HCL.HR

Inquisitor

  • 9 Odgovora
  • 2921 Hitova
*

snowblind

  • Suradnik
  • ******
  • 9339
Inquisitor
« : 10. Travanj, 2012., 18:52 »

Kako sam naslov kaže u igri imati ćemo ulogu inkvizitora i naš posao biti će hvatanje, ispitivanje, mučenje i sakupljanje dokaza za sve one koji su napravili zločin protiv Boga i kralja. Sve to će biti prezentirano u izometrijskom pogledu i grafikom koja podsjeća na prošlo desetljeće. Datum izlaska engleske verzije još nije poznat.

Malo više detalja s službene stranice i trailer.

Citat:
Inquisitor is a role playing game which means that the main character will travel the game world, communicate with other characters and, of course, fight. The story of the game revolves around an investigation of crimes against God and King. With your main character you will search for clues of dangerous as well as cunning criminals, gather evidence against them and convict them. Accomplishment of most tasks is therefore bound to obtaining a sufficient number of convincing evidences that will allow you to exhibit a charge against a certain character and arrest him or her subsequently. According to the Inquisitorial Codex, anything that can prove the guilt of the suspect may be used as an evidence. Most often it will be testimonies of witnesses and corpus delicti but it can also be for example logical deductions of the main character implied from other, seemingly unrelated information. To make your investigation easier, all of the gathered evidence is written down in a special part of your notebook.

Inquisitor Trailer

Sviđa vam se ideja, planira to zaigrati?
« Zadnja izmjena: 10. Travanj, 2012., 18:59 snowblind »

Odg: Inquisitor
« Odgovori #1 : 10. Travanj, 2012., 19:16 »
odlicno ime, odlicna atmosfera, jos od diabla 1 fali neki stvarno mracni rpg

*

Pajko

  • *****
  • 3090
  • REEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Odg: Inquisitor
« Odgovori #2 : 10. Travanj, 2012., 20:03 »
Torchlight?

Enivej, sviđa mi se radnja, taman nešto drukčije.
P.S. Napisano je velikim tiskanim slovima jer stvarno vičem. Najozbiljnije.

*

snowblind

  • Suradnik
  • ******
  • 9339
Odg: Inquisitor
« Odgovori #3 : 17. Srpanj, 2012., 08:31 »
Citat:
Vazha: The beta will be launched at the end of July, it will run through August and the game will be ready for release in September (the exact release date being affected by negotiations with digital distribution sites).

Odg: Inquisitor
« Odgovori #4 : 17. Srpanj, 2012., 13:48 »
Hvata me nesta nostalgija kada sam vidio gameplay

*

Pajko

  • *****
  • 3090
  • REEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Odg: Inquisitor
« Odgovori #5 : 17. Srpanj, 2012., 14:10 »
Nemoj da te ulovi onda
P.S. Napisano je velikim tiskanim slovima jer stvarno vičem. Najozbiljnije.

*

snowblind

  • Suradnik
  • ******
  • 9339
Odg: Inquisitor
« Odgovori #6 : 29. Kolovoz, 2012., 18:33 »
GOG kaže da igra dolazi 05.09 po cijeni od 14.99 dolara, odnosno 11.99 za preorder.

Odg: Inquisitor
« Odgovori #7 : 10. Rujan, 2012., 19:39 »
igram ovo od danas i cini mi se jako dobro. dobro, igra definitivno ne izgleda ko da je iz 2012 po nikakvim standardima niti nacinu gameplaya, ali izgleda kao da igrate odlicnu igru iz 1999. napisem vise kad vise odigram. svidja mi se atmosfera i ono kaj bi danas nazvali - setting. i to jako

*

snowblind

  • Suradnik
  • ******
  • 9339
Odg: Inquisitor
« Odgovori #8 : 13. Rujan, 2012., 20:05 »
Igram već nekoliko dana i prilično sam zadovoljan s igrom. Još davnih dana probao sam Baldur's Gate 2, Icewind Dale 2, Arcanum ali tada mi takve igre nisu odgovarale, no Inquisitor me jednostavno uvukao u svoj svijet.

Prvo moram reći, izometrija mi je predivna. Nekako mi je baš lijepo vidjeti ovakvu old school igru u današnje vrijeme. Iako je grafika je s kraja `00 art style mi je super. Eksterijeri su fino odrađeni, no interijeri poput unutrašnjosti crkve ili nekih dugneona su puni detalja. Zbog toga igra nije uopće zahtjevna, a jedina video opcija je promjena rezolucije.


Zvučna podloga mi je također super, crkva mi recimo ima odličnu skladbu, a kada ste krećete po svijetu uvijek ima različitih zvukova, ovisi gdje se nalazite.

