HCL.HR

Odgođen je prvi veliki DLC za Dying Light 2

Lovro Maroševac 13.05.2022.   •   9 komentara


Prvi veliki DLC za nastavak Dying Lighta trebao je biti dostupan igračima u šestom mjesecu ove godine, no Techland ga je odlučio odgoditi do jeseni.

Dying Light 2 Stay Human netom prije službenog izlaska dobio je plan i program dodatnog sadržaja u 2022. godini. Prema prvotnoj ideji, prvi veliki DLC koji bi se nastavio na glavnu priču trebao je stići sljedeći mjesec, no to se ipak neće dogoditi. Premješten je na jesen, točnije – zaigrat ćemo ga nekad tijekom devetog mjeseca.

Kao razlog se navodi veliki fokus na ispravcima problema i uvođenju New Game+ opcije u igru. Razvoj prvog velikog DLC-ja još uvijek nije dovršen i potrebno je dodatno vrijeme da ga Techland privede kraju. Glavni igrin dizajner Tymon Smektała je prošli mjesec izjavio da će se radnja nadolazećeg dodatnog sadržaja odvijati izvan zidina grada Villedora i moći će se zaigrati paralelno s glavnom pričom Dying Light 2 Stay Humana. U prijevodu, igrači neće biti primorani završiti glavnu priču da započnu onu iz DLC-ja, već će na taj put moći skrenuti kad god požele.

Da stvari ne budu baš razočaravajuće za igrače Dying Lighta 2, poljski studio potrudio se ubaciti određene zamjene koje će do izlaska DLC-ja zadovoljiti obožavatelje igre. Igra će tako u šestom mjesecu dobiti svoje prvo poglavlje pod nazivom In the Footsteps of a Nightrunner koje će igračima donijeti mnogo bogatog sadržaja. Između ostalog, obećana je implementacija željenog moda fotografiranja. Također se očekuju novi zadaci i izdašne nagrade te dolazak novih neprijatelja. Drugo poglavlje, zasad nepoznatog naziva, stiže otprilike u isto vrijeme kao i ranije spomenuti DLC.

Drugi veliki DLC, koji će također biti usporedan s glavnom pričom, trebali bismo dobiti na kraju 2022. ili početkom 2023. godine. Svi ti DLC-jevi koji će se na bilo koji način vezati uz pojam glavne priče, za razliku od ostalog dodatnog sadržaja, neće biti besplatni, već će se morati platiti ako ih igrači žele zaigrati. Techland je već uveo nekoliko dodatnih sadržaja u igru, no oni su većinom bili kozmetičke prirode, stoga ih se bez problema moglo besplatno nabaviti.

Komentari (9)

  • trotoar222

    13.05.2022 - 09:17

    Odgoda za odgodom, 2022 je katastorfalna

    • Gebro_gaming891

      @trotoar222, 13.05.2022 - 10:08

      Svejedno je bolja od 2021.

    • trotoar222

      @Gebro_gaming891, 13.05.2022 - 10:55

      Hmm, ne bih rekao – https://screenrant.com/best-aaa-games-2021-ranked-metacritic/ (to su samo neke, još treba dodati Hitmana, AOE4, čak i Battlefield koliko god loš bio).

      Ova godina ima Elden Ring i Horizon FB, to je to.

      Usporedba ima nedostatak, još može izaći neki hit, ali kolike su realne šanse.

      Naravno ja uspoređujem AAA igre koje su izašle, ne količinu odgoda.

  • Iron666

    13.05.2022 - 10:30

    Razočaran sam DL2… Igra je u momentima (koji su prečesti) zbaganija nego Cyberpunk… priča, a pogotov side misije su se srazile u kvaliteti u usporedbi sa jedinicom… nema pušaka… itd. itd… Možda kad mu padne cijena na 15-25€, više od toga nikako…

    • MaryPoppins

      @Iron666, 14.05.2022 - 10:24

      Ovakvi su mi najjaci, nisu kupili ni igrali igricu, a vec imaju detaljnu recenziju. Bravo kralju.

    • Iron666

      @MaryPoppins, 14.05.2022 - 11:13

      Igram igre 18+ godina, ne trebaju mi tjedni da shvatim o kakvom se proizvodu radi. Nisam ju kupio jer, hvala Bogu pa postoje alternativne metode kako probati igru, bez da potrošiš hrpu para. Btw, nisam ju piratizirao (ništa ne piratiziram, iako je i to način kako probati nešto hehe) probao sam je na PS5-ici kod frenda par sati i to mi je bilo i više nego dovoljno da skužim da ne vrijedi 60€. Mislim, pogledajte i recenzije na Steamu ili okolnim mjestima (koja nisu potplaćena) i vidjeti će te da nisam jedini koji govori o tome i hrpu drugih problema. Ne kažem da je igra loša u ne znam kojoj mjeri i da je neću zaigrati kada tad doma na PC-u, ali da dajem 500kn za nju? Nema teorije. 150 uvrh glave. Očekivao sam ipak malo više…

    • Demon90

      @Iron666, 14.05.2022 - 11:01

      Cekaj nisi ni kupio igru al ti je zbagirana. Evo ja sam je prednarucio i nisam imao nekih problema. Srusila mi se jednom nakon jednog od prvih updata i to je to. Znam da nekima pojedine misije nisu bas funkcionirale al to je manje vise isto popravljeno.

    • Iron666

      @Demon90, 14.05.2022 - 11:18

      Gore sam odg. PS. nije samo radi bugova i crasheva, nego radi repetivnih misija, side questova koji su užasno ponavljajući, weaponi koji su kakvi? Lootanje okolo naokolo je kakvo? Nagrade za milijardu tih istih side questov-a je kakvo? Priča kao da ju je pisalo 10 različitih ljudi u 10 različitih trenutaka… Hrpa stvari mi se srozala kvalitetom i to se itekako može primjetiti u par sati igranja i prelaženja misija…

    • Demon90

      @Iron666, 14.05.2022 - 11:51

      A pretpostavljam ds sve ovisi od toga što očekujes od same igre. Mene priča nije previse zanimala meni služi uglavnom za glupiranje

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?