HCL.HR

Recenzija

Far Cry 6

A KAD SAM VEĆ TU...

Zoran Žalac

Jedna mi je fraza prolazila kroz glavu dok sam igrao Far Cry 6: „A kad sam već tu…“ Rekao sam si da me zanimaju samo glavne misije i da neću obraćati pozornost na druge atrakcije za koje sam se stoput uvjerio da nisu vrijedne mog vremena. I taj mi je plan propao čim sam na mini-mapi spazio ikonicu kutije. „A kad sam već tu“ – pomislim si svaki put – idem pokupiti još i to, idem počistiti tu ikonu s mape.

U tu me zamku Ubisoftove igre hvataju još od Assassin’s Creeda II. Znam ja da otvaranje petstoprve kutije neće biti ništa zabavnije od otvaranja prve kutije – znaju to i developeri igre. Ali, kad sam već tu… zašto ne bih pokupio materijal/opremu/oružje iz kutije? Blizu je. Godit će mi. Igra će trajati duže…

Početna cijena Recenzirana verzija Recenzentski primjerak
59,99€ PlayStation 5 Ustupio izdavač

Far Cry 6 po meni je igra dizajnirana za ovisnike. Iskreno rečeno nisam osobito uživao u njoj. Između neozbiljne priče i već stoput prožvakane strukture gameplaya morao sam se prisiljavati na igranje. A sad kad sam to rekao, isto tako mislim da je Far Cry 6 po većini stavki najbolja igra u svom serijalu.

Evo fine, probavljive usporedbe ako vam je gornja izjava čudna. Zamislite si da jedete niz sendviča od kojih je svaki idući malo veći i ukusniji od prethodnog. Sendvič ćete najslađe pojesti dok ste gladni, a ako idete redom najbolje će vam odgovarati početni sendviči – čak i kad nisu osobito bogati dodacima. Okusit ćete da su kasniji sendviči još ukusniji, ali kad ste siti dosta vam je sendviča kakvi god da jesu.

E sad, baš kao što različiti ljudi mogu pojesti drugačiju količinu hrane, tako i različiti gameri drugačije  gledaju na konzumiranje Far Cry igara. Ja sam ih sit, ali vidim po čemu bi Far Cry 6 bio zabavan za igrače koji su gladni Far Cryja i onoga što taj serijal pruža.

Dio svojih iskustava iz Far Cryja 6 opisivao sam u zasebnom članku pa ondje možete pročitati što je sve novo u igri i kako se sve to uklapa u formulu Far Cryja. No, evo nekog sažetka koji je ujedno i argument zašto mislim da je Far Cry 6 kvalitetnija igra od svojih prethodnika:

  • napravljen je značajan pomak u raznovrsnosti lokacija (izgledu i vrstama neprijateljskih baza), samih misija (sporedne donose veći fokus na istraživanje i zagonetke, ima i ekskurzija na posebne lokacije), mini-igara i ostalih aktivnosti
  • Far Cry 6 ima najsmisleniju petlju gameplaya do sada jer je napucavanje prošarano skupljanjem materijala koji imaju konkretnu svrhu kroz izgradnju objekata u kampovima, otključavanju novih oružja i craftanju dodataka za njih
  • Far Cry 6 ima daleko najviše različitog oružja, vrsta streljiva, opreme, vozila i nadogradnji u cijelom serijalu
  • kretanje otvorenim svijetom definitivno je slobodnije (neprijatelji ne napadaju čim vas vide) i lakše (jahanjem konja lakoćom se putuje po brdskim dijelovima mape)
  • super mi je što se igrača usmjerava prema gerilskim taktikama ratovanja jer čim previše igrate kao Rambo podiže vam se mjerač alarmiranosti i kad ga napunite po vas dolazi specijalna postrojba oklopljenih vojnika od koje je pametnije pobjeći nego se s njima obračunavati ako to ne morate
  • osjećaj napucavanja je mrvicu bolji nego u prijašnjim igrama, zahvaljujući Supremo oružju koje zna biti prilično moćno – npr. samostrel koji ispucava metalne šipke neprijatelja probija i pribija efektnije od luka; a ako igrate s DualSense kontrolerom prilično je zgodan efekt otpora na R2 tipki dok rešetate mitraljezom ili automatskom puškom

To su vam neke stvari koje su me impresionirale u Far Cryju 6. Da se razumijemo – nisu to beznačajne stvari  nego osnove gameplaya i temeljnih mehanika. Ali, kompleksnije ne znači uvijek i bolje, baš kao što ni pumpanje što veće količine sadržaja ne garantira kvalitetniju igru.

Ubisoft želi da Far Cry 6 igrate po epizodama pa nakon uvodnog dijela igre imate mapu podijeljenu na tri regije i morate okupiti suborce koji bi pomogli vašem gerilskom pokretu. Naravno, svaki dio mape ima svog negativca kojega se morate riješiti. Nije to loš koncept, ali istu sam stvar radio i u zadnje četiri Far Cry igre. Dobro, tko mi je kriv što sam ih igrao. Zapravo, tko mi je kriv što sam igrao Assassin’s Creed Valhallu, Watch Dogs Legion, Ghost Recon Wildlands i hrpu drugih Ubisoftovih igara koje mi serviraju jedan te isti format: odi u regiju, porazi neprijatelja, stekni povjerenje suboraca.

U Far Cry 6 imam isti cilj koji sam imao u svakoj drugoj Ubisoftovoj igri zadnjih nekoliko godina: pomozi suborcima, porazi protivnika, oslobodi regiju, idemo ponovo.

Opet naglašavam: nije to loš format – koristi ga i Zelda Breath of the Wild pa mi je ta igra fenomenalna. Ono što me smeta kod Far Cryja 6 jest što igra ostavlja minimalnu količinu prostora da igrač izađe iz njezine šprance. U prijevodu, apsolutno mi ništa nije bilo iznenađujuće. Kad sam igrao Far Cry 3 nisam unaprijed znao kad ću se sukobiti s Vaasom niti to da će se priča nastaviti nakon što ga porazim. U toj sam se igri stvarno osjećao kao Jason Brody na stranom otoku, lik koji nije znao što ga čeka na sljedećoj misiji.

U Far Cryju 6 točno znam koja je špranca: odradi X misija za X frakciju kako bi se glavna priča pomakla naprijed, a igrač približio obračunu s mrskim diktatorom Antonom Castillom. Ja mu ubijem nećaka – ide animacija da je ljut. Ja mu ubijem ministricu kulture – ide animacija da je ljut. Far Cry 6 ne radi nikakve kreativne rizike i to nije stvar koju bih zamjerio prvoj igri u serijalu. Ali šestoj – ma smeta me jer se radi o igri koja ima potencijala da bude nešto fantastično, a taj potencijal odbacuje i zadovoljava se prosjekom. Jer je u marketinškom pogledu sigurnije i lakše izraditi igru s negativcem kojega glumi svjetski poznati glumac, nego primjerice napraviti igru koja ima zabavne boss bitke.

Lakše je izraditi igru s negativcem kojega glumi svjetski poznati glumac, nego primjerice napraviti igru koja ima zabavne boss bitke.

Evo vam primjera koliko je Far Cry 6 daleko od kreativnih rizika. Prvi boss s kojim sam se susreo u ovoj igri je helikopter. Dovoljno sam star da se sjećam kako je helikopter bio boss u prvom Far Cryju. Ok, slučajnost, ali helikopter je bio boss i u The Divisionu. Ne hejtam ja helikopter, nego samu ideju recikliranja jednih te istih obračuna. Ne mora helikopter uopće biti u pitanju – uzmimo za primjer neprijatelja koji vas napada s više svojih projekcija. Bilo je toga u Far Cryju 3 pa i u petici isto – tko mi je kriv što sam to igrao pa mi je u šestici deja vu. Ali, isti princip boss bitke koriste i u Assassin’s Creedu… Očito je rješenje da kompletno prestanem igrati Ubisoftove igre.

