HCL.HR

Austrijska trgovina više ne želi prodavati Xbox konzole zbog promjena u Game Passu

Zoran Žalac 26.01.2018.   •   0 komentara


Microsoftova politika izbacivanja novih igara na pretplatničkoj usluzi Xbox Game Pass nije se svidjela trgovinama koje prodaju igre.

game pass 2018

Microsoft je ovoga tjedna bacio “bombu” najavom da će se sve buduće Xbox ekskluzive na dan izlaska moći iznajmljivati kroz uslugu Xbox Game Pass. Ovo znači da igrači neće morati kupiti igre kao što su Sea of Thieves, Crackdown 3 i State of Decay 2 – ako ih žele igrati, moći će ih iznajmiti na mjesec dana, ili dulje. Mnogima će to biti i povoljnija opcija, s obzirom da će te igre koštati 60 eura, a pristup istima na dan izlaska koštat će 10 eura.

Ova Microsoftova odluka nimalo se ne sviđa trgovinama koje prodaju fizičke primjerke igara, s obzirom da se očekuje kako će interes igrača za kupnjom igara ovime opasti. Neke trgovine čak su se odlučile protestirati zbog toga, i to na način koji će naštetiti samim kupcima više nego Microsoftu.

Naime, trgovina Gameware u Innsbrucku, Austriji, odlučila je da zbog Xbox Game Passa više ne želi prodavati Xbox One konzole. Vlasnik trgovine tvrdi kako nema nikakvog razloga prodavati Xbox konzole ako Microsoft planira pobrati sav profit od zarade na prodanim igrama. Ili drugim riječima:

“Ako žele raditi sami, neka rade sami.” – izjavio je vlasnik trgovine za njemački portal Gamesmarkt. Usput rečeno, spomenuta trgovina posluje već 29 godina i poslužuje više od trećine milijuna kupaca u Austriji.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?