HCL.HR

The Dark Knight Rises (Spojleri)

  • 400 Odgovora
  • 38245 Hitova
*

Shazaam

  • *****
  • 2278
  • But it was so artistically done...
Odg: The Dark Knight Rises
« Odgovori #270 : 28. Srpanj, 2012., 10:44 »
Meni je jedina mana u filmu bila cinjenica da Robin (zaboravih mu pseudonim) zna za Batmana samo zato sto je i on siroce. I sto je taj lik bio Robin. Ali osim toga, film je odlican. Toliko ima dobrih trenutaka u filmu da ih nemogu sve navest. e.e


Tu grješiš. Objašnjenje je vrlo jednostavno. Svaki Robin u stripu je izabran na temelju sličnosti karaktera i sposobnosti sa Bruce Waynom. U filmu je to razrađeno na način da ga je John Blake prepoznao zato što je u Bruce-u vidio sebe i zato što je relativno sposoban kao detektiv od malena.

Sve to je sličnost sa Tim Drake-om 2. Robinom iz stripova koji je sam zakljucio da je Bruce Wayne Batman. Shvati da bez obzira na "realnost" ove trilogije, ti filmovi su ipak znanstvena fantastika i strip adaptacija.
« Zadnja izmjena: 28. Srpanj, 2012., 10:47 Shazaam »

*

Seengeer

  • ******
  • 4945
  • ︻デ═一 not srs
Odg: The Dark Knight Rises
« Odgovori #271 : 28. Srpanj, 2012., 12:05 »
Očekivao sam bolji okršaj batman i banea, to mi je nekako random završilo. Kraj podsjeća malo na Inception, a OST je nešto najbolje, baš se ono naježiš. Inače, zanima me šta bude s Jokerom, jer njegova sudbina iz drugog dijela ostaje neriješena, ili sam nešto možda propustio??

*

Shazaam

  • *****
  • 2278
  • But it was so artistically done...
Odg: The Dark Knight Rises
« Odgovori #272 : 28. Srpanj, 2012., 12:15 »
Očekivao sam bolji okršaj batman i banea, to mi je nekako random završilo. Kraj podsjeća malo na Inception, a OST je nešto najbolje, baš se ono naježiš. Inače, zanima me šta bude s Jokerom, jer njegova sudbina iz drugog dijela ostaje neriješena, ili sam nešto možda propustio??

Nisi, Nolan i ekipa su se dogovorili da nece dirati u Heatha niti njegovog Jokera, zakljucili su da nebi bilo uredu činiti ništa bez njega.

*

Seengeer

  • ******
  • 4945
  • ︻デ═一 not srs
Odg: The Dark Knight Rises
« Odgovori #273 : 28. Srpanj, 2012., 12:18 »
aha, ok.

Odg: The Dark Knight Rises
« Odgovori #274 : 28. Srpanj, 2012., 12:29 »
Ovaj shazaam je stvarno neki bat manijak =)
CSadria - Kupovi, LANovi, intervjui i izvještaji s događanja iz Balkan/Adriatic regije.
Web - Facebook - Twitch - Youtube

[/url

*

pilip

  • ******
  • 4442
Odg: The Dark Knight Rises
« Odgovori #275 : 28. Srpanj, 2012., 12:59 »
Fenboj
Hacker (1994.-2005.) R.I.P.

Ja volim:
Facuuuu, Gr4gu, CMC program i Rengurzica

*

n00b

  • ****
  • 1663
Odg: The Dark Knight Rises
« Odgovori #276 : 28. Srpanj, 2012., 14:44 »
Je mi može netko objasniti par stvari jer ja stvarno ne kužim. Ne trolam.

spojleri ne čitajte ko nije gledo


Koja je motivacija Talije/Banea za ovo što rade? Jer, ako se dobro sjećam, Ra's Al Ghul je htio sravniti Gotham sa zemljom zbog toga jer se 'kriminal zavukao u svaku njegovu poru' il tako nešto. Znam da je poanta bila vatrom istjerati vatru, na tu shemu.

