HCL.HR

Platformer

ŽANR

Skakutanje po platformama smatra se jednim od prvih žanrova u videoigrama. Bilo dvodimenzionalno, trodimenzionalno ili miješano, ovo skakanje nosi jednake izazove.

Platformer Recenzije

RecenzijaUltros

Matija Kodba prije 5 dana

Ultros je jedan od vizualno najintenzivnijih naslova s kojima ste se mogli susresti u posljednje vrijeme. Provjerite u recenziji što još ovu psihodeličnu metroidvaniju izdvaja od ostatka ponude.

RecenzijaMario vs. Donkey Kong

Zoran Žalac 17.02.2024.

Rivalstvo Marija i Donkey Konga obnovljeno je preradom puzzle platformera s nekadašnje Game Boy Advance konzole. Je li to dobar povod za zabavu ili se taj dvojac jednostavno trebao pomiriti?

RecenzijaThe Cub

Matija Kodba 17.01.2024.

The Cub ima jedan od najšarenijih prikaza postapokalipse, ali istovremeno i daje podosta ozbiljan komentar suvremenog društva. Pogledajte s nama kako taj svijet izgleda iz perspektive djeteta-mutanta u bijegu od opasnih Marsovaca.

Platformer Vijesti

Prvi Little Nightmares dobit će remaster

Zoran Žalac 01.01.2024.

Originalna avantura Little Nightmares dobit će svoje poboljšano izdanje za PC, PlayStation 5 i Xbox Series platforme, otkriveno je klasifikacijom igre u SAD-u.

Istraživanje pokazalo da Super Mario Odyssey smanjuje simptome depresije

Zoran Žalac 27.12.2023.

Njemački su istraživači proveli studiju o suzbijanju simptoma depresije kroz igranje videoigara. Pokazalo se da Super Mario Odyssey može pomoći smanjenju simptoma depresije.

Zanimljivi platformer Planet of Lana dolazi na Playstation i Switch

Zoran Žalac 15.11.2023.

Simpatični puzzle platformer Planet of Lana u proljeće iduće godine pojavit će se na još tri konzole – PlayStationu 4 i 5 te Nintendo Switchu.

Remaster kultnog platformera Braid dobio je datum izlaska

Zoran Žalac 10.11.2023.

Braid: Anniversary Edition je ipak živ i dolazi na PC, konzole i mobitele iduće godine s nekoliko dodatnih sadržaja i poboljšanja.

Super Mario Bros. Wonder postao je najbrže prodavana Super Mario igra u Europi

Zoran Žalac 28.10.2023.

Iz Nintenda su otkrili kako je najnovija Super Mario Bros. igra u Europi postala i najbrže prodavana Super Mario igra u 40-godišnjoj povijesti tog serijala.

Platformer Specijali

Ratchet & Clank: Rift Apart – vidjeli smo 13 minuta gameplaya i doznali nove informacije o igri

Zoran Žalac 12.05.2021.

Mjesec dana prije izlaska nove PlayStation 5 ekskluzive – Ratchet & Clank: Rift Apart – dobili smo priliku doznati nešto više informacija o njoj, izravno od samih tvoraca igre.

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Zoran Žalac 28.01.2021.

Igrali smo novu Super Mario igru… i pritom mislimo na staru Super Mario igru s novim sadržajima koji su praktički nova Super Mario igra. Evo pojašnjenja.

Kako je nastao Crash Bandicoot?

Filip Zorić 18.01.2020.

Pogledajte našu malu priču o nastanku Crash Bandicoota, jednog od najpoznatijih likova gaminga za kojeg mnogi krivo misle da je lisica.

Platformer Igre

Mario vs. Donkey Kong

Zoran Žalac 17.02.2024.

Rivalstvo Marija i Donkey Konga obnovljeno je preradom puzzle platformera s nekadašnje Game Boy Advance konzole.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?