HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

  • 18882 Odgovora
  • 1718481 Hitova
*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17805 : 09. Srpanj, 2016., 19:55 »


Veoma sam zadovoljan, jedan od najboljih filmova urađenih prema gaming predlošku. Vizuelno prelijep, pun vrhunske akcije, možda zbog toga manji akcenat na drami i izgradnji likova ali srećom stvar spašavaju odlični glumci. Priča je zadovoljavajuća obzirom da je ovo tek početak serijala, u nastavcima se očekuju još veće stvari. Čini se da je i dosta vjeran igrama, barem ono koliko sam pohvatao historije igrajući Hearhstonea, pošteno sam se nasmijao kada se ovaj "momak" oglasio  :mrgreen:.
8,5

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17806 : 09. Srpanj, 2016., 20:16 »
Odgledao The Big Short. Film mi se čini da ima jako dobru priču, ali kako je film išao dalje sve manje sam ga shvaćao. Morat ću opet pogledat da to malo bolje pohvatam  :hiha:

*

Seengeer

  • ******
  • 4945
  • ︻デ═一 not srs
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17807 : 09. Srpanj, 2016., 21:57 »
Ako nisi ekonomist teško da ga i možeš shvatiti pošto se koristi dosta ekonomskih pojmova i to na engleskom.

Čitava poanta priče je u lošoj sekuratizaciji kredita/zajmova.
Sekuratizacija kao proces znači grupiranje potraživanja u pool (potraživanja = aktiva banke ili neke druge financijske institucije; drugim riječima pravo banke na neki budući prihod) na osnovu inače nelikvidne (slabo utržive) financijske imovine u vrijednosne papire koji onda postaju likvidni na osnovu mogućnosti trgovanja na sekundarnim financijskim tržištima (burze, otc).

Gdje se javlja problem u svemu tome? Prije svega banke su odobravale kredite ljudima koji objektivno nisu imali dobar kreditni bonitet, odnosno imali su visok rizik neizvršavanja obveza prema uzetom kreditu. Banke su svejedno odobravale kredite jer ih je bolio kurac šta će bit s tim (kod sintetičke sekuratizacije kreditni rizik se prenosi na kupce kreditne izvedenice) i te su kredite (potraživanja) grupirali u vrijednosne papire koji su se prodavali investitorima.

Drugi problem se javlja kod rejtinga tih vrijednosnih papira (u pitanju su obveznice) gdje su rejting kuće kao npr. Standard & Poor's i Moody bili korumpirani i davali su bolje ocjene vrijednosnim papirima nego što objektivno jesu. Najkvalitetniji papiri nose oznake sa slovom A, a najloši s D. Te su kompanije polu-loše kvalitete papire označavali s A umjesto npr. s B ili C ili čak D i svi su se ti papiri tako "skupljali na jednu hrpu" i prodavali u paketima investitorima koju su misili da ulažu kapital u sigurne plasmane.

Svi podaci na površini su izgledali kao da je sve u redu, a one osobe u filmu koji su glavni likovi su iz detaljnih analiza strukture potraživanja utvrdili da se radi o nestabilnim kreditima koji su u pozadini tih obveznica (tu se javljaju problemi kod fiksnih i varijabilnih stopa, no da ne kompliciram sada).

Glavni likovi iz filma odluče shortati te obveznice, tj. "kladiti" se protiv njih gdje će oni zaraditi masnu lovu ukoliko se šnjihove špekulacije (predviđanja) ostvare. Tu sada već ulazimo u terminske poslove i ne mogu ti to baš tako jednostavno i kratko objasniti, uglavnom dok ovi vamo puše na vrijednosti, oni dobivaju i obratno (ako se dobro sjećaš glavni likovi su plaćali kamate na obveznice dok su im cijene još uvijek rasle).

Nadam se da sam ti bar malo objasnio, ali pogledaj još jednom svejedno.


Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17808 : 10. Srpanj, 2016., 09:50 »
Hvala, morat ću pogledat opet :D Više-manje napisanog sam u filmu shvatio, ali kraj mi je potpuno čudan. Lik kojeg glumi Bale i ona dvojica mladića pred kraj odustaju ili dobivaju novac ?? A zadnji je ostao Carrell koji zapravo dobiva i ostaje tužan jer je uzeo novac građanima?

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17809 : 13. Srpanj, 2016., 12:13 »
Pogledao Batman vs Superman:Dawn of Justice
svida mi se sve kod filma,samo je uvod dosta spor,pola filma bez nikakve akcije,i svida mi se sto sam bio obmanut,mislio sam da je naglasak filma u njihovoj borbi medutim glavna stvar filma je u necemu drugom

*

9mlg9

  • Gost
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17810 : 16. Srpanj, 2016., 22:04 »
12 Angry Men (1957.) 8/10
Odličan film, zbilja odličan. Na prvu sam mislio da će biti dosadan, nezanimljiv, ali jednom kada sam počeo gledati  :ave:

The Help (2011) 8/10
Isto ugodno iznenađenje, makar traje 2 i pol sata. Bolja polovica je odabrala dobre filmove za more.