Giancarlo Espozito odradio je odličan posao sa svojim likom i odglumio ga je fenomenalno. Problem je samo što developeri s njegovim likom nisu napravili ništa značajno. Diktator Castillo je onaj zločesti tip koji je glavni negativac u priči, ali nije netko protiv koga se vi zapravo borite. Borite se protiv njegove vladavine, ideologije i vojne sile, ali on nije vaš protivnik, tip koji bi vam poput Vaasa svojom hladnokrvnošću osobno utjerao strah u kosti. Polovicu igre on uopće ni ne zna tko je vaš Dani Rojas.

Giancarlo Espozito odradio je odličan posao sa svojim likom i odglumio ga je fenomenalno.

Međutim, postoje dijelovi priče koji su mi se svidjeli kod Far Cryja 6. Vodstvo gerilske skupine Libertad svjesno je da atentat na diktatora neće magično osloboditi zemlju od njegove vladavine nego će ga u očima naroda pretvoriti u mučenika. Igra tako razglaba o tome da revolucija za revolucionare zapravo nikada ne završava, da jedna generacija revolucionara svojim postupcima zadužuje druge generacije koje dolaze. Već na samom uvodu igre voditeljica otpora kaže da je svjesna kako će sljedeći predsjednik Yare biti ubijen pola godine nakon slobodnih izbora, ali isto tako zna da to nije razlog zbog kojega bi trebalo dići ruke od revolucije.

Ima neke dubine u problematici i likovima Far Cryja 6, samo što na svaku ozbiljniju temu igra servira neku bedastoću za koju smatra da je kul. Obavezno uvijek imate comic relief lika koji redovito baci pokoju šalu kao da je igra svjesna da ju igraju tinejdžeri premda se deklarira kao naslov za punoljetnu publiku. Neki su likovi interesantni, ali za druge se baš primijeti da je piscima bilo važnije naglasiti što ti likovi rade, a ne tko su oni zapravo. Tako npr. jednu od grupa kojoj pomažete predvodi studentski par koji vam svoju buntovnu narav u prvom susretu demonstrira tako da se prvo izudaraju, a potom se krenu žvaliti ispred vas. Dok ih njihov frend snima mobitelom jer su utjecajni na mladež pa eto…

Neka se mladi volu – nemam ništa protiv, ali to vam dočarava koliko se Far Cry 6 njiše između dvaju oprečnih strana. Prvo vas tjera da se zapitate kako ste vi točno bolji od diktatora kojega rušite ako iza sebe ostavljate brdo trupala, a onda vam vaš gerilski mentor doslovno kaže: revolucija nije vrijedna ako se usput ne zabavljaš dok kradeš, pališ i uništavaš. Ne tražim da priča bude smrtno ozbiljna – nikad to Far Cry nije bio – samo mi ne treba neka fantazija rušenja tiranije u japankama.

Na kraju samo moram natuknuti kako završnica otvara vrlo intrigantno pitanje za cijeli Far Cry serijal. Ne bih rekao da se igra isplati igrati baš zbog tih desetak sekundi, ali ako ste fan ovog serijala znajte da vas čeka zanimljivo iznenađenje na samom kraju.

A kad sam već tu kod kraja, hajmo zaključiti priču. Dva su načina da uživate u Far Cryju 6. Prvi je da ranije niste igrali Far Cry igre, potencijalno ni druge Ubisoftove igre u zadnjih… hajmo reći sedam godina. U tom će vam slučaju dosta stvari u Far Cryju 6 biti svježe i ne toliko ofucano. Drugi je način da uživate u ovoj igri taj da se pomirite s njezinom besmislenošću. Poslije Far Cryja 6 neće biti ništa pametniji, ali otvarat ćete kutije s nagradama svakih pet minuta, vidjet ćete dosta eksplozija i imat ćete ogromnu mapu po kojoj ćete obavljati stvari čisto da ih obavite. Ako vam to zvuči zabavno – samo navalite i slobodno si na moju ocjenu zaračunajte nekoliko “bodova” više.

Ako ste pak poput mene već siti Ubisoftovog prepečenog koncepta, znajte da u šestom Far Cryju nećete pronaći puno novosti ni promjena. Igra je bolja od svojih prethodnika u većini stvari, ali se još uvijek koristi jednim te istim trikovima za zaokupljanje vaše pozornosti.

U mnogim aspektima najbolja igra Far Cry serijala, i u mnogim aspektima već šest puta viđena igra Far Cry serijala.

77 Naša ocjena
  • raznovrsnost aktivnosti i količina opreme, nadogradnji, lokacija i sl.
  • slobodnije i lakše kretanje mapom
  • blago potiče na gerilski način borbe
  • grafički atraktivno, prikladan soundtrack
  • priča se njiše od kvalitetne do bedaste
  • struktura x misija u x regija s x protivnika ne dopušta nikakva iznenađenja
  • poznate boljke: priglupi protivnici, reciklirane boss bitke...

Zoran Žalac

Dežurno piskaralo. Voli kad igre filozofiraju, gunđa kad ne idu u 60 frejmova. Slab je na estetska rješenja u sučeljima. U slobodno vrijeme magistar opskurne kulturologije.

Komentari (132)

  • culinap

    14.10.2021 - 16:28

    Očekivo sam mozda ocjenu 80 posto se dosta iscekivo taj naslov i ono bilo je dosta zagrijanih. Sam trailer dosta je bio zanimljiv ali sve u svemu prikladna ocjena. Nadam se da cu je uskoro zaigrat

    • MAJSTOR RINGO

      @culinap, 15.10.2021 - 09:02

      Iskreno i ja, mada takodje iskreno igru nisam jos uvek zaigrao tako da neki licni sud ne bih mogao da dam, medjutim ono sto sam video i procitao sve o igri naravno bez nekih velikih spojlera glavne price, mislim da bi ocena trebala biti veca, izgleda da je Zoki prepisao ocenu sa metacritica koja je 76😁😁😁, takodje malo mi je cudna ocena jer na pr. FC 5 su dali 80(hcl), licno mislim da je sestica bolja od petice, postujem i cenim kada sa HCL-a izbace neku recenziju tako i ovu.

    • Sinek

      @MAJSTOR RINGO, 15.10.2021 - 14:51

      koji par genijalaca, ovaj misli da je ocjena prikladna, ovaj da je sestica bolja od petice a ni jedan ni drugi nisu upalili igru

    • MAJSTOR RINGO

      @Sinek, 15.10.2021 - 16:06

      Ajnstajnu, lepo sam rekao da nisam igrao sesticu i da licno ne bih sudio o igri, peticu sam igrao naravno i sve delove pre nje, takodje sam lepo rekao da mi je sestica bolja po onome sto sam citao i video, takodje i po drugim recenzentima, makar po onome sto su ubacile par noviteta u gameplayu, a ti kao veliki strucnjak i poznavalac a i verujem da si igru presao celu, objasni nam da li je igra bolja ili losija od prethodne tj. petice!

    • vragec25cro

      @MAJSTOR RINGO, 15.10.2021 - 18:41

      bolja,ikao peticu presao 2 puta a 6 jos prelazim

  • djosic85

    14.10.2021 - 16:39

    Pretpostavljao sam da tu neće bit nekih inovacija, ali ipak sam mislio da će ocjena bit malkoc veća. Nema veze ovo ide pod obavezno za odigrat. Kao što je zoki i napisao ko voli ovaj recept nek si nadoda nekoliko bodova.

