HCL.HR

Na PC-u će se uskoro moći pokretati i igre za PlayStation 4

Zoran Žalac 13.03.2017.   •   17 komentara   •   Gaming Related


Ponuda PlayStation Now usluge uskoro će biti proširena igrama za PlayStation 4 konzolu. Nije doduše otkriveno kojim točno naslovima.

driveclub

PlayStation Now usluga od osmog mjeseca ove godine više neće biti dostupna na PlayStation 3, PS Vita i PS TV konzolama, što smo doznali prošlog mjeseca. Međutim, danas stiže nešto bolja vijest. Ponuda igara na toj usluzi uskoro će biti proširena naslovima za PlayStation 4. To znači da ćete na PlayStationu 4 praktički moći igrati igre bez kupovanja, odnosno igrati PS4 igre na PC-u, bez da za to morate posjedovati PS4 konzolu.

Nije, doduše, otkriveno koji će naslovi biti dostupni u ponudi. S obzirom da je lista igara za PS3 također okljaštrena te na njoj nećete naći MGS4 ili Gran Turismo 6, pitanje je kakva će ponuda biti za igre koje su još u prodaji. Jasno je, naravno, da ovim putem na PC-u nećete igrati Horizon: Zero Dawn ili Uncharted 4, ali nešto starije ekskluzive – poput Knacka ili pak Drivecluba – možda budu dostupne.

Naravno, ovo nije idealno rješenje za igranje tih igara jer se usluga streama u 720p rezoluciji, no svejedno je bolje imati i takvu opciju nego nikakvu. Čini se kako će cijena usluge ostati ista te kako PS4 naslovi neće biti odvojeni od ostatka ponude.

Komentari (17)

  • Alan Wake

    13.03.2017 - 20:12

    Ovo Sony baca udicu da malo privuče PC publiku u svoje redove hehe. U svakom slučaju, ta PS Now usluga nije bas bajna, ovisno o brzini interneta, kvaliteta grafike (i zvuka!) se degradira i nije to to vise.

    • Czar

      @Alan Wake, 13.03.2017 - 20:39

      Usluga je skroz dobra ako ti je dobar net, ako nije zaobilaziti u širokom luku kao i svaki sličan tip streaminga tipa Netflix, A. Prime itd.

    • Alan Wake

      @Czar, 13.03.2017 - 20:54

      To iz svog iskustva kazes ili ? Jer čitam da se dosta ljudi žali na tu degradaciju streaming-a, a imaju dobar internet…

    • sle9

      @Alan Wake, 13.03.2017 - 23:41

      Svakako se isplati, ali samo ako cijene budu povolnije.

      Ja sam igrao Ps3 igre preko Psnow-a na svom krsu od PC-a sa 8192/640 kbps i u vecini slucajeva je islo super. Kvalitet je znao opasti ako bi neko dodatno opteretio internet, ali to vecini nije problem. Prosao sam God of War 3 i zapoceo Ascension, ali nisma uspio zavrsiti jer je istekao account.

      Naravno, isto tako napominjem da sam igre igrao na monitoru od 19 inca, tako da mi kvalitet od 720p i ne predstavlja nekakav problem.

    • funky0308

      @sle9, 14.03.2017 - 08:21

      Nije problem u 720p, igre na PS3 i PS4 u 720p izgledaju 127 puta bolje na TVu i na konzoli. Frame rate ovdje pada na 10-15fpsa i to sa 30mbps vezi?! Nije sve u brzini veze, ima tu jos puno bitnih stvar oko same internet veze ali ako se jedan BF1 online moze vrtiti kako treba, ako mogu streamati film u full HD kvaliteti bez stotinje zastajkivanja ili trzanja, e onda bi trebao i PS Now. Ne zalimnse na lagano kasnjenje kontrola, to je OK, jbga, igra se vrti na serveru ali nije mi to problem, problem je sve ostalo. Neka naprave kao neki ostali ne stram nego download igre koje su ponudjene, nesto kao sto Origin ima recimo.

    • sle9

      @funky0308, 14.03.2017 - 17:01

      Meni je jako rijetko padao, a veza mi je bila 8mbps-a, uglavnom nista sto ste odvracuje od daljnjeg igranja, ali onda opet, ja nisam razmazen kao nova generacija ovih “gejmera”, navikao sam i na gore… Zaboravio sam napomenuti da kontrole malko kasne, zna biti iritantno u nekim igrama (god of war quick button event je znao biti nocna mora u nekim sekvencama). Zvuk je isto tako losiji, ali meni je opet pozitivno iskustvo, vjerovatno jer nisam nista platio, i odigrao igru koju nisam mislio da cu ikad “igrati” na pc-u.

