nego zele da ti iza ugla iskoci lik pred facu i sl.. vidjeti cemo uskoro

  • Lovac

    07.12.2020 - 19:19

    Da, na žalost kao Witcher 3. Imam feeling da su je htjeli još više odgoditi i peglati, ali su investitori rekli “ne, izlazi 2020.”. Što se i moglo pročitati između redova intervjua velikih glava iz CDPR-a. Bit će remek djelo, no šteta je već napravljena, neki su dali ocjene na temelju bugova, al tu si je CDPR pucao u nogu; zašto davati nedovršeni proizvod? Ja sam strpljiv, ali ono što NE MOGU je nedostatak hotbara. Daj me nemoj, FPRPG na PC-u koji nema nešto toliko banalno… -.- Ovo sa side questovima pokupili su od starijih BioWare igri, gdje i ako si rekao ne dodalo ti je, pa ako se predomisliš da ne moraš tražit quest givera. Vidjet ćemo za 2 i pol dana kako stoje stvari uglavnom. Samo gigantska šteta za bugove i neispoliranosti jer koliko sam vidio grad po leak videima, ovo briše pod s ostalim open-world naslovima.

  • mili1985

    07.12.2020 - 19:25

    Ovo sa side questovima je malo glupkasto napravljeno, iako sam od onih koji rješavaju sve questove.
    Što se tiče toga da su protivnici spužve za municiju, čitam da je to samo u početku igre dok lik još nije levelan i oružja su relativno slaba. Sad ne znam koliko istine ima u tome?
    Napokon da je grad kvalitetno ispunjen.

  • Indigo83

    07.12.2020 - 19:25

    Rađena za konzole..odmah mi se spustio…hype

    • S a l e

      @Indigo83, 07.12.2020 - 20:14

      Polako, strpi se. Nije to nista lose s obzirom da PS ima graficki najljepse igre 🙂

    • The_Miks

      @S a l e, 07.12.2020 - 21:35

      Ali se bas ne izvode kako treba…Mozda na ps5 situacija bude bolja, za sada je obecavajuce

    • S a l e

      @The_Miks, 08.12.2020 - 00:04

      Izvode se u 30 FPS. Do duse na Pro konzoli 45-50 fps izvlsce eksluzive sto je odlicno. Ali svakako sada na PS5 sve dostize novi level. GOT, GOW,TLOUS2 itd, sve u 60 fps

    • RickBarry

      @Indigo83, 07.12.2020 - 20:22

      Katastrofa…

    • The_Miks

      @Indigo83, 07.12.2020 - 21:34

      Dosta veliki minus, ali ajde, barem mogu normalno ciljati na misu i tipkovnici

    • Dukie

      @Indigo83, 07.12.2020 - 23:00

      Odi se baci u WC skoljku!

  • S a l e

    07.12.2020 - 19:31

    HCL igra igre na LOW 😆

  • kebbab

    07.12.2020 - 19:35

    Čitam komentare. Kako je moguce da igru koja je napravila strašan hajp u zadnje tri godine, sad kad je pred izlazak, sve više ljudi preskace ili ceka sniženje???

    • Dracul

      @kebbab, 07.12.2020 - 19:52

      Došlo im iz guzice u glavu

    • funky0308

      @kebbab, 07.12.2020 - 20:09

      Zato sto u recenzijama dobija 7 i jedva 8 sto je za ovako iscekivanu igru kao da si prosjecnoj igri dao 50. To za ovu igru nije dovoljno. Nadam se ipak da ce biti sve OK ali izgleda nista od odlicne igre.. mene je vec umorilo to sto moram i po deset min tipkati po odgovorima i pricati.. moze u par scena ali ako smo isli na first person view i htjeli akciju onda me mani sati i sati price.. ma nije to meni to sudeci po nekoliko reviewa koje sam procitao i pogledao. Lako za bugove, to ce se popeglati, ideja igre mi je nekako cudna ali treba pricekati i vidjeti konacni proizvod pa cemo vidjeti na cemu smo

    • kebbab

      @funky0308, 07.12.2020 - 21:03

      E to je onaj problem koji uočavam kod vas na tom portalu. Zašto se opterecujete tim ocjenama? Daj idi na youtube i malo pogledaj najnovije trailere za igru. Ako ti se sviđa uzmi i odigraj, mani se tih ocjena. Ja kad poglefam ovo https://m.youtube.com/watch?v=BO8lX3hDU30 nemogu nikako shvatiti šta ti tu smeta, osim ocjene nekoga na netu?

    • funky0308

      @kebbab, 07.12.2020 - 21:26

      Poslusao sam te i bacio malo ppgled i moram se sloziti da si u pravu. Samo treba pricekati da se popeglaju bugovi jer za sada nitko ne smije prikazivati svoj gameplay i problema, barem ne uz dozvolu. Ja i dalje vjerujem da ce to biti dobro, samo cu malo pricekati. Da li ce to biti dva dana od izlaska ili 2mj vidjeti cemo, ovisi sve o day one patchu. Ako on rijesi vecinu problema u sto ipak sumnjam jer se patch bazira na stabilnost, ne na bug fixevima ipak treba pricekati i vidjeti. Gledao sam par videa i stvarno igra izgleda kao nista do sada vidjeno i nadam se da im ove review kopije nedovrsene igre nece napraviti previse stete jer CD Red svoje igre ne stiti, oni rade odlicne igre i ljudi na to reagiraju kupovinom.

    • Cro_Cop1

      @funky0308, 07.12.2020 - 21:07

      Igra ima 91 na metacritic od 43 recenzije tako da se ne bih složio..pogledaj malo bolje

    • funky0308

      @Cro_Cop1, 07.12.2020 - 21:31

      OK, slazem se, samo treba imati na umu da se vecina videa vrti uz odobrnje CD Reda, kanali ne preikazuju svoj gameplay i probleme. Barem ne oni veliki koji paze da ne dobiju ban i ulete u probleme. Ma ja igru kao i ostali godinama cekam i stvarno se nadam da ce sve biti OK i s jednim ili dva patcha problemi biti rijeseni. Istina, igra djeluje brutalno dobro, samo se nadam da nece previse gnjaviti s tonama teksta i razgovora, a akcijom ostati mlaka.. sve ovo sto ja pisem su neka moja misljenja na bazi par reviewa, ne zelim si previse spojlati jer igru svakako igram, samo mislim da treba malo pricekati da se dovede u stanje u kakvom je zelimo vidjeti. Mozda sam se malo zaletio i napisao i par stvari koje zapravo i ne mislim. Samno se nadam da nece podbaciti jer ovo jako dugo cekamo. Ideja, grafika, atmosfera, likovi…sve djeluje super ali to nece biti dovoljno ako igra iducih 6mj bude prepuna bugova i problema, toga se bojim..

    • Cro_Cop1

      @funky0308, 08.12.2020 - 12:42

      Mnogi su istakli bugove, navodno su riješili dosta toga u novom patchu koji se očekuje, bilo je dosta upitnika i konfuzije po pitanju verzije koliko vidim..izgleda uglavnom da su bugovi najveći minus igre..atmosfera, priča i likovi najjača strana gdje sporedne misije utječu direktno na glavnu priču, kraj i dialoge kroz priču..melee combat možda nije nešto sos dok je korištenje oružja dosta dobro i bolje odradjeno..ima varijacije i dosta opcija kroz svaku misiju tako da tu ne vjerujem da će biti problema. Čudno je da za konzole nije izašla ni jedna recenzija ali navodno su mnogi htjeli pričekati upravo zbog toga što nisu smjeli prikazivati svoj gameplay..eto nadajmo se da će to sve dobro ispasti i da će bugovi biti umanjeni znatno na dan izlaska igrice..