  • NorthCorps

    14.10.2021 - 16:48

    Ovog san se i boja. Skoro sve i jedna od najvise iscekivanih igara zadnjih pola godine je podbacila. Stvarno san tia da ovaj far cry bude bolji od proslog al po youtubu sta san vidia nije mi se svidilo a fan san far cry. Steta.

  • macgyver

    14.10.2021 - 16:51

    Na svijetu postoje dvije vrste ljudi: Oni koji vole ubisoftove igre i oni koji ih ne vole. Mozda bi bilo bolje da je igru recenzirao netko tko spada u prvu grupu

    • DjokaBA

      @macgyver, 14.10.2021 - 16:57

      Ili neko ovako objektivan, kako i treba da bude. Realna ocena za igru, gluplji AI nisam video jos od pokvarenog Alien Colonial Marinesa.

    • Robotz

      @macgyver, 14.10.2021 - 17:03

      Moze ti voliti njihove igre…daleko od toga nisu to lose igra ali jbg frende svaka je na isti princip i gameplay tko voli neka izvoli ali bez inovacija u gameplayu ne zasluzuje neke amazing scores.

    • vragec25cro

      @Robotz, 15.10.2021 - 18:44

      fifa,cod,bf,forza,gt,gow,gta,halo,grid,f1,uc,bilo koja sportska igra ili bilo koja trkača igra u čemu je razlika između njih i Fr cry?Mislim na gameplay i istu šablonu

    • ImeiPrezime

      @vragec25cro, 17.10.2021 - 19:35

      Pa i nije neka razlika. Sve te igre kao i far cry (a ruku na srce, i sve ostale ubisoftove igre) su cash grabovi na istu šablonu. Jedino ne znam što ti “gow” znači. Gow je inače kratica za God of War, ali on ne spada u tu kategoriju. Gears of war možda?

    • macgyver

      @macgyver, 14.10.2021 - 17:03

      Da malo pojasnim sto sam htio reci. Vec na samom uvodu mi je nekoliko recenica upalo u oko:
      “Rekao sam si da me zanimaju samo glavne misije i da neću obraćati pozornost na druge atrakcije za koje sam se stoput uvjerio da nisu vrijedne mog vremena.”
      “Far Cry 6 po meni je igra dizajnirana za ovisnike.”
      ” Ja sam ih sit, ali vidim po čemu bi Far Cry 6 bio zabavan za igrače koji su gladni Far Cryja i onoga što taj serijal pruža.”

      Imam dojam da si i prije nego si poceo igrati imao predrasude i usao s mindsetom da ti se igra nece svidjeti.
      Ako si ih sit, zasto si ti isao recenzirati, a ne netko kome bi bila zabavnija? I sam kazes da je vjerojatno najbolja igra u serijalu (analogija sa sendvicem je dobra), a ocjena samo 77 i opcenito dosta negativna recenzija. Ti nisi ocjenjivao igru kao takvu nego si ju ocjenjivao zajedno sa svim ostalim Far Cryjevima.
      FC3 je dobio negdje 91, 92 cini mi se. Da njih dvije zamijene kronoloski mjesta, dal bi sestica dobila 90+ a trojka 77?
      A i mislim da nije bas korektno FC nazvati igrom za ovisnike, pogotovo ne pokraj milijun lootbox igara. Prije bih rekao igrom za ljude koji moraju sve kompletirati 100%.
      Ja nisam jos igrao sesticu, ali sam igrao peticu (i sve prije nje). Prije igranja sam znao tocno sto me ocekuje i to sam i dobio – mjesavina Rambo i stealth pristupa, oslobadjanje baza, uzivanje u krajolicima. Isto ocekujem od sestice i vjerujem da cu isto i dobiti. To su takve igre i dobre su u tome sto rade. I mislim da svaka zasluzuje 90+ (osim dvojke).

    • AcoBro

      @macgyver, 14.10.2021 - 17:50

      Uncharted 4 je dobio ocjenu 95, može se samo ubisoft neće

    • Premelo172

      @macgyver, 14.10.2021 - 17:55

      Frende to ti je ko ovi filmovi sa superherojima

    • Toma_HR

      @macgyver, 14.10.2021 - 19:14

      Bravo!

    • Darcoolio

      @macgyver, 14.10.2021 - 21:18

      “I mislim da svaka zasluzuje 90+ (osim dvojke)”.

      Toliko o objektivnosti.

    • Demon90

      @macgyver, 14.10.2021 - 22:29

      Pa upravo to i jest navedeno kao minus reciklaza i nema iznenađenja, nemoj mi uspoređivati trojku s ostalim naslovima jer se jednostavno nijedan drugi far cry nije približio istom. Recenzija je po meni objektivna možda je malo frustracija uključeno u istu zbog kao što si rekao isporedivanja mnogih ubisoftovim naslova al ti ta ista recenzija isto kaže dodaj par bodova na moju ocjenu.

    • macgyver

      @Demon90, 14.10.2021 - 22:38

      Ali reciklaza nebi smjela biti minus. FC3, 4, 5 i 6 su jako slicne i da je ikoja od tih igara jedina u serijalu, imala bi sve pohvale, kao što je trojka imala. A u realnosti, trojka je najsiromašnija od svih i jedina prednost joj je sto je prva. Sam Zoran je priznao u recenziji da je šestica vjerojatno najbolja igra u serijalu, ali je već zasićen Far Cryjeva. A ja tvrdim da bi igru trebalo recenzirati kao da je jedina, a ne uzimati u obzir sve igre prije nje

    • Demon90

      @macgyver, 14.10.2021 - 22:54

      A zato i kaže dodaj par bodova. I sad naravno da je 6ica doradenija od 3ke, al u isto vrijeme je loše optinizirana za PC, razlike između 3 i 6 je koliko skoro 10g. Ono svako ima svoje mišljenje i nekome nešto paše više nego drugome

    • mokrEE

      @macgyver, 15.10.2021 - 00:37

      “Ti nisi ocjenjivao igru kao takvu nego si ju ocjenjivao zajedno sa svim ostalim Far Cryjevima.”
      naravno, kao sto je npr. f1 2021 ocjenjena tako sto se prati razvoj serijala kroz prijasnje nastavke. da je to prva igra iz nekog drugog serijala, logicno, trebala bi nositi i neko sasvim drugo ime, ali, interesantno, igra se zove far cry !! 6 !! i prema tome igru se ocjenjuje kao 6. nastavak iz serijala (ne racunajuci spin-off-ove). dakle, sve je legitimno

    • TitanShifter

      @macgyver, 15.10.2021 - 01:28

      Mislim jesil stvarno ocekivao da teska copy paste igra dobije neku devetku, odnosno 90? Nije light, nego je bas heavy, nikakav pomak se nije desio od far cry 3-ce koja je i meni medju najdrazim igrama. Iako su recenzije subjektivna stvar, uvijek se tu nadje objektivnosti, jer ljudi znaju svoj posao. Mislim ne pomaze ni to da su im sve igre na isti kalup, makar 90%. I onda vidis jedan ovakav naslov, sa minimum inspiracije, ni pricu nema kako treba vjerovatno (koja bi mogla izvuc sve), a gameplay hardcore repetitve, standardni ubi. Najveca inovacija, borba pijetlova?

