HCL.HR

Xbox One - općenita rasprava

  • 403 Odgovora
  • 147174 Hitova
*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Xbox One - općenita rasprava
« : 19. Svibanj, 2013., 16:52 »


U utorak, 21. svibnja s početkom u 19 sati po našem vremenu, Microsoft će u svom Xbox Campusu u Redmondu otkriti novu generaciju Xbox konzole, nasljednika vrlo uspješnog Xboxa 360.

Taj događaj imat će i prijenos uživo putem interneta, a mi ćemo sve to pratiti i uživo komentirati upravo u ovoj forumskoj temi gdje ćemo vam dati i link za live stream.

Za vas koji prvi put radite ovakvo praćenje nekakvog eventa s nama, običaj je da u jednome tabu svog browsera otvorite live stream, a u drugome otvorite ovu forumsku temu koju zatim povremeno refreshate da vidite komentare forumaša i nas iz uredništva HCL-a te i sami ostavite kakav komentar kada na live streamu vidite nešto što je vama zanimljivo.

Detalji o tome što će se točno na eventu otkriti, tj. kako će izgledati novi Xbox i igre za njega, relativno se dobro čuvaju, ali bilo je i nekoliko curenja informacija za koje ćemo tek u utorak čuti koliko su bile istinite. Ono što znamo za sigurno je da će Activision biti prisutan na eventu i da će tamo predstaviti novi nastavak Call of Duty franšize - Call of Duty Ghosts. Dapače, prikazati će tamo next-gen verziju igre na 'next-gen Call of Duty engineu'.

Sve ostale tračeve pratili smo u obliku vijesti na HCL-u pa evo ukratko nekih članaka o tome što bismo mogli vidjeti i čuti na eventu:

- Procurili tehnički detalji novog Xboxa (CPU, GPU, RAM, Blu-ray itd.)
- Procurjeli detalji o dizajnu sučelja nove konzole, nekim ograničenjima i mogućnostima novog Kinecta
- Navodno je novi kontroler za next-gen Xbox praktički identičan onome za Xbox 360
- Cijena nove Xbox konzole mogla bi biti 500 dolara, ili manje uz pretplatu na Live, a mogla bi se zvati samo 'Xbox'
- Prvi ekskluzivni launch naslovi biti će Crytekov Ryse, nova Forza i dvije neimenovane igre
- Microsoft će navodno novu konzolu izbaciti na tržište u mjesecu studenom ove godine
- Xbox Live trebao bi dobiti nove mogućnosti, približiti se konceptu društvene mreže i promijeniti malo sustav achivementsa
- Ovo je dosta nategnuto, ali možda na samome eventu čujemo i ponešto o igri Respawn Entertainmenta
- Novi Xbox navodno neće zahtijevati stalnu konekciju na internet
- Neki izvori još tvrde da bi ime nove konzole moglo bi biti Xbox Infinity

Slobodno već sada pišite u ovu temu stvari poput svojih predviđanja o tome što ćemo vidjeti na eventu, kako će izgledati taj novi Call of Duty, kako će izgledati sam Xbox (valjda će nam ga pokazati, za razliku od Sonya), hoće li konzola ipak biti "always-on"... a mogli bi pokrenuti i malu kladionicu o tome kako će se konzola zvati :) - Xbox 8? Xbox Infinity? Samo 'Xbox'? Hmm.

Uglavnom, bit će zanimljivo - budite ovdje u utorak u 19 sati.

LIVE STREAM

Vrlo sporo im se učitava site, no ovo je prvi live stream za koji vidim da je već aktivan, GameTrailers:
http://www.gametrailers.com/netstorage/xboxcountdown/live.html

Tu bi trebao pre-show početi oko 18 sati, zatim Reveal u 19 sati i onda sat vremena nakon toga 'post-show', što nam zapravo daje do znanja da očekuju da će glavni Reveal show trajati oko sat vremena.

Ovo je službeni stream na Xbox.com:
http://www.xbox.com/en-GB/hub/reveal

IGN-ov live stream će biti ovdje:
http://www.ign.com/articles/2013/05/08/watch-the-xbox-reveal-event-live-on-ign

Evo i na Gamesindustry.biz, iako je samo embed službenog streama:
http://www.gamesindustry.biz/articles/2013-05-20-watch-microsofts-xbox-a-new-generation-revealed-live-here
« Zadnja izmjena: 16. Kolovoz, 2013., 14:58 Cole »

