HCL.HR

Cateia Games – razgovor ugodni

Duje Kozomara 20.10.2010.   •   7 komentara


Još jednom smo upitali ekipu iz Cateia Gamesa za intervju, a ovaj put, u jednoj opuštenoj maniri, popričali smo o njihovim novim naslovima i o tome kako je biti game developer u Hrvatskoj.

Komentari (7)

 • ROCCO_GRANDE

  20.10.2010 - 09:43

  Niste ih ništa pitali za World Under Siege, a ja se baš ponadao da bih napokon mogao doznati što se događa s tim i hoće li ikad ugledati svjetlo dana. Veliki propust.

 • Duksy

  20.10.2010 - 10:03

  O World Under Siegeu smo ih upitali u prošlom intervjuu, nije bilo pretjerano smisla da ponavljamo pitanje. Odgovor bi ionako vrlo vjerojatno bio isti – malo su je ostavili sa strane poradi fokusa na druge naslove.

 • Ementaler

  20.10.2010 - 10:04

  Srećom, World Under Siegea smo se sjetili u prošlom intervjuu 😉 – https://www.hcl.hr/interview-cateia-games-hrvatski-game-developer-78.html

 • Ementaler

  20.10.2010 - 10:07

  Pretekao me Duksy :), al ja sam stavio link! 🙂 Uglavnom, da ne tražiš u starom intervjuu evo isječak o WUS-u:

  “Tako je, WuS smo pauzirali zbog fokusa na Legendi i Tiboru. Kako su te igre sada završene, uskoro ćemo nastaviti raditi na WuS-u.

  Originalno, pretjerali smo s featurima i morat ćemo malo redizajnirati igru. Ako tko ima dobru ideju, trk na Cateia forum ;). Datum izlaska je još nepoznat, ali mi se nadamo da će igra konačno ugledati svjetlo dana krajem ove godine.”

  Taj Intervju je inače objavljen u lipnju 2009. godine. A kako WuS nismo ugledali do kraja te godine, očito je fokus na nove naslove poput Kaptain Brawea i Family Secretsa opet prevladao. Čim saznamo štogod novoga o WuS-u čitat ćeš o tome u vijestima na HCL-u 😉

 • Blaster32

  20.10.2010 - 13:27

  “Osobno smatram da se game development scena potpuno iskomercijalizirala i to je neki smijer kojeg bi nastojali izbjeći.”

  Ovo mi zvuči malo ko klišej kao, “nismo sposobni napravit nešto što će biti u rangu iskomercijaliziranih developerskih timova” pa ćemo i dalje raditi “underground” igre lol..

 • ROCCO_GRANDE

  21.10.2010 - 10:23

  Pa prošlo je više od godinu dana, mogli ste ih direktno upitati, umjesto da prepuštate čitateljima da sami izvlače pretpostavke. Ovako nije postalo jasno jesu li digli ruke od toga ili samo privremeno odgodili.

 • Ementaler

  22.10.2010 - 12:10

  Eto Rocco, samo za tebe, i naravno sve ostale koji su zainteresirani baš za igru World Under Siege, ponovno smo kontaktirali Cateiu i zamolili ih službenu izjavu u vezi te igre. Sve piše pri dnu intervjua koji je upravo updatean tom izjavom. Inđoj 😉

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?