    • macgyver

      @TitanShifter, 15.10.2021 - 09:14

      Nije stvar u ocjeni, stvar je u tome sto je recenzija napisana prek kurca, kao kad moras napisati domacu zadacu jer te mama ne pusti da se ides igrati prije.
      Procitao sam jucer i recenziju od petice, ocjena je skoro ista (80) al je sama recenzija puno kvalitetnije i korektnije napisana.
      A i nije tocno da se nikakav pomak nije dogodio od trojke, svaki nastavak ima neka poboljsanja. Nisu velike stvari naravno, ali ima promjena, to je i Zoran priznao u recenziji

    • MD2

      @macgyver, 15.10.2021 - 23:28

      Recenzija je dobra kao i sve od HCL-a. Iz nje lako možeš zaključiti je li igra za tebe ili nije. Jedini tko tu nešto radi prek kurca je Ubisoft.

    • vragec25cro

      @TitanShifter, 15.10.2021 - 18:48

      Nisi ti igrao fc 4,5 ili 6 onda ako ne vidis razliku 🙂 Osnovna razlika promjena mape i dešavanja 🙂 ove sitne gluposti kao 5 i 6 bez tornjeva,jahanje konja,poziv da ti dovezu automobil ili pratitelje ne racunam,a gdje je ribolov i više bosseva?

    • SanKa

      @macgyver, 15.10.2021 - 14:23

      odlicno argumentirano

    • Cipelcug

      @macgyver, 14.10.2021 - 17:45

      Apsolutno, postoji samo crno i bijelo, nikako sivo. Nema ljudi kojima su Ubisoftove igre prosječne, ili ih vole ili mrze.

    • SonOfZeus

      @macgyver, 14.10.2021 - 18:25

      Ne bi – jer onda ne bi bila realna ocjena. Ja “volim” odnosno uvijek igram Ubisoftov AC i FC serijal pa se slazem s ocjenom. Igra je strasno repetivna sa cringe pričom. Po pitanju price FC5 je bolji.

    • Bronson

      @SonOfZeus, 14.10.2021 - 20:56

      Po cemu je sestica repetitivna? Bukvalno veze sa vezom nema. Dok je petica najrepetitivnija igra uz Mafiu 3 koju sam ikad presao.

    • SonOfZeus

      @Bronson, 15.10.2021 - 00:38

      Tko je rekao da petica nije repetitivna? Kako misliš po čemu? Oh – uzmi ovu bazu, uzmi onu bazu, joj ugasi ovaj turet inače ne možemo dalje, uzmi onaj turet, ne zaboravi uzet onu tamo bazu! E ali zaboravio si uzeti susjedni turet! Da se razumijemo, ima par zanimljivih misija, ali vise manje je repetitivno i neprijatelji mi nisu uopće izazovni. Također nedostaje neki skill RPG system gadno. Supremo mi je također waste of space jer ga jedva koristim.

    • Bronson

      @SonOfZeus, 15.10.2021 - 01:49

      Ko je rekao da si ti rekao. Bukvalno se ne zauzimaju baze u glavnim misijama tako da ostalo necu komentarisati.

    • delight353

      @SonOfZeus, 15.10.2021 - 07:08

      Potpuno se slazem s tobom. Iako su sve igre repetativne, jer se oslanjaju na nekakav gameplay loop, to postaje sve veci problem kod open world igara. Mislim da Ubi tu ima vodstvo, jer su zadnjih godina sve njihove open world igre na gotovo isti kalup. Steta sto developer sa tako velikim budetom vec godinama igra na sigurno. Nisam igrao 6icu. Namjeravam kada padne cijena, ali po svemu videnom, cini mi se da sam tu igru igrao vec 3 puta…

    • Smike

      @macgyver, 14.10.2021 - 19:43

      Ne bih se složio. Ja recimo sam najveci fan AC igara,a Far Cry ne bih igrao da je posljednja igra na svijetu

    • moordrak

      @macgyver, 15.10.2021 - 09:48

      Potpisujem. Volio bih da je Žalac više paženje posvetio OVOJ igri sa svim njenim tehničkim detaljima, sadržajima i zanimljivostima nego lamentiranju o prošlosti i što je ON igrao. Toliko subjektivan stav recenzije je nemoguće ne primjetiti. Moglo se ovo obraditi u kompletno drugačijem stilu. Kada iz prve rečenice shvatiš da se recezentu diže želudac na spomen FarCrya, onda znaš da nešto nije uredu. Kompletno cijeli ton recenzije meni je osobno degutantan. Kada bi ovaj tekst nekim slučajem bio zadaća, od mene bi dobio jedinicu veliku k’o kuća. Realno, o igri nisam saznao ništa osim da se autoru nikako ne sviđa.

    • djosic85

      @moordrak, 15.10.2021 - 11:48

      Znači komad iz zadaćnice za zokia 😂

    • Timmy20

      @moordrak, 18.10.2021 - 10:21

      A nego šta ti očekuješ? Far Cry je copy paste iz nastavka u nastavaka, petica je bila užasno osrednja, i jedina zabava je bila u napucavanju. Priča koma. Likovi koma. 50/100 je petica, za mene. Bugova za poluditi.

      To što su 90% gejmera zalizani degenerici bez života – to je druga priča. Vi sebi složite svoj portal i komentirajte kako želite. Naravno,čim vam majka opere gaće.

  • Lazy

    14.10.2021 - 16:54

    Otprilike zato sam u pravilu i prestao igrati Ubisoft igre…dobro si to srocio Zoki, sve 5 al not my cup of tea.

  • goran022

    14.10.2021 - 17:01

    Napisite recenziju za tales of arise, po meni konkurira za igru godine. A i za alan wakea, nelos remaster. Usporili ste se 🙄

    • Zoran Žalac

      @goran022, 14.10.2021 - 17:12

      Hrvoje plače na spomen Talesa nemoj, a Igor viče kupit ćemo, kad gorivo padne ispod 11.

    • Arnero

      @Zoran Žalac, 14.10.2021 - 17:23

      Znači nikad

    • crolink07

      @goran022, 14.10.2021 - 18:18

      Što će ti njihova recenzija? Pun ih je internet. A HCL-u najprije igru mora ustupiti izdavač,onda se netko mora žrtvovati protrčati kroz taj RPG kao skoro i kroz sve druge RPG-ove koje su na brzinu odigrali (ili nisu),napisati će da je sve to već viđeno i ocjena neće biti veća od 75.

    • Demon90

      @goran022, 14.10.2021 - 22:32

      Za tales se slažem za Alana ne vidim potrebu. Doslovno je poboljšana grafika i to je manje vise to. Jedino ako nikada nisu odradili recenziju alana al mislim da jesu.

  • croBilly394

    14.10.2021 - 17:05

    Gle čuda, na isti je kalup kao i prethodnih 5 igara. Ne znam kako je itko upoznat sa FC serijalom uopće mogao biti nahypean na ovo, žali Bože vremena.

  • vragec25cro

    14.10.2021 - 17:06

    Kao veliki fan serijala u nekima stvarima bih se slozio s tobom Zorane,a druge stvari več znam i zbog toga uzimam njihove igre.Nova mapa novi zanimljivi negativci i isti zarazan gameplay.CoD,Fifa,Battlefield,Forza,Gran turismo i bilo koja igra koja izašla u više od 3-5 nastavaka koja nije bazirana na priču ništa nije promijenila velkoga u gameplayu,nego sitnice kao i Far cry 3 naspram Far cry 4 naspram Far cry 5 i naspram Far cry 6.

