HCL.HR

Nintendo Switch je Nintendo NX, pogledajte za što je sposobna nova konzola iz Nintenda

Igor Belan 20.10.2016.   •   64 komentara   •   Tehnologija


Nintendo NX upravo je prikazan cijelom svijetu u obliku 3-minutnog videa, a konačni naziv nove konzole zapravo glasni Nintendo Switch. Pogledajte za što je sposobna.

Nintendo je upravo, putem gornjeg trailera svijetu predstavio Nintendo Switch, novu konzolu koju smo duže vrijeme poznavali pod kodnim nazivom Nintendo NX. Gornji video daje prvi pogled na novu konzolu i njene mogućnosti, a čini se da su tračevi koji su kolali internetom posljednjih par mjeseci bili u pravu. Radi se o hibridu kućne i prijenosne konzole s odvojim kontrolerima.

Gotovo kao tablet koji možete nositi uokolo i igrati na njemu visokokvalitetne konzolaške igre, a zatim, kad se vratite kući, možete ga spojiti na baznu stanicu i uživati u istoj igri na TV-u. Nintendo je u video trajanju 3 i pol minute pokazao nekoliko primjera gdje ovakva konzola može biti korisna, a pokazali su i kakve igre za konzolu možemo očekivati. Da nova Zelda igra stiže na NX, oh pardon – Switch, već smo znali, no sada možemo vidjeti i novu Super Mario igru koja još nije najavljena (op.a. ili je to bio Super Mario 3D World?), kao i jednu košarkašku simulaciju (što upućuje na third-party podršku za novi uređaj) te dvije poznate Wii U ekskluzive – Splatoon i Mario Kart 8.

nintendo-switch-2

Lako je pretpostaviti da bi sve Wii U igre mogle raditi i na Nintendo Switch konzoli, no to je za sada samo naša pretpostavka. Sudeći po čistoj veličini tableta i kućne bazne stanice, teško je zamisliti da će ovo biti vrlo snažna konzola u rangu nadolazećeg PlayStationa 4 Pro ili Xbox One Project Scorpia. No to nije bilo ni za očekivati od Nintenda koji voli inovacije u gaming industriju donositi na druge načine, ne kroz probijanje granica u grafičkim mogućnostima hardvera poput konzola.

UPDATE: U međuvremenu je do nas došlo još službeno potvrđenih informacija o Nintendo Switch konzoli.

Nintendo konzolu službeno ovako opisuje:

Osim što će pružati single-player i multiplayer iskustva kod kuće, Nintendo Switch konzola također omogućuje igračima da igraju isti naslov bilo gdje, bilo kada i s kime god žele. Mobilnost handheld konzola sada je dodata snazi kućnih konzola da omogući nove načine igranja videoigara.

Dakle riječ je o konzoli u nekoliko dijelova. Jedan od važnijih je dock, odnosno uređaj koji spajate na svoj televizor i u koji onda samo odložite svoj Switch tablet. Čim ga ubacite u taj dock, konzola bit trebala instantno prebaciti sliku na TV, čim tablet podignete iz docka slika bi se trebala instantno prebaciti na tablet. Ekran Nintendo opisuje kao “sjajan HD zaslon”, što može znači da se radi o ekranu rezolucije 720p, što nas i ne bi iznenadilo poznavajući Nintendo, ali i poznavajući kakve igre žele nativno pokretati na tako malenom tabletu.

nintendo-switch-1

Igrama ćemo upravljati pomoći tzv. Joy-Con kontrolera koji se nalaze s desne i lijeve strane Nintendo Switch konzole, a koji se, kao što su tračevi govorili, mogu odvojiti od konzole. Nintendo kaže da su dizajnirali te kontrolere tako da mogu omogućiti cijeli niz različitih stilova multiplayer igranja. Primjerice, jedan igrač može koristiti po jedan Joy-Con kontroler u svakoj ruci, zatim dva igrača mogu svaki uzeti po jedan u ruku i tako igrati, a moguće je na istu konzolu spojiti više takvih kontrolera za lokalni multiplayer s više od dvoje igrača.

Za one kojima se takvi kontroleri ne sviđaju, Nintendo je već pripremio Nintendo Switch Pro kontroler, koji izgleda kao Wii U Pro kontroler iliti kao klasični kontroleri s dvije analogne gljive kakve godinama koristimo.

Zanimljivo je da je moguće više Nintendo Switch konzola na neki način umrežiti na istoj lokaciji pa tako možete igrati multiplayer s prijateljima kao da imate LAN party, licem u lice.