    • funky0308

      @Cro_Cop1, 08.12.2020 - 13:00

      Malo se nekako sve ofrlje odradilo u finishu pa je utjecalo skoro i na moju odluku. Sva sreca, ima normalnih ljudi na ovom portalu koju znaju na normalan nacin covjeka ispraviti i uputiti da pogleda stvari malo bolje i jos jednom promisli.. sitno brojimo

    • moordrak

      @funky0308, 08.12.2020 - 09:35

      Sve što sam u ovoj igri vidio meni je za 11. Što se toliko treseš nad 500kn? Ebeš tuda mišljenja. Mišljenja su k’o i šupci svi ih imaju. Kupi, probaj, ako ti se ne sviđa, prodaj dalje. Svi ste postali ovisni o fuckin recenzijama. Ebale vas recenzije.

    • Lazy

      @moordrak, 08.12.2020 - 10:08

      Ma da, reca je samo okvir, misljenje covjeka koji radi taj posao, sto se meni sviđa drugima ne i obrnuto, zato recu treba uzimati kao neku smjernicu a ne kao definiciju.

    • funky0308

      @Lazy, 08.12.2020 - 10:27

      Ma stima, nego bas sam naletio na par YT videa gdje je bas i ne hvale, procitao ovo na HCLu i nekako me sve skupa zabrinilo..ali bas kao sto vecina i kaze – ipak je ovo CD Red, ipak se testirala verzija koja ce se patchati sa patchom velikim kao pola igre i napraviti ce oni od nje odlicnu igru (nadam se). Bitno da je igra sama po sebi dobra, greske se daju popraviti ali ako je igra kompletno losa, djaba sto je lijepa.. ma nista, kupujem i igram odmah pa sto bude. Prepun sam svakakvog smeca koje sam kroz godine nakupovao pa nisam propao, necu ni ovdje i to na igri koju godinama cekam, od studija kojemu vjerujem i cije igre volim

    • Lazy

      @funky0308, 08.12.2020 - 11:02

      Znas sto mislim, ajde da pređem preko toga sto je prvo lice, frende pa to je CD Project Red, nemoj se ni mislit ako imas toliku zelju, meni je hype splasnuo (kad su rekli da je fp) al cu je odigrat da ga ebes, i to sigurno s gustom! Uzivaj i postaj impresije…tvoje cu s gustom procitati 😀

    • blacklist0907

      @Lazy, 08.12.2020 - 12:03

      Skyrim je bio meni bezveze kad si stavio trece lice

    • Lazy

      @blacklist0907, 08.12.2020 - 12:27

      Sve ti je to osobna preferencija, meni je jako bitno da vidim lika i upgrade po njemu…znaci ne kazem da je losa igra iz prvog lica, al ja ne volim to, nije mi to to, no prvo lice ima svojih prednosti u igri koju si naveo, pri pretrazivanju nekih lokacija i sl, sto iz treceg lica teze vidis…imam preko 1000 sati u skyrimu al mi skyrim nije mjerilo za skoro nista, igra koja je oboljela odnosno izasla bolesna, bolesna od bolesti zvan Konzolitis, sve je tako bezveze pojednostavljeno, sve je nekako konzolaski napravljeno…no ako bi spomenuli TES Oblivion onda se stvari mijenjaju, po meni ponajbolji rpg i k a d, i znas sto, poludio bi da nema treceg lica tamo pa da ne mogu vidjet svog viteza u sjajnom oklopu hehehe..ponajbolje bi bilo da igrac ima opciju switchanja, kao i u TES-u, al se CD Project brani da bi se onda ubila imerzija igre i da to ne bi bilo kako je zamisljeno.Sory na offtopicu…

    • blacklist0907

      @Lazy, 08.12.2020 - 12:52

      Sve stoji kaj si reko al kaj da ti velim igrao sam Skyrim na starom Xbox 360 i dan danas tvrdim jedna od boljih igri koju sam igrao… jos jedna stvar koja mi je zapela za oko je da su pricali developeri kako dosta ljudi nije zavrsilo witcer3 jer je predug pa su kao skratili cyberpunk sto mi je skroz bezveze

    • Lazy

      @blacklist0907, 08.12.2020 - 13:11

      Ma nema zahebancije sa Skyrimom 👍👌A ovo da je Witcher pre dug…pfff ja sam na kraju rekao, freeende daj jos i nemoj prestajat, bro nisam se mogao naigrati Witchera kolko mi je dobar bio,a ljudi sto pricaju nek pricaju, imaju druge igre koje su vrh a traju 10-15 sati…a pozeri jbga, igraju da bi mogli rec da igraju, jer je ta igra sad in i svi pricaju o njoj pa eto🙃😅

    • funky0308

      @Lazy, 08.12.2020 - 13:03

      I mene je malo to patilo i da se radi o nekom drugom studiju vjerojatno bi puno vise razmisljao ali do sada nisam imao razloga ne vjerovati ekipi koja igre ne stanca nego pozrtvovno radi na njima godinama i kada je stav i politika firme takva, rijetko kada se promasi. Promasaj je ovdje jedino sto ih se stiskalo da igru izbace, mozda smo bas mi, kupci i napravili taj pritisak i igra je morala van. Samo neka je “srz” dobra, sve ostalo se popravi ako i nije savrseno u startu.

    • Lazy

      @funky0308, 08.12.2020 - 13:30

      Gle studio koji izbaci igru ogoljenu od svih mogucih zastita mora imat nesto, a to nesto u slucaju CD Projecta je kvaliteta, kvaliteta u koju ne sumnjaju voditelji, sljakeri i cijeli mofo tim, ti decki i cure su fckn uvjereni da je dobro to sto rade,poucen iskustvom, na kraju tko sam ja da se bunim.

    • funky0308

      @moordrak, 08.12.2020 - 10:23

      Jbite se svi odreda sada.. ode (opet) preorder napraviti pa kud puklo da puklo.. ako sam mogao Mario Party kupiti mogu i ovo haha…

    • Lazy

      @funky0308, 08.12.2020 - 10:53

      Hahahahhaa kakav si kralj!

    • Cro_Cop1

      @funky0308, 08.12.2020 - 12:44

      Hahahaa sretno, see you in the night city!

    • moordrak

      @funky0308, 08.12.2020 - 13:49

      To care! Samo ne zaboravi, igra je za odrasle. Da ne bude: “tata a šta ova gola teta radi?” 😂😜😎

    • funky0308

      @moordrak, 08.12.2020 - 14:04

      Maloprije malac upali komp i vice – tata, odi brzo vidjeti. Imam update u People Playground (kreativna jedna igra u kojoj mozes raditi brodove, tenkove, kuce…svasta ali i gluposti, naravno) – motornu pilu haha.. Ne dam njemu takve stvari, naravno i pazim koliko god mogu ali iznenade kojekakve bezazlene igre, koliko zapravo mogu biti brutalne (ako ti to tako hoces). Cekati ce on jos dok mu budem Cyberpunk i sl igre dao da igra.. Ekipa, vidimo se svi uskoro u Night Cityu.. prvo sto idem traziti su cyber kurve. Hahaha… sine, vidi – update 😂😂😂😂

    • Saren

      @funky0308, 08.12.2020 - 14:26

      Da parkiram u blizini za slucaj da te netko dodje traziti ? 😉 😛

    • funky0308

      @Saren, 08.12.2020 - 16:15

      Haha…i ne gasi taksimetar 🙂

    • Saren

      @funky0308, 08.12.2020 - 17:36

      Dogovoreno kolega 😉

    • The_Miks

      @kebbab, 07.12.2020 - 21:49

      Sta se mene tice stvar nije u ocjenama (koje su u ovom slucaju vrlo visoke), nikada nisu mjerilo kvalitete. Ali ako je igra bugovita onda cu radije pricekati da se bugovi ispeglaju i igru ugrabiti jeftinije. Odlucit cu kad vidim day one patch

    • Emperor Ghaleon

      @kebbab, 07.12.2020 - 23:07

      Meni je hajp pao nakon onog prvog polusatnog videa od prije 2 godine. Očekivao sam Deus Ex sa mnoštvom odabira, a u videu nije bio niti jedan.
      “LOL a što očekuješ na samom startu?”
      Nezz. Buđenje, dizanje iz kreveta, razgovor koji može završiti na nekoliko načina? Vozanje po pustinji me ne zanima.

