HCL.HR

Oznaka: Glazba u igrama

Skladatelj Silent Hilla radit će novu glazbu za World of Tanks

Zoran Žalac prije 3 dana

World of Tanks do kraja 2017. godine trebao bi osvježiti svoj repertoar glazbe, a u tome će Wargamingu pomoći poznati japanski skladatelj Akira Yamaoka.

Zakucavanje u NBA Live 18 pratit će glazba 2 Chainza i Kendricka Lamara

Petra Rukav prije 1 tjedan

Poboljšana verzija NBA Live 18 izlazi u drugoj polovici sljedećeg mjeseca, a u nju je upakiran soundtrack koji se uglavnom sastoji od hip hop i rap glazbe.

Umro je Daniel Licht, skladatelj glazbe u Dishonoredu i Dexteru

Zoran Žalac 04.08.2017.

Kompozitor glazbe za brojne filmove, serije te nekoliko videoigara, Daniel Licht, umro je u šezdesetoj godini života.

RETRO DOZA #230 – PSX audio CD player, nešto šira slika

Gregor Stojev 30.07.2017.

Današnju dozu iskoristit ćemo za nešto mrvicu drugačije pa ćemo se tako prisjetiti nekih Sonyjevih korijena i jedne lako moguće već zaboravljene alternativne funkcionalnosti originalnog Playstationa.

Persona 5 izlazi na gramofonskim pločama

Juraj Bevandić 29.04.2017.

Izvrsna glazbena podloga Persone 5 doživjet će svoje posebno izdanje na gramofonskim pločama, cijenom i formatom samo za najveće ljubitelje.

Popularni bubnjar na YouTubeu obradio glazbenu temu iz Sonica

Zoran Žalac 25.04.2017.

Ako ste ljubitelj glazbe iz retro igara, a k tome još i fan bubnjeva, bubnjar Andrea Vadrucci izvest će vam osmominutnu idilu za ušne kanale na temu Sonic the Hedgehoga.

Životinje uz pomoć montaže otpjevale temu DuckTalesa

Zoran Žalac 06.04.2017.

Vješta montaža od brojnih je životinja napravila izvođače glazbene teme kultnog crtića DuckTales. Psi, mačke i kokoši bolji su pjevači nego biste se nadali.

Yooka i Laylee su najbolji životinjski reperi nove ere

Zoran Žalac 03.04.2017.

Veterani razvojnog tima Rare drže se tradicije pa su povodom skorog izlaska 3D platformera Yooka-Laylee pripremili reperski show koji pojašnjava igru bolje nego ijedan drugi trailer.

Poslušajte narodnjačke melodije Syberije 3

Zoran Žalac 03.04.2017.

Prije nego se zaputite u novu Syberia avanturu prilagodite se njezinom ugođaju slušanjem glazbe koju je za igru skladao Inon Zur, poznati skladatelj glazbe novijih Fallout naslova.

Rock Band VR svirat će neke kultne hitove uz malo kompliciranu mehaniku

Zoran Žalac 03.03.2017.

Prva svirka u virtualnoj stvarnosti dostavit će 60 pjesama različitih izvođača među kojima su Megadeth, Avenged Sevenfold, Van Halen i brojni drugi.

Glazba iz Halo Wars 2 možda vas zainteresira za igru bolje nego ijedan trailer

Zoran Žalac 14.02.2017.

Microsoft je u sklopu promocije Halo Warsa 2 ustupio dobar dio njegovog soundtracka za besplatno preslušavanje i nabrijavanje na igru.

Za Guitar Hero uživo vam treba osam ljudi i mašinerija

Juraj Bevandić 22.12.2016.

S obzirom na to kako je ovaj YouTuber zamislio Guitar Hero uživo, bilo bi možda lakše osnovati bend i postati prava rock zvijezda nego organiziriati nešto ovakvo.

Glazbu za The Last Guardian izveo je najpoznatiji orkestar na svijetu

Zoran Žalac 27.10.2016.

Skladatelj glazbe za PS4 ekskluzivu The Last Guardian u kratkom videu otkriva kako je dirigirao Londonskim simfonijskim orkestrom i zašto je to auditivni spektakl za jednu igru.

Super Dungeon Bros je igra o viteškim rokerima

Zoran Žalac 27.09.2016.

Od jedanaestog mjeseca ove godine igrači na PC-u i konzolama imat će priliku zaputiti se u fantazijski svijet Rökheim kako bi kooperativnim snagama uz viteške rokere poslali nezaboravne vibre prema neprijateljima.

U zadnjem Gears of War 4 traileru ništa drugo nije bitno osim familije

Zoran Žalac 19.09.2016.

Gears of War 4 nastavlja tradiciju svog serijala da za lansirne trailere iskoristi upečatljivu, kultnu glazbu i prilagodi je tematici same igre koja nema veze s našom stvarnosti.