I sad, 10 godina je MIR. Nema kriminala. Uopće.

Da je Ra's Al Ghul živ, bi li uopće htio napasti Gotham? Nema smisla realno, jer BALANS je već vraćen. Meni se čini ko da je KORUPCIJA sada postala problem, al to je jednostavno razočaravajuće ako je stvarno tako.
Dalje, ako su oni svi jednostavno psihopati, onda je to isto malo razočaravajuće.

Ne ozbiljno, meni to nije jasno nikako. Jer, sve je tako JAKO ozbiljno setupirano i obećana je neka ogromna priča koju ja jednostavno ne vidim. Sve se izbanalizira s njihovim bum bam tras. Stvari koje govori Bane su isto generične. Cijela ta vojska, anarhizam, bomba koju treba čekati 5 JEBENIH MJESECI (to mi je krajnje ne znam...NE ZNAM). Koja je poanta bila? Natjerati ljude u očaj? Probuditi strah u njima? Šta?

Što oni hoće? Betmena? Ispuniti volju Ra's Al Ghula? (koja sad nema smisla jer Gotham više nije grad kriminala već ono, DIVAN grad jebote)

Zašto mene ovo zanima. Zato jer mi film ko superhero muvi ne funkcionira, pa onda pretpostavljam da ima neka priča u pozadini...al ja to ne kužim.

Sve mi baca na neku kritiku američkog/svjetskog društva nešto, kao, korupcija u svim sferama društva lalala. Al na toj premisi nije zasnovana LIga Sjena i jednostavno je bedasto da onu veliku ideju o purging all evil sada idu sprovoditi na najljepšem i najmirnijem gradu na svijetu.

Ja to ne kužim iskreno.  :wildboy:



*

progabbeing-jadran

  • ******
  • 5293
  • abrah cadabrah
Odg: The Dark Knight Rises
« Odgovori #277 : 28. Srpanj, 2012., 14:47 »
Bacio me tvoj post u depresiju  :wildboy:
Bowie je definitivno najveći umjetnik svih vremena.

Support your local gamers >>> Pro GABBEing Klan

Odg: The Dark Knight Rises
« Odgovori #278 : 28. Srpanj, 2012., 15:02 »
 :hiha:

Pa, glavni point je što, ako grad i jest bio miran, bio je miran na temelju laži. Tu je bio onaj predobar Baneov odgovor Batmanu, "Victory has defeated you" Druga stvar je što LIGA SJENA kao organizacija ne cilja uništenju samo KRIMINALA nego bilo kakvog nemorala i čega već oni odluče da je nepravedno i loše. Iz tog razloga su u prvom i zadnjem djelu bez problema htjeli ubiti čitav grad, ne samo zločince. I stalno forsaju tu SVI SU KRIVI spiku. Žele uništiti Gotham kao simbol dekadencije zapadnjačke civilizacije, kriminal je tu bio kao triger u prvom djelu.. U trećem djelu je taj triger Batman najviše. I tu mi se najviše sviđa POETIKA trilogije, što tko predstavlja i zašto i bla. U tom smislu Joker je manje više bio triger da se Batmanov potencijal ostvari, a on kao takav je sasvim nebitan faktor. Jer u principu i on i Bane rade identičnu stvar, preko lažne anarhije vode sranja, dok Bane radi to sa nekom namjerom.
Što se tiče 5 mjeseci to mi je isto bilo odlično.. možda malo naivno, ali opet odlično. Kažem, i meni je malo zasmetala ta OSOBNA mržnja spram Batmana, ali odlično mi je to  oduzimanje apsolutno svega njemu da bi se on.. digao :hiha: Ostao je bez oba identiteta, bez resursa, bez podrške, bez tjela, prepušten da se polagano muči i opet je to nadišao. Možda ne funkcionira kao klasičan superhiro muvi jer se ide na tu ljudskost. U svakom nastavku Batman je trebao očiglednu pomoć i povjerenje rendom ljudi da će oni napraviti PRAVU STVAR.