  • Kratosov Boy!

    07.12.2020 - 19:52

    Nakon RDR2 vjv jedina igra koju kupujem day 1.

  • FenBoiii

    07.12.2020 - 19:59

    .. ajme sad ste poceli igrati na LOW postavkama… nazovite portal Sony PS FanBoy Portal i ostavite se piceka.

    • Zoran Žalac

      @FenBoiii, 07.12.2020 - 20:10

      Naravno da ću igrati na nižim postavkama za veći fps. Kao što rekoh u recenziji, namjera mi je bila napraviti upgrade baš za ovu igru – koliko bi to pomoglo ne znam – ali ne pada mi na pamet dati cca 1000 eura za 3070, koliko on košta kod nas trenutno. Da, nije ni meni idealno igrati na low, ali ako ćemo gledati statistike sa steama gtx 1060 je i dan danas najkorištenija kartica među PC igračima, a sljedeće dvije po popularnosti su slabiji modeli – na kojima će igra ići još lošije. Žalim za svojim iskustvom žurenja na igru čim prije, ali mislim da je korektno što sam igrao na preporučenoj konfiguraciji. Nije da sam ispod minimalne pa da se žalim što ne ide kako treba.

    • FenBoiii

      @Zoran Žalac, 07.12.2020 - 20:24

      Razumijem ja razlog za LOW postavke.. samo mi nije jasno kako jedan ovakav portal nema jednu cestitu konfiguraciju za potrebe recenzija. Ja posjecujem ovaj Portal godinama iako nisam bio aktivan i uvijek sam imao samo najbolje misljenje o vama, malo sam se ruzno izrazio u svom prvom postu, hvala na odgovoru i sve naj u buducnosti.

    • SanKa

      @FenBoiii, 08.12.2020 - 09:59

      ima, kod belana je. daj sjašite više s lika što nema jaču konfu

    • Zaratino

      @Zoran Žalac, 08.12.2020 - 02:11

      Razumimo mi tebe Zorane. Samo ne razumimo da Igor neće odriši kesu i da mu glavni novinar nema pristojnu konfiguraciju za recenzirati igru. Bitno da je majica od 20 kn sa pijace plus print 150 kn. Nece biti prvi koji je propa zbog pohlepe.

    • Zoran Žalac

      @Zaratino, 08.12.2020 - 07:12

      Ni ja ni Igor nemamo veze s tim cijenama btw

    • funky0308

      @Zoran Žalac, 08.12.2020 - 10:29

      Zasto se uopce osvrcete na komentare oko mercha? Cijene su kakve jesu, lijepo je receno da se birao kvalitetan materijal i jbs onoga kojemu je za kvalitetnu majicu sa zasticenim logom puno 150kn. Pa najobicnija duksa u New Yorkeru je 300kn?! Zasto je onda puno za ovakvu dati 250? Kome se ne svidja neka ne kupuje..

    • departed1983

      @Zoran Žalac, 08.12.2020 - 11:07

      Nisi jedini koji je izvisio tako za GPU 😀
      Po meni, gori od ovih koji prodaju karte po takvim cijenama, su oni koji kupuju. Ne znam koliko bih morao biti bogat da platim nesto sto bi trebalo kostati 500-600 eura, 1000 eura. Stvar je principa i treba cijeniti zaradjeni novac. Jer u biti, ti ne dajes neki papir, vec dajes svoje utroseno vrijeme, a taj neko ko ti prodaje robu po tim precijenjenim cijenama, zeli sto vise spustiti cijenu tvog vremena.

    • vragec25cro

      @Zoran Žalac, 08.12.2020 - 18:08

      Loša pc konfa,nemate xbox series x(za nintendo ne znam),recenzirate poklonjene igre,a ne one koje morate kupiti, pa jel ste vi gejming novinari ili 24sata zutilo?

  • atlas

    07.12.2020 - 20:05

    Bugovi će se ispeglat s vrimenom, ovo se igra day one i za uvijek! IGRETINA!!!

  • macgyver

    07.12.2020 - 20:45

    Dobra igra je igra koja je dobra i kad nema ni jedne linije razgovora (karikirano, al kuzite). Sta ce mi 500 sati dijaloga u igri, da ocu tolko citat i slusat uzeo bi Rat i mir. Od igre ocu da mi bude zabavna i da mi da raznovrsne misije i nacine za zavrsiti iste, a ne audio knjigu

    • Cro_Cop1

      @macgyver, 07.12.2020 - 21:10

      Pa to ova igra i ima, pogledaj malo bolje koliko raznovrsnosti ima i opcija u misijama na koji način možeš misiju odradit..plus ovo je rpg igrica, nije GTA ili DOOM

    • macgyver

      @Cro_Cop1, 07.12.2020 - 22:19

      Pa ako ispadne nešto kao Deus Ex u otvorenom svijetu, nitko sretniji od mene. Ali čini mi se da CDPR zna napravit odličnu priču i na temelju toga pokupe hvalospjeve i zato nitko ne priča o tome da kad makneš priču, sama igra i nije toliko posebna. A ako netko progovori protiv, brzo ga popljuvaju i usutkaju

    • funky0308

      @macgyver, 07.12.2020 - 21:36

      A dobro..nemoj da te zavara sto je ovo fist person igra. To je i dalje punokrvni RPG, a poznavajuci CD Red i Witchere, citati i slusati cemo satima. Ni meni taj dio bas najbolje ne sjeda iako obozavam RPGe, ne volim bas 15o minutne razgovore i volim da je to malo krace i brze s vise akcije.

    • Sinek

      @funky0308, 08.12.2020 - 11:33

      kako bi ga tocno trebao zavarati first person? pa vi majke mi niste normalni, rpg je zanr potekao iz prvog lica

    • Lazy

      @Sinek, 08.12.2020 - 12:30

      Moram se nadovezati, volim rpg i to jako, nikako ne volim fp, radije mi daj izometriju bro, uvijek izometrija, 3rd person over fp…malo sam dosadan s ovim svojim navodima al eto moram 🙄

    • funky0308

      @Lazy, 08.12.2020 - 13:05

      Kada dodje mod, a Nexus ce ga imati vrlo brzo siguran sam, dobiti cemo i HUD, a vjerojatno i 3rd person view.. na PCu s time nece biti problema. Ja bi ovu igru radije iz treceg lica ali vidjeti cemo, mozda ce bas ta odluka biti ono sto ce igru jos vise izdvojiti od drugih

    • Lazy

      @funky0308, 08.12.2020 - 13:25

      Nexus ce sigurno zaspajsat, to bez dileme…a za ovo potonje sto si naveo, skroz moze bit istina, jos malo pa se budemo uvjerili, daj Bože 🙏

    • funky0308

      @Sinek, 08.12.2020 - 16:19

      U kontekstu – vidim first person i trailere gdjw meci prste na sve strane pa si kontam da je FPS. Gle samo koliko komentara je na taj nacin napisano da su vec i neki odgovori – igraj Doom, nije ovo za tebe (nije tako napisano ali u tom stilu je). Ljudi koji ne igraju RPGe inace mozda i ne znaju za Skyrim i sl igre. Meni je svaki RPG lijepsi iz treceg lica jer mogu vidjeti opremu i oruzje na drugaciji nacin. Tim putem je isao komentar. Naravno da RPG moze ici iz prvog lica, RPG u svom imenu nigdje ne kaze da je igra iz ove ili one perpektive.