Inquisitor na izbor nudi tri lika: Paladin, Priest i Thief. Ja sam odabrao Paladina i igram u skladu s božjim zakonima. Znači pomažem, ne optužujem za herezu ako nemam dobre dokaze i slično.
Budući da nisam nikada baš pravo igrao RPG po dnd pravilima, početak mi je bio dosta težak jer sam ići u borbu je nemoguće. Barem meni. Tu sam se prvo zajebao, nisam bio sa svima razgovarao u gradu i kada sam otišao u jedno selo, orkovi su me ubili. Ništa bolje nije bilo ni u Iron Mines jer su paukovi također bili prejaki. Zato sam se vratio nazad u grad, išao pričati s ostalim likovima i tada mi se pridužio jedan momak. S njime je već puno lakše ići u borbe.

Ono što mi se već u početku svidjelo je istraživanje. Razgovor s jednim likom, s drugim, dođeš do informacije da je treća osoba vidjela nešto, ispitaš je i još na kraju uzmeš novce koje je ta osoba dobila za šutnju. Budući da igram pošteno nisam išao isprobavati može li se s minimalnim dokazima ići uhititi nekoga i kakva je kazna ako ispadne da je osoba nevina.

Što se tiče borbe, ona je u početku malo spora ali kasnije kako budete dobivali nove magije i vještine bude brža i zanimljivija. Ono što malo zna zasmetati u bitkama je kada suborac vidi neprijatelja i odmah krene na njega. Recimo primjeti neprijatelja i ako on slučajno stoji u kiselini ili lavi, svejedno će ga napasti. To je manji problem koji se može kontrolirati pažljivijim igranjem i zapovijedima koje možete davati. Postoji opcija da stoje na mjestu, da mogu korisiti potione kada žele, da ne napadaju neprijatelja i slično, ali u nekoj većoj bitki ne može se uvijek dovoljno brzo reagirati.

Treba još spomenuti da tokom bitke nema pauziranja, pa iako UI dopušta da se na 0-9 stave potioni, vještine i magije nekada zna biti malo spetljano kada morate baciti više magija na sebe ili neprijatelja. Inače se UI poprilično dobro uklapa u igru s vizualne strane.


Meni su sva mjesta popunjena.

Još jedna stvar koja mi je zasmetala je spawn neprijatelja. Recimo na ulazu unutar dungeona uvijek bude jedan neprijatelj koji se spawna i jednom sam imao situaciju kada sam morao izaći van s minimalno zdravlja da bi se još morao s tim neprijateljem opet sukobiti iako sam ga ubio prije nego što sam ušao. Isto vrijedi i unutar dungeona, postoje prostorije koje očistite, izađete iz njih i čim se vratite opet ima barem jedan neprijatelj koji se stvorio. Možda to nekome neće smetati, ali eto mene zna to zajebati ponekada. Usto unutar dugeona postoji fog of war ali pritiskom na alt tipku možete vidjeti neprijatelje iako su izvan vaše vidljivosti.

Sve u svemu, borba mi je zanimljiva i uvijek je lijepo sakupljati loot. Jedino što nisam našao, zapravo ni ne znam dal postoji nešto slično town scroll. Ima jedan dungeon koji se proteže kroz nekoliko razina i kada potrošim sve potione ima dosta za pješačiti nazad, čak i ako izbjegavam sukobe. Posjedujem magical box koji sadrži duha i on može pomoći na različite načine, vjerovatno me može i vratiti na mapu svijeta, ali opet predmet je baš rijedak pa ono ne znam koliko bi mi bilo pametno iskoristiti na taj način da si skratim vrijeme povratka u grad.

Tekstualna strana igre je sadržajna mogu reći. Neki likovi pričaju više, neki manje ali može se preletiti okom da se bude u toku. Likovi daju detaljan opis svijeta i svega što se nalazi u njemu, pa ako netko voli čitati, naći će si zanimljivoga sadržaja. 

I za kraj inkvizicija, optuživanje i mučenje. Došao sam do dokaza da je jedan lik sudjelovao u ritualu dozivanja Vraga. Optužio sam ga, zatvorio i da prizna odabrao sam rastezanje. Nakon malo rastezanja popustio je i rekao što me zanima. Nakon toga ima opcija da ga nastavite mučiti ako mislite da nije sve rekao, ali nisam imao vremena za to.


Zatvor i sprave za mučenje.


Heretik na spravi.


Početak rastezanja.


Rastegnut do kraja.

Još nekoliko screenova.


*

Pajko

  • *****
  • 3090
  • REEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Odg: Inquisitor
« Odgovori #9 : 15. Rujan, 2012., 18:54 »
Skida se igra. Izgleda poprilično interesantno po rivjuvima i dojmovima snowblinda. :ementaler:
P.S. Napisano je velikim tiskanim slovima jer stvarno vičem. Najozbiljnije.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9