HCL.HR

POTVRĐENO: PES 2016 dobiva besplatnu verziju

Igor Belan 27.11.2015.   •   14 komentara


Već sljedećeg mjeseca PES 2016 dobiti će svoju free-to-play verziju zasad najavljenu za PlayStation konzole. Evo što donosi.

Prije par dana naš Juraj izvijestio vas je o neobičnoj klasifikaciji nove videoigre na stranicama australske vlade koja je upućivala na to da bi PES 2016 mogao dobiti svoju free-to-play varijantu. Prije par trenutaka Konami je i službeno potvrdio da besplatna inačica PES-a 2016 postoji i da će izaći uskoro.

Točnije, izaći će već za dva tjedna – 8.12. je točan datum izlaska, a trenutno je najavljena samo za PlayStation platforme, odnosno za PS3 i PS4. Konami opisuje tu free-to-play inačicu igre kao “entry level”, što bi u prijevodu značilo “koliko para toliko muzike”. Dobro, to nije baš pošteno za reći budući da ipak za nula kuna dobivate pristup Exhibition modeu gdje možete birati između sedam ekipa – uključujući Bayern Munich, Juventus, AS Roma te reprezentacije Brazila i Francuske.

Osim Exhibition utakmica, igrači F2P verzije imat će pun pristup sekciji za trening te neograničen pristup PES MyClubu. Konami kaže da PES 2016 free-to-play daje “pregled zapanjujuće razine kontrole u igri” te obećavaju da će i ova verzija biti kompatibilna s budućim nadogradnjama sadržaja kroz cijelu sezonu PES-a 2016.

Jedna takva nadogradnja upravo je jučer najavljena nakon frustrirajuće dugog čekanja. Konami je objavio kako 03.12. PES 2016 napokon dobiva posljednje transfere za offline dio igre. Igra je izašla još u 9. mjesecu bez posljednjih transfera, za što su fanovi serijala u početku imali razumijevanja, ali i oni su se na kraju počeli ljutiti za abnormalno odugovlačenje i traljavost s nečim što konkurentski proizvod Fifa znatno brže rješava. Konami se ispričao fanovima za nastalu situaciju i obećao kako su iz ovog iskustva naučili kako mogu takve stvari rješavati brže u budućnosti.

Transferi dolaze kao dio drugog data packa koji sadrži nove dresove za Njemačku, Italiju i Španjolsku te 51 novo lice za igrače. Fernando Torres, Kevin de Bruyne, Julian Draxler, Jamie Vardy i Aleksander Mitrovic spominju se kao neki od igrača koji će ovim data packom dobiti preciznije definirana virtualna lica. Osim toga, igrači na PS4 i XBO konzolama dobit će brazilski Maracana stadion, zajedno s njegovom jedinstvenom intro sekvencom.

Što mislite o ideji besplatnog PES-a? Može li to odvesti serijal u dobrom smjeru?

Komentari (14)

  • LittleShinyMoon

    27.11.2015 - 11:11

    malo prošireni demo, ali opet demo, očekivao sam puno više…

    • Zer3x

      @LittleShinyMoon, 27.11.2015 - 11:22

      Za besplatno dobro je da su nam i ovo dali …

  • Papa6

    27.11.2015 - 15:14

    My club besplatno za ps3?
    Hvala konami

  • globijat

    27.11.2015 - 16:52

    da sam znao ne bi ga kupovao..:)

  • Blackygb005

    28.11.2015 - 14:00

    Nije fer prema igracima koji su kupili orginal da bi igrali my club, a sad nakon 2 mj od izlaska free to play
    Cudno

  • Himand

    28.11.2015 - 19:33

    znaci bit ce dostupan full my club? sve ono sto imaju oni s original igrom?

  • Mirek

    29.11.2015 - 06:11

    PC? Nemojte mi reć da je samo za konzole.

  • vjkzg

    29.11.2015 - 15:41

    Nekome fora,ništa posebno(bolja verzija demo-a)al opet badava je tak da se ovaj potez i može pohvalit.Naravno se se nemre usporedit sa orginalom.Iako nežimku a zakaj community off line mod nevračaju???

  • Vailent

    29.11.2015 - 19:07

    Ja sam Pc fan al volim i konzole dajte molim vas ovi PC fanovi shvatite već jednom da gaming ide više ka konzolama i najbolje igre se rpave za konzole u većini slučajeva,kupite konzole i uživajte ako ste u mogućnosti jer sve najbolje igrice su na konzolama bar one igre što se meni igraju,npr Gran Turismo i Forzu Motorsport nećete nikad vidjet na PC u a Project Cars nije im ni do koljena

  • IaMarmageddoN

    @gamer97th50, 29.11.2015 - 19:45

    ProC ima manjak modova, automobila i staza te slaba oštećenja dok je u svemu drugome na PCu ta igra bolja od ovih konzolaških igara i reći da je drugačije baš i nije točno.

  • pesek32

    @gamer97th50, 29.11.2015 - 19:56

    Peasant dream.

  • Vailent

    @gamer97th50, 29.11.2015 - 20:29

    igrao sam Project Cars i sami gameplay mi djeluje bolje u "momentima" od GT i FM malo je bolja fizika al isve to pada u vodu kada nedostaje modova auta staza i još neki stvarčica, e eto sve ima i GT i FM e zato me je PC blago razočarao npr PC nema ni single player ja sam veliki fan GT serijala i najviše me privlači kod te igre što ima 1000+ auta a u PC ne znam ima li 60 auta mislim da nema tu su se debelo zajebali

  • IaMarmageddoN

    @gamer97th50, 29.11.2015 - 21:39

    Da. Istina. Kao što sam napisao. Karijera, ako se to tako može nazvati, postoji ali daleko je to od neke FM i GT kao što kažeš. Da nisu sjebali sa stvarno premalim brojem automobila ne bi bilo dileme uopće jer makar na konzolama ProC nudi mnogo manje od ovih igara koje su ekskluzivne na kojima te konzole počivaju kada pokrenes na PCu… Ta fizik, mehanika, grafika- mora te "dirnuti". Žalosno je što sada već rade na dvojci i obećavaju svašta, od 200+ automobila, više vrsta utrka, bolje grafike, više vrsta podloga a mogli su to sve stavljati kroz sljedeću godinu u prvi dio. Sa druge strane, da imaju love kao što ima MS i Sony, stari moj, kreatori Shifta mogu napraviti igretinu i ja ću sigurno bii uključen u crowfunding bez obzira što na trenutnoj platformi, PCu, gubim sve ono što ove druge igre s obzirom da su paklene eksluzive ja i dalje radije biram ProC makar će i GT Sport biti sigurno strašna stvar. Iskreno, koju god igru igrao uživao bi ali ovako kad povučem crtu ProC na PCu mi je opcija No1 bez obzira na sve mane sa licencama. Na konzolama BiH odabrao GT, bez sekunde razmišljanja jer bude sigurno bolji nego je to ProC sada na PS4 zbog svega što smo naveli.

  • Vailent

    @gamer97th50, 30.11.2015 - 06:40

    Slažem se,a meni prije Project Carsa jedina trkaća igra koja je valjala je RACE Injection ta je igra iz 2007 i jako je realna,grafika je vrlo solidna

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!