    • The_Miks

      @macgyver, 07.12.2020 - 21:54

      RPG je RPG, mora biti dug, kompliciran, dubok te imati zanimljive razgovore sa puno mogucih odabira i ishoda. Ako ti to ne pase danas ima i previse jednostavnih akcijskih igara pa izaberi.

    • macgyver

      @The_Miks, 07.12.2020 - 22:15

      Super mi je kako ljubitelji RPGova čim napišeš nešto malo protiv RPGova, odmah daju podcjenjivacke komentare tipa “ako ne voliš RPG igraj CoD”. Postoji cijeli niz igara između igara s tonom dijaloga i jednostavnih akcijskih igara. Primjeri onog što ja hoću su igre tipa Dishonored ili Deus Ex. Igre s hrpom izbora, možeš ih proći kao pacifist ili kao masovni ubojica i ne moraš slušati tonu dijaloga da bi uživao u igri

    • Zaratino

      @macgyver, 08.12.2020 - 02:16

      Pa to ti i želimo reći, ovo bi triba biti punokrvni RPG i ako ti se ne sviđa to ne pljuješ po žanru nego igraš što se tebi sviđa. Dishonored i Deus Ex su vrhunske igre ali nisu RPG samim time nije za usporedbu. Ja cu recimo npr uzivati u 15 minuta dialoga ako je dobar puno više nego u 15 min non stop akcije u Doomu. I ne kažem da je Doom loš, nego vrhunska igra, samo je meni ovo osobno draže.

    • macgyver

      @Zaratino, 08.12.2020 - 23:00

      Al di to točno piše da ovo mora biti rpg? Jel negdje cdpr to naglasio ili nesta? Istina, ja nisam previše pratio razvoj igre, ali sam si nekako ovo zamišljao kao Deus Ex 20 godina kasnije. Elementi rpg-a da, skill tree i to, ali nisam baš očekivao da ce biti tona razgovora

    • Zaratino

      @macgyver, 09.12.2020 - 00:26

      I ja san zamislja da ce fifa biti slicnija nba-u samo sa nogometnom loptom.

    • funky0308

      @macgyver, 08.12.2020 - 16:21

      Nije stvar da igras COD ili Doom ali akcijski RPG da, gdje je veci naglasak na akciju nego RPG elemente

  • Zoran Žalac

    07.12.2020 - 21:05

    Nisu dijelili review kopije za konzole.

  • Bronson

    07.12.2020 - 21:23

    Mrzim ovaj deo oko ovolikog hajpa sto sada imam u glavi kao da je igra savrsena iako znam da to nije istina cak po ovome cu se mozda razocarati.. Samo da ovo bude kako trebaa, sve sile ovog sveta pomagajte developerima da nam daju obecano!

  • funky0308

    07.12.2020 - 21:35

    E upravo to.. treba pricekati. Zeznio sam se s Witcherom, zeznio s NMSem…s ovom igrom necu. Kada to bide to knda igram jer ovo ne zelim iskusiti na polovicni nacin, imam dobru konfu i ne pristajem na kompromis kod Cyberpunka. Hocu je odigrati u savrsenom stanju. Ako to bude vec 11.12 – nitko sretniji od mene…a ako cu cekati i dulje od jednoga dana – opet OK, stvarno imam sada sto igrati. Uzeo sam i Mario Delux za NS, Luigis Mansion nisam dovrsio, Valhallu igram, a planiram i Fenyxa pa Zeldu odigrati.. cekam ispeglanu verziju i svakako igram

    • personauser

      @funky0308, 07.12.2020 - 23:57

      Sa DLSS 2.0 i RT igra vec izgleda prebrutalno na PC-u

  • Cro_echo88

    07.12.2020 - 21:44

    Ovo se ceka za ps5 verziju, po ovome sta sam procitao igra po mom ukusu 💪

  • MightyAloy

    07.12.2020 - 22:10

    Igrati ću kad ju dobro ispeglaju i kad bude spreman PS5 patch. Djeluje vrlo zanimljivo unatoč navedenim nedostacima, a za mene bi bila grehota ovakvu igru odigrati na last-gen konzoli ili low-end PC konfiguraciji i to još u ne sređenim stanju.

  • Lazy

    07.12.2020 - 22:47

    Sigurno igram za godinu ili vise, cini se zanimljiva kako sam i ocekivao, al to sto nisam ljubitelj fps mi cijelo vrijeme ubija igru, nikako se ne mogu sloziti s odabirom developera da igra bude iz prvog lica, damn.

  • tomekplejka89

    07.12.2020 - 23:00

    Odlucio sam…idem ujutro po preorder…nemogu vise cekat…zelim igrat D1 i bok. Na PS4 Pro izgleda bezveze ali me ionako zanima prica i replay value. The Hype is Real.

    • Cro_Cop1

      @tomekplejka89, 08.12.2020 - 12:50

      Zašto izgleda bezveze, pa baš tolika razlika sigurno nije..i ja ću je igrati na PS4. I uvjeren sam kao i mnoge ostale igre da će izgledati dobro..pogotovo ako imaš uz to i dobar tv

    • Lazy

      @Cro_Cop1, 08.12.2020 - 13:13

      Ma daleko je to od bezveze!

    • tomekplejka89

      @Cro_Cop1, 08.12.2020 - 20:33

      Prema onome sto sam vidio ima dosta pop ina…i neke teksture nisu na razini…sjene nisu bog zna sto..ali…ne dira me to previse..Zanima me prica..i filozofija. Igrat cu je na PS4 Pro nisam hejter, samo sam realan.

  • Smike

    07.12.2020 - 23:41

    Ja ne volim igre iz prvog lica ,a ovu cu nabaviti tek kad uspijem kupiti ps5,kontam da je na ps4 grehota igrati ovo. Tamam dok ja nabavim ps5 i igra će biti na nekom popustu plus do tad će igra biti izpeglana i spremna za uživanje. Znam da neki ne mogu dočekati da igra izadje ali ja sam jedan od onih što čeka da igra bude 100 posto spremna..

  • invictum

    07.12.2020 - 23:44

    Posalji mi exe file od igre. Ja preload napravio na gog, a neda mi se cekati taj deseti :).

    • Holysheat666

      @invictum, 08.12.2020 - 00:31

      Posalj i men ak dobijes

  • moordrak

    07.12.2020 - 23:49

    Zoki moj, čini mi se da ti je razapinjanje na križ OPET suđeno…

  • Lovac

    07.12.2020 - 23:51

    Evo, poslao sam im official molbu da kroz patcheve ubace hotbar/quick item access na PC verziji. Naravno uz argumente zašto. Budemo vidjeli što će od tog biti, no prošli put su mi odgovorili za FOV slider.