Istina, možda su neke stvari malo zbrzali, ali sve u svemu, odlična trilogija. =)
Ja sam definitivno najveći racio svih vremena.

Odg: The Dark Knight Rises
« Odgovori #279 : 28. Srpanj, 2012., 15:22 »
motivacija

Nema je apsolutno nitko u cijelom filmu.  :mrs:

Pa, glavni point je što, ako grad i jest bio miran, bio je miran na temelju laži.

To BANE sazna tek nakon sat vrimena filma kad skupi pismo od Gordona ;(
Jedino ostane taj glupi 99% motiv, al to je dosta smećasto realno
« Zadnja izmjena: 28. Srpanj, 2012., 15:25 nije_zvone »
CSadria - Kupovi, LANovi, intervjui i izvještaji s događanja iz Balkan/Adriatic regije.
Web - Facebook - Twitch - Youtube

[/url

*

n00b

  • ****
  • 1663
Odg: The Dark Knight Rises
« Odgovori #280 : 28. Srpanj, 2012., 15:32 »
SPOILERZ AHEAD

Ovo što zvone kaže.  :wildboy:

Što znači da su ili znali cijelo vrijeme ili su jednostavno... l00di.

Ako je Talija znala cijelo vrijeme, onda je taj cijeli dio sa načelnikovim govorom koji je predstavljen ko big revelation totalni antiklimaks.
Sve mi to jako šuplje ispada, a nabrijava se ko ne znam što. Joker je neusprediv jer je jednostavno frajer lud. Točka. Ne treba mu opravdanje ni išta za ono što radi i zato mi je to ok. Al ovo je onako. Ne znam.

*

Facaa

  • ******
  • 4455
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
Odg: The Dark Knight Rises
« Odgovori #281 : 28. Srpanj, 2012., 15:49 »
Ali pazi tu predanost, te godine školovanja, te godine rada, uspona i padova da bude dio firme, natjerati Brusa da ulaže u čista energija fuzija i moguća njuka kurac... Nez.
Mogli su samo ući sa sačmaricama i preuzeti sve. Kao što su na kraju i učinili lol.


OKUPAJ VOLSTRIT. lol.
« Zadnja izmjena: 28. Srpanj, 2012., 15:52 Facaa »
I'm teaching myself to live without sleeping cause i don't trust my dreams.

*

Yuri

  • *****
  • 1958
  • Feeeeejk
Odg: The Dark Knight Rises
« Odgovori #282 : 28. Srpanj, 2012., 16:03 »
SPOILERI MRTVI ONO.





Talijin motiv je cisto osveta za ubojstvo oca.
Talia je znala da je Bruce Wayne bio clan League of Shadows i znala je da joj je ubio oca kasnije u Gothamu.
Ako je znala da ga je ubio, znala je da je Batman.
Bane je prvobitno izbacen iz League of Shadows i od zatvora je bio Taliin potrcko.
Slijedio je nju i onda jednostavno iskoristio informaciju koju je dobio od Gordona u svoju korist.

Primarni motiv League of Shadows i Ra'sa u prvom filmu je pravda, balans, skladnost bla. Uglavnom deluzije u koje je su samo Ra's Liga vjerovali.
Primarni motiv League of Shadows i Talie u trecem filmu je cisto osveta pod okriljem pravde. Lazi i lazna pravda zbog Denta su samo isprike da stvari okrenu jos vise u svoju korist.