    • MightyAloy

      @vragec25cro, 15.10.2021 - 10:24

      Nije ni čudo što redovito opleteš u komentarima po Sonyjevim igrama kad ti je FC pojam zabave. Bez uvrede, svako voli šta voli. 😉

    • vragec25cro

      @MightyAloy, 15.10.2021 - 14:12

      Pa ne o pletem samo po njim,nego i po slicnim igrama typa Helblade Senua i slicnima koje vecinom bazirane na priču.Sony igre su vecinom takve zato mi ne sjedaju,ali ne kazem za njih da su npr smece jer vidim da ih jedan dio publike cijeni.Ima tu naprimjer i drugih igara typa Mgs5,Monster Hunter i slicne japanske koje ne volim,a naprimjer sjedne mi super Just cause 3 a jc 4 mi se ne svida,kao i Rise of Tomb rider mi dobar a shadow of rom rider mi nije.Ovi mi pogodili jos od fc 1 open world i zabavan gameplay jeste da repetativan al volim takve igre.Zato ima tolko razlicitih zanrova za svakoga po nesto jer ne volimo svi isto.

  • op_maniak

    14.10.2021 - 17:08

    Nema veze BF ce biti GOTY.

    • SilverMelior

      @op_maniak, 14.10.2021 - 17:44

      Hahahahahahaha

    • Gebro_gaming891

      @op_maniak, 14.10.2021 - 17:51

      Samo sanjaj!

    • Darcoolio

      @op_maniak, 14.10.2021 - 21:16

      ni za telefon neće biti goty

    • op_maniak

      @Darcoolio, 14.10.2021 - 22:44

      Pa vi neznate da je BF ili new world u Tom bubnju? Znam sto se prica i pise u svijetu, ili ce biti new world ili BF.

    • Gebro_gaming891

      @op_maniak, 15.10.2021 - 12:54

      Neće ni ući u kategoriju za GOTY.

    • pleto

      @op_maniak, 18.10.2021 - 13:13

      Neće pre repetitivan je…trči 3 minute ubi nekog, trči 2 minute ubi nekog, umri, trči 5 minuta, baci si bombu pod noge jel ti se ne da trčat više, respawnaj se na drugom mjestu bliže bitci, trči 2 minute… ipak ja ga kupujem jer sam trenirao atletiku u srednjoj…

  • Mihael5555

    14.10.2021 - 17:10

    kad ce video recenzija

    • Gebro_gaming891

      @Mihael5555, 14.10.2021 - 17:52

      Odavno su oni prestali sa video recenzijama.

    • Mihael5555

      @Gebro_gaming891, 14.10.2021 - 18:21

      znam uljenili se
      zato i pitam

    • AcoBro

      @Mihael5555, 14.10.2021 - 20:15

      U radi ti video recenziju kad si tako vrijedan pa ako bude dobra oni će je rado objaviti

    • Darcoolio

      @Mihael5555, 14.10.2021 - 21:16

      samo tekst

    • Bojko

      @Mihael5555, 14.10.2021 - 22:03

      Igor je pričao o problematici video recenziranja na Podcast Inkubatoru. Baci oko.

    • Mihael5555

      @Bojko, 14.10.2021 - 23:30

      Necu pogledati nemam vremena.
      Ako je rekao da ne rade video recenzije jer je lakse napraciti lets play za djecu onda se slazem.

    • Bojko

      @Mihael5555, 15.10.2021 - 08:34

      Ako ne pogledaš, nećeš ni znati.

    • Mihael5555

      @Bojko, 15.10.2021 - 10:47

      Netrebam pogledati jer je istina svima jasna, a on može reći sta god hoce.

    • Sackboy

      @Mihael5555, 16.10.2021 - 20:21

      Imaš potpuno pravo, i ja im svako toliko to predbacim jer PISANA recenzija za VIDEO igru nema apsolutno nikakvog smisla. Neka slobodno odustanu od toga jer ionako 90% ljudi pogleda plus i minus, ocjenu i ono kolo na kraju. Ako me igra stvarno interesira onda moram ići gledati video recenzije drugih portala. Mogu oni meni opisivati riječima nešto koliko žele kada bi mi 5 sekundi videa reklo 10000 puta više.

    • Mihael5555

      @Sackboy, 16.10.2021 - 20:33

      Da al djeca radije gledaju gas station simulator ep. 5 sa cringe commentarijem naravno

  • macgyver

    14.10.2021 - 17:10

    Molim da netko napise konkretno sto bi trebalo promjeniti/ubaciti u igru da bude dobra po vama.

    Zna se kakav je FC tip igre, i svaki FC je manje vise ista igra na novoj mapi (kao i vecina igara s vise nastavaka). I dobra je u tome sto zeli postici, prema tome zasto bi ista bitno mjenjali?

    Ako se vama vise ne igra, ne igrajte. Al ja mislim da izbaciti jedan FC svake 3-4 godine definitno nije previse

    • Zoran Žalac

      @macgyver, 14.10.2021 - 18:01

      Zato što je Far Cry bio najzanimljiviji dok je evoluirao. S jedinice na dvojku, s dvojke na trojku, Blood Dragon je isto bio fora i osobno bih rekao i Primal mi se sviđao kao drastična promjena okruženja makar i na modificiranoj mapi četvorke. I ja se slažem da jedan FC svake 3-4 godine nije previše, ali u zadnje četiri godine imali smo tri Far Cry igre. Ako me pitaš što bih volio da promijene pa da mi bude na bolje: real-time mapa kao iz dvojke i održavanje oružja, kompas iz petice, sustav napredovanja miks iz petice i šestice, što više expedition misija. Osobno bih volio vidjeti Far Cry igru u kojoj bazu gradiš iz temelja, s blagim survival elementima. Divljina je po meni nedovoljno iskorišten segment Far Cry igara jer je sve u FC-u pitomo. Fali mi to da u FC-u negdje zalutam u neki šumarak ili spilju i da me strah ulovi kao npr. u igrama The Forest ili Green Hell, koje se isto tako odvijaju na egzotičnim lokacijama poput Far Cryja, samo eto nisu pucačine. Šteta mi je isto tako što se Far Cry stidi svojih korijena pa sad furaju na neku kvazi-realnost bez mutanata, a s druge strane u šestici su ti pomoćnici psić kobasica i bijesni pijetao.

    • Bojko

      @Zoran Žalac, 14.10.2021 - 22:05

      Zoki upravo si opisao Fallout 😜

    • zlakob

      @Zoran Žalac, 14.10.2021 - 22:29

      Zoki tu se slazem s tobom, likovi se srame fc 1 i mutanta, a to je bio daleko heben fc, po meni odma iza 3.. Glume tu s nekim makarena disk gunovima a nece ubacit nesta mutavo, zazeno, neki qurac sta god.

    • vragec25cro

      @zlakob, 15.10.2021 - 18:52

      pa bili su i prvi dva CoD pre…… igre,da ne spominjem jos hrpu naslova.

    • macgyver

      @Zoran Žalac, 14.10.2021 - 22:31

      S dvojkom su uveli igru u modernu eru (dosta traljavo), s trojkom su ispravili sve lose stvari iz dvojke i pogodili jackpot i naravno da neće puno mijenjati dobitnu formulu. A i da hoće, nema toliko različitih formula da svaka igra bude skroz drukčija.

      Sve promjene koje si naveo (osim survivala) nisu bas velike i da to i uvedu, mislim da to ljudi nebi shvatili kao neke promjene i da bi i dalje bili isti prigovori. A pak da uvedu survival, ljudi bi se žalili da je igra preteska i da nema veze s FC. Blood Dragon i Primal (koje si naveo kao pozitivne primjere), pa i New Dawn, su bili malo drukčiji, eksperimentalni, pa su dosta loše prihvaćeni od publike. Primalu si dao 76 btw :p

      Evo petica je uvela ono da te igra prekine usred misije i oni specijalci te otmu, što je meni bilo dosta iznenađujuće i neočekivano pa je ekipa srala po tome. AC Origins je dosta veliki odmak od starijih AC pa ekipa sere po tim promjenama.