Ovo je tek prvi pogled na Nintendo Switch, obećava Nintendo i kažu da se raduju pokazati nam više. Mi se svakako radujemo čuti više – pogotovo o tome koliko je to čudo zaista snažno i kakve će nove igre moći pokretati. Kao koncept djeluje vrlo interesantno, no bili bismo još više impresionirani da može pokretati Battlefield 1.

Kad smo već kod third-party igara, evo službenog popisa izdavača, developera i middleware partnera koji su najavili svoju podršku za Nintendo Switch:

505 Games
Activision Publishing, Inc.
ARC SYSTEM WORKS Co.,Ltd.
ATLUS CO.,LTD.
Audiokinetic Inc.
Autodesk, Inc
BANDAI NAMCO Entertainment Inc.
Bethesda
CAPCOM CO., LTD.
Codemasters®
CRI Middleware Co., Ltd.
DeNA Co., Ltd
Electronic Arts
Epic Games Inc.
Firelight Technologies
FromSoftware, Inc.
Frozenbyte
GameTrust
GRASSHOPPER MANUFACTURE INC.
Gungho Online Entertainment, Inc.
HAMSTER Corporation
Havok
INTI CREATES CO., LTD.
KOEI TECMO GAMES CO., LTD.
Konami Digital Entertainment Co., Ltd.
LEVEL-5 Inc.
Marvelous Inc.
Maximum Games, LLC
Nippon Ichi Software, Inc.
Parity Bit Inc.
PlatinumGames Inc.
RAD Game Tools, Inc.
RecoChoku Co.,Ltd.
SEGA Games Co., Ltd.
Silicon Studio Corporation
Spike Chunsoft Co., Ltd.
SQUARE ENIX CO., LTD.
Starbreeze Studios
Take-Two Interactive Software, Inc.
Telltale Games
THQ Nordic
Tokyo RPG Factory Co., Ltd.
TT Games
UBISOFT
Ubitus Inc.
Unity Technologies, Inc.
Warner Bros. Interactive Entertainment
Web Technology Corp.

Nintendo tvrdi da su ovim prvim trailerom za Switch htjeli samo demonstrirati tu oslobađajuću prirodu nove konzole koja dopušta da idete van i igrate kućne igre u pokretu, a igre koje su u toj demonstraciji koristili nisu nužno konačni Switch naslov. Kažu da će demonstracija novih igara, popis launch naslova, točan datum izlaska, konfiguracija proizvoda i ostale specifikacije biti objavljene nešto kasnije, kad se dodatno približi zacrtani mjesec izlaska – 3. mjesec 2017.

Što kažete na Nintendo Switch?

Komentari (64)

  • p3rocro

    20.10.2016 - 16:13

    To je to, revolucija. Kupujem 100 %.

    Izdavaci/developeri koji rade trenutno na igri za Switch.

    • nikola2222253

      @p3rocro, 20.10.2016 - 16:43

      Cuo sam da ce koristi diskete kao sto su se prije koristile.

    • Igor Belan

      @nikola2222253, 20.10.2016 - 19:12

      Koriste se i danas takve – u Nintendo 3DS-u. Ne misli se dakle na one glomazne starinske diskete nego na manje, u stilu 3DS-a. Imaš gore na slici primjer jedne takve za Switch.

    • Lazy

      @Igor Belan, 20.10.2016 - 22:05

      …misliš nešto manje nego što su bile za Gameboy…zapravo da, u jednom trenutku se vidi kako stavlja tu “disketu u switch.

    • nikola2222253

      @Igor Belan, 20.10.2016 - 23:08

      Inace imam ja doma nintendov gameboy advance isto su male diskete.

  • gamer 192837465

    20.10.2016 - 16:20

    Dobra stvarčica ako ne u*eru cijenom.

    • Hipsteros

      @gamer 192837465, 20.10.2016 - 16:25

      priča se da će cijena bit nekih 300-350$, a sad na koliko će kod nas nabit cijene to je pitanje

    • TwinIon

      @Hipsteros, 20.10.2016 - 16:59

      489 usd.

  • lukakeanu

    20.10.2016 - 16:24

    ovo moze otvorit puno vrata u gaming industriji,ali mene je kroz ove 3 minute mucilo samo jedno pitanje…kakva je to baterija unutra?…

    • Razor

      @lukakeanu, 20.10.2016 - 20:13

      Nintendove baterije su vrhunske, moj ds koji nisam iskreno igrao jedno 5-6 godina (konzola je stara čini mi se 11 godina) sam izvadio prije par mjeseci iz ladice i upalio ga bez adaptera. Resi prvi točno na istoj lokaciji gdje sam ga i ugasio, baterija se nije ni crtice pomakla. Prema tome, bez brige ?