  • Holysheat666

    07.12.2020 - 23:54

    Sa i5 8generacije i tom bjesnom grafom,
    Ja konto igrat cu se na i5 750 8gb ddr3 i r7250x, koja vrti watch dogs 2, borderlands 3, ..

    Dobra optimizacija mos mislit gore neg legion, a nist cekat neki popust za ps4 na storu,

    Il babu orobit ,prodat muda..

    Al se igra igrat mora, makar na 25fps ultra ultrq low na 800q

  • cmicko22

    08.12.2020 - 00:20

    meni došlo na mail da mi isporuka fizičke kopije dolazi 8.12 od 8-13h dva dana prije službenog izlaska

    • funky0308

      @cmicko22, 09.12.2020 - 17:19

      I? Jel dosla? Ako ti HP express dovozi prije ce biti 18.12

  • Holysheat666

    08.12.2020 - 00:23

    Respekt za osjecajnog mog, nism znao da si odavdje, eh fali mi auto pija, odes kupit kilu krumpira,

    Izadjes sa odjelom i cipelama za 10kn hah, akcija kod cige, zena dosla kao prosetat, kupi mikrovalnu plati skuplje neg u trgovini jos veselo kaze onak cjenkala se, dobro je roki, tugu upijas dok drzis odjelo u vrecici od peveca, i ubijas se u hamburgeru , tolko je mastan da ti ubije mozdani sklop, sve ti ravno ,tjesis zenu da je nasla pravu mikrovalnu , sam da radi kad ju ustekas doma, klasika

  • Saren

    08.12.2020 - 02:42

    Evo ne znam iskreno, za sad znam sto sam ocekivao i to su mi videi potvrdili i njihove prezenacije. Hotbar – ha volio bih neke opcije, no pusti, zabavljat ce se NexusMods ekipa zacas sa time. Sve u svemu cekam ovo ko ozebli sunce. A neke nazovi novinske recenzije pogotovo kad sam procitao Gamespotovu doso mi cringe na neke “Bad” po njima ocjene. Ovo sto Zoki kazem slazem se, ne mozes mi suditi igru po 20 sati gameplaya ako je 100+ u pitanju. To je isto ko da mi netko kaze “Ja odigrao Skyrim tako sta nisam vidio ni jedan dungeon, ni jedan sidequest ili mozda 5 totalno i otisao zatuci Anduina” – mislim ono, sta si vidio od igre ?! Main story jel ? Dalje ne postoji. Tako da cini mi se da cu ovaj put lagano izignorirati “gaming portale” bjelosvjetske i njihovo “videnje”. Odigrat cu za sebe i tada dati sud. Da ce bit Day 1 patch znalo se, nije mi zao. Ni W3 nije prosao bez problema pa ga se stuje i dan danas. Sve u svemu cekam taj 10-ti da dodje vise i da u miru igram. Kada se docepam preko frenda iz UK 3080-tke ili 6800XT-a zavisi koja me dopadne odigrat cu jos jednom u miru.

    • moordrak

      @Saren, 08.12.2020 - 09:52

      Napokon normalan komentar. Bravo! Korona je zeznula stvar i igra će izaći u stanju u kakvom će izaći. Žao mi je zbog toga, no to ne znači da je neću igrati i probati, doživjeti na svoj način i uživati u svakoj sekundi. Jedino što me zeza je net. Telci su ograničili promet na 200gb, a CP je 104gb. Dok mi ne dođe optika doma, nadam se do kraja godine, ništa od igranja za mene. U međuvremenu, moram nekako ignorirati sve one silne notifikacije o CP jer su već počele iskakati iz svake konzerve

    • Holysheat666

      @moordrak, 08.12.2020 - 12:19

      nabavi si t com karticu 20kn dobijes 20kn na njoj.. aktivirijaj internet dan 10kn skida 4g neki 80mbs il 100mbs spojis mob na komp i skines si sta oces..nema limita usporavanja.tak sam ja prie kad nisam imo net..u danu poskidam 400gb i miran sam.. radi provjereno..jebo ovo ograniceno..et tak si mos i ti skinit ak oces

    • moordrak

      @Holysheat666, 08.12.2020 - 17:42

      Hvala puno za info! Spasio si me! Kada dođeš u Rijeku, Imaš pivu i ćevape od mene 🙂 Upravo sam glatko od*ebo Tele2 i raskinuo ugovor. Nedam ciganima više ni lipe! Kod njih sam na razno raznim pretplatama otkada su došli u HR i onda se ovako smetlarski ponašaju. E pa krepala krava, žao mi je. Što se mene tiče, mogu zaprt butigu. Evo, skida se CP punom parom skoro 5 puta brže nego preko tele2.

    • Saren

      @moordrak, 08.12.2020 - 13:13

      Ma to i mene muci – ta net brzina, pa recimo 78 giga skidam 3.5 sati na maks brzini. Jos uvijek bakar i DSL 50/10. Ali ajd trpio bih i 3 dana download za ovo ako treba xD. Nadam se da ce ti optika skoro, za moj kraj povukli pare iz Unije za optiku, no zbog korone i svega tko zna kad ce krenuti izgradnja.

    • funky0308

      @Saren, 08.12.2020 - 16:25

      I ja se molim optici, pokucni su sjebali, prebacio se na A1 i majko mila katastrofe… ujutro u 6 radi do 80ak mbpsa, a preko dana..uff.. ako do 25/30mbpsa dogura, otvarqm sampanjac. Sluzba za korisnike ignorira mailove, a na pozive kaze da stavim router na drugo mjesto. Objasnim idiotu neukome da u 7h radi, a u 9h na istom mj ne , a on opet tepe isto. Signal pun, sve OK..ali net se vuce. Ma pun mi ih je.. da ne kazem sto. Tele2 se proslavio sa ukidanjem 1TB, svaka im cast – debili. Unistili su jedan od boljih interneta koje sam imao. Ceka se 5g, nema druge.. izdrzati cu nekako s ovim govnarima

    • personauser

      @funky0308, 08.12.2020 - 16:41

      Najbolje da stavis sim karticu A1 u neki drugi ruter koji je daleko bolji od ZTE, npr. stavi u ruter od TELE 2 jer je ZTE ruter smece. Sa puno boljim ruterom ces imati bolje brzine jer citam na drugom forumu da dosta ljudi masovno stavljaju sim karticu od A1 u drugi ruter iako A1 to ne dozvoljava i da imaju vecu brzinu na tim ruterima negoli na ZTE ruteru. Po meni bi bilo bolje da A1 omoguci da se sim kartica moze staviti u bilokoji ruter, tablet, mobitel, usb modem kao sta dozvoljavaju HT i TELE 2

    • moordrak

      @funky0308, 08.12.2020 - 18:02

      Isti slučaj kod mene. Samo ne mogu čekati nešto što će možda doći kroz koju godinu – posao mi ovisi o tome. Tele 2 krelci su u*rali motku i sada sam prisiljen tražiti neko drugo rješenje. A1 se kod mene raspada po šavovima dok je Tcom od svih mreža najstabilniji i najbrži. I godinama je to već tako samo što sam ih ignorirao zbog cijene. Na kraju, opet će ispasti točna ona koliko para toliko muzike. U 21 stoljeću, kraj mora usluga u oblaku, ne mogu zamisliti nikakav drugačiji kućni internet osim onog u flat i ultrabrzoj verziji. Sve ostalo je neprihvatljivo. Kosa mi se diže na glavi kada mi netko kaže da moram paziti na promet. Ebate, imam flat doma otkad takva usluga postoji u Hrvata i onda mi dođu ove ovce i kažu kako je 200gb dosta. Ma glavu bi im odšerafio zubima uff.

