HCL.HR

U Marvelu su shvatili zašto igre rađene po filmovima ne ispadnu dobre

Zoran Žalac 20.07.2017.   •   4 komentara


Budućnost superherojskih igara malo je svjetlija nakon što je Marvel ponovno krenuo s velikim projektima u virtualnom svijetu.

spider-man-ps4

Ne tako davno, matična tvrtka Marvel Gamesa odlučila je da se biznis s videoigrama za PC i konzole ne isplati te da se će se Disneyjevi projekti ubuduće bazirati na tržištu igara za mobilne uređaje. No, priča je krenula obrnuto za najveću Marvel kada je tvrtka najavila višestruke projekte na temu Avengera u suradnji sa Square Enixom. Prije toga, Spider-Man za PS4 najavljen je kao povratak poznatog junaka u virtualni svijet, nevezano za film Spider-Man: Homecoming.

Do kakve je promjene došlo objasnio je Marvelov Bill Rosemann. Po njegovom viđenju, promjenu je pokrenulo novo čelništvo – Jay Ong i Mike Jones – koji su preuzeli Marvelov ogranak za interaktivnu zabavu.

“Skupili smo se i zapitali koja nam je filozofija vezano uz videoigre. Došli smo do zaključka da je teško raditi adaptacije TV serija ili filmova u videoigre. Tada pokušavate napraviti nešto u roku, napraviti nešto od nečega što se paralelno radi – adaptacija filma koji još nije snimljen nikada ne može uhvatiti iskustvo njegovog doživljavanja.” – izjavio je Rosemann.

U konačnici, u Marvelu su došli do plana da bi svaku sljedeću igru trebali napraviti najbolje kako mogu, a za to su odlučili angažirati talentirane razvojne studije. Za sada surađuju s Insomniac Gamesom i Square Enixovim ekipama, a je li još nešto na pomolu, doznat ćemo uskoro.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • Retr0

    20.07.2017 - 16:09

    Možete napraviti članak o tome kako ispadnu filmovi koji su rađeni prema igricama.

  • Ne Znam

    20.07.2017 - 16:28

    A sad nek nam odgovore zašto filmovi rađeni po igrama ne ispadnu dobri? 😀

    • Czar

      @Ne Znam, 20.07.2017 - 18:31

      Za početak zato jer igra može trajati desetke sati, a film uvrh glave 2-2.5 sata – preko toga već lagano počinje vrpoljenje i žamor u kinu.
      Ista stvar s knjigama – svaka Kingova knjiga je svjetski bestseller, a filmovi su prilično loši(s iznimkom Green mile, Mist i Misery)…
      Za ovakve stvari po meni više odgovara format serije nego filma.

    • Ne Znam

      @Czar, 20.07.2017 - 20:09

      Da, sve si dobro rekao, ali ja sam ono rekao u šali, nisam mislio ozbiljno. 🙂 Ali slažem se.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?