    • lukakeanu

      @Razor, 20.10.2016 - 22:49

      u onda bi mogo piknut ovo

  • Jere Zaja

    20.10.2016 - 16:25

    ja ovo kupujen

  • niksa_91

    20.10.2016 - 16:25

    znam da se linkoci ne šeraju ali moram
    https://www.youtube.com/watch?v=yP0jvHvhrJo

  • HighCro

    20.10.2016 - 16:28

    A ono opet ce biti underpowered ali eto ko voli nek izovoli

    • KornjacaNS

      @HighCro, 20.10.2016 - 17:11

      Bas naprotiv Nintendo je jak bas onoliko koliko mu za to snage treba. Pogledaj snimak od Igora u igri Shadow Warrior 2 gde postavlja pitanje jesu igre pre bile bolje?

      Ne znam koje si ti godiste ali ja sam odrastao upravo na ovim konzolama, gameboy, nintendo, sega mega drive 2, super nintendo, nintendo 64 i slicne konzole koje su obelezile godine u kojima su izasle.

      A verovo ili ne igre su bile puno zanimljivije nego danas. Sto bih ja reko imale su dusu jer su radjene sa mnogo vise entuzijazma. I bas takve igre koje nintendo pravi su lek za dusu, sednes i uzivas i znas da igras igricu.

      Nema nerviranja samo zabava i osmeh na licu a to danas malo koja igra na pc ili ps4 ili xbox one mogu da kazu da imaju.

    • Igor Belan

      @KornjacaNS, 21.10.2016 - 00:35

      Zapravo, ja sam rekao u videu da su igre prije bile lošije, sada su bolje. Sada ih ima i više, rodili su se i potpuno novi žanrovi (upravo zbog entuzijazma i kreativnosti developera), a ovo što ti spominješ je samo nostalgija stari… i meni je toplo oko srca kad se sjetim starih konzola i raznih PC naslova, ali objektivno – danas ima i boljih priča i bolje odrađenih gameplay mehanika, a znaš i sam kakva je situacija s grafikom, koliko god netko rekao da je nebitna.

    • KornjacaNS

      @Igor Belan, 21.10.2016 - 03:01

      Pazi iskreno nisam odgledao ceo snimak od Shadow Warrior 2 jer me igra licno ne privlaci pa moguce zato da smo dosli na razlicitu relaciju misljenja. Tacnije da sam krivo protumacio naslov. Inace meni nekada nije bitna prica, bitno mi je da ja uzivam u tome i da ja nemam tenziju i nervozu dok igram igru. Meni je to ipak bitnije od bilo kakve price i grafike. Jer meni su moji zivci 100 puta bitniji od bilo cega koje danas moderne igre pruzaju.

    • Igor Belan

      @KornjacaNS, 21.10.2016 - 10:47

      A pazi, nisam rekao da su samo priče bile bolje, već i gameplay mehanike… i igre općenito. Po svemu. Mislim, naravno da jesu – napredovali su alati za raditi igre, studije o game dizajnu i sam tehnologija. I da, nove igre ti manje uništavaju živce 🙂 Prije je bila normalna praksa učiniti igre konfuznima i teškima da se malo umjetno produži trajnost igre.

    • Mojo Risin

      @KornjacaNS, 21.10.2016 - 13:21

      Što se tiče današnjeg, kako je i u videu napomenuto, artističkog pristupa developera, ja iskreno u tome ne vidim ništa loše; dapače. Očigledno je da se radi o evoluciji gaming developmenta. Ako je već prepoznata formula u kojoj se uspješno mogu spojiti zabava s potencijalnim dojmom – ne vidim razlog zašto razvoj ne bi išao u tom smjeru. Naravno, koliko će formula biti uspješna ovisi o više faktora. Najveći značaj umjetnosti kao takve jest vrlo složen komunikacijski proces između onog koji stvara i onog koji umjetničko djelo konzumira. Krajnji rezultat je “uznemiravanje” emocionalnog duha, a na kraju krajeva to je ono što našu esenciju. Možda sam sad već postao pomalo nejasan i previše otišao u filozofsko područje, ali potpuno razumijem zašto igre idu u tom smjeru. Ako netko ne shvaća što želim reći, pokušati ću cijeli pasus svesti na jednu riječ: Firewatch.

