HCL.HR

HCL preporučuje: Synapse – telektinetičko VR napucavanje

Stjepan Fikter 24.07.2023.   •   1 komentara


Ulaskom u svijest opasnog negativca, Synapse nas suočava s hrpom protivnika koji osim olova umiru i zbog telekinetičke sposobnosti bacanja njihovih tijela okolo naokolo.

Kombinacija napucavanja, skrivanja iza objekata i telekinetičkih sposobnosti čine okosnicu PS VR2 ekskluzive Synapse koja na kvalitetan način iskorištava tehnologije unutar spomenutog uređaja. Riječ je o naslovu koji na vrlo zabavan način demonstrira tehnologiju praćenja očiju. Bilo da se radi o označavanju eksplozivnih bačvi ili samih protivnika – stvar funkcionira potpuno glatko. S druge strane, mehanika ulaženja u zaklon i pucanje preko ili oko objekta koji nam pruža zaštitu funkcionira još bolje, što dodatno pridonosi crno-bijelom kaosu unutar uma u kojemu se odvija radnja.

O kakvoj se igri radi?

  • Smrt nije kraj iliti roguelike struktura – može li se u tuđem umu umrijeti ako je tijelo i dalje živo? Synapse kaže kako se ne može jer ako nas protivnici zaustave, vraćamo se na početak uz mogućnost jačanja vlastitih sposobnosti. Rješavanjem izazova skupljaju se bodovi samo kako bi ih iskoristili na tri različita stabla vještina i time si osigurali lakši prolazak prema cilju. Ovdje nema nasumično generiranih razina, no početni položaj kao i lokacije protivnika nisu uvijek isti. Osim toga, dodatne vještine koje se mogu pokupiti po završetku razine isto se mijenjaju nakon što se primi veća količina olova od preporučene.

  • Radnja pogonjena Snakeom i Naomi – ovaj naslov se neće pamtiti po priči koja je tu tek radi reda nego više po glasovnim glumcima. Naime, svi koji su igrali Metal Gear Solid serijal prepoznat će glasove likova koji nam se obraćaju tijekom našeg putovanja po tuđem umu. Može se reći kako su David Hayter i Jennifer Hale odradili posao sasvim pristojno.

Zašto bi ovo trebao igrati?

  • Malo pucanja, malo bacanja kvaliteta i eksplozivnost akcije jesu ono što čini ovu igru zabavnom. Synapse se ne iskazuje velikom količinom oružja ili šarolikosti protivnika. Po tom pitanju radi se ovdje o poprilično skromnoj igri, ali način na koji je igra dizajnirana to ne čini negativnim elementom. Arkadno napucavanje uz lakoću korištenja kinetičkih moći je odličan način za stvoriti iskustvo koje unutar virtualne stvarnosti dobije potpuno drugačiju dimenziju. Dio doživljaja dolazi i u primanju protivničke paljbe jer headset vrlo jasno prenosi tu informaciju zahvaljujući haptičkim vibracijama. Pogotovo ako se nađemo pred mini strojnicom koju jedan od protivnika nosi.

  • Korak po korak do božanskog osjećaja – prva smrt samo je početak prema razvijanju našeg lika koji zahvaljujući telekinetičkim sposobnostima daje skoro pa božanski osjećaj tijekom igranja. Više zdravlja, više municije, mogućnost nošenja dva oružja su dio akcije, no kad se u punoj snazi počnu razbacivati protivnici tad do izražaja dolazi koliko je telekineza zabavna. Razvaliti protivnika od zid, pod ili strop je nešto fantastično u VR okruženju. Bacati ih u lavu isto tako. Pa čak samo podići protivnika u zrak kako bi ih se napunilo olovom je zabavno i nakon dvadesetog puta. Synapse pruža odličan osjećaj napredovanja kad se počnu trošiti prvi bodovi, a kasniji zadaci postaju dosta izazovniji zbog čega se isplati provoditi vrijeme u tuđoj svijesti.

Gdje ću pronaći igru?

Posjet tuđem umu ekskluzivan je za PS VR2 platformu te je potrebno izdvojiti 36 eura kako bi se protivnike moglo razbacivati i napucavati.

Zašto ovo nije recenzija? Gdje je ocjena igre?

Komentari (1)

  • Chronosus

    25.07.2023 - 09:27

    Odličan osvrt, još jednom pohvala za format.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?