    • funky0308

      @moordrak, 08.12.2020 - 18:30

      Popljuvqli smo na pasja kola na fejsu.. blokirali me na kraju iako nisam bio bezobrazan nego mi ih je pun k.. kada me uvjeravaju da je vecini njihovih korisnika 100-200GB dovoljno. Super, testirali ste ocito na babama, ako je tako onda nas par koji trose 600-800GB/mj nije problem.. ma idioti. Probao sam karticu prebaciti jos prvi dan ali ista stvar.. imam T2 rputer Huawei B315s ali niti on ne uspjeva rijesiti problem. Jedino probati u T2 router pa sa LTEwatch-em pokusati nesto napraviti.. ovo je uzas.. sa 100tinjak mbpsa u downloadu pao sam na 20mbpsa, a uredjaja u kuci milion.. strava koji glupi potez su napravili s pokucnim. Nadam se da ce im svi korisnici otici. Sad oni reklamiraju PS4 500GB uz pokucni.. dobro da PS2 ne nude.. naravno, ta lijepota te kosta 250kn mj na dvije godine hahaha… joooj idiota

    • Saren

      @funky0308, 08.12.2020 - 18:35

      100-200 GB njima dovoljno u 2020-toj ?! Da, penzicu koji cita novinske portale i pogleda kakav YT video…. covjece za ne vjerovati. xD Ja sam na Iskonu DSL, 3 godine, jer me T-Kradikom nabijao cifre basnoslovne. Nadam se da ces imati vise srece drugdje kolega. T2 propao odavno, ja sam ove godine i mobilni preselio na Bonbon, jeftinije i bolji net… Cak i kod njih imam gigu neta lol.

    • personauser

      @Saren, 08.12.2020 - 19:03

      Najbolje je uzeti simpu neograničeni internet tjedno za 70 kn

    • Lazy

      @Saren, 08.12.2020 - 19:44

      Bas to, jbte, obicno mi je oko tere, tere i pol na mjesec potrebno, al ako korisnici kazu drukcije….😂

    • funky0308

      @Saren, 09.12.2020 - 17:21

      Ma nema prijatelju nigdje nista.. Tcom nudi isto 4g sa max 400GB i to ako prodam dusu i zajebem pola rodbine da se prikljuci u neku njihovu obitelj na 652 godine.. nema teorije.. ostao mi samo A1 i taj truljavi Homebox kojega sam jednom vec vratio…. Probati cu ponovno prebaciti karticu u Tele2 router ali kazem probao sam s raznim APNovima ima neki data.nesto i internet.a1 ako se ne varam ali ista stvar, vuce se ko crknuta kokos) oni naravno ne vide problem i javiti ce se – nikada se nisu javili… ma uzaj.. Skidam Cayber od jutros i eto me vec na 20%.. katastrofa

    • Saren

      @funky0308, 09.12.2020 - 18:27

      Ma uzas, mogu si zamisliti :/

    • delight353

      @funky0308, 08.12.2020 - 22:11

      Obavijest o odluci 200GB je išla u 10. mjesecu, ako se ne varam, na računu. Trebaš vidjeti što su sve nasrali za što je sve dovoljno 200GB. Pišao sam od smjeha! Jazavci. Nikada mi neće biti jasni; operateri zgrću lovu na ogromno, svake godine uprihode rast, a infrastruktura prastara, a usluge katastrofa…

    • funky0308

      @delight353, 09.12.2020 - 17:23

      Rasturali smo ih na fejsu danima dok nas sve nisu blokirali.. jbte dva updatea su mi 200GBm a ne mj dana koristenja.. debilana, ocite lazi ifoliranja ali eto.. ne mozes nista. Ali najjace su reklame… i dalje se svi furaju na flat.. to je k.. a ne flat kada ti meni nakon dan i pol brinu spustas na 1mbps, to nije brzina, to je nista, prije golub ode do Ubisofta i vrati se nego ja skinem update od 5GB za Division2

    • delight353

      @funky0308, 09.12.2020 - 19:09

      Apsolutno sjajna brzina superbrzog Tele2 Pokućnog interneta. Napominjem da još nisam dostigao 200GB prometa, a prvi repetitor je, po riječima Tele2 službe za korisnike, svega 300 metara od moje kuće! Ne obaziri se na ovaj Peak download. To je bilo prvih par sekundi na početku downloada. Katastrofa…

    • funky0308

      @delight353, 09.12.2020 - 21:28

      Meni je Tele2 bio najbolji net kojiega sam imao.. bez ikakvih problema 12MB/s i 6-8MB/s u uploadu. Savrseno je radio. Ovaj Homicbox mi je uzas..

    • moordrak

      @funky0308, 08.12.2020 - 18:16

      Da još sam nešto zaboravio, ako imaš T2 ruter, HUAWEI , za njega postoji jedan simpatičan program imena LTEWatch. 4g Ruter inače sami rade telemetriju te se spajaju na toranj po određenim automatskim pravilima. Obično ne možeš utjecati na modem kamo će se spojiti, E pa sa ovim programčićem možeš. Moguće je izabrati točnu frekvenciju repetitora na koju se uređaj spaja. Reći ću samo, nisu svi odašiljači jednako opterećeni. Meni je konkretno na bandu 7 2600 MHz bolji downstream dok je na 2100mhz band 1, bolji upstream. Inače, modem se defaultno kači na 1800mhz tj. band 3 koji je najopterećeniji.

    • funky0308

      @moordrak, 09.12.2020 - 17:26

      Ako netko zna postavke A1 Homeboxa za prebaciti u Huaway Tele2 dajte pomozite sirotom covjeku da ne otkine glavu nekome u Vipu i ne zavrsi u corci, a Cyberpunk nije odigrao.. Ako nista drugo, screencapture prije vadnjenja kartice pa probam ponovno s ovim programcicem, cup sam za njega ali nisam probao.. Hvala puno ljudi , najjaci ste. Sad ne diram nista dok se Cyber ne skine pa ujutro probam.. Preko noci radi smece oko 8MB/s pa skine za cas…ali reko dana je patnja.. E moj Tele2 , jeste konji

    • moordrak

      @funky0308, 09.12.2020 - 19:38

      Homebox nemam pa ne znam točne postavke APN-a, mislim da ih možeš vidjeti u postavkama modema. Mora pisati nešto. Probao sam sa vulgaris vipovom SIM karticom na Huawei ruteru koji je do sada radio na Tele2 (naziv APN-a internet, MCC219. MNC10). Sve što moraš napraviti je zamijeniti SIM karticu (preštekaš iz homboxa u huawei). Modem sam podesi data postavke prema operateru, tu nemaš što previše podešavati. Ono što možeš sa LTEWatch je maksimalno optimizirati prijem. Upališ big mode i pratiš grafove. Što više zelenih crtica-bolji prijem. Ne bi vjerovao, ali ovako možeš pronaći optimalnu poziciju u kući , plus možeš promijeniti frekvenciju prijema. Defaultno nije uvijek najbolje. Ugl, igraj se, ne možeš ništa pokvariti. Čisto neka referenca što brojevi znače pogledaj youtu be video sa
      brojem cA5wApfZSjw.
      Polslat ćeš me u klinac, ali za te Huawei rutere postoje i vanjske antene koje imaju veći dobitak od ovih ugrađenih. Pronjuškaj malo aliexpress. Nisu skupe. Uživaj!