  • HighCro

    20.10.2016 - 16:31

    I osobno neigram igre kad sam izvan kuce i vjerujem da bi rijetko ko nosio ovo sa sobom vanka

    • p3rocro

      @HighCro, 20.10.2016 - 16:40

      Ja nikad ne igram vani ali voli i 3ds i ps vitu jer si legnem u krevet i igram. Ovo je vrh a graficki je napokon zadovoljavajuce i napokon ce imat podrsku third party developera.

    • lukakeanu

      @HighCro, 20.10.2016 - 16:55

      pitaj azijate,ovo je za njih radeno

  • Chaos777

    20.10.2016 - 16:38

    GG Nintendo GG!
    Vrlo je pametan trenutak objave o konzoli, jer uopste nije bilo pametno kada je u jednom trenutku pala “borba” izmedju Sony-ja i Microsofta ali sada kada se prozivaju skoro pa svaki dan i kada su vec najavili svoje “revolucionarne” uredjaje, Nintendo stupa na scenu sa svojim uredjajem i konceptom koji se vidno razlikuje od konkurencije.. Bice izgleda kao u onoj prici dok se dvoje tuku treci dodje i pokupi oko cega se tuku, ja sam razmisljao kupiti novu konzolu od ovih “poboljsanih” verzija Sony-ja prvenstveno ali i Project Scorpio me zainteresovao ali posle ovog, Nintendo stizem!

  • Bojko

    20.10.2016 - 16:44

    Na žalost, čini mi se da je ovo samo još jedan promašaj. Pokušavaju neuspješno zbližiti ljude (originalni Wii je u tom pogledu bio bolji). Možda bolje da izbace kakvu kartašku igru u stvarnom životu.

    • KornjacaNS

      @Bojko, 20.10.2016 - 17:01

      A sto bi pravili nesto kada takva igra vec dominira na batllenet-u od blizzarda i samo kao takva bi njihova igra se borila sa ogromnom konkurencijom, isto kao sto se sve igre bore da prestigni world of warcraft u toj kategoriji i zamisli jos ni jedna nije uspela da poljulja tron wow-a.

    • Bojko

      @KornjacaNS, 20.10.2016 - 17:10

      Nisi dobro pročitao. Govorim o real life kartaškoj igri, ne digitalnoj, što je bila samo referenca na zbližavanje ljudi koje stalno pokušavaju progurati i svojevrsna metafora – u biti, mislio sam na pravu društvenu igru gdje se ne bulji u ekran i ne klikće palčevima. Poluironičan sam, ne čitaj doslovno 😛

  • KhorneFlake

    20.10.2016 - 16:48

    Sviđa mi se zvuk svičovanja komponenti iz reklame, prija ušima iz nekog razloga.

  • drazensi

    20.10.2016 - 17:38

    Nvidia se vec malo pohvalila, pa se tako zna da ce ovo cudo pogoniti neki custom Tegra cip..

  • Virty

    20.10.2016 - 17:41

    Ah, mobilnost mi i nije neka bitna stavka kod kupovine konzola.
    Neka im je sa srecom….i nek uvedu achievementse/trofeje…to mi najvise fali kod Nintenda 🙂

    • KornjacaNS

      @Virty, 20.10.2016 - 23:23

      E bas im to fali u zivotu, debilno skupljanje nekih trofeja. To je nesto najgore sto je moglo da zadesi gejming industriju ali jos su mi gori likovi koji se na to loze i po ne znam koliko sati pokusavaju neki trofej da osvoje.

      To im nikako ne treba u zivotu, zamisli igras marija i trofej skupi 5 zvezda, skupi 10 zvezda i tako neke nebuloze.

    • Cipelcug

      @KornjacaNS, 21.10.2016 - 08:10

      Nešto najgore za gaming industriju trenutno bi bile, po mom mišljenju, mikrotransakcije. Da se imati brdo zabave sa skupljanjem trofeja, naravno ako su dobro napravljeni. Često daju dodatnu dozu izazova i novu dimenziju igri tako da pokušavaš stvari na koje možda nisi mislio, a i produžuju trajnje igre. Naravno, samo osobno mišljenje

    • KornjacaNS

      @Cipelcug, 21.10.2016 - 12:32

      Microtransakcije ko hoce hoce ali juriti trofeje je po meni najdebilnije sto je gejming industriju mogo da zadesi. A to sto kazes produzuje igru? Na koji nacin mislis da je produzuje? To sto pokusavas dva sata u jednom istom delu da uradis najbolje od najboljeg i zato se tu vrtis dva sata i to je po tebi produzavanje igre po meni je to gubljenje vremena.

