HCL.HR

Atari i Fig sklopili partnerstvo radi dva nova naslova, pogodite koja

Petra Rukav 19.09.2017.   •   4 komentara


Atari je dogovorio suradnju s crowdfunding platformom Fig s namjerom da oživi dva projekta. Jedan od njih bit će reboot jednog Atarijevog klasika, a drugi potpuno novi IP.

atari-konzola-nova

Tvrtka Atari nedavno je obznanila da je sklopila ugovor s crowdfunding platformom Fig kako bi igračima diljem svijeta predstavila dvije nove igre. Doduše, jedna od njih bit će reboot jednog od Atarijevih „najdražih“ intelektualnih vlasništava. Međutim, druga igra koja bi trebala isplivati iz ovog partnerstva jest potpuno novi IP.

Na oba naslova radit će Atarijeva podružnica Vagabond Production, a mjesto izdavača preuzet će Fig. Nijedna strana nije bila voljna podijeliti nešto više informacija o tome što ova novopečena suradnja sprema, pa ćemo se za ostale informacije, uključujući na kojim platformama ćemo moći zaigrati ova dva naslova, morati strpjeti.

„Fig pruža model u kojem igrači ne samo da pomažu financirati naslove oko kojih su najstrastveniji, već imaju priliku dijeliti financijski povrat s developerima i izdavačima. Uzbuđeni smo što je Fig otvorio veliki potencijal crowdfundinga onima koji posjeduju IP i izdavačima te što nam je dopustio da se udružimo s našim fanovima“, poručio je Fred Chesnais, predsjednik Atarija.

Od komentiranja se nije suzdržao ni predsjednik Figa, Justin Bailey, koji je izjavio sljedeće: „Atari je sinonim za videoigre. Od ranih sedamdesetih pa do danas izgradili su gaming industriju od samih temelja kroz neizbrisive franšize i revolucionarne konzole. Gaming zajednica nastavlja imati sve veću ulogu u pomaganju izdavanja igara oko kojih su strastveni. […] Zajednica je postala središte izdavačkog procesa, a ovo partnerstvo pruža rijetku priliku da surađujemo s legendom industrije i pomognemo im oko izdavanja dvaju IP-a te da podijelimo potencijalni financijski uspjeh tih igara.“

Komentari (4)

  • josipk

    19.09.2017 - 20:30

    bas me zanima koja

    • nikola65478

      @josipk, 20.09.2017 - 18:37

      Vjerojatno nista graficki napredno.

    • Goran1234

      @nikola65478, 20.09.2017 - 22:51

      ?

  • Goran1234

    20.09.2017 - 22:52

    Meni jedino padaju na pamet Atari porno games. ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?