    • funky0308

      @moordrak, 09.12.2020 - 21:32

      Ma probao ja druze i s vanjskim antenama, imam i njih ali ma kakvi.. isto mjesto routera, navecer, iza 22, 23h ode preko 7/8 MB/s i tako radi do jutra. Od 8h pa do 22-23 se vuce na oko 2MB/s (20ak mbpsa, jel).. znaci nije tu problem ni u routeru ni u poziciji nego opterecenju mreze preko dana kao i mogucem namjernom ogranicavanju nas na modemima da ne jbmo mrezu dok su mobiteli u akciji.. a dobro.. prezivjeti cemo jedno vrijeme pa cim krene 5g selimo na to.. qli cak ni 5g nece biti OK ako nasa gamad od operatera nastavi ogranicavati pristup i brzine, jedino bi 5g, posto radi na jedan potpuno drugaciji nacin, mogao donijeti vece stabilnosti kada je opterecenje najvece, a pogotovo u staru kada ne bude puno korisnika..

    • vragec25cro

      @funky0308, 11.12.2020 - 05:32

      Probao A1 homebox i t com sličan ruter na karticu i na kraju se opet vratio na žicu.

    • personauser

      @funky0308, 08.12.2020 - 19:16

      5G je daleko najbolji za gaming

    • delight353

      @moordrak, 08.12.2020 - 22:06

      Koliko sam ih ja shvatio, nakon 200 gb imaš maksimalno 20mbit, a do 200 kolko ide. Slažem se, šupci. I ja namjeravam raskinuti ugovor, ali vjerovao, ili ne, živim blizu centra u Zagrebu, a svi operateri u mojoj ulici nude max 20/10mbit… Tele2 pokućni mi je iz tog razloga bio primamljiv, jer sam s njim znao dosezati 50mbit. U zadnje vrijeme 20-30… Optike u mojoj ulici nema. 🙁

    • funky0308

      @delight353, 09.12.2020 - 17:28

      Ma nema ni kod mene u Osijeku (prigradsko naselje i jbga).. ma samo da 5g dodje.. Prvo, rijesiti cu se ovih koji se boje 5g tehnologije pa mi nece dolaziti u goste, a drugo, preporoditi cemo se svi.. osim ako nas opet ekipa ne krene uvjeravati kako nam je dosta 200GB po 1000mbpsa, a ostalo ide u 2mbpsa hahaha

    • tomekplejka89

      @Saren, 08.12.2020 - 10:22

      Apsolutno se slazem sa svime navedenim…cekao sam prve dojmove i bugovi mi nisu deal breaker. Naravno da mi nije drago da ih ima…ali uvijek ih bude i to je normalno. Ako je open world ovakav kao sto tvrde da je…ako je prica i filozofija igre onakva kakva kazu da je onda je ovo definitivno za mene. Sjecam se dvojbi oko GTA 5…dali igrat na PS3 ili 4 pa na kraju sam odigrao na trojci i kad sam vidio verziju za PS4 uopce mi nije bilo zao. Nikakva sad tu nije bila razlika da se useres. Sigurno ce bolje izgledat i bit ispeglanija za peticu ali boze moj, da si uskracujem gust radi neznam cega ne pada mi napamet. Dovoljno sam cekao.

    • Saren

      @tomekplejka89, 08.12.2020 - 13:13

      Takodjer kolega, takodjer.

    • funky0308

      @Saren, 08.12.2020 - 10:35

      Upravo ovo sto si rekao planiram napraviti i ja.. pogledao par videa jucer, otvorim HCL pa vidim da i oni potvrdjuju slicno i odustanem od kupnje.. ma uzimam je danas kada zavrsim sa poslom i idem odmah u preload i vidim sam kakva mi je igra. Toliko losa da mi bude zao 400tinjak kuna jednostavno ne moze biti. Ako stize, a stize 40GB patch, onda su ocito pronasli probleme i odradili fixeve, a ako jos sto bude trebalo popraviti – ne sumnjam da ce to i napraviti. Nekako se sve poklopilo blesavo, dosta ekipe koja inace dobije igre na recenziju nije dobilo primjerak i bas je sve nekako nespretno ispalo ali godinama je cekam i necu dati da mi se to cekanje sjbe.. Raditi na ovakvoj igri toliko dugo, sa takvom povjesti kakvu CD Red ima, pustiti igru bez DRMa, ako nista drugo, podrzati cu ih pa sto bude…

    • Saren

      @funky0308, 08.12.2020 - 13:16

      “Nekako se sve poklopilo blesavo, dosta ekipe koja inace dobije igre na recenziju nije dobilo primjerak i bas je sve nekako nespretno ispalo” ni sam nebih bolje rekao. Slazem se, nije ovo EA-ov uradak pa da se cesem po glavi hoce li valjati ili sam dobio macka u vreci. Vec sam lani prednarucio na GOG-u zajedno kada je bio i Witcher paket pa odigrao i to i nije mi zao. Danas frendu poklanjam kopiju takodjer a i vjerujem da ce vrijedit svake kune.

    • Cro_Cop1

      @Saren, 08.12.2020 - 12:54

      Mnogi su sigurno požurili nebi li izbacili recenziju što prije, potpuno se slažem. Tko će od nas ovo igrati 20 sati? Pa većina će najmanje imati 30-35 sati a mnogi od nas preko 40h..sporedne misije imaju direktan utjecaj na priču, dialoge i kraj..Igra je tako dizajnirana a tko to ne shvaća ili žuri do samog kraja, to je njegov problem..

  • mr.labud

    08.12.2020 - 08:26

    Kako je ocijenjivanje cudna stvar. Samo cu reci, Days Gone. Igri su se oduzimali bodovi radi bugova, tehnikalija.

    • SanKa

      @mr.labud, 08.12.2020 - 10:01

      pa jel ovo recenzija ?

  • SanKa

    08.12.2020 - 10:01

    igra ima jeben potencijal, nadam se da ce ispeglat sve za ps5 …pitaj isusa kad ce to bit

  • Drunkenstein

    08.12.2020 - 11:49

    Problemi s optimizacijom i bugovi nebi smili utjecat na ocjenu igre, to je besmisleno. Dovoljno je navest takve probleme i preporučit ljudima da se strpe dok se igra ne ispravi. Igra koja bi se tribala kretat između 95 i 100 završi na 70 i kusur zbog bugova koji će bit ispravljeni, i to relativno uskoro. Takve recenzije bi tribale bit osvježene kad stvari dođu na svoje, a ne da ta ocjena uz popratni tekst ostane uklesana u kamen.

    • Holysheat666

      @Drunkenstein, 08.12.2020 - 12:24

      nema utjecaja na igru…djabe ak je igra divna ak je nemos pokrenit il ce crashat svake 2 minute.. gle ak covjek kaze da je s ovim kompom sto je po men zvjer, grafa, ja imam i5 prva generacija i r7 250x pa igrm sve igre na full hd na low, tipa watch dogs 2, metro exodus, borderlands 3

      on na svom navuve jedva 30fps..optimizacije nema..recimo da ovo sto on je igra je early acces, ak ovak lose ide, day one patch ce popravit mozda 5fps..igro sam igre u early acces i kad su bile verzija 1.15 isto su isle ak je engine los ak su to sjebali..nema spasa..

      jedino sve ispocetka u novom enginu..

      po ovome ne isplati se kupit za pc nit skinit s torrenta, jel ce bit pain in the ass

      kupit s neke divlje strane key za ps4 ili ps5

      komp nula

    • Lazy

      @Drunkenstein, 08.12.2020 - 12:42

      Ne kuzim kako ne bi trebali utjecati, pa normalno da bi trebali, po svakom kriteriju, covjek ti lijepo napise da je igra shebana i da to direktno utjece na tvoje iskustvo u igri, gust, kako hoces, u povijesti gaminga je bilo vise dobrih igara koje su bile shebane s nekakvim glupim bugovima i sl koje su ubijale iskustvo u igri i to je bitno navesti.Potpuno se slazem da bi se takve igre (potencijalni masterpiece) trebale re-reviewati i osvjeziti mogucu postojecu recenziju!!!!