    • Virty

      @KornjacaNS, 21.10.2016 - 12:36

      Tvoj problem. Upravo radi toga ne kupujem Nintendove konzole iako mi se u globalu sviđaju. Nisam trofej hunter, ali mi je pak drago uhvatiti stagod trofeja….na kraju krajeva, produzi mi igranje doticne igre.

    • KornjacaNS

      @Virty, 21.10.2016 - 16:23

      De objanite mi to produzice mi igranje?

      To sto ces se pola sata ili sat vrteti oko jednog trofeja da bi ga dobio vama znaci produziti vreme igranja! Hoce ali samo za onoliko vremena koliko si izgubio jureci je*eni trofej. Veci je filing da se pozabave u igrama da prave malo vise dodatnog skrivenog sadrzaja kojeg moras odkriti, tipa pecine, prolazi, izazovniji i tezi neprijatelji ali nagrade bolje i retke, e to je posao a ovo juris trofje da bi mogo da se hvalis nekome je cista glupost. No ako vama to predstavlja izazov i uzivanje onda samo napred.

    • Cipelcug

      @KornjacaNS, 21.10.2016 - 17:07

      Skriveni sadržaj često zna biti vezan uz trofeje. Usput, pitaš kako produžuju trajanje. Osobno, kada dam 500 kn za igru, prolazim ju sa 100%, a to uključuje i trofeje. Da, ima debilnih trofeja koji traže glupe stvari koje oduzimaju vrijeme, apsolutno se s tobom slažem. No, primjerice, ne bih niti pomislio ići u Chalice Dungeons u Bloodborne-u da nema za to trofeja, i gle čuda, čistio sam ih dodatnih desetak sati i vidio SVE što igra nudi.

    • Virty

      @KornjacaNS, 21.10.2016 - 23:57

      S obzirom na tvoj agresivni stav glede trofeja uopce nemam volju objasnjavat ti zasto produzuju igru. Tebi je to debilno, mnogima nije. Pomiri se stim.

    • KornjacaNS

      @Virty, 22.10.2016 - 01:14

      Znas za cega ja vidim da su vama dobri ti trofeji, samo da na internetu merite patku sa time ko ima vise virtualnih trofeja a ja inace kada igre igram zavucem se u svaki cosak jer samo tada mogu da kazem e presao sam igru a speed runere koji igraju igre na vreme samo da je predju ja ne smatram gejmerima nego osobe koje skupljaju recke.

    • Virty

      @KornjacaNS, 22.10.2016 - 08:26

      Post ti je na nivou osnovne škole (u svakom pogledu) pa možda ni to… Nastavi živiti u nerazumijevanju.

    • KornjacaNS

      @Virty, 22.10.2016 - 17:03

      Samo se ti zaludjuj sa trofejima a ja cu da uzivam u igrama.

    • Virty

      @KornjacaNS, 23.10.2016 - 12:05

      Inace trofeje dobivas ne uzivajuci u igri. Haha, kao da raspravljam sa svojim 5-godisnjim sinovima. Odjavljujem se, nisam dorastao ovom visokoumnom chatanju ?

    • KornjacaNS

      @Virty, 23.10.2016 - 19:07

      Pa ako je tebi uzivanje ponavljajuci jednu deonicu vise sati ili vise pokusaja da bi dobio neki trofej a svi znamo da ima trofeja za koje nije dovoljno ispaliti tri metka prosetati se od coska do coska i eto ti trofeja ili usao si u novi deo mape pa eto ga i trofej ili trofej ispucao si 1000 metaka. Super ako je to tebi vrhunac igranja igre. A sada idi nastavi se raspravljati sa svojim petogodisnjim sinom.

    • Virty

      @KornjacaNS, 23.10.2016 - 22:23

      Nije ti lako.

  • don5pro

    20.10.2016 - 17:55

    Jadna im majka 🙂

  • don5pro

    20.10.2016 - 18:01

    Nintendo is bitch

  • Mixa

    20.10.2016 - 18:07

    Odusevila me je kako izgleda! 😀 Konzola je po ovome sto se da videti stvarno ekstra. Dobija se i kucna i prenosiva konzola u jednom! Odlican potez Nintendo-a! 😀 Jos imaju i puno izdavaca i razvojnih timova koji ce raditi igre za Switch! Ovo mora biti pun pogodak!
    Moram reci jos samo ovo: Nintendo – Now you’re playing with POWER!!! 😀

  • TeroXCro

    20.10.2016 - 18:10

    Moje računalo jedva da pokrene Skyrima…

  • Lazy

    20.10.2016 - 19:05

    Znači ovo mi izgleda nešto najbolje ikad, iiikad.Nintendo se nadmašio isse.

