HCL.HR

Developeri Postala ne planiraju pojeftiniti svoje igre – kažu da ih piratizirate ako su vam skupe

Zoran Žalac 14.08.2023.   •   4 komentara   •   Industrija videoigara


Razvojni studio Running With Scissors ponovno je pozvao igrače na piratiziranje igara iz serijala Postal nakon što su im korisnici ukazali da su im cijene na nekim tržištima previsoke.

Prije svega nekoliko mjeseci razvojni studio iza Postal igara poručio je ljudima da radije piratiziraju njihove igre nego da ih kupuju preko preprodavačkih servisa kao što su G2A i slični. Sad su još jednom imali sličnu izjavu, ali na ponešto drugačiju temu.

Naime, Postal 4 i druge igre iz serijala ove su  godine podigle cijenu na pojedinim tržištima. Najgore su prošli Argentinci, kojima je cijena igre sa 439 pesosa skočila na 2600 pesosa kako bi se demotiviralo igrače iz drugih regija da kupuju jeftinije preko VPN-a. Čak i kad je Postal 4 na 50% popusta i dalje je znatno skuplji nego je bio prije 2023. godine.

Nakon što su argentinski igrači developeru skrenuli pozornost na to, iz Running with Scissorsa su poručili kako ne planiraju ručno mijenjati cijene za svako tržište nego tu odluku prepuštaju vlasnicima Steama. Svima onima kojima su cijene njihovih igara previsoke poručili su da igre uvijek mogu piratizirati.

Zatim u naknadnom komentaru dodali:

“Nemojte zaboraviti, samo zato što mi podržavamo piratiziranje naših igara to ne znači da vam savjetujemo da piratizirate igre drugih nezavisnih kompanija.”

Označeno sa:

Komentari (4)

  • Nemanjazzz

    14.08.2023 - 17:03

    Understandable, have a nice day!

  • Thanos

    14.08.2023 - 20:37

    Nema brige, naravno da budem!

  • Chimichangas

    14.08.2023 - 21:00

    Kolko ljudi to kupuje, vjerojatno ih nije ni briga za igru

  • monacor

    15.08.2023 - 00:07

    Ma jok, ja ću ipak čekati da poskupinpa ću kupiti. Što se mene tiče, prenapuhali su sve pa i igre. Razumijem da treba kupiti igru jer time podržavamo razvojni studio ali to ipak treba biti racionalno, pa nije voda da je neophodno majku mu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?