    • Drunkenstein

      @Lazy, 08.12.2020 - 15:02

      Poanta je u tome da su poteškoće privremene i često kratkotrajne, a recenzija ostane uklesana u kamenu. Nije potrebno kompromitirat ocjenu time, dovoljno je navest u tekstu. Ili to ili s vremenom osvježit recenziju, no prva metoda je ipak lakša i brža; napiše se standardna recenzija uz spomen na poteškoće koje nebi utjecale na ocjenu jer ih takorekuć sutra već nebi bilo.

  • Lazy

    08.12.2020 - 19:50

    Skuzio sam te na prvu i slozio se s osvjezavanjem recenzije, al po meni taj segment itekako utjece na ocjenu, posto problem moze biti a i ne mora biti rijesen, di je garancija da ce se rijesit ili bude al dogodine…

  • uco_srima

    09.12.2020 - 12:51

    e a kakvo je kreiranje lika?

    • moordrak

      @uco_srima, 11.12.2020 - 09:24

      Odlično. Možeš mijenjati sve. Doslovno. Od boje rožnice do dužine penisa. Bez zajebancije 🙂

  • shepard-fan

    09.12.2020 - 14:26

    Ima li ko CD-Key Viška hahahahaahahahah

  • funky0308

    09.12.2020 - 19:23

    Ljudi, od kad se igra moze igrati kod nas. Ide od ponoci ili od 13h (cini mi se da sam nesto nacuo da je 13h 10.12)

    • funky0308

      @funky0308, 09.12.2020 - 19:25

      Warsaw – 1AM, tu bi trebali i mi biti.. 10.12 .. znaci za 5.5 sati.. taman ovo smece od Homeboxa skine..

  • funky0308

    09.12.2020 - 19:27

    Koliko vidim nq njihovim stranicama, ja sa 4790k i 2070 mogu u 1440p ici u High i nesto malo vise, mozda cak i very high..ma milina. Samo da nema bugova (previse) i eto mene u 1h na kompu (garant cu zaspati)

  • Hex

    09.12.2020 - 19:53

    Patch je 9.7GB, a igra 60GB. 😉

    • funky0308

      @Hex, 09.12.2020 - 21:40

      Meni za sada skida 59GB igre, a za patch jos pojma nemam… da li ce i sutra ici jos neki oatch vidjeti cemo ali za digitalne kopije su vjerojatno prepakirali igru da ne skidamo 60-70GB pa sutrq opet 40GB (nadam se).. ma nema veze i da sutra bude jos 40GB, igra je tu i sati nas dijele od igranja. Ja sam si posao prilagodio tqoo da sutrq radim od 6-9h, rijesim papire koje imam i bacam se na Cyber dok ne padnem u nesvjest. Valhalla mi je na nesto manje od 30% (super mi je igra) pa ide malo na cekanje.. nakon par dana Cybera krecem ih u paru igrati.. par dana jednu, par dana drugu. Bas mi je OK Valhalla

    • Hex

      @funky0308, 10.12.2020 - 14:12

      Bio je dodatan patch od 250MB i to je to. Za sad sam na 5h i ide odlično, mda buggova ima.

  • Holysheat666

    10.12.2020 - 10:11

    I znaci igra je katastrofa optimizacija, haha, ocekivano.. tupio sam nekjm kretenima nemojte zurit s igrom skidanje, cekat bar pol godine jos,

    Igra crasha,fale textrure, znaci laz je sys req, skidam bas da vidim kak ce radit na gtx 960 phantom najjaca grafa ikad, watch dogs legion 60fps na full hd medium vrti,

    Ak ovo smece cyber nemoze ni 30 onda je igra fakat u kurcu

    Sto se tice steam rewiev, smjesno 70posto pozitivno, komentari tipa yes its out, takvima bi zabranio da komentiraju, pola ti jadnika je iz cd projecta fake acc sami sebe hvale,

    Oniv30 posto negative rewiev je realno jedino,

    Igra teski flop znaci haha

  • PsiHoGujaR

    10.12.2020 - 19:32

    DOJAM:
    Igra jebeno izgleda mutno pa wtf :S
    POstavke na ULTRA sve, batalim ovu igru barem dok novi update ne dodje

    Jel neko skonto gde se menjaju ove pederske boje u igri, dialog, menu i to ?

    • Hex

      @PsiHoGujaR, 10.12.2020 - 23:30

      Ne budi kmet, molim te.

    • PsiHoGujaR

      @Hex, 12.12.2020 - 07:43

      tata i kmet seljacino….

  • LuKa009

    11.12.2020 - 06:47

    Kada ce recenzija?

  • Draloez

    11.12.2020 - 18:34

    Odigro igru ; doslovno u mislima još 2007 (developer – story teller). Dajem ocjenu 98 %, samom sebi – može to i bolje da me stalno ne prekidaju hahahahahahaha ;P 🙂 <3

  • Smith

    12.12.2020 - 15:19

    Igra je ok

  • Holysheat666

    13.12.2020 - 02:02

    Nabavio si i ja shajze punk 2077, necemk kako , nie ni kurva princeza dijana, znaci i5 750 shit da, na 3.9 overlockan, 8gb ddr 1660 , gtx 960 2gb predator, hard disk star 10god po hdd treo riknit odavno sto gresaka, igra vrti se full hd, dynamic res 100, nism nis smanjivo, medium postavke nes i high, 35 fps, bilo vani, unutri, tokom voznje, pucanje nema frame drops, impresivno s patchom 1.4, jos da sam mal se igro s config da sam win 10 optimiziro bilo bi 60fps,al dosta 35, i previse

    Igra je, onak, previse overhypana mal, trenutno trening, uzo onu prvu pricu , nes autima kao , pucanje je katastrofa, ko da sam k… si otkinio i gadjam likove, neznam kak ce bit kad bude prava sora neka, a ne kanim koristit stealth debilni ko tetkica neka ic iza ledja, to zene rade zabiju ti noz u ledja, macho ti dodje u facu se unese i metak i celo,

    Voznja me podsjeca na watch dogs 2, fizike nema, vozis camac, motor, auto sve isto skrece, nema nekog gripa,

    Jedine nade ulazem u rpg elemente ,i kolko se moze u dialogu manipulirat ,lagat, cigancit da se dodje do cilja, nes ko fallout still , persuade f3 i new vegas, neki izbor ak tolko hvale igru, a izgleda mo ko plicak,

    Grafika je 2010 era, nis spesl,nie ni bitno

    Ocjena moja 4/10

    Prec cu jer se nea sto igrat pametno drugo sam zato, na ps4 je preskup jos last of us 2, drugo nis na plejki za igrat,osim tomb ridera lutat po tombovima

    Nedaj boze rage 2 igrat stoji na ps4 jedva ide 25fps
    U menu 10

  • Ivan K.

    15.12.2020 - 11:42

    Podaničko novinarstvo cp je gomila fekalija i nije vam dosta 20 sati fekalija ,novi gta v dlc niste ni u tragovima spomenuli.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?