*

kaisersephirot

  • Suradnik
  • ******
  • 6514
  • "Estuans interius ira vehementi, Sephiroth!"
    • HCL.hr
Odg: Xbox One - općenita rasprava
« Odgovori #1 : 19. Svibanj, 2013., 18:28 »
Eh da, napokon bi na ovoj konferenciji dobiti odgovor na par bitnih pitanja koja kruže u zadnje vrijeme, a vežu se uz novu Xbox konzolu:
1.   Zloglasni always-on: hoće li Microsoft, nakon što je čuo negodovanje gamera diljem svijeta, nastojati u ostvarivanju ovog plana ili će se ipak urazumiti i prekrižiti ovu nepotrebnu funkciju. Jer hej, svatko želi za vrijeme praznika ponijeti svoju omiljenu konzolu sa sobom na more/kod djeda i bake gdje nema pristup internetu. Također tu se proteže i pitanje stabilnosti, tj. pucanja veze zbog koje bi moglo doći do prekida igre. Stoga se iskreno nadam da je always-on samo lažna glasina.
2.   Mogućnost preprodavanja: izravno na prvu točku nadovezuje se i druga, mogućnost preprodavanja igara za novi Xbox. Tako pojedini izvori tvrde da ćemo uz sve naslove dobiti i potrebni ključ kojeg je moguće aktivirati preko interneta samo za našu konzolu, čime se onemogućuje preprodaja i zamjena videoigara. Zamislite samo da je ovo istina. Dakle, ne samo da ostajemo bez mogućnosti mijenjanja igara, uz ovo se poteže i pitanje što ako dođe do kvara konzole, hoće li igre biti vezane za naš xbox račun? Hoćemo li moći prijaviti taj račun na novu konzolu?
3.   Mogućnost pokretanja starih naslova: u Sonijevom taboru smo već doznali da igre sa starijih generacija PS-a neće biti kompatibilne sa novim PS4. Kakvo je stanje u Microsoftovom taboru. Sigurno bi pokupili ogroman broj kupaca ukoliko bi najavili mogućnost pokretanja xbox360 naslova na svojoj platformi
4.   Očekujemo više od Live usluge: Mogućnost plaćanja mjesečne naknade radi korištenja mogućnosti igranja multiplayer segmenata više ne može proći, pogotovo od kada je Sony uveo svoju PS+ opciju. Stoga želimo da nam Microsoft, ukoliko želi zadržati svoju praksu mjesečnog naplaćivanja, omogući neke nove mogućnosti, poput besplatnih videoigara za stalne članove, specijalne popuste i slične pogodnosti zbog kojih bi osjećali da mjesečna pretplata nije uvedena tu samo radi mužnje novca od nas, sirotih gamera ;)
5.   Želimo vidjeti konzolu: ne, nemojte se igrati glupe Sonijeve politike sakrivanja izgleda nove konzole. Onog časa kad je konzola predstavljena želim otići do susjeda/prijatelja/kolege, pokazati mu sliku konzole i reći: Ovo je novi Xbox i kupujem ga tada i tada
6.   Ekskluzivni naslovi: boljka trenutnog Xbox 360 je upravo mali broj ekskluzivnih naslova. Jer rijetko kome je stalo do toga hoće li zaigrati određeni DLC tjedan dana prije ili poslije, bitan je što veći broj ekskluzivnih videoigara koje možemo zaigrati upravo na toj konzoli. I ne, nije dovoljno samo obnoviti trenutni rooster Haloa, Forze i sličnih naslova, želimo kvalitetne nove AAA IP-ove.
7.   Prilikom predstavljanja, smanjite dozu Kintect i Kids naslova prilikom predstavljanja. Zar zbilja očekujete da se toliko djece i roditelja nalazi na streamu prilikom predstavljanja konzole? Na samom streamu se 90 % gledatelja sastoji od hardcore gamera, stoga želimo i toliko gaming sadržaja.

To su lagano moja očekivanja i nadanja, a sve odgovore ćemo dobiti za 2 dana, stoga nam se pridružite ovdje na forumu u zajedničkom komentiranju :piva:

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Xbox One - općenita rasprava
« Odgovori #2 : 19. Svibanj, 2013., 22:06 »
Zloglasni always-on: hoće li Microsoft, nakon što je čuo negodovanje gamera diljem svijeta, nastojati u ostvarivanju ovog plana ili će se ipak urazumiti i prekrižiti ovu nepotrebnu funkciju.

Nisu oni nikad ni rekli da će konzola biti always-on; može biti i da nikad nisu ni razmišljali o tome na taj način. Zašto onda nisu demantirali glasinu čim je počela kružiti internetom? Zato jer - besplatni marketing. U ovoj situaciji totalno je nebitno je li negativan ili pozitivan marketing, bitno je da se priča o next-gen Xboxu; da je udarna tema sve do otkrivanja. Zapravo, još je bolje da ton oko konzole negativan zbog tog jednog aspekta u ovom slučaju, jer na taj način imaju prozor prilike ispasti dobri na otkrivanju konzole i to na temelju nečega o čemu se inače uopće ne bi ni pričalo.