    • funky0308

      @sle9, 15.03.2017 - 09:56

      Zasto je netko razmazen ako za svoje novce ocekuje nesto obecano?

    • funky0308

      @Alan Wake, 14.03.2017 - 08:08

      Ma bjezi prijatelju od toga, to nije igranje, to nije nista. Na 30mbps u downloadu sa DS4 kontrolerom sve skupa toliko lose radi da je jednostavno ne igrivo. Ono sto je pohvalno je da imas sedam dana trial verzije bez ikakvih drugih ogranicenja, koliko je to za nas dobro, toliko je za Sony lose, jer sumnjam da ce netko uopce tako sto igrati (barem ne ispod 50ak mbpsa stabilnog neta). Probao sam RDR, Uncharted 3 i TLOU, sve igre koje sam igrao na PS4 (osim RDR), OK, jesu na PS4 bile remasterizirane ali bez obzira, RDR sa htio odigrati bilo kako, samo da odigram…smeta mu Gsync monitora, ugasim to, fps toliko skace da se ne da igrati, odem u full screen sa rubom, opet ne valja…na kraju sam igrao na prozorcicu velicine 10ak incha i tu se kao OK vrtilo. Naravno sve sam pogasio i dok ne nabavim PS4 te igre vise ne diram. Dakle – nije to dobro. Ocito 30mbpsa nije dovoljno iako se deklarira kako je min 5mbpsa, sto nema veze sa stvarnoscu.

  • Marac77

    13.03.2017 - 21:10

    A budemo probali…

  • darijoman

    13.03.2017 - 22:39

    Ma radije bi uzeo polovan PS 4 i odigrao ono što me zanima nego se peglo sa ovim zezancijama i degradacijom kvalitete

    • funky0308

      @darijoman, 14.03.2017 - 08:23

      Ma da…gledam neki dan PS4 slim sa 500gb diskom 1200kn u zalagaonici u Osijeku. To stvarno nije nikakav novac. Mislim da bi tu cak i PS Now radio bolje. PC i Winodwsi ovdje puno toga koce. Kojekakvi featurisi monitora ili grafe samo koce stvar, ne pomazu ni malo. Na konzoli se trebaju igrati igre za konzole i to je to.

  • rezony

    14.03.2017 - 10:57

    Imam dobar net kod kuće pa opet pokušavši napraviti strani account, odmah je pay pal prepoznao da je kartica iz Hrvatske, pa sam upisao broj bez pay pala i opet je izbacio error. Ako živite u SAD, Belgiji, UK , Kanadi onda je možda PSnow dobar odabir. Meni neće ni trial da počne.

    • Zoran Žalac

      @rezony, 15.03.2017 - 14:50

      Mislim da su u međuvremenu zatvorili tu mogućnost da s naših prostora pristupiš usluzi. Ali tko zna, možda ju službeno prošire, jednom, nekad.

  • delko

    14.03.2017 - 14:05

    pa polako i XBOX i PS4 prebacuju sve na PC. Kakva ce onda uopste biti uloga konzola kad sve mozes pokrenuti na PC ? :S

    • MHLBLSC

      @delko, 14.03.2017 - 15:35

      Tko je rekao da sve možeš pokrenuti na PC-ju? Ne možeš. A općenito, uloga konzola je da su jeftinija opcija za gaming. Da budeš PC gamer ti treba solidan PC koji je sam po sebi 2000-3000 kuna skuplji od na primjer PS4, a trebaju ti još i monitor, tipkovica, miš, i zvučnici ili slušalice. Nije da si svatko može to sve priuštiti. A kod console gaminga samo kupiš PS4 paket u kojem dobiješ sve što ti treba (pretpostavljajući da imaš TV u kući kojeg većina ljudi ima).

  • rezony

    15.03.2017 - 10:46

    Za 2500kn koliko otprilike dođe PS4, možeš kupiti Kompjuter s i5 3570k (quad core 3,4GHZ), matična je 400, 8gb rama i gtx 960. Napajanje i hard disk još 600. To je oko 3000 kn. Znači za 500 kn više a možeš igrati i PSnow streaming igara i PC igre. Tak da…

  • Cheesemassacre

    15.03.2017 - 15:59

    Grijeh je igrati npr. Driveclub u 720p, trenutno možda i najljepša racing igra.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!