      Far Cry je jednostavno u dosta nezahvalnoj situaciji da ce neki ljudi srati po njemu bilo – ne bilo promjena, dok će drugi uživati u njemu ali biti puno tisi. A prodaja vjerojatno ide dobro i Ubisoft neće puno toga mijenjati, što meni odgovara. A tebi, ako ti je dosta Far Cryjeva, jednostavno nemoj više igrati i prepusti iducu recenziju nekom drugom

    • Zoran Žalac

      @macgyver, 15.10.2021 - 09:20

      Nije mi dosta Far Cryjeva dok god su single-player pucačine, samo mi je dosta ponavljanja Far Cryjeva s istom strukturom. Znam koliko sam dao Primalu, zato sam i rekao da mi se svidjelo drastično drugačije okruženje/setting, ali igra je u konačnici bila na istu shemu kao i Far Cry 4 koji se odvijao stoljećima kasnije.

    • macgyver

      @Zoran Žalac, 15.10.2021 - 10:33

      Kako nije, poslusaj sam svoj savjet iz recenzije “Očito je rješenje da kompletno prestanem igrati Ubisoftove igre”.
      Onda ovoj igri uzimas za minus sto negativac pola igre ne zna tko si ti. U 3, 4 i 5 negativac od samog pocetka zna tko si ti, znaci ovo je neka sitna promjena, al opet nije dobro.

    • Zoran Žalac

      @macgyver, 15.10.2021 - 10:52

      Ironičan komentar jer Ubisoft ima poseban tim u Parizu kojemu je zadatak da Ubisoftove igre budu različite jedna od druge. Ako je meni rješenje da prestanem igrati AC kako bi mi FC bio drugačiji, onda oni ne rade svoj posao.
      https://www.eurogamer.net/articles/2020-01-18-ubisoft-is-trying-to-make-its-games-more-varied

      Kritika inače nije što negativac ne zna tko si ti, nego što se ti ne boriš protiv njega. Tvoj lik od početka igre želi pobjeći u Ameriku (što zapravo i možeš napraviti), a ostane se boriti JER JE ZABAVNO. Ili kako Juan kaže: ovisan je o adrenalinu. Nije ostao da svrgne diktatora. Ne zamjera mu puno što mu je ubio prijatelje. Borbu protiv diktatora vodi Clara G. koja se u igri pojavljuje samo kad treba pokupiti kajmak nakon tvog posla. Negativci u FC su kultni – nešto čime se i Ubisoft ponosi – taj dio nije trebalo ni mijenjati. A po meni su kultni jer su sukobi s njima osobni. Unose ti se u facu, ti si im trn u cipeli. Ovdje mi je bilo kao da se Castillo cijelo vrijeme prijetio nekom drugom, a ne meni. I na kraju je poslije cijele priče o tome kako su Castillovi LAVOVI, a ne janjad, tip ispao kukavica. Ako je to bila poanta priče, onda ne znam – tip nije kultni Far Cry negativac nego razočaranje.

    • macgyver

      @Zoran Žalac, 15.10.2021 - 11:12

      Mozda se team u Parizu zajebao i promjenio bas to sto nije trebalo mjenjati 🙂
      Ali evo, ovo je vec puno bolje objasnjenje problema i sto ti se u igri nije svidjelo. To je trebalo pisati u recenziji, a ne u komentarima.
      A ovo da lik moze pobjeci u Ameriku ali nece jer mu je zabavno je barem relativno dobro objasnjenje problema iz cetvorke i petice – zasto tvoj lik ostaje tamo i bori se protiv negativaca koje prvi put u zivotu vidi, a ne pobjegne jednostavno preko granice i ode doma

    • Mihael5555

      @macgyver, 14.10.2021 - 18:22

      trebaju napraviti da nije igra ista ko i prosla samo s drugom mapom

  • Agent

    14.10.2021 - 17:12

    Očekivana ocjena ali to ne znači da je loša igra,samo nije wow za koji mislim da većina očekuje

  • mamojebac

    14.10.2021 - 17:38

    Tko je igrao prijašnje igre, a htio bi nešto novo neka čeka nagodinu novu verziju.

    • Bronson

      @mamojebac, 14.10.2021 - 18:48

      Igrao sam sve prijasnje FC igre i 5. deo mi se smucio od repetitivnosti iako sam ga presao, od New Dawn sam odustao nakon 1h a ovaj sam presao sa gustom, tako da u igri ima itekako novog ko hoce da vidi naravno.

    • mamojebac

      @Bronson, 15.10.2021 - 00:43

      Imam 6 sati i ništa. Probat ću zaokružiti na 10 pa dati novi sud. No možda samo meni nije sjela

    • Bronson

      @mamojebac, 15.10.2021 - 01:55

      Pa ako ti ne ide ne ide, 6 sati je sasvim dovoljno. Samo sam hteo reci moju situaciju, Origins presao, Odyssey i Valhallu odustao posle 70 sati, FC5 presao na silu koliko mi je repetitivno bilo a New Dawn nisam mogao ni jedan sat tako da razumem da su Ubisoftove igre naporne u poslednje vreme posto su na isti kalup ali eto iz nekog razloga mi je FC6 dosta dobro seo i zavrsih ga sa gustom tako da mi se cini da su ipak dobar napredak uradili..

    • mamojebac

      @Bronson, 15.10.2021 - 10:05

      U pravu si, igrao bi ju preko volje.
      Jesi probavao coop?

    • Bronson

      @mamojebac, 15.10.2021 - 15:39

      Nisam..

  • SilverMelior

    14.10.2021 - 17:47

    Bez obzira na sve, meni je zanimljiv setting i definitivno će se igrati nekad u budućnosti,kad bude na nekom popustu.

  • Premelo172

    14.10.2021 - 17:53

    Znači dobro sam predvidio da će bit vrlo slično govno ko petica, isto su napravili i s pričom u petici, kad god su ubacili dašak nekakvoga social commentarya odmah su ubacili i neki redneck debilizam i najklišejske američke pizdarije. Istina , ja obožavam osobno koncept baza i oslobađanja istih, ovi pomaci u gameplayu su hvalevrijedni, pogotovo crafting jer mi je to malo falilo u petici. Realno kad bude 20ak eura na ps storeu kupit ću je , znam da je smeće al baze su dovoljno opravdanje za tu cijenu

  • Bronson

    14.10.2021 - 18:30

    Bukvalno miljama daleko od petice, niti jedna misija se ne ponavlja na istoj lokaciji i skoro svaka ima neku svoju čar.. Likovi su takodje odlicno napisani i pamtljivi, ma u svakom segmentu se manje ili vise vidi napredak.

    • djosic85

      @Bronson, 14.10.2021 - 19:14

      Bolje da si ti recenzirao. Zokiu čim nešto ne paše, naljuti se pa sroza ocjenu. Znači dobra?

    • Bronson

      @djosic85, 14.10.2021 - 20:27

      Oruzija i njihov uprgrade su najraznovrsniji do sad (postoje i handmade napravljena iako ima fina brojka onih klasicnih) a tu je i supreme koji je takodje zgodan dodatak.
      Mapa je jako lepo poslozena i po prvi put ima grad (iako mislim da nije najbolje iskoriscen ali je tu). Postoje baze slicno kao u RDR2 koje zapravo imaju svoju svrhu i igra te nagradjuje za njihov napredak. Prevoznih sredstava je isto pozamasan broj i pridodaju jos vecoj slobodi pri kretanju po mapi. Glavne misije su raznovrsne i niti jedna misija se ne dogadja na prethodnoj lokaciji i imaju razlicit cilj (nije samo ocisti bazu i to je to iako naravno ima i toga). To ciscenje baza je ovde vise sporedna stvar radi loota ali loota koji je stvarno zanimljiv i nije moranje. Likovi su uglavnom veoma zanimljivi kao i njihovi dijalozi, bukvalno sam im skoro svima zapamtio imena. Cutscene sa Castillom su isto vrh i bas dodaju atmosferi. Naravno tu su grafika, audiovizualni deo kao i atmosfera itd. Soundtrack iako nije bas raznovrsan je takodje pun pogodak koji pridodaje  atmosferi u igri. Ima jos dosta nekih vecih i sitnijih stvari ali ne da mi se o tome, svakako mislim da ljudi preteruju i nece da priznaju napredak od prethodnika.