Niti jedan negativac u Batman filmovima nije bio bas zdrav u glavi. Ra's, Joker, Talia/Bane - pogotovo Talia i Bane.
Joker je bio vise reaktivan negativac. Joker bez Batmana je realno samo ludak.
Talii (i uzrocno-posljedicno Baneu) je Batman bio primarni cilj. Zeljeli su mu oduzeti sve sto ima i sve za sto se borio.
Jedini razlog zasto ga je Bane ostavio zivim je jer je htio da vidi kako Gotham propada, do te tocke da ga natjeraju da djelomicno sudjeluje u destrukciji Gothama svojim reaktorom.
Ultimativna osveta toboze. Talii i Baneu Gotham kao takav nije bio primarni cilj. Batman/Bruce Wayne je uvijek bio glavni cilj ovdje.
« Zadnja izmjena: 28. Srpanj, 2012., 16:09 Yuri »

Odg: The Dark Knight Rises
« Odgovori #283 : 28. Srpanj, 2012., 16:07 »
ne berem ovo s motivacijom. Istina, možda nisu znali za pravu priču oko two facea (što ne znači da to što je MIR temeljen na laži ne može biti jedna od glavnih okosnica filma kao takva), ali čak i neovisno o tome, Batman njima predstavlja jedan simbol uzaludnosti, besmislene borbe protiv nečeg što oni smatraju nužnim. On ne samo da je branitelj onog protiv čega se oni bore, nego je i izdajica.. stoga, mora biti kažnjen. Također što se tiče tog Gordonova govora, čak ako i jesu svi negativci znali, ljudi u Gothamu nisu. To je samo poslužilo da se još dublje iskopa ponor u koji je Bruce upao. Kad je tako jako pao, trebao je jako ustati. =)

Nisam govorio o Jokeru kao o nekomu tko nema motivacju ili nešto, nego da jednostavno on to nije radio za VIŠU SVRHU. Ovi jesu. Joker je bio KAOS i to je to, dok su ovi željeli nekakav balans.

@faca, pa njihov je cilj bio uništiti, uz gotam, i samog Batmana, tj, taj IDEAL koji batman zastupa. A to ne mogu napraviti PUŠKAMA. Nisu uspjeli na kraju jel.
Istina, i meni je malo bedasto to izbjegavanje oružja na samom kraju (općenito, ne od strane Bane vs Batman.. al zapravo to je ta jedna scena s JURIŠEM policajaca, i nije toliko bitna)


eto, yuri je to lijepo posložio.
I nevezano, Bane je najkul negativac u serijalu. Pa čak i ta patetika s Taliom mi je kul.
 :wildboy:
Ja sam definitivno najveći racio svih vremena.

*

kveki

  • **
  • 512
Odg: The Dark Knight Rises
« Odgovori #284 : 28. Srpanj, 2012., 16:15 »
Spojleri jel.



Dark Knight kao film opcenito je imao manje smisla od ostala dva. Psihopat koji napada grad bez motivacije. Slazem se da je film odlican ali u tom pogledu je losiji.

Jer poanta Lige Sjena je da vec tisucljecima cisti civilizacije od korupcije i kriminala. Kada neka civilizacija dode do vrha svojeg jada oni je napadnu. Rim je pao na taj nacin,London su spalili, prosirili kugu Europom. Zato liga sjena i je tolko opasna. Jer imaju motiv i uvjerenje.

Tali Al Ghul je nasljednica oca,iako ju je protjerao to ne znaci da ne vjeruje u isti cilj kao i on. Liga Sjena i dalje postoji, cak i nakon kraja zadnjeg filma. Jer postoje vec tisucljecima. Tali je imala motivaciju osvete i dovrsavanja posla Ra's Al Ghula. Ne vidim problem u vezi tog.

Naravno to nije u filmu objasnjeno od slova do slova,al covjece pa dajte povezite pokoju tocku. Nemres pljuvat po filmu jer zahtjeva pokretanje pokoje mozdane vijuge tokom prikazivanja  :wildboy:

Btw neko je pitao kak se Bruce vratio u Gotham. Ra's ga je u prvom djelu ucio hodat po ledu  :hiha:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9