HCL.HR

avantura

ŽANR

Žanr klasične avanture s godinama se preoblikovao kroz različite varijacije, no danas ga nekako najčešće vežemo za kulturni dijalog, nasuprot sustavu borbe kojega mu nastoje nametnuti trendovi. Tamo gdje akcijske avanture problem rješavaju šakama, one klasične koriste moć moždanih vijuga.

avantura Recenzije

RecenzijaReturn to Monkey Island

Zoran Žalac prije 1 tjedan

Stari gusar Guybrush Threepwood vraća se na Monkey Island kako bi razotkrio njegovu tajnu. Je li mu taj povratak isforsiran ili je poučno poglavlje stare sage za novu publiku?

RecenzijaSteelrising

Dominik Vadas 22.09.2022.

Steelrising je atmosferični soulslike naslov u kojem ćete saznati kako bi izgledala Francuska revolucija s ubojitim robotima. Mogu li roboti zaista donijeti revoluciju žanra ili će Steelrising brzo otići u ropotarnicu povijesti?

RecenzijaImmortality

Ivan Brekalo 02.09.2022.

Immortality je novi uradak Sama Barlowa, tvorca interaktivnih “filmova” – Her Story i Telling Lies. Pročitajte naše iskustvo i doznajte kakve su to tajne misteriozne glumice Marisse Marcel.

avantura Vijesti

No Man’s Sky dobio je mod za opuštanje

Zoran Žalac prije 55 minuta

No Man’s Sky je dogurao do verzije 4.0, a u sklopu ažuriranja zvanog Waypoint došao je novi način igranja, povećani inventory, promijenjeno sučelje, itd.

Alien: Isolation – sami u mraku

Zoran Žalac prije 8 sati

Na današnji dana prije točno osam godina lansiran je Alien: Isolation – mnogima jedna od najstrašnijih igara preživljavanja, kao i jedan od najboljih primjera kako iskoristiti licencu filma.

Otkriveni su užasni PC zahtjevi za Dead Space remake

Zoran Žalac prije 1 dan

Poznati su cjeloviti hardverski zahtjevi za PC verziju igre Dead Space. Remake kultnog horora nekako je na papiru postao jedna od trenutno najzahtjevnijih PC igara.

Dead Space otkrio strašnu cijenu – na konzolama skuplji 20 eura od PC verzije

Zoran Žalac prije 2 dana

Otvorene su narudžbe za Dead Space i neki su se kupci iznenadili cijenom, a pogotovo razlikom u cijeni između izdanja za konzole i PC.

Horor avantura The Medium bit će pretvorena u TV seriju

Zoran Žalac prije 3 dana

Poljska igra The Medium dobit će svoju adaptaciju u obliku televizijske serije u koprodukciji Bloober Teama i produkcijske kuće Platige Image.

avantura Specijali

HCL preporučuje: Ctrl Alt Ego – igru u kojoj su mame i tate protivnici

Stjepan Fikter 03.09.2022.

Bube, roboti, virusi, kamere s mačjim selfijima i prebacivanje svijesti po predmetima samo su neke od stvari koje čine Ctrl Alt Ego fantastičnim iskustvom u puzzle okruženju.

Vidjeli smo novi Saints Row i toj igri ništa nije sveto

Zoran Žalac 18.05.2022.

40-minutna prezentacija nadolazećeg Saints Row reboota dala nam je uvid u osnove gameplaya i prilično šašavu listu onoga što se može izvoditi u toj igri. Kočnice su kod Saints Rowa definitivno popucale…

Igrali smo Sniper Elite 5, smijali se glupim nacistima

Zoran Žalac 27.04.2022.

Dobili smo priliku zaigrati jednu od ukupno osam misija Sniper Elitea 5. Prenosimo vam svoje dojmove o novoj avanturi snajperista Karla Fairburnea.

avantura Igre

Return to Monkey Island

Zoran Žalac prije 1 tjedan

Stari gusar Guybrush Threepwood vraća se na Monkey Island kako bi razotkrio njegovu tajnu. Je li mu taj povratak isforsiran ili je poučno poglavlje stare sage za novu publiku?

Immortality

Ivan Brekalo 02.09.2022.

Interaktivna filmska igra u kojoj je zadaća igrača restaurirati tri neobjavljena filma s tajnovitom glumicom Marisom Marcel.

High on Life

Lovro Maroševac 31.08.2022.

Humoristična pucačina tvorca Ricka & Mortyja u kojoj igrač ima ulogu lovca na glave, konkretno ovdje na zaustavljanje izvanzemaljske invazije na Zemlju.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?