  • Romano

    20.10.2016 - 19:17

    hahaha,pa jeste vi normalni,na sta to lici.Katastrofa.Joystick je ergonomican i udoban kao krvavi hemeroid.

    • Lazy

      @Romano, 20.10.2016 - 20:17

      Znači igram 3/4 svog života, i davno me ništa nije ovako oduševilo(na prvi pogled)

    • lukakeanu

      @Romano, 20.10.2016 - 22:51

      meni switch izgleda bolje nogo iti jedan PS ili xBox…a zadnji put kad sam imo nintendo konzolu je bila 1993.

  • BigBen

    20.10.2016 - 19:23

    Ovo izgleda bolje nego sam očekivao

  • pesek32

    20.10.2016 - 20:10

    Pa piše da EA i Activision će izbacivat igre za njega, a na wii u je bilo čak nekih COD-ova, a što se tiče RDR Rockstar nikad nije baš izbacivao za Nintendo igre.

  • bucc

    20.10.2016 - 20:16

    Bit će publike za to sigurno. Samo što se stalno pričalo o nekoj revoluciji oko te konzole, a to ovo nije. Više je neki hibrid 3ds-a i obične konzole. Sve u svemu nadam se da će za kupce ove konzole biti kvalitetnih igara.

  • bucc

    20.10.2016 - 20:24

    Koliko mi se čini, veliki uteg za ovu konzolu će biti ovaj dio s mobilnošću. Tako da ne očekujem RDR2 za ovu konzolu, a za ostale igre – možda, ali uz downgrade u odnosu na konkurente. Treba vidjeti još točno koje su performanse same konzole.

  • BrainCro

    20.10.2016 - 20:27

    Hmm bome očekivano nešto kao s wii konzolom nakon “manjeg”fail-a smisle nešto zaista novo i revolucijonarno za razliku od 4K gaminga ili vr-a mislim i to je dobro ali ne zaista novo

  • darijoman

    20.10.2016 - 20:48

    Ovo bi mi možda dobro došlo jedino kad putujem avionom a za ostalo he..nisam mobilni gejmer ali drago mi je za Nintendo 🙂

  • RedEy3

    20.10.2016 - 21:28

    Opet ne pišu specifikacije…. Znači underpowered. Ne bi to bio problem, ali očekivano će konzola biti u rangu cijene ps4 pro i scorpia, wait and see.

  • baDarmageddoN

    20.10.2016 - 21:52

    Ubisoft? E sada mislim da bi snaga ove mini konzolice mogla biti malo iznenađenje.

  • l)oolvl

    21.10.2016 - 01:38

    toliko me iživcirao ovaj video da ga nisam mogao ni pogledati do kraja. Mislim, ako ne možeš izdržati 15 minuta bez igranja, ako moraš nositi svuda sa sobom taj minijaturni ekran i te jadne kontrolerčiće i onda “igrati” na tome, mislim da trebaš liječenje a ne Nintendo Switch. S druge strane, već imamo i više nego dovoljno moćne mobitele za ugodan mobilni gaming.

  • thaares

    21.10.2016 - 01:47

    Viva la revolucion. Nitendo je uvik bia pokretac cijele industrije

  • Reponja123

    21.10.2016 - 15:59

    KOliko ovo košta kupujem ma makar bia mrtav

  • Lundvalnaden

    26.10.2016 - 16:28

    volim i podrzavam nintendo, ali cudim se da nitko ne spominje jedan ociti problem –
    troše se kontakti… nisam ljubitelj ištekavanja uštekavanja, a ova konzola bi mogla prolaziti kroz brutalno štekiranje svakog dana. kako ce se to odraziti na kontakte medju joystickom / konzolm / dockom… sve su isti kontakti koji ce se dnevno štekirat tko zna kolko puta..

    • Igor Belan

      @Lundvalnaden, 26.10.2016 - 17:13

      Ne bi to trebao biti problem – dockovi postoje već godinama, za razne uređaje i nekakvo trošenje kontakata nije neki problem o kojem se redovito priča.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?