 Uglavnom, mislim da je sasvim logično da te 'always-on' inicijative neće biti, jer im ne koristi na nikoji način, niti mogu to predstaviti kao nešto što će korisnicima koristiti.

Prilikom predstavljanja, smanjite dozu Kintect i Kids naslova prilikom predstavljanja. Zar zbilja očekujete da se toliko djece i roditelja nalazi na streamu prilikom predstavljanja konzole? Na samom streamu se 90 % gledatelja sastoji od hardcore gamera, stoga želimo i toliko gaming sadržaja.

Ne radi se samo o internet streamu, novinari su pozvani na sam event; ne znam jesu li specijalistički gaming mediji samo pozvani ili i FOX news i ekipa, ali ako su i ovi drugi - onda će biti Kinect i kids stvari, naravno.

*

kaisersephirot

  • Suradnik
  • ******
  • 6514
  • "Estuans interius ira vehementi, Sephiroth!"
    • HCL.hr
Odg: Xbox One - općenita rasprava
« Odgovori #3 : 19. Svibanj, 2013., 22:14 »
Ementaler, zato sam na kraju i napisao
Citat:
Stoga se iskreno nadam da je always-on samo lažna glasina.
:ementaler:
a što se tiče novinara i Kinect/kids predstavljanja, bez obzira na FOX news, CNN i slične novinare, sami navedeni novinari će pokriti tu vijest u nešto "šturijem" obliku, pa samim time i neće biti mjesta za puno priče u vezi samih igara, a samim time i Kinect/Kids igara, za razliku od IGN-a, GameSpota i sličnih gamerskih novinara koji će odvojiti desetke stranica upravo na tu najavu. Mislim OK je ubaciti i mali dio toga u samo predstavljanje, no odvojiti 30-40% predstavljanja na Kinect je po meni razbacivanje minutama u kojima bi mogli pokazati neke puno zanimljivije stvari.

*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: Xbox One - općenita rasprava
« Odgovori #4 : 20. Svibanj, 2013., 08:58 »
Ajme, evo opet neki ''moj je veci od tvog'' rumori:

novi box ce imat 12gb memorije :loludara:
4 gddr5 za gpu i 8gddr5 za procesor koji je navodno IBMov
i da navodno ce se moc probat na eventu!

evo malo opsirnije na maxconsole-u
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Xbox One - općenita rasprava
« Odgovori #5 : 20. Svibanj, 2013., 09:14 »
Bome, dosta sumnjivo. Mislim, nije nemoguće da su išli mijenjati specse nakon PS4 najave (ili prijašnji specsi nikad nisu bili točni), ali ovo je već nategnutno malo... bilo bi preskupo sve to zajedno. I još se spominje GDDR5 i za GPU i CPU... nema smisla baš, drugih 8GB bi komotno moglo biti DDR3.

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Xbox One - općenita rasprava
« Odgovori #6 : 20. Svibanj, 2013., 21:05 »
Op, op... još jedna potvrđena igra za #XboxReveal.



VIJEST: EA će prikazati next-gen FIFA-u 14 na otkrivanju Xboxa

*

Freddy

  • ******
  • 5994
  • Briljantin.
Odg: Xbox One - općenita rasprava
« Odgovori #7 : 20. Svibanj, 2013., 22:16 »
može može :hug

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Xbox One - općenita rasprava
« Odgovori #8 : 21. Svibanj, 2013., 09:18 »
:hiha:

Odg: Xbox One - općenita rasprava
« Odgovori #9 : 21. Svibanj, 2013., 10:58 »
Jedna od stvari koja je često zaboravljena kada dođe do razgovora o novom boxu (čast izuzecima - kaiser) je backwards kompatibilnost iliti podržavanje igara sa X360. Koliki ljudi, uključujući mene, će željeti igrati kojekakve zaostatke ili malo starije igre (Sada nove, onda će biti stare... duuuh) koje sam propustio ili jednostavno želim opet odigrati. Mogao bih zadržati ovaj svoj sadašnji X360, ali elegantnije bi to puno ispalo da sve bude u jednoj, svefunkcionalnoj, konzoli.

"Moj je veći od tvog" nadmetanja su glupost, isto kao što su bili glupost sa PS3 i X360. Ko da će sada tu nekih 500 MB RAM-a ili procesor jači za 0.2 GHz puno značiti developerima koji će tako i tako igru za obje platforme napraviti GOTOVO identičnu. Većina ljudi (Osim picajzla koje namjerno zabadaju nos u takve stvari) neće niti skužiti razliku.