    • SonOfZeus

      @Bronson, 15.10.2021 - 00:41

      Grad bolje da ga nema. Grad duhova i stotinu barikada da moraš lutati tražeći tu jedinu od blokiranu ulicu koja nudi prolaz. Na mapi mi je grad izgledao vau, u realnosti tuga i jad. Da nisu mogli ubaciti neki NPC AI civila mi nije jasno.

    • Bronson

      @SonOfZeus, 15.10.2021 - 01:57

      To za grad je istina, totalno neiskoricsen potencijal al barem je tu da razbije monotoniju zelenila i neke misije su kul u njemu.

  • delight353

    14.10.2021 - 18:32

    Očekivao sam ocjenu bliže 60 nakon pročitane recenzije. Tekst uglavnom navodi negativno. Nisam igrao, ali vjerujem recenziji. Ako ne odigram, ništa neću propustiti. Osim možda tih zadnjih 10ak sekundi kraja koji se spominje kao iznenađenje. A onda opet, to mogu pogledati na Youtubeu. Sve 5, neki vole tu Ubisoftovu formulu. Meni su dosadili. Pogotovo nakon Valhalle.

  • kontra33

    14.10.2021 - 18:38

    S obzirom da nisam igrao ni FC5, niti New Dawn, niti Primal (zadnji ću definitivno nekad odigrati, kad se nađe vremena), ima nade da mi se FC6 svidi.

  • Aleksandar Jovanovic

    14.10.2021 - 19:08

    FC 1, 2 i 3 jedine pucacine koje sa ponosom nose ime Far Cry, svi ostali dijelovi odlicni za preskociti. Koji god snimak otvorim vezano za sesticu vidim samo braon boju, plasticne animacije ljudi i vegetaciju bez fizike i interakcije sa oruzijem i vama. Nesto sto je maestralni Crysis radio prije 14 god…

    • ILoveGaming

      @Aleksandar Jovanovic, 14.10.2021 - 21:06

      U potpunosti se slažem sa vama cijenjeni kolega Aleksandar.

    • Aleksandar Jovanovic

      @ILoveGaming, 14.10.2021 - 23:21

      Sa postovanjem dragi kolega! Veliki i lijep pozdrav 👋

    • apache

      @ILoveGaming, 15.10.2021 - 19:16

      Haha ,daleko je taj crkveni mis od cijenjenog, takve ko on treba majka abortirat, vijeruj, da svijet bude bolji.

    • Bronson

      @apache, 15.10.2021 - 22:48

      Zasto si ljubomoran na decka, je l’ zato sto on ima Playstation 5 a ti nemas..?

    • apache

      @Bronson, 16.10.2021 - 13:11

      Pa kad bi ti poslao poruku sto mi je poslao i vrijedjao sviju nas ovdje i mene po nacionalnoj osnovi sve bi ti bilo jasno bruda. Ja nisam neki balavac da cmizdrim za nekom igrackom, ps5 uopste niti namjeravam uzimati, samo sto to bolesnoj glavi nije jasno. Malo prelistaj njegove komentare i vidjet ces o kome se radi, dosao je tu samo da provocira, napravio novi nik i vrijedja bez osnove. Ja ga ljepo zovem posto smo vijerovatno blizu da dodje meni licno i izgovori ono sto je napisao u poruci, da vidim ta njegova jaja, lako se kriti iza hcl-a i srati, vrijedjati, budi mangup i dodji brate, al pacov mali nesmije. Na jednom ovakvom portalu nekog nazivati balijom i ustasom, ma to treba dobro namlatiti da mu mozak dodje u vinklo kontas bruda.

    • Bronson

      @apache, 16.10.2021 - 13:42

      Ne brini i meni je poslao 🤣🤣

    • apache

      @Bronson, 16.10.2021 - 15:34

      Sta ce jado jadni, ne zna gdje su mu izlazna vrata iz kuce, mogao bi mu neko i pokucat na ta vrata.

  • mickolopi

    14.10.2021 - 19:28

    Objektivna recenzija s obzirom da ne gotiviš Far Cry, a ocjena više nego velikodušna.

  • ILoveGaming

    14.10.2021 - 20:09

    Pohvale gospodinu Zoranu za opširno napisanu recenziju i konačnom ocjenom sa kojom se definitivno slažem. Hmmm, pitam se pitam kako bi Far Cry serijal izgledao da je nakon prvog djela i dalje Crytek nastavio sa radom ali wtf… što je sa grafikom ljudi, kao da su izašle iz neke ps3 igre😂😂😂.

    • vragec25cro

      @ILoveGaming, 15.10.2021 - 18:55

      Kupi bolji hardver ili igru.

  • nikola720p

    14.10.2021 - 20:24

    Jel imaju zmije kao u prethodnim serijalima,u far cry 3 to je bilo uzas koliko zmija bilo…

    • ILoveGaming

      @nikola720p, 14.10.2021 - 21:25

      Poštovani gospodine nikola720p i dragi kolega… jebale vas zmije.

    • Lazy

      @ILoveGaming, 15.10.2021 - 13:17

      😂😂😂

    • nikola720p

      @ILoveGaming, 15.10.2021 - 13:28

      Ponasaj se normalno i ti se j.

    • Bronson

      @nikola720p, 15.10.2021 - 22:49

      Ti si caaaar 🤣

    • striborino

      @nikola720p, 17.10.2021 - 18:24

      Meni fale morski psi

  • Toma_HR

    14.10.2021 - 20:38

    Ja sam bio veliki ljubitelj Far Cry-a uostalom kao i većina starijih gamera, nakon trojke četvorka je bila OK, petica gluparija teška i dosada, vidjet ćemo kako će biti ovaj FC6 ali sigurno će se igrati. Medjutim jedino šta sam primjetio u ovoj recenziji je to – da je recezent vidno prezasićen igrama i igranjem, ako ne svega onda barem ovako velikih AAA serijala. Predlažem odmor.

  • Idealist

    14.10.2021 - 20:38

    Ima li negdje opis na koji način se boduje igra? Zanima me kakva bi igra trebala (ne)biti da dobije npr. ocjenu 10/100? Je li to kao u školi, 60 bodova “za 2” pa onda dalje, kao logaritamska skala?

  • JK

    14.10.2021 - 20:42

    Evo ideje za Far Cry 7.U dalekoj buducnosti covjecanstvo se prostranilo diljem svemira gdje vode rat sa vanzemaljcima u jednom dalekom sistemu. Ratnik to jest glavni lik je pilot jedne ratne stafete koji sa svojom letjelicom upada u neprijateljsku zasjedu i cjeo njegov korpus ajmo reci od pet letjelica osim njega ne prezivjavaju to jest budu ubijeni. Glavni lik se fokusira bar da jednoga od neprijatejla da ga obori i proganjanjem kroz svemir padaju obojica i glavni lik i neprjatelj na jedan nepoznati planet. Lik prezivljava,nema oruzija samo cakijica u dzepu i upaljacic za posvijetlit ili koju vatricu.Uopce ne zna gdje je. Strah od nepoznatog i ceznja za osvetom i evo dobre juhe za mastu… Ja mislim da valja.