E DA! Shutter Island 1/10
Toliko nahajpan, tolko je svima super i onda ga pogledam i želim nazad svoja dva i pol sata života. Ne znam, Leo mi inače ima odlične filmove, Inception mi je odličan, ali Shutter mi je toliko dosadan i negledljiv... Gledao sam do kraja samo da vidim hoće li postati dobar, ima li nekakav brutalan twist zbog kojeg ga svi toliko preporučuju. Za mene nema i jedan je od najgorih filmova koje sam gledao.
« Zadnja izmjena: 19. Srpanj, 2016., 18:06 9mlg9 »

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17811 : 10. Kolovoz, 2016., 01:19 »
Pogledao Lights Out
stvarno dobar horor,priča je dobra,igra na jeftine i prozvakane jumpscare momente koji su strasni iako su predvidljivi
Film od mene dobija 9/10
100 posto da nocas necu smesti zaspati

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17812 : 10. Kolovoz, 2016., 10:01 »
Pogledao Suicide Squad i sad sam tek pročitao Zoranovu recenziju iako je spoiler-free i realno takav je i bio film.
6/10 od mene.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17813 : 14. Kolovoz, 2016., 21:36 »
Jason Bourne (2016) ★★★★½ Cinestar

Nakon dugo godina pravi nastavak jednog od najdražih akcijskih serijala. Iako ne smatram onaj s Rennerom kao neki ispljuvak, već kao spin off. Nemogu reć da je peti film u serijalu najbolji, jer nije. Neke stvari iz prva tri filma su jednostavno toliko savršene da ih je teško ili gotovo nemoguće bilo nadmašiti. No film kao film, itekako dostojan Bournove atmosfere i težine. Možda je malo falilo CQC-a, ali inače ima sve što jedan Bourne film mora imat. Vincent Cassel sjajan kao i uvijek. Vrlo sam zadovoljan.

A Man Apart (2003) ★★★½

Vrlo dobar film. Gledao sam ga prije desetak godina još no nije mi puno toga ostalo u sjećanju. Bilo je malo čudno gledat Diesela u ovakvom "ranijem" izdanju prije tog nabildanog looka. Čak bi rekao da mu jednako dobro stoji.

*

9mlg9

  • Gost
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17814 : 15. Kolovoz, 2016., 13:35 »
Warcraft (2016) 7/10

Igrao sam WoW dvaput do cca lvl 20. Prešao sam W3 i TFT. To je više manje sve kaj ja znam o Warcraft svijetu. I meni je film bio zabavan. Skakanje iz scene u scenu je bilo vrlo iritantno, ali srećom to je više manje samo na početku. Fakat ok film, možda i najbolji što se tiče video-game to movie.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17815 : 18. Kolovoz, 2016., 16:48 »
Star Trek Beyond (2016) ★★★½  Cinestar

Bio sam vrlo umoran, pa možda bi mi da nisam, film bolje sjeo. I ovako mi je vrlo dobar, zabavan i drag. Ali nije u rangu prva dva koja su mi genijalni. Inače genijalna referenca na Star Trek seriju. Najveće osviježenje i najveći bonus u filmu mi je Jaylah. Kako je predivna ajmeeee, mogao bi ju gutat pogledom satima <33333. Chekova mi je cijelo vrijeme bila tugica gledat, baš sam bio sad. Uglavnom zadovoljan filmom, no nije rasturio sad ama baš ničim. Antagonisti su bili okej. Ali Jaylah je vrh, klasični Horny T. Č/10.

*

Freddy

  • ******
  • 5994
  • Briljantin.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17816 : 18. Kolovoz, 2016., 23:36 »
Gledao sam Suicide Squad neki dan. Koja navrat-nanos sklepana katastrofa. :wildboy:

Ne znaš di mu je glava di mu je rep, radnja samo ide bez nekog prirodnog toka, neke scene nemaju apsolutno nikakvog smisla i kao da su ih zaboraviti izbaciti, druge imaju još manje smisla i kao da su ih slučajno skratili, likovi dosadni većinom, glazba smiješno bijedna, radnja predosadna i besmislena.

Okej film za pogledati u kinu sve u svemu, apsolutno nikada pogledati kući. 7/10 valjda.

*

9mlg9

  • Gost
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17817 : 19. Kolovoz, 2016., 23:11 »
Pogledao sam ga isto neki dan, išli smo kad su cijene ulaznica bile 10kn pa mi nije bilo žao. Ne znam, gledao sam crtić i samim time shvaćao da su Batman i Joker sporedni likovi pa mi je ok bio film. Da, scene nisu najsretnije riješene, ali mi je Margot jako dobro odradila Harley pa ono.  6/10

I danas sam gledao Tajni život kućnih ljubimaca. Fakat simpa crtić, zabavan je, dobri protagonisti i antagonisti (Zeko je odličan), čak i dobro odrađena hrvatska sinkronizacija. 7/10

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17818 : 20. Kolovoz, 2016., 12:12 »
Suicide squad 7/10

Kad nema akcije, ok je (osobito H. Quinn), čim počne akcija katastrofa. Ne razumijem više čemu forsiranje nekih ružnih čudovišta za negativce?

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17819 : 20. Kolovoz, 2016., 12:48 »
Koji ruznih cudovista?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9