Always-on glasine su čista bezvezrija koja bi im bez pol' frke smanjila broj kupaca.

Kinect je je*eno smeće koje treba zaboraviti (Isto kao i PS Move i ostale motion senzorski orijentirane proizvode). Jer, prilično je očito da to nije ni blizu onomu čemu su se oni nadali kada su započinjali razvoj.

Nažalost, neću moći pratiti uživo večeras, ali ću vjerojatno pogledati snimku ili tako nešto.

“The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - Robert Oppenheimer

*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: Xbox One - općenita rasprava
« Odgovori #10 : 21. Svibanj, 2013., 16:22 »
Da, ''unazadna'' kompatibilnost bi npr meni dobro dosla, nisam ovu genraciju imao ni ps3 ni x360, i bilo bi npr fino odigrat gearse ili uncharted!
Ali, unosniji biznis su ''HD rimejkovi'' (mislim da je to jedan od razloga zasto se izbjegava BC), ono stara igra sa samo dignutom rezolucijom, prepakirana i prodaje se kao nova :hiha2:
Npr re1 za gamecube/wii bi bio najbolji primjer superkvalitetnog rimejka, a ne ove metal gear, god of war gluposti sa samo povecanom rezom.

Ali ajde vidit cemo veceras oce ista rec u vezi toga i nadam se da ce pokazat sve, i konzolu i kontroler.
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

Odg: Xbox One - općenita rasprava
« Odgovori #11 : 21. Svibanj, 2013., 16:31 »
Backwards compatibility nije baš lako ostvariti.

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Xbox One - općenita rasprava
« Odgovori #12 : 21. Svibanj, 2013., 16:41 »
Sumnjam da će biti backwards kompatibilna ako su one hardverske specifikacije koje su procurile prije još par mjeseci točne... a sve nekako upućuje na to da jesu. Jer teško bi bilo 'emulirati' X360 igre na takvom hardveru. Jedino ako ne odluče nekakav poseban čim za 'unazadnu kompatibilnost' ubaciti u konzolu... dapače, bilo je tračeva koji su govorili da nas upravo to i očekuje. Vidjet ćemo.

Inače, evo još malo hype materijala za event koji kreće za manje od sat i pol:

Ovo je Microsoftov dan i sve to, ali Sony pokušava ta svjetla next-gen pozornice usmjeriti i na svoj PS4 pa iskorištavaju next-gen hype vezan uz ovaj event za promociju PlayStationa 4. Pametni ljudi. Znate kako nakon ovakvih eventova na Twitteru određeni hashtag vezan uz taj event postane popularan? E pa Sony je baš danas odlučio da #PS4 bude trending topic na Twitteru - primjetili su neki ljudi iz Italije, a čujem da je tako i u nekim drugim zemljama, da je #PS4 hashtag sponzorirani trending topic. To bi moglo značiti da će unatoč tome što će svi pričati o Xboxu nakon otkrivanja, najviši trending topic na Twitteru zapravo biti PS4 :)

Osim toga, jučer su izbacili ovaj video. Baš jučer, tko bi rekao :)

OSIM TOGA, pokrenuli su i Adwords kampanju (oni plaćeni, preporučeni rezultati koji se pojave prvi kada tražite nešto na Googleu), tako da kada tražite informacije o Xboxu, dobijete oglas za PlayStation 4 koji vam kaže da izađete iz kutije... get out of the box... ili nešto takvo.

Što se tiče samog eventa, pučeni iskustvom s Microsoftovih prezentacija, možemo očekivati neke fine ekskluzive i sve to, ali i ovo: dječje stvari za Kinect, par malih laži, loš i forsiran humor i neke poznate osobe... nije to to ako nema celeba na eventu :) Ovaj video od Eurogamera, koji se prisjeća prošlih Xbox eventova, najbolje sve to prikazuje:

http://youtu.be/sUISCJDmw5o

I da, računajte da ćemo na eventu vidjeti i UFC igru od EA-a za novi Xbox... jučer je EA objavio kako će novu UFC igru otkriti 21. svibnja - vjerojatno će se to desiti na samom eventu.

*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: Xbox One - općenita rasprava
« Odgovori #13 : 21. Svibanj, 2013., 16:47 »
Za backwards compatibility će najvjerojatnije ponuditi opciju starog xboxa za 99 baksa. Pa tko voli nek izvoli. A tih stotinu baksa uopće neće bit puno kad activision digne cijenu za cod sa standardnih 60 na 70$. :hiha2:

*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: Xbox One - općenita rasprava
« Odgovori #14 : 21. Svibanj, 2013., 17:04 »
Počeli pre-showovi na gametrailersu, ignu...

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9