    • ILoveGaming

      @JK, 14.10.2021 - 23:39

      Dragi i štovani korisniče ovog portala i moj kolega JK vi ste upravo opisali Notrium😂😂😂.

    • JK

      @ILoveGaming, 15.10.2021 - 00:43

      😂 😂 Cuj ovo malo prije sam googlenio sta je notrium jer za tu igru nisam nikada cuo ali izgleda das si 100% u pravu, morat cu da smislim nesto drugo.

  • blacklist0907

    14.10.2021 - 21:07

    Savršena igra za kupit na nekoj ludoj rasprodaji

  • ImeiPrezime

    14.10.2021 - 22:10

    A što bi mijenjali išta značajno kad čim objave prvi cinematic trailer dobiju brdo preordera? I oni, i cod, i bf, i fife… Svaki put ista priča.

    • JK

      @ImeiPrezime, 15.10.2021 - 00:45

      Tako je dok se “zuga i kupuje” ubisoft ne tuguje.

  • moordrak

    15.10.2021 - 09:28

    Čestitam gospon Žalac! Nadmašili ste sami sebe! Količina predrasuda i pristranosti u ovoj recenziji je impozantna! Nije da ću trčati u dućan i čekti u redu za kupovinu FC6, ali već iz prve rečenice sam shvatio koliko ima sati… 😂🤣😂🤣

    • Toma_HR

      @moordrak, 15.10.2021 - 09:58

      Očito nisam samo ja to primjetio i drago mi je.

  • MightyAloy

    15.10.2021 - 10:28

    Točno ovako ja doživljavam Ubisoftove igre. Nisam ni screenshot morao vidjeti a da znam što dobivam s Far Cry 6. Uvijek ista reciklaža u novom ruhu. Tko voli i nije mu dosta sendviča, super. Osobno još nisam rješio ni sav content Originsa i Odysseya prošao pa o Valhalli ni ne razmišljam. Far Cryju se neću ni približiti. Tko nije igrao Ubijeve igre, odlično, tko je, već i na nos izlazi.

    • macgyver

      @MightyAloy, 15.10.2021 - 10:36

      Pa u tom i je stvar, Zoranu ocito vec na nos izlaze pa je trebao nekom drugom prepustiti recenziju. Tesko je biti objektivan kad ti se nesto bas ful neda. Usporedi recenziju za peticu i sesticu, i petici je nabrojeno dosta mana ali su recenzije nebo i zemlja po kvaliteti i objektivnosti

    • moordrak

      @MightyAloy, 15.10.2021 - 14:47

      Misliš reći, uštedio nam Zoki 500 i kusur kunelića ? 😁 Ma gle, to je kao da mi kažeš da je trostruka trilogija Starwarsa sranje jer se eto u svim filmovima radi o borbi dobrog i zla u SF obliku. WTF?! Ne možeš mi tako generalizirati. Svaki FC do sada je bio priča za sebe. Koji je dio bio više ili manje dobro napravljen otom potom. Vidiš, to očekujem od recenzije. Mišljenje o japnkama je trebao zadržati za sebe. Ako već želiš promijeniti nešto, budi mudonja pa daj ocjenu 27 a ne 77. NITKO ne voli lošu kritiku. Budi pravi kritičar , a ne ovako, kenjka i onda gurne solidnu ocjenu na kraju balade.-

  • macgyver

    15.10.2021 - 10:42

    Ovo je ustvari manje recenzija igre, a vise nekakav tekst o stanju u gaming industriji, reciklazi, strahu da se preuzmu rizici, zasicenosti igraca itd.

  • SanKa

    15.10.2021 - 14:26

    ovo je dosta loša ocjena. po prikazanom gameplayu igora sam očekivao cca 85 bar. ne znam sta da mislim sad

    • Toma_HR

      @SanKa, 15.10.2021 - 18:46

      Nadam se da je ovo ironično rečeno

  • Lazy

    15.10.2021 - 18:27

    Meh, igrao sve osim 6estice i ostajem za sad pri svom,jedino sto vrijedi za mene je 1 i 3,sve ovo drugo sto sam probao,zali boze potrosenog vremena…a kako vidim,mada jos nisam igrao, i 6estica je na tragu pushione,naravno za mene…ocjenu pisem kad probam i nadam se izdrzim koji sat u igri.

    • vragec25cro

      @Lazy, 15.10.2021 - 19:00

      Kako ti se svido treči dio i on valja,a naprimjer 4,5 i 6 ti se ne sviđaju i ne valjaju a u osnovi su fc 3 s nekim preinakama 🙂 LOL ….. komentar nisam vidio,ili ti se svida 3 i noviji koji napravljeni na osnovu trojke ili ti se svida dvojka koja skroz drugacija od ostalih 🙂 Mislim nema logike

    • Lazy

      @vragec25cro, 15.10.2021 - 19:33

      Kako nema logike misa mu malog,ne kuzim…pa da pojasnim,prvi dio kad je izasao bio mi je nesto ne vidjeno kako s grafikom tako i sa pre zabavnim oruzjima i gameplayem(potrosio bogatsvo na PC), onda dvojka kupio original cd kad je izasao, igrao 8-9 sati i poklonio disk, nez pre lose mi je sve to bilo,ocekivao sam jedinicu na steroidima, dobio, nez sto da kazem,ooonda dugo nista od FC-a pa dodje trojka, pravo osvjezenje za razliku od dvojke koja mi je bas mucan i jako naporan…na ovo dalje si sam odgovorio,sve dalje su fckn copy paste dijelovi, probao svaki zavrsio niti jedan, jednostavno ne mogu,dosadno,repetitivno,pa opet repetitivno, ne vuce me dalje i tjeram se da bi je igrao, znaci nije za mene, doslo je do togo da se niti ne osvrnem kad ima neka vijest sto se tice AC-a,FC-a,a bogme i dosta drugih Ubi igara, meni te igre izgledaju sve iste, ne trudim se ni pogledati “iz bliza”, kao da imam deja vu kad vidim ubijeve igre, imam osjecaj da sam u matrixu i da je po srijedi nekakav glitc di mi se pokazuje jedna te ista igra s drugacijom oblekom i sl.Da zavrsim, to sam samo ja i meni ima logike, o ukusima necu, svakom se svidja nest drugo, meni ovo NE.

    • vragec25cro

      @Lazy, 15.10.2021 - 21:24

      Tako i meni prva 3 dosla isto dvojku nikad zavrsio.Mislio sam na to ako ti se 3 svidjela do bi ti ostalo bili jos bolje baz zazo jer su slicni s nekim poboljsanjima typa ko neke racing igre koje izasle u vise nastavaka ili gta ili neke pucacine.Iako s druge strane te razumijem,npr kad sam prvi puta igrao San Andreas to je bilo nesto meni wow,a kasnije 4 i 5 sve losiji meni iako su u globalu bolje igre.

  • apache

    15.10.2021 - 20:11

    Super igra super recenzija, sve super…idemo dalje.

  • JK

    15.10.2021 - 21:18

    Najgore u igri sto du ubacili one dvije dvorske lude Talia I Bicho, pokvarili mi cjelu igru.

  • Markus Krez

    16.10.2021 - 15:24

    Igram Far Cry 3 i kod drugog sam tornja. Čudi me težina već na početku ; ne smiješ niti bježat jer ti oduzmu večinu energije ali ok Metro 2033 je još teži gdje sam zapeo kod onih eksplodirajućih kugli. Samo mi smeta težina mora biti balansirana od početka do kraja od najmanjeg nivoa do najtežeg kao u Rage 2 recimo.

  • Ivan K.

    18.10.2021 - 10:34

    Znači kupit i odigrat kad padne na 10€

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?